X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki siatkowe zazwyczaj sa dosyc rozciagliwe, np Seni nie ma prawie roznic w minimalnym obwodzie bioder za to w maksymalnym i ja poprzednio mialam L i i XL i nie bylo roznicy. L - obwód 80-120 cm; XL - obwód 90-130. Warto miec lekko wieksze niz zbyt ciasne, bo dochodza jeszcze te wielgachne podpaski. Ogolnie polozne polecaja bardziej wielorazowe niz jednorazowe i takie tez mialam i kupuje.
    Marka mialam podobnie, ale zaopatrzylam sie w kilka bluzek nieciazowych ale odcinanych pod biustem, wiec sporo jeszcze miejsca na brzuszek. Ladny masz brzuszek, taki spiczasty :D

Joana33 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka piękny brzuszek ;);) niach niach
    Dais kurcze różnie to bywa w przedszkolach ale musicie być twardymi każdy kiedyś wyrasta ;)
    Joanna nie ma co za dużo kupować ciuchów bo na to.przyjdzie czas po porodzie aby pięknie wyglądać ;) a w tym pepco to rzeczywiście czasem fajne rzeczy i mega tanie także na takie zakupy se nie żałuj ;);)
    Paula fajna taka karuzela wrzuć linka gdzie zamawialas lepiej mieć sprawdzone źródło ;d

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zamawiałam u tego sprzedawcy :
    http://allegro.pl/cotoons-karuzela-do-lozeczka-smoby-projektor-pilot-i5645972152.html

bardzo szybka wysyłka :) Na drugi dzień już miałam a zamawiałam do paczkomatu ;)

Co do majtek ja mam w rozm L i Xl zobaczę w jakich wygodniej mi będzie ;)

Agabtm lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais może jak przyjdziesz do polski i będziesz caly czas z synkiem to przestanie robić kupkę w pieluche. Oj i nie zazdroszczę ci podróży. Mnie męczy polgodzinna jazda samochodem.

Ma_rka piękny brzuszek :-) będę się czuła z tą gąbka pewniej przy kąpieli będę ją często wymieniać a jak poczuje się pewnie przy kąpieli to zmienię na plastikowy stojaczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:28

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ile właściwie trwa taka podróż??
    Nam na szkole rodzenia odradzano wszelkiej maści gabek i podkładów pianek etc najlepiej położyć zwykła pieluche ;)

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 to super że u was wszystko wporzadku.oszczędzaj się kochana i odpoczywaj trochę :-*

Paula222 lubi tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się mieszczą w kilka bluzek.ale w kwietniu mamy chrzciny i będę musiała kupić jakąś sukienkę albo tunike.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może sobie dam spokój z tą gąbka jak może mieć negatywny wpływ na małego. Ale ja już panikuj jak ja sobie dam radę z takim maluchem.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka ja chciałam quinna ale mood i zrezygnowałam, ta gondola taka bidna no i spacerowka na daszku ma rajstope zamiast porządne budki i sobie nie wyobrażam pozna jesienią czy zima chodzić i wsadzac tam dziecka.
    Co do majtek, zamawiam wielorazowe rozmiar M bo taki teraz noszę, wcześniej miałam rozmiar S.
    Z ubran dokupuje bluzki rozmiar M o szerokim kroju po ciąży tez się przydadzą.
    Teraz w netto są tanie leginsy ciążowe za 20zl, szare, czarne.dobrze się nosi. Mam m-je chociaż mam dużo na plusie.u mnie 13-14kg.

feegu6l.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna33 ja mam rozmiar M i kupiłam majty do wielokrotnego użytku rozmiar S/M. Są elastyczne rozciągają się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:44

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym musiała zorganizować sobie wyprawkę dla siebie do szpitala bo zaraz 30 tydzień a wiadomo różne rzeczy mogą się zdarzyć i wtedy juz dupa....

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka śliczny brzuszek;)
    Gratuluję udanych wizyt. Co do lampki to początkowo Dzidziuś będzie z Nami w sypialni a że mamy dwie lampki nocne po obu stronach łóżka to poprostu kupimy słabą zatowke;) byle tyle i ile oswietlala:) co do.majtek to ja też zamowie i rozmiar wieksze. Te co.upatrzylam mają podany obwód w biodrach wiec tego do będę trzymać :)
    Dziś doszły naklejki z Chi co.kiedyś wspominałam. Szły 17 dni wiec fajnie. Wszystko zgodnie z opisem. Jak je nakleimy to pochwalę się efektem końcowym. I co.do.wkładu do wanienki to My kupimy plastikowy. Na to pieluszka i będziemy sobie radzić:)
    Nadrobilam a teraz do spania; )

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuśki

Nonono coraz bliżej porodu ja na razie nic nie kupuję jak zawsze wszystko na koniec ;-) ja ogólnie wszystko mam prócz tych majtek siatkowe i podpaski reszta jest bo mi zostało a skalowanie to Pikuś bo wiem co w szpitalu potrzebne więc pakowanie pod koniec maja :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki! Trochę już tych kilogramów mamy... ja 9+ ale akurat tym to się nie martwię. Poczytałam was ale tak pobieżnie bo jestem mega zmęczona. Znowu jestem w szpitalu (spać nie można bo ruch jak na autostradzie). Szyjka szybko skraca i będę mieć jednak zakładany krążek (pesar). Ale muszę czekać na wyniki z posiewu bo wcześniej miałam ta niebezpieczna bakterie i żeby mi założyli musi być czysciutko. Przez to wszystko znowu załapałam doła i jakieś płaczki mi się włączyły ze nawet lekarze mnie pocieszają hihi ;) Dzisiaj już troszkę lepiej.

Ja wyprawkę do szpitala juz mam od dawna.Czekam na łóżeczko,materac i musze wózek zamówić.
    Mowa była o lampce (nie wiem o jaką chodzi,bo jestem na tel i ciężko cokolwiek zobaczyc). Ja mam taką dotykowa (chyba na led), co ma 3 rodzaje światła i myślę że sprawdzi się super przy maluszku, wiec polecam wam takie dotykowe.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 07:32

Pati
  • SShape Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.

Wczoraj na wizycie powiedziałam lekarzowi o twardnieniu brzuszka. Myślałam, że mi powie, że te kilka razy na dzień to norma, w końcu zaczynam 32 tydzień.
    A on wielkie oczy i hasło, że to o jakieś 6 tyg. za wcześnie...
    Normalnie mnie zatkało. Zbadał mnie na krześle i nie powiedział, żeby było coś źle, ale zapisał mi robione globulki progesteron 200mg+masło kakaowe i kazał na noc zakładać. Jeśli będę miała po tym nadal twardnienie brzucha więcej niż 2 razy na dzień! to mam zadzwonić i może będę 2 razy dziennie musiała brać. aaa i pytał czy mnie twardnienie budzi w nocy, to chyba też ważne info.
    Nie chce was straszyć, ale kilka z was pisało o twardym brzuszku, więc lepiej dopytajcie swoich lekarzy.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj się tam kochana!!!
    dużo zdrówka dla Was :* oby pessar pomógł!

zaraz wstawię zdjęcie mojego wielkiego bebzolka to Cie trochę rozśmieszę :P

13,5 kg na plusie :D

5oi87t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 08:14

smerfetkaa, mmarzenak, Agabtm, jane, Joana33, dais, Patrycjusz, Helen, Repose, Pazur_, Zimri, evus lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222, ten plastik karuzeli wygląda solidnie? Jak z projektorem? Myślałam o tych misiach z Fisher Price, bo wyglada solidnie, ale ta bardziej "dziecięca" jest:)

Patrycjusz, oby nie bylo bakterii i udało się założyć pessar..

Cieszę się, że dzidziulki rosną:)

Madziak, śliczny brzuszek!

Co do lampki, to jeszcze nie wiem.. W kołysce jest taka funkcja, więc na początek starczy.. Jak sie uda przeprowadzić do czerwca to będę cos w sypialni myśleć, bo przez puerwsze pół roku mała bedzie spała u nas:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 08:21

Patrycjusz lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie + 10 kg :)

SShape też by mnie zatkało gdyby mi lekarz tak powiedział. Ja to przerabiam trzeci raz i żaden lekarz nie powiedział, że to jakaś nieprawidłowość. Wręcz przeciwnie, mówią, że to dobrze, że macica ćwiczy, będzie dobrze przygotowana. Pod warunkiem oczywiście , że nie są to bardzo silne skurcze i nie powtarzają się kilkanaście razy dziennie. Ja mam czasem dwa a czasem cztery twardnienia i lekarz mówi,że to dobrze.

Helen, Pola7 lubią tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Witamy się w 31 tygodniu i w 8 mc! :)

Patrycjusz przykro mi,że masz takie problemy z tą szyjką :(

Madziak śliczny brzuszek!:)

Co do wagi to ja przytyłam już z 59 na 72,7 czyli prawie 14 kg. Pocieszające jest to,że przez ostatni mc przytyłam tylko 1,2 kg.
    Wagą zacznę martwić się po ciąży. Najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy.

My w końcu zamówiliśmy wózek. Zakochałam się w quinny mood czarno-białym ale w 2 sklepach nam go odradzali. Po 1 za ciężki na wnoszenie na 4 piętro a po 2 ma bardzo cienką budkę i podobno to nie jest zimowy wózek.
    W końcu zamówiliśmy wózek polskiej firmy anex sport. Nie jest tak śliczny jak quinny le za to jest leciutki i dużo tańszy.

http://anexbaby.com/en/sport

Miłego dnia pomimo deszczowej aury!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:25

Agabtm, Joana33, Patrycjusz, Helen, wisnia11, Repose, Moni15382 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz nie martw się mam nadzieję że wszystko będzie wporzadku :-*

My właśnie wróciliśmy z badań wieczorem powinny być wyniki na stronie, na odczyn combsa możemy trochę dłużej czekać.

A propo ma któraś z was sprzeczność serologiczna grup krwi z partnerem?

Patrycjusz lubi tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ