Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka my chyba wybierzemy bebetto Luca s line kolor szary z żółtym ale to jeszcze nie jest klepniete ;);)
    Repose czekam na wizytę jutro na usg co z tymi moimi wodami czy się opanowały czy rosną. Katar juz lekko przechodzi prenalen czyni cuda ;);) czekam na przesyłkę bo wczoraj zamówiliśmy pościele zobaczymy co to będzie ;p
    Repose a co Ty taka wycofana z forum młody daje popalić??

smerfetkaa, Repose lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na plusie 9 kg

iv096iye6kaq8l5v.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose jeszcze jest trochę czasu ale powiem ci że już mnie trochę męczą zakupy bo zaraz bolą mnie plecy muszę do toalety itp hehe więc to co zamierzalam kupić w sklepach stacjonarnych wolę kupić póki mój mąż ma jeszcze cierpliwość jeździć ze mną na zakupy :-) a to co upatrzyłam w inetrnecie zamówię później :-)

Repose lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki:) u mnie na plusie 3,5 kilo:) ale jak pisałam mam niezły zapas tak ogólnie to się cieszę że mało przytyłam:)

mnie już też męczą zakupy stacjonarne, a najbardziej stanie w kolejkach do kasy, dzisiaj w biedronce myślałam że zemdleje, ale ludzie kompletnie ignorują ciąże a ja nie lubię wychodzić przed szereg...
    Co mogę to zamówię internetowo, lubię kupować przez allegro i sklepy internetowe, sprawnie to idzie, tylko odpływ kasy trzeba kontrolować:)))

wogóle dzisiaj ciężki dzień mnie czeka, będą mi kuć łazienkę:(( bo mamy jakiś przeciek i ściana nawet na zewnątrz domu jest mokra, nie wiem jak ja to ogarnę, a mąż w robocie:(

Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni współczuję tego kucia łazienki... Tragedia takie walenie w ścianę chociaż lepiej teraz niż potem jak juz będzie maluszek ;)

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 jesteś jeszcze na forum ?

Wysłałam ci jakis czas temu zaproszenie bo chyba ty miałaś wozek camarello o ile dobrze pamiętam i chciałam zapytać o spacerowke jak się sprawdzała w użytkowaniu.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm bo wiesz nie dosc ze swieta to jeszcze z mlodym walcze zeby zalatwial sie do nocnika i co godzine go sadzam jest strasznie :/
    Dasz jutro znac co z tymi wodami...

Smerfetka ja ledwo sie po schodach czolgam :p

Moni wez mnie nie doluj z ta twoja waga :p

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Boszzz to ja chyba nadrabiam mam 9 kg na plusie Ehhss a smaki tylko na słodycze i ciasteczka ;);)
    Przebijam, ja mam już+14 kg a jeszcze trochę czasu zostało

iv09e6ydepibuaxd.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam +14 i w ogóle sie tym nie przejmuje. Najważniejsze ze mały zdrowy ☺

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narzekalam, ze duzo przytylam, ale polozna uznala, ze to jest malutko i mam sie nie przejmowac. Mowila, ze nie jest az takie wazne ile sie przybiera, wazne zeby dziecko sie dobrze rozwijalo i roslo. Bedziemy zrzucac podczas karmienia i zajmowania maluszkiem. Repose to widze, ze maluch daje w kosc. U nas jest cofniecie postepu, juz nie uzywalismy na dzien pieluch tylko na noc a Olaf znow zaczal robic kupy do majtek, wiec jak wychodzimy z domu to dostaje pieluche bo sie boimy ze nam nababi na spacerze czy w trasie. Ja tez szybko wysiadam i sie mecze, zobaczymy jak zniose cala podroz i wypad do Polski, z jednej strony ekscytacja z drugiej obawy.

Dzisiaj pojawila sie pierwsza siara z piersi, dobrze ze kupilam wkladki laktacyjne w sobote.

Repose, Kaja, Helen lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais malo powiedziane ;p zdycham po prostu. A cos sie stalo ze tak nagle znow zaczal? Zazdroszcze wyjazdu do Polski tez bym chciala..

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose to nie masz wesoło z tym nocnikiem.
    Dais a Ty z Olafem co się stało, że postęp się cofnął?? Może zauważył, że kupujecie teraz pieluszki dla nowego członka rodziny i juz czuje się zagubiony czy co mu się stało?

• dais Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszek dla malucha jeszcze nie kupowalismy. Nie jestem pewna, nagle panie w przedszkolu zglosily, ze robi kupki do majtek i zaczely mu zakladac po obiedzie pieluszke i chyba zrobil sie wygodny. Dodatkowo meczy sie juz 2,5 tygodnia bez okularow, bo mu dwie pary szlag trafil w 2 miesiace i czekalismy 2 tygodnie na wizyte u okulisty a teraz jeszcze tydzien musimy czekac na okulary i widze, ze ma przez to troche zrzeda. W sumie mu sie nie dziwie, bo nie ma az takiej malej wady i pewnie mu niewygodnie i mozliwe, ze glowa pobolowe od niewyraznego widzenia. Zobaczymy jak bedzie po powrocie z Polski, bo jak byl z nami sam na sam w swieta to nauczyl sie w ciagu kilku dni siku i dosyc szybko kupy do toalety a jak zaczal chodzic do przedszkola po nowym roku to znow sie oduczyl. Mam wrazenie, ze oni tam za szybko ida na latwizne.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wg mnie to najgorsze co można znów zacząć zakładać pieluszkę. Jak był odzwyczajony to teraz znów będzie ta sama akcja odzwyczajania, a uważaj, żeby i siku nie zaczął robić w pampersa. A nie macie tak, że widać, że zbliża się kupa? U Nas od razu widać, mina nie ta i ruchy. Więc może obserwuj go i jak widzisz, że mu się zbiera to sadzaj na kibelek?

Smerfetka jesli mogę doradzić to uważajcie z tą gąbką. Ona jest bardzo wygodna, ale to siedlisko bakterii. Dla mnie położna przy starszaku od razu mówiła, żeby darować sobie ten zakup. Bo ona potem mokra, zanim wyschnie to zbierają się w niej bakterie. Lepsze są takie plastikowe podkładki i na to wyścielić pieluszkę tetrową. My mamy wanienkę z tym wyprofilowaniem, więc mimo, że od początku kąpać będę musiała sama jak mąż będzie w pracy na nocki to jakoś muszę sobie poradzić. Mam zamiar trochę starszaka wykorzystać gdyby trzeba było coś tam umyć. U mego męża w pracy w lato nie ma opcji urlopu, więc nie nastawiam się na te 2 tyg tacierzynskiego.

U mnie waga tydzień temu pokazała 3,5 kg do przodu. Ale też te 3,5 kg w ciągu 1,5 miesiąca utyłam, więc dość dużo jak na taki krótki czas.

A ja ciągle waham się z wózkiem. Mam 3 typy: x lander, quinny buzz albo maxi cosi moodd. Muszę poczytać w necie opinie i wybrać ten z najlepszymi.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais możesz mieć rację swoją drogą obserwowałabym czy nie dzieje się coś niepokojącego w przedszkolu bo może to być wynik stresu skoro w domu przez święta było normalnie. Teoretycznie nie musi się dziać nic złego ale Dziwne, że tak nagle i bez powodu.

• dais Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka w domu mu sie nie zdarza kupki zmajstrowac w majtki, ewentualnie czasem zacznie, ale szybko lecimy z nim na kibel i minimalnie ubrudzi majtki. Wydaje mi sie, ze wiekszy problem jest w przedszkolu, bo np w domu zawsze mowi, ze chce siku i idziemy na toalete wtedy a w przedszkolu juz sam nie zglosi tylko sadzaja go co 2 h. Nie wiem czy jest to spowodowane tym, ze nikt go tam tego nie nauczyl, tym, ze Panie maja wiecej dzieci na glowie czy tym ze jak wpadnie w wir zabawy z dzieciakami to sie zapomina.
    Z wozkami nie pomoge, bo jak juz mam swoj to co chwile mi sie inny podoba, wiec ciesze sie, ze o ich istnieniu nie wiedzialam przed zakupem, bo bylabym w kropce :P

Aga to wygladalo tak, ze jak w domu juz nie robil siku w pieluszke dluzszy czas to w przedszkolu mu i tak zakladali, bo wiekszosc dzieci jeszcze nosila. Potem jak juz widzieli ze faktycznie nie robi do pieluchy to zaczeli pozwalac mu byc w majteczkach, ale wystarczylo jedno siku przypadkowe i z powrotem pielucha. Wiec jak zdarzylo mu sie kilka razy zrobic kupke to uznali, ze beda mu zakladac pieluche po obiedzie bo wtedy zazwyczaj robi kupe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:14

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Jestem , tylko strasznie zalatana ostatnio. Rano wstaję, śniadanie kawa ogarnianie Franka i jadę na budowę pomagać mężowi w wykończeniu domu, wracam koło 19 i jestem padnięta ...

Z Jasiem wszystko ok, miałam wizytę 25 marca i Jaś ważył 1133 g więc póki co trzyma się na 10 centylu - raczej 4 kg nie dobije ;) A tak to ok, wody w normie, szyjka długa 38 mm.

Z wyprawką wciąż do przodu, wczoraj przyszła karuzela dla Jasia o ta :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a38a67afa6b.jpg

Mam już wyprawkę do szpitala, niezmiennie jak przy Franku majteczki siateczkowe, podkłady poporodowe itd, w sumie macie fotkę :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9cab27b168f.jpg

wkładki laktacyjne tej samej firmy co podkłady / podpaski ;)

I tu kilka nowych pieluszek itd.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71bee385b1e.jpg

Bardzo nam się podoba, Frankowi też :D

Smerfetka co do wózka - gondola jest świetna, sama spacerówka też jest ok ale my i tak zmieniliśmy na lekką spacerówkę / parasolkę ;) Tyle co po gorszych terenach - po lasach, używałam do tej pory tej z camarlo. Ale ogólnie jestem zadowolona i ani myślę zmieniać wózek dla Jasia ;)

Co do wagi ja mam + 9,5 kg, myślę że pewnie skończę jak w pierwszej ciąży na + 16, niestety 2,5 zostało i noszę je do tej pory :P WIęc po Jasiu będę miała 5 łącznie + kilka do zrzucenia ... Ja na wagę mam ciągle oko, dla mnie ważne jest aby za dużo nie przybrać bo z doświadczenia wiem że tak łatwo przy dziecku się nie zrzuca ;)

Moni współczuję kucia łazienki :( Ale w sumie lepiej teraz, jak po narodzinach maleństwa ;)

Ja z nocnikowaniem w tyle... Zacznę Franka sadzać po przeprowadzce, więc jeszcze troszkę czasu ;)

Dzięki za pamięć dziewczyny :) Postaram się poprawić :)

evus, Helen, Andzia SM lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale niektóre z Was mało przybrały. Ja zaczynałam z wagą 55-56, a teraz już jest 67kg. Ważę się rano zawsze, więc widzę, jak ta waga rośnie. Pewnie przez ten mój oszczędny tryb życia, jaki muszę prowadzić i.. kocham słodkie.
    Zawsze się pilnowałam z wagą, jakiś swój styl ubierania miałam, a teraz nie wchodzę w nic z ubrań wyjściowych. W domu tylko leginsy ciążowe i tshirt duży. A na wyjście jedna tunika kupiona. Muszę wyruszyć kupić jakąś kurtkę płaszczyk na wiosnę, ale szkoda mi wydawać kupę kasy. Może coś będzie fajnego w Pepco, przynajmniej w niewysokiej cenie. Ale tak naprawdę, to najważniejsze jest dla mnie tylko jedno - żeby urodzić zdrowego dzidziusia i żeby było wszystko dobrze.

Dziewczyny a poradźcie jeszcze, bo zaczynam coś już kupować dla siebie i małego do szpitala, jaki rozmiar kupuje się tych majtek jednorazowych? Taki,jaki nosi się na co dzień? Czy większe? Jestem w tych wszystkich sprawach zielona kompletnie. Listę zrobiłam co mniej więcej mieć trzeba, ale trzeba się zabrać za kupowanie tego wszystkiego.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna33 ja też mam kilka dosłownie ubran, w które się mieszczę. I nie mam zamiaru kupować nowych. Bo przecież dosłownie 3 miesiące i pójdą w odstawkę. Przechodze w tych co mam i tyle. Co do majtek to ja noszę S, ale najmniejsze jakie są to M, więc kupuję M. Jak nosisz M to i takie kup. Po porodzie brzuch zejdzie a tyłek i tak nie utyje aż tak dużo. te majtki są takie z siatki gumowanej, więc też dopasowują się do ciała.

Joana33 lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu macie moj wczorajszy beboch :P

c37bbdc2f8c49c12med.jpg

Paula222, Joana33, dais, Kaja, Repose, evus, Agabtm, smerfetkaa, Pazur_, mmarzenak, Helen, Andzia SM, madziak2202, wisnia11 lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ