X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka my chyba wybierzemy bebetto Luca s line kolor szary z żółtym ale to jeszcze nie jest klepniete ;);)
    Repose czekam na wizytę jutro na usg co z tymi moimi wodami czy się opanowały czy rosną. Katar juz lekko przechodzi prenalen czyni cuda ;);) czekam na przesyłkę bo wczoraj zamówiliśmy pościele zobaczymy co to będzie ;p
    Repose a co Ty taka wycofana z forum młody daje popalić??

smerfetkaa, Repose lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na plusie 9 kg

iv096iye6kaq8l5v.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose jeszcze jest trochę czasu ale powiem ci że już mnie trochę męczą zakupy bo zaraz bolą mnie plecy muszę do toalety itp hehe więc to co zamierzalam kupić w sklepach stacjonarnych wolę kupić póki mój mąż ma jeszcze cierpliwość jeździć ze mną na zakupy :-) a to co upatrzyłam w inetrnecie zamówię później :-)

Repose lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki:) u mnie na plusie 3,5 kilo:) ale jak pisałam mam niezły zapas tak ogólnie to się cieszę że mało przytyłam:)

mnie już też męczą zakupy stacjonarne, a najbardziej stanie w kolejkach do kasy, dzisiaj w biedronce myślałam że zemdleje, ale ludzie kompletnie ignorują ciąże a ja nie lubię wychodzić przed szereg...
    Co mogę to zamówię internetowo, lubię kupować przez allegro i sklepy internetowe, sprawnie to idzie, tylko odpływ kasy trzeba kontrolować:)))

wogóle dzisiaj ciężki dzień mnie czeka, będą mi kuć łazienkę:(( bo mamy jakiś przeciek i ściana nawet na zewnątrz domu jest mokra, nie wiem jak ja to ogarnę, a mąż w robocie:(

Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni współczuję tego kucia łazienki... Tragedia takie walenie w ścianę chociaż lepiej teraz niż potem jak juz będzie maluszek ;)

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 jesteś jeszcze na forum ?

Wysłałam ci jakis czas temu zaproszenie bo chyba ty miałaś wozek camarello o ile dobrze pamiętam i chciałam zapytać o spacerowke jak się sprawdzała w użytkowaniu.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm bo wiesz nie dosc ze swieta to jeszcze z mlodym walcze zeby zalatwial sie do nocnika i co godzine go sadzam jest strasznie :/
    Dasz jutro znac co z tymi wodami...

Smerfetka ja ledwo sie po schodach czolgam :p

Moni wez mnie nie doluj z ta twoja waga :p

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Boszzz to ja chyba nadrabiam mam 9 kg na plusie Ehhss a smaki tylko na słodycze i ciasteczka ;);)
    Przebijam, ja mam już+14 kg a jeszcze trochę czasu zostało

iv09e6ydepibuaxd.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam +14 i w ogóle sie tym nie przejmuje. Najważniejsze ze mały zdrowy ☺

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narzekalam, ze duzo przytylam, ale polozna uznala, ze to jest malutko i mam sie nie przejmowac. Mowila, ze nie jest az takie wazne ile sie przybiera, wazne zeby dziecko sie dobrze rozwijalo i roslo. Bedziemy zrzucac podczas karmienia i zajmowania maluszkiem. Repose to widze, ze maluch daje w kosc. U nas jest cofniecie postepu, juz nie uzywalismy na dzien pieluch tylko na noc a Olaf znow zaczal robic kupy do majtek, wiec jak wychodzimy z domu to dostaje pieluche bo sie boimy ze nam nababi na spacerze czy w trasie. Ja tez szybko wysiadam i sie mecze, zobaczymy jak zniose cala podroz i wypad do Polski, z jednej strony ekscytacja z drugiej obawy.

Dzisiaj pojawila sie pierwsza siara z piersi, dobrze ze kupilam wkladki laktacyjne w sobote.

Repose, Kaja, Helen lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais malo powiedziane ;p zdycham po prostu. A cos sie stalo ze tak nagle znow zaczal? Zazdroszcze wyjazdu do Polski tez bym chciala..

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose to nie masz wesoło z tym nocnikiem.
    Dais a Ty z Olafem co się stało, że postęp się cofnął?? Może zauważył, że kupujecie teraz pieluszki dla nowego członka rodziny i juz czuje się zagubiony czy co mu się stało?

• dais Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszek dla malucha jeszcze nie kupowalismy. Nie jestem pewna, nagle panie w przedszkolu zglosily, ze robi kupki do majtek i zaczely mu zakladac po obiedzie pieluszke i chyba zrobil sie wygodny. Dodatkowo meczy sie juz 2,5 tygodnia bez okularow, bo mu dwie pary szlag trafil w 2 miesiace i czekalismy 2 tygodnie na wizyte u okulisty a teraz jeszcze tydzien musimy czekac na okulary i widze, ze ma przez to troche zrzeda. W sumie mu sie nie dziwie, bo nie ma az takiej malej wady i pewnie mu niewygodnie i mozliwe, ze glowa pobolowe od niewyraznego widzenia. Zobaczymy jak bedzie po powrocie z Polski, bo jak byl z nami sam na sam w swieta to nauczyl sie w ciagu kilku dni siku i dosyc szybko kupy do toalety a jak zaczal chodzic do przedszkola po nowym roku to znow sie oduczyl. Mam wrazenie, ze oni tam za szybko ida na latwizne.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wg mnie to najgorsze co można znów zacząć zakładać pieluszkę. Jak był odzwyczajony to teraz znów będzie ta sama akcja odzwyczajania, a uważaj, żeby i siku nie zaczął robić w pampersa. A nie macie tak, że widać, że zbliża się kupa? U Nas od razu widać, mina nie ta i ruchy. Więc może obserwuj go i jak widzisz, że mu się zbiera to sadzaj na kibelek?

Smerfetka jesli mogę doradzić to uważajcie z tą gąbką. Ona jest bardzo wygodna, ale to siedlisko bakterii. Dla mnie położna przy starszaku od razu mówiła, żeby darować sobie ten zakup. Bo ona potem mokra, zanim wyschnie to zbierają się w niej bakterie. Lepsze są takie plastikowe podkładki i na to wyścielić pieluszkę tetrową. My mamy wanienkę z tym wyprofilowaniem, więc mimo, że od początku kąpać będę musiała sama jak mąż będzie w pracy na nocki to jakoś muszę sobie poradzić. Mam zamiar trochę starszaka wykorzystać gdyby trzeba było coś tam umyć. U mego męża w pracy w lato nie ma opcji urlopu, więc nie nastawiam się na te 2 tyg tacierzynskiego.

U mnie waga tydzień temu pokazała 3,5 kg do przodu. Ale też te 3,5 kg w ciągu 1,5 miesiąca utyłam, więc dość dużo jak na taki krótki czas.

A ja ciągle waham się z wózkiem. Mam 3 typy: x lander, quinny buzz albo maxi cosi moodd. Muszę poczytać w necie opinie i wybrać ten z najlepszymi.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais możesz mieć rację swoją drogą obserwowałabym czy nie dzieje się coś niepokojącego w przedszkolu bo może to być wynik stresu skoro w domu przez święta było normalnie. Teoretycznie nie musi się dziać nic złego ale Dziwne, że tak nagle i bez powodu.

• dais Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka w domu mu sie nie zdarza kupki zmajstrowac w majtki, ewentualnie czasem zacznie, ale szybko lecimy z nim na kibel i minimalnie ubrudzi majtki. Wydaje mi sie, ze wiekszy problem jest w przedszkolu, bo np w domu zawsze mowi, ze chce siku i idziemy na toalete wtedy a w przedszkolu juz sam nie zglosi tylko sadzaja go co 2 h. Nie wiem czy jest to spowodowane tym, ze nikt go tam tego nie nauczyl, tym, ze Panie maja wiecej dzieci na glowie czy tym ze jak wpadnie w wir zabawy z dzieciakami to sie zapomina.
    Z wozkami nie pomoge, bo jak juz mam swoj to co chwile mi sie inny podoba, wiec ciesze sie, ze o ich istnieniu nie wiedzialam przed zakupem, bo bylabym w kropce :P

Aga to wygladalo tak, ze jak w domu juz nie robil siku w pieluszke dluzszy czas to w przedszkolu mu i tak zakladali, bo wiekszosc dzieci jeszcze nosila. Potem jak juz widzieli ze faktycznie nie robi do pieluchy to zaczeli pozwalac mu byc w majteczkach, ale wystarczylo jedno siku przypadkowe i z powrotem pielucha. Wiec jak zdarzylo mu sie kilka razy zrobic kupke to uznali, ze beda mu zakladac pieluche po obiedzie bo wtedy zazwyczaj robi kupe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:14

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Jestem , tylko strasznie zalatana ostatnio. Rano wstaję, śniadanie kawa ogarnianie Franka i jadę na budowę pomagać mężowi w wykończeniu domu, wracam koło 19 i jestem padnięta ...

Z Jasiem wszystko ok, miałam wizytę 25 marca i Jaś ważył 1133 g więc póki co trzyma się na 10 centylu - raczej 4 kg nie dobije ;) A tak to ok, wody w normie, szyjka długa 38 mm.

Z wyprawką wciąż do przodu, wczoraj przyszła karuzela dla Jasia o ta :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a38a67afa6b.jpg

Mam już wyprawkę do szpitala, niezmiennie jak przy Franku majteczki siateczkowe, podkłady poporodowe itd, w sumie macie fotkę :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9cab27b168f.jpg

wkładki laktacyjne tej samej firmy co podkłady / podpaski ;)

I tu kilka nowych pieluszek itd.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71bee385b1e.jpg

Bardzo nam się podoba, Frankowi też :D

Smerfetka co do wózka - gondola jest świetna, sama spacerówka też jest ok ale my i tak zmieniliśmy na lekką spacerówkę / parasolkę ;) Tyle co po gorszych terenach - po lasach, używałam do tej pory tej z camarlo. Ale ogólnie jestem zadowolona i ani myślę zmieniać wózek dla Jasia ;)

Co do wagi ja mam + 9,5 kg, myślę że pewnie skończę jak w pierwszej ciąży na + 16, niestety 2,5 zostało i noszę je do tej pory :P WIęc po Jasiu będę miała 5 łącznie + kilka do zrzucenia ... Ja na wagę mam ciągle oko, dla mnie ważne jest aby za dużo nie przybrać bo z doświadczenia wiem że tak łatwo przy dziecku się nie zrzuca ;)

Moni współczuję kucia łazienki :( Ale w sumie lepiej teraz, jak po narodzinach maleństwa ;)

Ja z nocnikowaniem w tyle... Zacznę Franka sadzać po przeprowadzce, więc jeszcze troszkę czasu ;)

Dzięki za pamięć dziewczyny :) Postaram się poprawić :)

evus, Helen, Andzia SM lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale niektóre z Was mało przybrały. Ja zaczynałam z wagą 55-56, a teraz już jest 67kg. Ważę się rano zawsze, więc widzę, jak ta waga rośnie. Pewnie przez ten mój oszczędny tryb życia, jaki muszę prowadzić i.. kocham słodkie.
    Zawsze się pilnowałam z wagą, jakiś swój styl ubierania miałam, a teraz nie wchodzę w nic z ubrań wyjściowych. W domu tylko leginsy ciążowe i tshirt duży. A na wyjście jedna tunika kupiona. Muszę wyruszyć kupić jakąś kurtkę płaszczyk na wiosnę, ale szkoda mi wydawać kupę kasy. Może coś będzie fajnego w Pepco, przynajmniej w niewysokiej cenie. Ale tak naprawdę, to najważniejsze jest dla mnie tylko jedno - żeby urodzić zdrowego dzidziusia i żeby było wszystko dobrze.

Dziewczyny a poradźcie jeszcze, bo zaczynam coś już kupować dla siebie i małego do szpitala, jaki rozmiar kupuje się tych majtek jednorazowych? Taki,jaki nosi się na co dzień? Czy większe? Jestem w tych wszystkich sprawach zielona kompletnie. Listę zrobiłam co mniej więcej mieć trzeba, ale trzeba się zabrać za kupowanie tego wszystkiego.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna33 ja też mam kilka dosłownie ubran, w które się mieszczę. I nie mam zamiaru kupować nowych. Bo przecież dosłownie 3 miesiące i pójdą w odstawkę. Przechodze w tych co mam i tyle. Co do majtek to ja noszę S, ale najmniejsze jakie są to M, więc kupuję M. Jak nosisz M to i takie kup. Po porodzie brzuch zejdzie a tyłek i tak nie utyje aż tak dużo. te majtki są takie z siatki gumowanej, więc też dopasowują się do ciała.

Joana33 lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu macie moj wczorajszy beboch :P

c37bbdc2f8c49c12med.jpg

Paula222, Joana33, dais, Kaja, Repose, evus, Agabtm, smerfetkaa, Pazur_, mmarzenak, Helen, Andzia SM, madziak2202, wisnia11 lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ