WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej!! Co koniec,co koniec...żarcia! Nie ma! Jesteśmy w ciąży i nam wolno hahaa ;) Ja właśnie wróciłam z lodziarni :D Musialam pooddychac świeżym powietrzem. Te leżenie w domu mnie dobija. Ale fajnie ze juz ciepło. U nas dzisiaj 20 stopni było :) Ja to tylko się ważę u lekarze i sama sobie wpieram ze to dzidzia tyle waży hahaha :))

Brzuchol dalej twardy ale już przestałam się przejmować... chyba ta wiosna na mnie tak wpływa ;)

A co u was? Opowiadajcie!

Pati
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż miło mąż w domku, piękna pogoda góra jedzenia czego chcieć więcej ;) ahhh miło tak spędzić czas a od jutra szara rzeczywistość ;);) U nas jeden dzień u rodziców męża dziś u moich brzuszek trochę odpuścił nie spina się tak bardzo wiec chyba służy mi jedzenie i leżenie haha ;) Ja się dziś wazylam nie ma tragedii ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, że już te święta mijają ;-) tyle jedzenia, a trudno odmówić, czuję się jak balon ;-) u mnie jak zwykle, wczoraj cały dzień za stołem a dziś odpoczynek u siebie. Mieliśmy po obiedzie jechać do rodziny, ale mój twardniejący brzuch mnie tak niepokoi... Mam wrażenie, że ciężko się oddycha, taki ten brzuch napięty, no nie wiem czy tak z tym chodzić czy jechać do szpitala. Zgłupieję z nerwów. Mały też dziś prawie nie kopie i sobie wkręcam, że coś nie tak. A może jak ten brzuch taki twardy jest, to nie czuć ruchów mocno? Ale snuję teorie. Chyba puszczę sobie jakąś komedię.

Patrycjusz lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czujecie dziewczyny na koniec dnia tak jakby skóry Wam było mało na brzuchu? W pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz jak zjem przez cały dzień dużo to tak mi brzuch rozpiera, że aż niemiło. I pępek wyłazić zaczyna :/ aż boję się co będzie dalej :/

Patrycjusz lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    a czujecie dziewczyny na koniec dnia tak jakby skóry Wam było mało na brzuchu? W pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz jak zjem przez cały dzień dużo to tak mi brzuch rozpiera, że aż niemiło. I pępek wyłazić zaczyna :/ aż boję się co będzie dalej :/

Tak, to jest właśnie takie uczucie, jakby skóry brakowało na brzuchu. Z tym, że ja to ma ostatnio nie tylko pod koniec dnia, a już w godzinach popołudniowych i tak non stop.

Patrycjusz, Helen lubią tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo tak ma_rka zdecydowanie znam te uczucie napietego brzucha najgorzej po takim dniu gdzie mi się wydaje, że nic nie robiłam za bardzo a okazuje się, iż najprostsze czynności jak sprzątanie i zwykle zakupy czy chodzenie Sprawiają że brzuch pod koniec dnia się stawia

Patrycjusz, Helen lubią tę wiadomość

• Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór:)

lekarz zalecił mi magnez na brzuch i nie wiem czy to możliwe ale już po tygodniu widzę wyraźną poprawę:))wczoraj i dzisiaj zafundowałam sobie porządny spacer i czuję się naprawdę dobrze, mam wrażenie że ten trzeci trymestr jest zdecydowanie lepszy niż poprzednie, plecy mnie nie bolą, brzuch prawie nie twardnieje, nawet uda mi się przesypiać noce bez wychodzenia na siku, te lepsze samopoczucie to chyba zasługa tego że się mała obróciła i teraz mi chyba wygodniej mimo że jest coraz większa:)

a co do wagi, to boję się po świętach na nią wejść, gościliśmy się u mamy i teściowej i jestem objedzona mimo że starałam się z umiarem;)) może zważę się pojutrze...

Agabtm, Patrycjusz lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png

Wysłany: 28 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam twardy cały czas ale pod koniec dnia to szczególnie brakuje mi skóry :)

Ja mam najwieksza dawke magnezu i nospy i nic mi nie pomaga... albo taka moja uroda albo dalej szyjka sie skraca,w środe mam wizyte wiec wszytsko sie dowiem.

joana33 ja mam twardy ale ruchy czuje normalnie (choć też bez rewelacji) ;) Moze twoja dzidzia tak sie ułozyła ze tak ci sie oddycha i dlatego az tak nie czujesz ruchów. Nie przejmuj sie,jutro napewno obudzi cie kopniaczkiem :))

Pati
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nocka :)
    Pierwsze święta gdzie nie jadłam tak dużodużo, chyba dlatego że pozycja za stołem nie była wygodna :)
    Pochwalę się co dzieci szwagierek zrobiły
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c60848eb831a.jpg
    Przedział wiekowy 4-10 czuję się wspaniale. Uczucie gdzie brakuje skóry też jest mi bardzo dobrze znane, szczególnie w okolicy pępka.

Patrycjusz, Agabtm, Moni15382, Pazur_, Helen, dais, jane, evus, Kaja, madziak2202 lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png

Wysłany: 28 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri no to dzieci szwagierek są zdolne!! Pięknie to wyszło i piękny brzusio :)) Bedziecie mieli co wspominać :D

Helen lubi tę wiadomość

Pati
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimir my z mężem tez malowalismy mój brzuszek i w takiej formie skladalismy najbliższym znajomym życzenia z tym, że my użyliśmy pasteli do malowania twarzy ;) hihi czyli nie tylko my mamy takie pomysły szalone ale praca dzieciaków na medal i jaki masz piękny brzusio ;);)

Helen lubi tę wiadomość

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co, mi nie chodzi o skurcze. Bo te znam doskonale. Po prostu taki jakby za bardzo najedzony brzuch i uczucie braku skóry. Jak siedzę bokiem gdzieś to czuję jakby mi skóry na żebrach brakowało i boli :P

Zimri ale brzuszek pokaźny :) i kolorowy :) mój też jakby wystrzelił i wyglądam jakbym piłkę połknęła ;) i szczerze mówiąc boję się, co będzie do końca ciąży, bo przecież jeszcze te najgorsze tyg przed Nami. Pęknę chyba :/

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam się wtorkowy dzionek

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po świętach w 28tygodniu :)
    Ja też mam uczucie napiętego brzucha, ale to raczej jak się mocno najem. To coś innego niż skurcze, taki brzuch nadmuchany jak balon. Myślę, że to nie jest groźne. W ogóle teraz czuję się lepiej niż nawet parę tygodni temu, ale to może dlatego, że więcej odpoczywam. Oby tak zostało do końca, a koniec coraz bliżej :) Dziś apka pokazuje mi, że do porodu pozostało 87dni.
    Która wizytuje w tym tygodniu? Ja dopiero za dwa tygodnie :( Już dawno nie widziałam swojego dzidziusia, ale mam nadzieję, że ma się dobrze, bo coraz mocniej szaleje w brzuchu :)

Moni15382 lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne pisanki brzuszkowe :D Poki co czasem czuje, ze brzuch jest twardy ale takiego typowego stawianie sie nie mam. Jestem po wizycie z polozna i to byla dobra decyzja, ze ja zmienilam. Po pierwsze polozna swietnie zna angielski, wiec nie bylo zadnych problemow z komunikacja. Po drugie sama nie narzuca zadnego zdania tylko uznala, ze porozmawiam jutro z lekarzem i zadecydujemy w jaki sposob bede rodzic. Pocieszyla mnie, ze wiekszosc porodow wywolywanych konczy sie w moj sposob i to, ze to trwalo tak dlugo, bolalo tak cholernie a i tak sie skonczylo cesarka bylo wina wywolywania. Podobno drugie dziecko rodzi sie zazwyczaj przed albo w terminie i jest malutka szansa, ze bedzie po terminie. Dostalam karteczke co wziac do szpiatal (prawie nic), ale mowila, ze jak nie wezme nic to sie nic nie stanie, wszystko dostane. Nie mam brac zadnych wkladow, majtek jedno etc wszystko tutaj zapewniaja. Jedynie ubranie na wyjscie dla mnie i dziecka, muzyke na czas porodu, ulubiony napoj i jedzenie dla meza Emotikon smile Do szpitala mam dzwonic jak pekna wody plodowe lub jesli skurcze zaczna byc regularne. Lepiej zadzwonic za wczesnie i uslyszec, zeby poczekac niz za pozno. Sluchalismy bicia serca maluszka ok 130-145, serduszko lekko nad pepkiem z jednej strony a kopniaki z drugiej wiec maluch najprawdopodobniej na ukos poki co. Wg nich waga miedzy 3,5-4,5 kg jest waga w normie dla noworodka! Zelazo mam brac do konca ciazy, wg poloznej bardzo malo przybralam na wadze, ale macica rosnie w porzadku wiec jest ok i wg niej mam niskie cisnienie (mialam 105), ale ja raczej nigdy nie miewam powyzej 110. Fajnie, ze mialyscie takie smaczne swieta :) U mnie byl polski zurek i byl przepyszny, z reszta dzisiaj tez go jemy. Bylismy w Kosciele swiecic jajka na szwedzkiej mszy i 3/4 ludu w srodku do polacy :D Byly chrzciny, wiec mialam okazje zobaczyc jak to tu wyglada i najbardziej zaskoczyla mnie zakonnica, ktora przyszla dolac wody swieconej- przyniosla przegotowana wode z czajnika i dodala do chrzcielnicy :P Szatka dla maluszka tez nie jest taka symboliczna jak w PL a jest to taka dluga biala sukienka, ktora daje Kosciol do ubrania dla maluszka.

Moni15382, Joana33, Kaja, Helen, Patrycjusz lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais to dobre wiadomości przynosisz ;) dobrze, że trafiłaś na fajna babeczke bo będziesz spokojniejsza podobno drugie Dzieciątko rodzi się ogólnie szybko ;) moja mama przez święta mi opowiadała swoje porody i mnie rodziła druga i jak przyjechała na porodowke to głowa była już widoczna wiec mówi ze się nie nameczyla ze mną ;);) wiec myślę, że i u Ciebie będzie ekspresowo ;) fajnie, że kompletnie nic nie musisz teoretycznie przynosić do szpitala.
    Ja mam wizytę w piątek kontrola wód plodowych. Dziś idę na szkole rodzenia a Tm będzie mowa o karmieniu piersią ;);)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuśki po świętach :-)

Dais no super że położna lepsza że wszystko wiesz :-) i obyś miała poród jaki chcesz :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i te które dziś mają wizyty !!! Powiedzenia :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Alincia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po wizycie. Maluszek rosnie :) zmierzone udko ma na 29 tydzien. A zaczelam 28. Takze pewnie bedzie duzy chlop:)
    Wyniki z glukozy wyszly dobrze czyli : 3,85 a po 2h:6,78. Takze jestesmy spokojni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 15:03

Helen, dais, beatas, Kaja, Joana33 lubią tę wiadomość

jigt0hs.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny po Swietach i w 28 tyg ;) Mam nadzieje ze pojadlyscie z maluszkami swiatecznych przysmakow :)

Co do twardnien brzucha to u mnie jak stoje czy chodze, caly czas jest bardzo twardy, szczegolnie na dole; miekki mam tylko jak leze.

Jak u Was ze spaniem? Bo u mnie coraz gorzej i nie wiem co bedzie dalej..to ze sie budze w nocy to juz sie przyzwyczailam ale zaczynam wstawac taka polamana, z bolacym kregoslupem, plecami i zebrami.
    Zmuszam sie do spania na lewym boku ale czasem juz mam dosc i nie wyrabiam :(

bl9cuay3h7qefzok.png
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ