Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Majtki siatkowe zazwyczaj sa dosyc rozciagliwe, np Seni nie ma prawie roznic w minimalnym obwodzie bioder za to w maksymalnym i ja poprzednio mialam L i i XL i nie bylo roznicy. L - obwód 80-120 cm; XL - obwód 90-130. Warto miec lekko wieksze niz zbyt ciasne, bo dochodza jeszcze te wielgachne podpaski. Ogolnie polozne polecaja bardziej wielorazowe niz jednorazowe i takie tez mialam i kupuje.
Marka mialam podobnie, ale zaopatrzylam sie w kilka bluzek nieciazowych ale odcinanych pod biustem, wiec sporo jeszcze miejsca na brzuszek. Ladny masz brzuszek, taki spiczastyJoana33 lubi tę wiadomość
-
Ma_rka piękny brzuszek
niach niach
Dais kurcze różnie to bywa w przedszkolach ale musicie być twardymi każdy kiedyś wyrasta
Joanna nie ma co za dużo kupować ciuchów bo na to.przyjdzie czas po porodzie aby pięknie wyglądaća w tym pepco to rzeczywiście czasem fajne rzeczy i mega tanie także na takie zakupy se nie żałuj
Paula fajna taka karuzela wrzuć linka gdzie zamawialas lepiej mieć sprawdzone źródło ;dSyn Filip 28 czerwiec -
Aga zamawiałam u tego sprzedawcy :
http://allegro.pl/cotoons-karuzela-do-lozeczka-smoby-projektor-pilot-i5645972152.html
bardzo szybka wysyłkaNa drugi dzień już miałam a zamawiałam do paczkomatu
Co do majtek ja mam w rozm L i Xl zobaczę w jakich wygodniej mi będzieAgabtm lubi tę wiadomość
-
Dais może jak przyjdziesz do polski i będziesz caly czas z synkiem to przestanie robić kupkę w pieluche. Oj i nie zazdroszczę ci podróży. Mnie męczy polgodzinna jazda samochodem.
Ma_rka piękny brzuszekbędę się czuła z tą gąbka pewniej przy kąpieli będę ją często wymieniać a jak poczuje się pewnie przy kąpieli to zmienię na plastikowy stojaczek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:28
-
Marka ja chciałam quinna ale mood i zrezygnowałam, ta gondola taka bidna no i spacerowka na daszku ma rajstope zamiast porządne budki i sobie nie wyobrażam pozna jesienią czy zima chodzić i wsadzac tam dziecka.
Co do majtek, zamawiam wielorazowe rozmiar M bo taki teraz noszę, wcześniej miałam rozmiar S.
Z ubran dokupuje bluzki rozmiar M o szerokim kroju po ciąży tez się przydadzą.
Teraz w netto są tanie leginsy ciążowe za 20zl, szare, czarne.dobrze się nosi. Mam m-je chociaż mam dużo na plusie.u mnie 13-14kg.Joana33 lubi tę wiadomość
-
Marka śliczny brzuszek;)
Gratuluję udanych wizyt. Co do lampki to początkowo Dzidziuś będzie z Nami w sypialni a że mamy dwie lampki nocne po obu stronach łóżka to poprostu kupimy słabą zatowke;) byle tyle i ile oswietlala:) co do.majtek to ja też zamowie i rozmiar wieksze. Te co.upatrzylam mają podany obwód w biodrach wiec tego do będę trzymać
Dziś doszły naklejki z Chi co.kiedyś wspominałam. Szły 17 dni wiec fajnie. Wszystko zgodnie z opisem. Jak je nakleimy to pochwalę się efektem końcowym. I co.do.wkładu do wanienki to My kupimy plastikowy. Na to pieluszka i będziemy sobie radzić
Nadrobilam a teraz do spania; )
-
Hello mamuśki
Nonono coraz bliżej porodu ja na razie nic nie kupuję jak zawsze wszystko na koniecja ogólnie wszystko mam prócz tych majtek siatkowe i podpaski reszta jest bo mi zostało a skalowanie to Pikuś bo wiem co w szpitalu potrzebne więc pakowanie pod koniec maja
-
Hej Dziewuszki! Trochę już tych kilogramów mamy... ja 9+ ale akurat tym to się nie martwię. Poczytałam was ale tak pobieżnie bo jestem mega zmęczona. Znowu jestem w szpitalu (spać nie można bo ruch jak na autostradzie). Szyjka szybko skraca i będę mieć jednak zakładany krążek (pesar). Ale muszę czekać na wyniki z posiewu bo wcześniej miałam ta niebezpieczna bakterie i żeby mi założyli musi być czysciutko. Przez to wszystko znowu załapałam doła i jakieś płaczki mi się włączyły ze nawet lekarze mnie pocieszają hihi
Dzisiaj już troszkę lepiej.
Ja wyprawkę do szpitala juz mam od dawna.Czekam na łóżeczko,materac i musze wózek zamówić.
Mowa była o lampce (nie wiem o jaką chodzi,bo jestem na tel i ciężko cokolwiek zobaczyc). Ja mam taką dotykowa (chyba na led), co ma 3 rodzaje światła i myślę że sprawdzi się super przy maluszku, wiec polecam wam takie dotykowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 07:32
Pati -
Witam się z rana.
Wczoraj na wizycie powiedziałam lekarzowi o twardnieniu brzuszka. Myślałam, że mi powie, że te kilka razy na dzień to norma, w końcu zaczynam 32 tydzień.
A on wielkie oczy i hasło, że to o jakieś 6 tyg. za wcześnie...
Normalnie mnie zatkało. Zbadał mnie na krześle i nie powiedział, żeby było coś źle, ale zapisał mi robione globulki progesteron 200mg+masło kakaowe i kazał na noc zakładać. Jeśli będę miała po tym nadal twardnienie brzucha więcej niż 2 razy na dzień! to mam zadzwonić i może będę 2 razy dziennie musiała brać. aaa i pytał czy mnie twardnienie budzi w nocy, to chyba też ważne info.
Nie chce was straszyć, ale kilka z was pisało o twardym brzuszku, więc lepiej dopytajcie swoich lekarzy.
-
Pati trzymaj się tam kochana!!!
dużo zdrówka dla Was :* oby pessar pomógł!
zaraz wstawię zdjęcie mojego wielkiego bebzolka to Cie trochę rozśmieszę
13,5 kg na plusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 08:14
smerfetkaa, mmarzenak, Agabtm, jane, Joana33, dais, Patrycjusz, Helen, Repose, Pazur_, Zimri, evus lubią tę wiadomość
-
Paula222, ten plastik karuzeli wygląda solidnie? Jak z projektorem? Myślałam o tych misiach z Fisher Price, bo wyglada solidnie, ale ta bardziej "dziecięca" jest:)
Patrycjusz, oby nie bylo bakterii i udało się założyć pessar..
Cieszę się, że dzidziulki rosną
Madziak, śliczny brzuszek!
Co do lampki, to jeszcze nie wiem.. W kołysce jest taka funkcja, więc na początek starczy.. Jak sie uda przeprowadzić do czerwca to będę cos w sypialni myśleć, bo przez puerwsze pół roku mała bedzie spała u nas:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 08:21
Patrycjusz lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny u mnie + 10 kg
SShape też by mnie zatkało gdyby mi lekarz tak powiedział. Ja to przerabiam trzeci raz i żaden lekarz nie powiedział, że to jakaś nieprawidłowość. Wręcz przeciwnie, mówią, że to dobrze, że macica ćwiczy, będzie dobrze przygotowana. Pod warunkiem oczywiście , że nie są to bardzo silne skurcze i nie powtarzają się kilkanaście razy dziennie. Ja mam czasem dwa a czasem cztery twardnienia i lekarz mówi,że to dobrze.Helen, Pola7 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Witamy się w 31 tygodniu i w 8 mc!
Patrycjusz przykro mi,że masz takie problemy z tą szyjką
Madziak śliczny brzuszek!
Co do wagi to ja przytyłam już z 59 na 72,7 czyli prawie 14 kg. Pocieszające jest to,że przez ostatni mc przytyłam tylko 1,2 kg.
Wagą zacznę martwić się po ciąży. Najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy.
My w końcu zamówiliśmy wózek. Zakochałam się w quinny mood czarno-białym ale w 2 sklepach nam go odradzali. Po 1 za ciężki na wnoszenie na 4 piętro a po 2 ma bardzo cienką budkę i podobno to nie jest zimowy wózek.
W końcu zamówiliśmy wózek polskiej firmy anex sport. Nie jest tak śliczny jak quinny le za to jest leciutki i dużo tańszy.
http://anexbaby.com/en/sport
Miłego dnia pomimo deszczowej aury!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:25
Agabtm, Joana33, Patrycjusz, Helen, wisnia11, Repose, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Patrycjusz nie martw się mam nadzieję że wszystko będzie wporzadku :-*
My właśnie wróciliśmy z badań wieczorem powinny być wyniki na stronie, na odczyn combsa możemy trochę dłużej czekać.
A propo ma któraś z was sprzeczność serologiczna grup krwi z partnerem?Patrycjusz lubi tę wiadomość