Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,hej!! Co koniec,co koniec...żarcia! Nie ma! Jesteśmy w ciąży i nam wolno hahaa
Ja właśnie wróciłam z lodziarni
Musialam pooddychac świeżym powietrzem. Te leżenie w domu mnie dobija. Ale fajnie ze juz ciepło. U nas dzisiaj 20 stopni było
Ja to tylko się ważę u lekarze i sama sobie wpieram ze to dzidzia tyle waży hahaha
)
Brzuchol dalej twardy ale już przestałam się przejmować... chyba ta wiosna na mnie tak wpływa
A co u was? Opowiadajcie!Pati -
Aż miło mąż w domku, piękna pogoda góra jedzenia czego chcieć więcej
ahhh miło tak spędzić czas a od jutra szara rzeczywistość
U nas jeden dzień u rodziców męża dziś u moich brzuszek trochę odpuścił nie spina się tak bardzo wiec chyba służy mi jedzenie i leżenie haha
Ja się dziś wazylam nie ma tragedii
Syn Filip 28 czerwiec -
Ja się cieszę, że już te święta mijają
tyle jedzenia, a trudno odmówić, czuję się jak balon
u mnie jak zwykle, wczoraj cały dzień za stołem a dziś odpoczynek u siebie. Mieliśmy po obiedzie jechać do rodziny, ale mój twardniejący brzuch mnie tak niepokoi... Mam wrażenie, że ciężko się oddycha, taki ten brzuch napięty, no nie wiem czy tak z tym chodzić czy jechać do szpitala. Zgłupieję z nerwów. Mały też dziś prawie nie kopie i sobie wkręcam, że coś nie tak. A może jak ten brzuch taki twardy jest, to nie czuć ruchów mocno? Ale snuję teorie. Chyba puszczę sobie jakąś komedię.
Patrycjusz lubi tę wiadomość
-
a czujecie dziewczyny na koniec dnia tak jakby skóry Wam było mało na brzuchu? W pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz jak zjem przez cały dzień dużo to tak mi brzuch rozpiera, że aż niemiło. I pępek wyłazić zaczyna
aż boję się co będzie dalej
Patrycjusz lubi tę wiadomość
-
ma_rka wrote:a czujecie dziewczyny na koniec dnia tak jakby skóry Wam było mało na brzuchu? W pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz jak zjem przez cały dzień dużo to tak mi brzuch rozpiera, że aż niemiło. I pępek wyłazić zaczyna
aż boję się co będzie dalej
Tak, to jest właśnie takie uczucie, jakby skóry brakowało na brzuchu. Z tym, że ja to ma ostatnio nie tylko pod koniec dnia, a już w godzinach popołudniowych i tak non stop.Patrycjusz, Helen lubią tę wiadomość
-
Ooooo tak ma_rka zdecydowanie znam te uczucie napietego brzucha najgorzej po takim dniu gdzie mi się wydaje, że nic nie robiłam za bardzo a okazuje się, iż najprostsze czynności jak sprzątanie i zwykle zakupy czy chodzenie Sprawiają że brzuch pod koniec dnia się stawia
Patrycjusz, Helen lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
dobry wieczór:)
lekarz zalecił mi magnez na brzuch i nie wiem czy to możliwe ale już po tygodniu widzę wyraźną poprawę)wczoraj i dzisiaj zafundowałam sobie porządny spacer i czuję się naprawdę dobrze, mam wrażenie że ten trzeci trymestr jest zdecydowanie lepszy niż poprzednie, plecy mnie nie bolą, brzuch prawie nie twardnieje, nawet uda mi się przesypiać noce bez wychodzenia na siku, te lepsze samopoczucie to chyba zasługa tego że się mała obróciła i teraz mi chyba wygodniej mimo że jest coraz większa:)
a co do wagi, to boję się po świętach na nią wejść, gościliśmy się u mamy i teściowej i jestem objedzona mimo że starałam się z umiarem;)) może zważę się pojutrze...Agabtm, Patrycjusz lubią tę wiadomość
Nasza córeczka -
ja mam twardy cały czas ale pod koniec dnia to szczególnie brakuje mi skóry
Ja mam najwieksza dawke magnezu i nospy i nic mi nie pomaga... albo taka moja uroda albo dalej szyjka sie skraca,w środe mam wizyte wiec wszytsko sie dowiem.
joana33 ja mam twardy ale ruchy czuje normalnie (choć też bez rewelacji)Moze twoja dzidzia tak sie ułozyła ze tak ci sie oddycha i dlatego az tak nie czujesz ruchów. Nie przejmuj sie,jutro napewno obudzi cie kopniaczkiem
)
Pati -
Witam się nocka
Pierwsze święta gdzie nie jadłam tak dużodużo, chyba dlatego że pozycja za stołem nie była wygodna
Pochwalę się co dzieci szwagierek zrobiły
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c60848eb831a.jpg
Przedział wiekowy 4-10 czuję się wspaniale. Uczucie gdzie brakuje skóry też jest mi bardzo dobrze znane, szczególnie w okolicy pępka.Patrycjusz, Agabtm, Moni15382, Pazur_, Helen, dais, jane, evus, Kaja, madziak2202 lubią tę wiadomość
-
Zimir my z mężem tez malowalismy mój brzuszek i w takiej formie skladalismy najbliższym znajomym życzenia z tym, że my użyliśmy pasteli do malowania twarzy
hihi czyli nie tylko my mamy takie pomysły szalone ale praca dzieciaków na medal i jaki masz piękny brzusio
Helen lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Ale wiecie co, mi nie chodzi o skurcze. Bo te znam doskonale. Po prostu taki jakby za bardzo najedzony brzuch i uczucie braku skóry. Jak siedzę bokiem gdzieś to czuję jakby mi skóry na żebrach brakowało i boli
Zimri ale brzuszek pokaźnyi kolorowy
mój też jakby wystrzelił i wyglądam jakbym piłkę połknęła
i szczerze mówiąc boję się, co będzie do końca ciąży, bo przecież jeszcze te najgorsze tyg przed Nami. Pęknę chyba
-
Melduję się po świętach w 28tygodniu
Ja też mam uczucie napiętego brzucha, ale to raczej jak się mocno najem. To coś innego niż skurcze, taki brzuch nadmuchany jak balon. Myślę, że to nie jest groźne. W ogóle teraz czuję się lepiej niż nawet parę tygodni temu, ale to może dlatego, że więcej odpoczywam. Oby tak zostało do końca, a koniec coraz bliżejDziś apka pokazuje mi, że do porodu pozostało 87dni.
Która wizytuje w tym tygodniu? Ja dopiero za dwa tygodnieJuż dawno nie widziałam swojego dzidziusia, ale mam nadzieję, że ma się dobrze, bo coraz mocniej szaleje w brzuchu
Moni15382 lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Fajne pisanki brzuszkowe
Poki co czasem czuje, ze brzuch jest twardy ale takiego typowego stawianie sie nie mam. Jestem po wizycie z polozna i to byla dobra decyzja, ze ja zmienilam. Po pierwsze polozna swietnie zna angielski, wiec nie bylo zadnych problemow z komunikacja. Po drugie sama nie narzuca zadnego zdania tylko uznala, ze porozmawiam jutro z lekarzem i zadecydujemy w jaki sposob bede rodzic. Pocieszyla mnie, ze wiekszosc porodow wywolywanych konczy sie w moj sposob i to, ze to trwalo tak dlugo, bolalo tak cholernie a i tak sie skonczylo cesarka bylo wina wywolywania. Podobno drugie dziecko rodzi sie zazwyczaj przed albo w terminie i jest malutka szansa, ze bedzie po terminie. Dostalam karteczke co wziac do szpiatal (prawie nic), ale mowila, ze jak nie wezme nic to sie nic nie stanie, wszystko dostane. Nie mam brac zadnych wkladow, majtek jedno etc wszystko tutaj zapewniaja. Jedynie ubranie na wyjscie dla mnie i dziecka, muzyke na czas porodu, ulubiony napoj i jedzenie dla meza Emotikon smile Do szpitala mam dzwonic jak pekna wody plodowe lub jesli skurcze zaczna byc regularne. Lepiej zadzwonic za wczesnie i uslyszec, zeby poczekac niz za pozno. Sluchalismy bicia serca maluszka ok 130-145, serduszko lekko nad pepkiem z jednej strony a kopniaki z drugiej wiec maluch najprawdopodobniej na ukos poki co. Wg nich waga miedzy 3,5-4,5 kg jest waga w normie dla noworodka! Zelazo mam brac do konca ciazy, wg poloznej bardzo malo przybralam na wadze, ale macica rosnie w porzadku wiec jest ok i wg niej mam niskie cisnienie (mialam 105), ale ja raczej nigdy nie miewam powyzej 110. Fajnie, ze mialyscie takie smaczne swieta
U mnie byl polski zurek i byl przepyszny, z reszta dzisiaj tez go jemy. Bylismy w Kosciele swiecic jajka na szwedzkiej mszy i 3/4 ludu w srodku do polacy
Byly chrzciny, wiec mialam okazje zobaczyc jak to tu wyglada i najbardziej zaskoczyla mnie zakonnica, ktora przyszla dolac wody swieconej- przyniosla przegotowana wode z czajnika i dodala do chrzcielnicy
Szatka dla maluszka tez nie jest taka symboliczna jak w PL a jest to taka dluga biala sukienka, ktora daje Kosciol do ubrania dla maluszka.
Moni15382, Joana33, Kaja, Helen, Patrycjusz lubią tę wiadomość
-
Dais to dobre wiadomości przynosisz
dobrze, że trafiłaś na fajna babeczke bo będziesz spokojniejsza podobno drugie Dzieciątko rodzi się ogólnie szybko
moja mama przez święta mi opowiadała swoje porody i mnie rodziła druga i jak przyjechała na porodowke to głowa była już widoczna wiec mówi ze się nie nameczyla ze mną
wiec myślę, że i u Ciebie będzie ekspresowo
fajnie, że kompletnie nic nie musisz teoretycznie przynosić do szpitala.
Ja mam wizytę w piątek kontrola wód plodowych. Dziś idę na szkole rodzenia a Tm będzie mowa o karmieniu piersiąSyn Filip 28 czerwiec -
Witam sie po wizycie. Maluszek rosnie
zmierzone udko ma na 29 tydzien. A zaczelam 28. Takze pewnie bedzie duzy chlop:)
Wyniki z glukozy wyszly dobrze czyli : 3,85 a po 2h:6,78. Takze jestesmy spokojni:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 15:03
Helen, dais, beatas, Kaja, Joana33 lubią tę wiadomość
-
Witam sie dziewczyny po Swietach i w 28 tyg
Mam nadzieje ze pojadlyscie z maluszkami swiatecznych przysmakow
Co do twardnien brzucha to u mnie jak stoje czy chodze, caly czas jest bardzo twardy, szczegolnie na dole; miekki mam tylko jak leze.
Jak u Was ze spaniem? Bo u mnie coraz gorzej i nie wiem co bedzie dalej..to ze sie budze w nocy to juz sie przyzwyczailam ale zaczynam wstawac taka polamana, z bolacym kregoslupem, plecami i zebrami.
Zmuszam sie do spania na lewym boku ale czasem juz mam dosc i nie wyrabiam