WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia to jak glukoza dobra to można jeść dalej ;) a jaka waga??

Alincia lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • evus Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja po przerwie :)

gratuluje wizyt

u mnie tez skora jakby naciagnieta, szczegolnie na pepku :/ takie dosc nieprzyjemne uczucie :/

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, witam się po swiętach w 32tygodniu :) weszłam na wagę dzisiaj i zapominam wynik, co jest w tych świętach, że nawet jak niewiele się je to i tak waga szaleje, nawet mężowi się nie przyznałam ile przybrałam :P.
    Wolę zachować to w tajemnicy i wejsc na wagę za parę dni, nic dziwnego ze wczoraj na spacerku ledwo co się poruszałam. Wczoraj u nas była piękna pogoda :)
    odpoczywaliśmy po weselu, wiecie co ..ale się wytanczyłam ;) bardzo dużo byłam na parkiecie, oczywiscie z przerwami, dałam tak czadu ze az ok 23ej poszłam na ławeczkę na dwór sie krótko zdrzemnąc na 15minut, ale potem spoko, dalej się bawiliśmy :)
    wogóle wam polecam kiecki z happymum, jednak ztamtąd zamówiłam i bardzo dobrze się noszą :) i m-ka jeszcze mi posłuzy, z tych rozciągliwych materiałów są super :), nawet po ciązy :) jest wiele do karmienia, wiec pieniądze nie poszły na marne.
    Mój brzuch jest już ogromny jak i cycki hehe, chodź one są na szczęście mniejsze od brzucha ;).
    Zaś co do skóry, oczywiscie sie juz naciąga na brzuchu, przy pepku jeszcze moge tak leciutko złapac, ale tez czuje te rozpieranie, wydaje mi sie to naturalne, w koncu nam tam dzidzia fika i rosnie:). Wczoraj wieczorkiem tez masowałam brzuch i w sumie juz powinnysmy regularnie tego pilnowac, aby skóra nie zaczęła pękać :/.
    Dais widze ze mozesz byc spokojna, to miło ze masz taką tam "obsługę ".
    Dzisiaj przyszedł nam fotelik nosidełko maxi cosi pebble plus, wzielismy kolor conkrete grey aby był kolorem uniwersalnym i posłuzył na drugie.
    Bardzo ładnie się prezentuje, ten spód jest tak jakby silikonowy niz przy zwykłym maxi cosi bo tam jest z tego co pamietam taki typowy plastik. A wzielismy bo był voucher i jeszcze znika -15% wiec cenowo b.ładnie nam wyszło.
    Z tego co sprawdzalismy nowe wszedzie kosztują 799zł, wiec mega duzo.
    marka ty masz juz 28tydzien, wiec wiesz brzuszek juz mega rosnie, zobaczysz za pare tygodni, ja juz bym mogła z takim rodzic :P.

dais, madziak2202, Moni15382, Hania222 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    Witam sie po wizycie. Maluszek rosnie :) zmierzone udko ma na 29 tydzien. A zaczelam 28. Takze pewnie bedzie duzy chlop:)
    Wyniki z glukozy wyszly dobrze czyli : 3,85 a po 2h:6,78. Takze jestesmy spokojni:)

Super że wszystko ok !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tu tak głucho...?
    wszystkie odpoczywają po świętach?

feegu6l.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie odpoczywam ;) do wizyty jeszcze 2 tygodnie więc czekam:-) a na wagę w tym tygodniu wstawać nie będę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:55

Helen, Kaja, Repose, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wzięłam sie za ogarnięcie zamówienia z apteki :/
    wiecie może ile potrzeba podkładów poporodowych?
    na pewno chcę wziaść jedno opakowanie tych Canpola na noc co mają 10sztuk
    a na dzien ile trzeba? 2?3?opakowania?
    a i czy woreczki do przechowywania pokarmu kupowałyscie?któras sie orientuje ile ich brac na początek?bo są albo pakowane po 20,25 lub 50sztuk.

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ja wzielam tylko jedna paczke woreczkow 25 sztuk, jak bedzie potrzeba to dokupie. Wydaje mi sie, ze nie ma co przesadzac, bo niewiadomo ile pokarmu bedziesz odciagac, czy bedzie wystarczajaco aby mrozic, przechowywac etc. Z podkladami to tez w poprzedniej ciazy dokupowalam na bierzaco. Na poczatek mozesz kupic jedno opakowanie na noc i jedno na dzien (ewentualnie dwa), bo moze sie okazac, ze po kilku dniach bedziesz juz stosowac zwykle podpaski na noc. Ja mialam jedno albo dwa opakowania tych podpasek mama a potem kupowalam always na noc i starczaly spokojnie. Jesli pytasz od te podklady na lozko to mialam 2 opakowania i zuzylam moze 3-4 sztuki a reszte uzywalam jako turystyczne przewijaki dla malca.
    Ja dzisiaj nie odpoczywalam, skorzystalam tez z pogody i bylismy na spacerku :) Szkoda tylko, ze organizm tak szybko sie meczy. A juz w piatek plyniemy promem do Polski na tydzien :D i bedzie dopiero bieganina ;)

Repose, Moni15382, Hania222 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais dziekuje ci bardzo, własnie tez rozmawiałam z kolezanka i mnie tez uswiadomiła ze wiele tych wkładek nie trzeba a majtek tez duzo nie trzeba, wiec wezme 2opakowania dwoch firm.
    dais to miłego pobytu w Polsce :)

feegu6l.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena: ja zuzulam około 4 paczek belly podkładów plus te co były w szpitalu..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, nam położna mówiła, żeby nie brać podkładów bo w szpitalu ma się je do woli w szafce w łazience. kazała 3-4 duże podkłady na łóżko, tez niby są na stanie ale zamawiają ich mniej i czasem brakuje. więc radzę zorientować się wszystkim jak to jest w waszych szpitalach, aby nie przesadzić z zakupami :)
    jutro kolejne spotkanie szkoły rodzenia, idziemy na wycieczkę do szpitala :)
    ja po świętach wypoczęta, bo z rana tylko śniadanko z tatą i moim R potem błogie leżakowanie na balkonie na słonku. w drugi dzień świat śniadanko u teściów i reszta dnia dla mnie. w tym roku mój R znowu na święta był w pracy... ale dzięki temu mogłam sobie odpocząć a nie biegać po rodzinie i siedzieć przy stołach :)
    miałam mały poślizg na schodach, i wylądowałam na pupie dość boleśnie.. asekurowałam się ręką i troszkę boli, ale chyba wszystko z nią w porządku. kapcie wylądowały w śmietniku, bo to przez nie ta cała wywrotka:P najadłam się strachu.

tak w ogóle to wstaje rano ze spuchniętymi stopami i łapkami.. nieprzyjemne uczucie..

jutro zaczynam 32 tydzień!!!!! :D

dais lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak na stopy wypróbuj sobie zel z mamacare
    tu masz linka
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Efektima-Mama-Care-kuracja-do-zmeczonych-nog-dla-kobiet-w-ciazy-150-ml,272024,3033,6572
    ładnie chłodzi, smaruje zawsze na noc przed pojsciem spac, mi szczególnie puchnie prawa stopa, bo tam mam wiekszy problem z żylakami.
    Dobrze tez aby cię lekarz zobaczył na nastepnej wizycie, ja pokazałam i dostałam clexane, ale u ciebie moze byc inaczej oczywiscie.
    mi ręce jeszcze nie puchną, nadal noszę obrączkę ale juz się robi delikatny odcisk od niej, póki co noszę :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Helena: ja zuzulam około 4 paczek belly podkładów plus te co były w szpitalu..
    zgredka to faktycznie duzo, ja cię kojarzę z jakiegoś forum na ovu, tylko nie mogę skojarzyć z którego...ale to jeszcze sprzed tej ciązy.

feegu6l.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w 32 tygodniu która już nie spi

madziak2202, Helen lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała tak szaleje w brzuchu ze mnie obudziła a i w nocy nie mogę spać,jest mi ciężko, jeszcze troche i już z malutką będę spała

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie co dzień budzi przed 6 straszliwa głodomorra :P

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja też pierwsze co robię jak wstane to idę na sniadanko:-)
    Zakupy w aptece będę robić robić piatek jak wypłata przyjdzie :-) podkłady na łóżko My musimy mieć. Wezmę 2 w razie wykorzystam później wykorzystam do przewijania Córeczki. A co.do mrozenia mleka to My kupiliśmy plastikowe Kubeczki z canpola do.mrozenia. w zestawie były 4. Jak będzie potrzeba to dokupimy wiecej:)na początek musi wystaczyc:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski. Wczoraj miałam wizytę, mały wazy 1800 i ułożony jest główkowy co oznacza ze będzie porod naturalny i to mnie cieszy. Ale mam białko w moczu. Dziś rano jechała zrobić posiew moczu i wyniki dopiero w poniedziałek. Myślicie ze to groźne,? Miala ktoras z was bakterie w moczu lub białko? Eh... Ciągle coś.. :(

beatas, maria85, jane, dais, Helen, Andzia SM, Kaja, evus, Repose, Magda81 lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Mam nadzieję,że miło spędziłyście Święta :)

Gratuluje udanych wizyt, też bym chciała zobaczyć swoje maleństwo- jeszcze 2 tygodnie do usg genetycznego.

Aneczka ja od początku ciąży miałam bakterie w moczu, biorę dziennie 1 tabletkę żurawitu. Raz nawet dostałam antybiotyk. Teraz jest ok!

Miłego dnia!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Alincia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Alincia to jak glukoza dobra to można jeść dalej ;) a jaka waga??
    Waga +11 kg . teraz waze 71. Ale jestem wysoka to tez to sie fajnie rozklada:)

A wiecie. Ja tak samo mam... Wstaje o 6 zeby cos zjesc bo synus wola am am w brzuszku:) codziennie tak samo:) a w nocy wstaje zawsze o tej samej porze o 3 na siusiu:) nieraz jest tez tak ze wstaje ze trzy razy. Ale to tez przez to ze duzo pije przed snem. No ale co zrobic jak "kac" meczy:)hihi

jigt0hs.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ