Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mmarzenak wrote:nie wiecie jak obliczyc ile mam materiału kupic na posciel o wymiarach 120x90
poczytaj sobie tutajhttp://dzieciowakraina.blogspot.com/2015/01/posciel-dla-dziecka-diy.html
wychodzi na to, że na cały komplet razem z prześcieradłem potrzeba ok 3m bawełny o szerokości 160 cm.
-
Ja kupowalam jedynki jedynie do szpitala a potem juz dwojki. Teraz chce pieluchowac wielorazowo, ale do szpitala kupuje i tak jedynki. Jestem po wizycie u lekarki ginekologa i wszystko poszlo idealnie wg mysli. Jestem super pozytywnie zaskoczona. Po krotce: w skonczonym 38 tygodniu bede miala USG i oblicza wage maluszka. Jesli waga bedzie bliska 4 kg bede miala CC, jesli waga bedzie mniejsza wtedy bede probowala SN ze znieczuleniem i ciaglym monitoringiem. Jesli jakikolwiek z symptomow sie pojawi, ze cos sie dzieje nie tak (wymienila ich sporo i powiedziala, ze dobrze wiedza, gdy cos jest nie tak jeszcze zanim zacznie byc to niebezpieczne) to wtedy od razu laduje na stole i jest CC. Jesli nie urodze do skonczonych 41 tygodni to 20 czerwca stawiam sie na planowana CC. Na pewno nie beda wywolywac porodu ani induktowac w trakcie. Takze juz mam umowione USG na 30 maja, 14 czerwca wizyte z anestezjologiem dotyczaca ew cesarki i 20 czerwca CC jesli wczesniej nie urodze SN. Super kobieta, pytala sie jaki jest moj wymarzony scenariusz porodu, co chce, czego sie boje i wszystko mi wyjasniala. Wyglada na to, ze lepiej trafic nie moglam
Helen, Moni15382, nesone, Magda81, Agabtm, Andzia SM, evus, Repose lubią tę wiadomość
-
hej! witam się i ja
Pazur a który tydzień masz teraz? Bo te miesiąc do końca niewiele mi mówią
Co do przewijaków to ja nie kupuję, sprzedałam ten po synku, bo w ogóle nie przydał się. Tzn. nie był niezbędny. Miękki to moim zdaniem stara kasy, bo i na kocu można przewinąć. Twarde o tyle wygodne, że można od razu położyć z łóżeczka na przewijak.
Pieluszki ja kupuję średnią paczkę 1, a potem już lecę z 2. 1 na szpital na pewno będzie ok. Za duże też być nie mogą, bo będzie przeciekać bokiem. A i pępuszek można uszkodzić. I tak pamiętam jak podwijałam 1 pod pępek, bo nachodziły na kikut.
A wiecie, że w lidlu te lidlowe pieluszki mają zmienić formę i mają być też b. dobre? Od 4.04 mają już wejść te nowe. Planuję kupić jedno opakowanie i sprawdzić. Dada kiedyś dla mnie nie były zbyt chłonne. Na pewno nie tak jak Pampers. Ale teraz też podobno są już nowe, cienkie i słyszałam, że są dobre. Więc mam zakupione lidlowe stare 2, Pampersów kilka paczek w szafie już leży i planuję te nowe Dada i nowe Lidlowe kupić i przetestować, które są najlepsze. Teraz jestem na etapie zamawiania rzeczy z apteki. Więc będzie lżej w portfelu o jakieś 2 stówki.nesone lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:zgredka to faktycznie duzo, ja cię kojarzę z jakiegoś forum na ovu, tylko nie mogę skojarzyć z którego...ale to jeszcze sprzed tej ciązy.
Pewno z 30stek
Ja nie miałam nic do mrożenia i dało radę, raz otrzymałam w lodówce i mała nie chciała, gorzknieje ponoć mleko..
Aha i nie mam przewijaka i nie kupie, przewijać będę na łóżku
Mam pytanie: cy macie już spięcia brzucha??Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 22:24
-
Gratuluję samych udanych wizyt babeczki!!
dobrze wiedzieć, że u Was wszystko wporzadku
Miłych nocek bo ja ostatnio mam problemy z zaśnięciem i ogólnie się wierce okropnie ale jak już zasne to jak kamień.Magda81 lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
cześć dziewczyny
gratuluję udanych wizyt :*
Mam pytanie czy któraś z was ma bóle brzucha ale na górze po prawej stronie. Zauważyłam że jak dużo chodzę to boli mnie tak mniej więcej 8 cm powyżej pępka i kawałek na prawo. wczoraj nie mogłam się wyprostować. jestem ciekawa co to jest. mała raczej nie bo kopie mnie na dole i do wysokości pępka raczej. -
Wisnia, mnie wlasnie po dluzszym spacerze tak lapie kolka jakby, ale jak chwile postoje to mija. Mam tak od kilku tygodni. Pieluszki z lidla osobiscie lubie i u nas sie sprawdzaja, ale przyznaje ze tych najmniejszych rozmiarow nie testowalam. Kazde dziecko jest inne i trzeba osobiscie sprawdzic, ktore sie nadaja a ktore nie. Ja jeszcze spinan brzucha nie mam, na spanie tez nie narzekam bo spie jak susel z jedna przerwa na siku i to juz nad ranem ok 5. Magda gratuluje duzej corci
super, ze wszystko w porzadku. Ja mam wizyte juz we wtorek
Poprzednio tez nie mialam nic do przechowywania, tylko zapasowa butelke, ale teraz kupuje pojemniki bo chce wrocic po ok pol roku do pracy i maz bedzie z maluszkiem, a chcialabym nadal karmic piersia, wiec bede mleko przechowywac. Nasz maluch na takie przechowywane nie narzekal. Przewijak poprzednio mialam miekki, ale nie sprawdzal sie jakos super, wiec teraz kupilismy twardy.
-
Witam sie w 28 tygodniu
gratuluję udanych wizyt:) Wasze Dzieci już duze:) moja wizyta dopiero za 12 dni:/ ale przeleci:)
Co do pampersow i kupię jedna duża paczkę 1.I Nas w szpitalu trzeba mieć swoje wiec nie liczę ze mi dadza hehea pozniej juz 2.
Przewijak my planujemy kupić osobno taki stojacy na kółkach.bedzie w sypialni a w ciagu dnia mobilny tam.gdzie będzie potrzebny:)
Jutro zakupyw aptece w koszytku rzeczy za prawie 400 zl no.Ale już wszystko będzie
Miłego dnia wszystkim zycze:) i jeżeli ktoś dziś wizytuje to trzymam kciuki :-*evus, Repose, Magda81 lubią tę wiadomość
-
dzien dobry! Martwiłam się, że waga będzie szła szybko w górę i będzie dużo do zrzucenia, ale dziś jak wstałam z bólem dziąsła, bo 8 rośnie i apetytu zupełny brak to kto wie, może i te przymusowe diety dadzą efekt
na początku ciąży dawała o sobie znać, kilka dni i przeszło, zapisałam się do usunięcia, ale przeszło, więc odwołałam. No i znów mam efekt uboczny
ale jednak w ciąży wolałabym jej nie usuwać. Zobaczymy co będzie dalej.
Jak tam Wasza przemiana materii? Ja jak przed ciążą korzystałam z wc codziennie tak teraz raz na kilka dni. Kawy nie piję raczej, ale 3 ostatnie dni rozpuszczalna rano i każdego dnia po wypiciu wcwięc jest dobry sposób na wypróżnienie.