WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak nie pomogę nie znam się na szyciu niestety

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    nie wiecie jak obliczyc ile mam materiału kupic na posciel o wymiarach 120x90

poczytaj sobie tutaj :) http://dzieciowakraina.blogspot.com/2015/01/posciel-dla-dziecka-diy.html

wychodzi na to, że na cały komplet razem z prześcieradłem potrzeba ok 3m bawełny o szerokości 160 cm.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    poczytaj sobie tutaj :) http://dzieciowakraina.blogspot.com/2015/01/posciel-dla-dziecka-diy.html

wychodzi na to, że na cały komplet razem z prześcieradłem potrzeba ok 3m bawełny o szerokości 160 cm.
    dzieki za pomoc

lprkuay3dehqwb0g.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam jedynki jedynie do szpitala a potem juz dwojki. Teraz chce pieluchowac wielorazowo, ale do szpitala kupuje i tak jedynki. Jestem po wizycie u lekarki ginekologa i wszystko poszlo idealnie wg mysli. Jestem super pozytywnie zaskoczona. Po krotce: w skonczonym 38 tygodniu bede miala USG i oblicza wage maluszka. Jesli waga bedzie bliska 4 kg bede miala CC, jesli waga bedzie mniejsza wtedy bede probowala SN ze znieczuleniem i ciaglym monitoringiem. Jesli jakikolwiek z symptomow sie pojawi, ze cos sie dzieje nie tak (wymienila ich sporo i powiedziala, ze dobrze wiedza, gdy cos jest nie tak jeszcze zanim zacznie byc to niebezpieczne) to wtedy od razu laduje na stole i jest CC. Jesli nie urodze do skonczonych 41 tygodni to 20 czerwca stawiam sie na planowana CC. Na pewno nie beda wywolywac porodu ani induktowac w trakcie. Takze juz mam umowione USG na 30 maja, 14 czerwca wizyte z anestezjologiem dotyczaca ew cesarki i 20 czerwca CC jesli wczesniej nie urodze SN. Super kobieta, pytala sie jaki jest moj wymarzony scenariusz porodu, co chce, czego sie boje i wszystko mi wyjasniala. Wyglada na to, ze lepiej trafic nie moglam :)

Helen, Moni15382, nesone, Magda81, Agabtm, Andzia SM, evus, Repose lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj i ja juz dzis po wizycie maly wazy 1400g ;-)

Magda81, Agabtm, madziak2202, Andzia SM, evus, Repose lubią tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co lekarz powiedział więcej wszystko dobrze

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! witam się i ja :)

Pazur a który tydzień masz teraz? Bo te miesiąc do końca niewiele mi mówią :P

Co do przewijaków to ja nie kupuję, sprzedałam ten po synku, bo w ogóle nie przydał się. Tzn. nie był niezbędny. Miękki to moim zdaniem stara kasy, bo i na kocu można przewinąć. Twarde o tyle wygodne, że można od razu położyć z łóżeczka na przewijak.

Pieluszki ja kupuję średnią paczkę 1, a potem już lecę z 2. 1 na szpital na pewno będzie ok. Za duże też być nie mogą, bo będzie przeciekać bokiem. A i pępuszek można uszkodzić. I tak pamiętam jak podwijałam 1 pod pępek, bo nachodziły na kikut.

A wiecie, że w lidlu te lidlowe pieluszki mają zmienić formę i mają być też b. dobre? Od 4.04 mają już wejść te nowe. Planuję kupić jedno opakowanie i sprawdzić. Dada kiedyś dla mnie nie były zbyt chłonne. Na pewno nie tak jak Pampers. Ale teraz też podobno są już nowe, cienkie i słyszałam, że są dobre. Więc mam zakupione lidlowe stare 2, Pampersów kilka paczek w szafie już leży i planuję te nowe Dada i nowe Lidlowe kupić i przetestować, które są najlepsze. Teraz jestem na etapie zamawiania rzeczy z apteki. Więc będzie lżej w portfelu o jakieś 2 stówki.

nesone lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, gratuluję udanych wizyt.
    Moja córeczka nadal jest dziewczynką i waży 1620 gram ☺
    Ja dostałam miękki przewijał,ale zamierzam dokupić taki na łóżeczko.

Agabtm, madziak2202, Andzia SM, evus, Repose lubią tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka jak kupisz te z Lidla nowe wstaw mi fotkę proszę to poszukam tu takich

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    zgredka to faktycznie duzo, ja cię kojarzę z jakiegoś forum na ovu, tylko nie mogę skojarzyć z którego...ale to jeszcze sprzed tej ciązy.

Pewno z 30stek

Ja nie miałam nic do mrożenia i dało radę, raz otrzymałam w lodówce i mała nie chciała, gorzknieje ponoć mleko..

Aha i nie mam przewijaka i nie kupie, przewijać będę na łóżku

Mam pytanie: cy macie już spięcia brzucha??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 22:24

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Marka jak kupisz te z Lidla nowe wstaw mi fotkę proszę to poszukam tu takich

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1053 tutaj masz tą ofertę i zdjęcie opakowania :)

maria85 lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję samych udanych wizyt babeczki!! ;) dobrze wiedzieć, że u Was wszystko wporzadku ;)
    Miłych nocek bo ja ostatnio mam problemy z zaśnięciem i ogólnie się wierce okropnie ale jak już zasne to jak kamień.

Magda81 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm polubiłam początek wiadomości.
    A problemu z zasypianiem współczuję, mam to samo a sprawdzone metody nie pomagają niestety

maria85, Agabtm lubią tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka dziekuje

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem ze spaniem

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, marka jestem w 31 tc , maria tak powiedzial ze wszystko w porzadku malu ulozony glowkowo nastepna wizyta za dwa tygodnie

iv096iye6kaq8l5v.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) gratuluję udanych wizyt :*

Mam pytanie czy któraś z was ma bóle brzucha ale na górze po prawej stronie. Zauważyłam że jak dużo chodzę to boli mnie tak mniej więcej 8 cm powyżej pępka i kawałek na prawo. wczoraj nie mogłam się wyprostować. jestem ciekawa co to jest. mała raczej nie bo kopie mnie na dole i do wysokości pępka raczej.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisnia, mnie wlasnie po dluzszym spacerze tak lapie kolka jakby, ale jak chwile postoje to mija. Mam tak od kilku tygodni. Pieluszki z lidla osobiscie lubie i u nas sie sprawdzaja, ale przyznaje ze tych najmniejszych rozmiarow nie testowalam. Kazde dziecko jest inne i trzeba osobiscie sprawdzic, ktore sie nadaja a ktore nie. Ja jeszcze spinan brzucha nie mam, na spanie tez nie narzekam bo spie jak susel z jedna przerwa na siku i to juz nad ranem ok 5. Magda gratuluje duzej corci :D super, ze wszystko w porzadku. Ja mam wizyte juz we wtorek :D Poprzednio tez nie mialam nic do przechowywania, tylko zapasowa butelke, ale teraz kupuje pojemniki bo chce wrocic po ok pol roku do pracy i maz bedzie z maluszkiem, a chcialabym nadal karmic piersia, wiec bede mleko przechowywac. Nasz maluch na takie przechowywane nie narzekal. Przewijak poprzednio mialam miekki, ale nie sprawdzal sie jakos super, wiec teraz kupilismy twardy.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 28 tygodniu :) gratuluję udanych wizyt:) Wasze Dzieci już duze:) moja wizyta dopiero za 12 dni:/ ale przeleci:)
    Co do pampersow i kupię jedna duża paczkę 1.I Nas w szpitalu trzeba mieć swoje wiec nie liczę ze mi dadza hehe :-) a pozniej juz 2.
    Przewijak my planujemy kupić osobno taki stojacy na kółkach.bedzie w sypialni a w ciagu dnia mobilny tam.gdzie będzie potrzebny:)
    Jutro zakupyw aptece w koszytku rzeczy za prawie 400 zl no.Ale już wszystko będzie :)
    Miłego dnia wszystkim zycze:) i jeżeli ktoś dziś wizytuje to trzymam kciuki :-*

evus, Repose, Magda81 lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry! Martwiłam się, że waga będzie szła szybko w górę i będzie dużo do zrzucenia, ale dziś jak wstałam z bólem dziąsła, bo 8 rośnie i apetytu zupełny brak to kto wie, może i te przymusowe diety dadzą efekt :P na początku ciąży dawała o sobie znać, kilka dni i przeszło, zapisałam się do usunięcia, ale przeszło, więc odwołałam. No i znów mam efekt uboczny :/ ale jednak w ciąży wolałabym jej nie usuwać. Zobaczymy co będzie dalej.

Jak tam Wasza przemiana materii? Ja jak przed ciążą korzystałam z wc codziennie tak teraz raz na kilka dni. Kawy nie piję raczej, ale 3 ostatnie dni rozpuszczalna rano i każdego dnia po wypiciu wc :) więc jest dobry sposób na wypróżnienie.

mhsvi09kjtw94wk5.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ