Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc, witam się po swiętach w 32tygodniu
weszłam na wagę dzisiaj i zapominam wynik, co jest w tych świętach, że nawet jak niewiele się je to i tak waga szaleje, nawet mężowi się nie przyznałam ile przybrałam
.
Wolę zachować to w tajemnicy i wejsc na wagę za parę dni, nic dziwnego ze wczoraj na spacerku ledwo co się poruszałam. Wczoraj u nas była piękna pogoda
odpoczywaliśmy po weselu, wiecie co ..ale się wytanczyłambardzo dużo byłam na parkiecie, oczywiscie z przerwami, dałam tak czadu ze az ok 23ej poszłam na ławeczkę na dwór sie krótko zdrzemnąc na 15minut, ale potem spoko, dalej się bawiliśmy
wogóle wam polecam kiecki z happymum, jednak ztamtąd zamówiłam i bardzo dobrze się nosząi m-ka jeszcze mi posłuzy, z tych rozciągliwych materiałów są super
, nawet po ciązy
jest wiele do karmienia, wiec pieniądze nie poszły na marne.
Mój brzuch jest już ogromny jak i cycki hehe, chodź one są na szczęście mniejsze od brzucha.
Zaś co do skóry, oczywiscie sie juz naciąga na brzuchu, przy pepku jeszcze moge tak leciutko złapac, ale tez czuje te rozpieranie, wydaje mi sie to naturalne, w koncu nam tam dzidzia fika i rosnie:). Wczoraj wieczorkiem tez masowałam brzuch i w sumie juz powinnysmy regularnie tego pilnowac, aby skóra nie zaczęła pękać.
Dais widze ze mozesz byc spokojna, to miło ze masz taką tam "obsługę ".
Dzisiaj przyszedł nam fotelik nosidełko maxi cosi pebble plus, wzielismy kolor conkrete grey aby był kolorem uniwersalnym i posłuzył na drugie.
Bardzo ładnie się prezentuje, ten spód jest tak jakby silikonowy niz przy zwykłym maxi cosi bo tam jest z tego co pamietam taki typowy plastik. A wzielismy bo był voucher i jeszcze znika -15% wiec cenowo b.ładnie nam wyszło.
Z tego co sprawdzalismy nowe wszedzie kosztują 799zł, wiec mega duzo.
marka ty masz juz 28tydzien, wiec wiesz brzuszek juz mega rosnie, zobaczysz za pare tygodni, ja juz bym mogła z takim rodzic.
dais, madziak2202, Moni15382, Hania222 lubią tę wiadomość
-
Alincia wrote:Witam sie po wizycie. Maluszek rosnie
zmierzone udko ma na 29 tydzien. A zaczelam 28. Takze pewnie bedzie duzy chlop:)
Wyniki z glukozy wyszly dobrze czyli : 3,85 a po 2h:6,78. Takze jestesmy spokojni:)
Super że wszystko ok !!!! -
a ja wzięłam sie za ogarnięcie zamówienia z apteki
wiecie może ile potrzeba podkładów poporodowych?
na pewno chcę wziaść jedno opakowanie tych Canpola na noc co mają 10sztuk
a na dzien ile trzeba? 2?3?opakowania?
a i czy woreczki do przechowywania pokarmu kupowałyscie?któras sie orientuje ile ich brac na początek?bo są albo pakowane po 20,25 lub 50sztuk.
-
Helen ja wzielam tylko jedna paczke woreczkow 25 sztuk, jak bedzie potrzeba to dokupie. Wydaje mi sie, ze nie ma co przesadzac, bo niewiadomo ile pokarmu bedziesz odciagac, czy bedzie wystarczajaco aby mrozic, przechowywac etc. Z podkladami to tez w poprzedniej ciazy dokupowalam na bierzaco. Na poczatek mozesz kupic jedno opakowanie na noc i jedno na dzien (ewentualnie dwa), bo moze sie okazac, ze po kilku dniach bedziesz juz stosowac zwykle podpaski na noc. Ja mialam jedno albo dwa opakowania tych podpasek mama a potem kupowalam always na noc i starczaly spokojnie. Jesli pytasz od te podklady na lozko to mialam 2 opakowania i zuzylam moze 3-4 sztuki a reszte uzywalam jako turystyczne przewijaki dla malca.
Ja dzisiaj nie odpoczywalam, skorzystalam tez z pogody i bylismy na spacerkuSzkoda tylko, ze organizm tak szybko sie meczy. A juz w piatek plyniemy promem do Polski na tydzien
i bedzie dopiero bieganina
Repose, Moni15382, Hania222 lubią tę wiadomość
-
Helen, nam położna mówiła, żeby nie brać podkładów bo w szpitalu ma się je do woli w szafce w łazience. kazała 3-4 duże podkłady na łóżko, tez niby są na stanie ale zamawiają ich mniej i czasem brakuje. więc radzę zorientować się wszystkim jak to jest w waszych szpitalach, aby nie przesadzić z zakupami
jutro kolejne spotkanie szkoły rodzenia, idziemy na wycieczkę do szpitala
ja po świętach wypoczęta, bo z rana tylko śniadanko z tatą i moim R potem błogie leżakowanie na balkonie na słonku. w drugi dzień świat śniadanko u teściów i reszta dnia dla mnie. w tym roku mój R znowu na święta był w pracy... ale dzięki temu mogłam sobie odpocząć a nie biegać po rodzinie i siedzieć przy stołach
miałam mały poślizg na schodach, i wylądowałam na pupie dość boleśnie.. asekurowałam się ręką i troszkę boli, ale chyba wszystko z nią w porządku. kapcie wylądowały w śmietniku, bo to przez nie ta cała wywrotka:P najadłam się strachu.
tak w ogóle to wstaje rano ze spuchniętymi stopami i łapkami.. nieprzyjemne uczucie..
jutro zaczynam 32 tydzień!!!!!
dais lubi tę wiadomość
-
madziak na stopy wypróbuj sobie zel z mamacare
tu masz linka
http://www.rossmann.pl/Produkt/Efektima-Mama-Care-kuracja-do-zmeczonych-nog-dla-kobiet-w-ciazy-150-ml,272024,3033,6572
ładnie chłodzi, smaruje zawsze na noc przed pojsciem spac, mi szczególnie puchnie prawa stopa, bo tam mam wiekszy problem z żylakami.
Dobrze tez aby cię lekarz zobaczył na nastepnej wizycie, ja pokazałam i dostałam clexane, ale u ciebie moze byc inaczej oczywiscie.
mi ręce jeszcze nie puchną, nadal noszę obrączkę ale juz się robi delikatny odcisk od niej, póki co noszę
-
Dzień dobry:) ja też pierwsze co robię jak wstane to idę na sniadanko:-)
Zakupy w aptece będę robić robić piatek jak wypłata przyjdziepodkłady na łóżko My musimy mieć. Wezmę 2 w razie wykorzystam później wykorzystam do przewijania Córeczki. A co.do mrozenia mleka to My kupiliśmy plastikowe Kubeczki z canpola do.mrozenia. w zestawie były 4. Jak będzie potrzeba to dokupimy wiecej:)na początek musi wystaczyc:)
-
Hej laski. Wczoraj miałam wizytę, mały wazy 1800 i ułożony jest główkowy co oznacza ze będzie porod naturalny i to mnie cieszy. Ale mam białko w moczu. Dziś rano jechała zrobić posiew moczu i wyniki dopiero w poniedziałek. Myślicie ze to groźne,? Miala ktoras z was bakterie w moczu lub białko? Eh... Ciągle coś..
beatas, maria85, jane, dais, Helen, Andzia SM, Kaja, evus, Repose, Magda81 lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Witajcie dziewczyny!
Mam nadzieję,że miło spędziłyście Święta
Gratuluje udanych wizyt, też bym chciała zobaczyć swoje maleństwo- jeszcze 2 tygodnie do usg genetycznego.
Aneczka ja od początku ciąży miałam bakterie w moczu, biorę dziennie 1 tabletkę żurawitu. Raz nawet dostałam antybiotyk. Teraz jest ok!
Miłego dnia! -
Agabtm wrote:Alincia to jak glukoza dobra to można jeść dalej
a jaka waga??
A wiecie. Ja tak samo mam... Wstaje o 6 zeby cos zjesc bo synus wola am am w brzuszku:) codziennie tak samo:) a w nocy wstaje zawsze o tej samej porze o 3 na siusiu:) nieraz jest tez tak ze wstaje ze trzy razy. Ale to tez przez to ze duzo pije przed snem. No ale co zrobic jak "kac" meczy:)hihi