X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mnożenia pokarmu też mam plastikowe z aventa narazie 2,dziewczyny koleżanka poleciała do pl i poprosiłam ją żeby mi kupila te majtki z siateczkipo porodzie jak one się nazywają

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka duży chłopak gratulacje ja mam nadzieję że moja mała też już ma tyle

aneczka2015, Dorjana lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co do przewijakow jakie macie.

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e0e15b1a39b3e196med.jpg

Kaja, evus, Moni15382, Hania222 lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny dzień :)

Aneczko ja miałam bakterie w moczu i dostałam przykazanie, żeby jeść tabletki z żurawiną i witaminę c w dawce 1000. Pomogło i od jakiegoś czasu jest spokój. Nie brałam żadnych antybiotyków na to.

Skończyłam wczoraj brać globulki na moją mega infekcję i bardzo się z tego cieszę, bo miałam całą bieliznę w tłustych plamach od gliceryny. Mam nadzieję jednak, że trochę one pomogły. Objawów i tak nie miałam więc trudno stwierdzić.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) co do przewijaka ja zamawiam zwykły nakładany na łóżeczko ;)
    Te tłuste plamy na bieliźnie to jest tragedia niestety ja cały czas na wkładkach jadę bo po luteinie tez ślady Zostają...
    Co do białka w moczu to nie wiem ale ja miałam bakterie to tez zaraz posiew i antybiotyk brałam niestety.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria o te majtki co pytasz to masz np na duzych marketach, np auchan, real, carefoour.
    Najczesciej sa dostepne z firmy Canpol, masz albo jednorazowe albo wielorazowe, jak wolisz.
    i musisz jej podac rozmiar, nie ma co brac s-ki bo moze uciskac a to moze przeszkadzac bo wiele nie przyjemnych rzeczy nas dotknie w tym czasie. Wystarczą max.4 pary takich majtek,lepiej abys miala troszke ich wiecej niz mialoby ci zabraknac ,sa dosc tanie.
    tu link do wielorazowych
    http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/800
    jednorazowe
    http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/9

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wit.c polecam wam z apteki lewoskrętną, najlepiej zamówić jest od razu ze 3-4 opakowania, bo są one niewielkie, jedno opakowanie starcza na 10dni i kosztuje 5-6zł.
    Jest to naturalna witamina, fajnie się wchłania :). Nie mam jej na stanie w aptece, ale mozliwa do zamówienia.

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie chce sie wymadrzac, ale jako chemik musze napisac kazda witamina C jest lewoskretna :) To jest taki chwyt marketingowy. Kwas askorbinowy moze byc lewo lub prawoskretny, ale tylko ten lewoskretny jest mozliwy do kupienia i jest wchlaniany, prawosketny uzywany tylko i wylacznie w laboratorium. Z kolei mozecie miec wit C syntetyczna lub naturalna. Znajdziecie o tym w wielu miejscach, chociazby : http://party.pl/porady/zdrowie/odchudzanie-i-diety/lewoskretna-witamina-c-czy-naprawde-istnieje-95142-r1/
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/roznice-miedzy-lewoskretna-a-prawoskretna-witamina-c
    http://pogromcymitowmedycznych.pl/myth/3082/witamina-c-lewoskrętna-jest-lepsza-od-prawoskrętnej/
    Nie dajcie sie oszukac. A jesli chodzi o wchlanianie to faktycznie polecam naturalna lub przyjmowanie wit C z pokarmow ktore zawieraja jej duzo. I P.S nie wierzcie w cytryne, robilam kiedys w zimie testy chemiczne i wyszlo, ze ziemniak mial wiecej wit C niz cytryna kupiona o tej porze roku w sklepie warzywnym :P
    Majtki wielo mozna kupic tez w aptekach, ja kupowalam w poprzedniej ciazy SENI (mialam 4 pary) i bylam bardzo zadowolona, mialam L i XL i roznicy nie widzialam. Teraz kupuje 6 par, bo chce potestowac Canpol i Babyono :)
    Moj przewijak: 7330786087012_1.jpg (tylko w kolorze morskim) a nakladam go na szafke z przewijakiem z ikei, taka z szufladami, ktora zmienia sie w biurko jak dziecko podrosnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 13:28

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:

Ja mam dwa przewijaki miękki taki gdzie mogę ho wszędzie położyć :-) a drugi ten co na łóżeczku twardy kładziesz ale ona dostałam więc z Marcelim korzystałam bo jeden był w salonie na dole a reszta w sypialni

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was!!!!

Helen lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nesone Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:

Ja kupiłam zwykły przewijak, twardy, który można przymocować na łóżeczko. Później jak mała już będzie spała w swoim pokoju (przeniesiemy łóżeczko) to przewijak przełożę na szafkę z IKEA z miejscem na przewijak.

Dziewczyny, tak pod kątem przewiajnia dziecka to zastanawiałam się dzisiaj nad pieluchami i tu głównie pytanie doświadczonych mam: jakie rozmiary i ilości kupować na początek? 1 czy już 2?
    czytałam że tych 1 można kupić tyle żeby do szpitala starczyło bo dziecko szybko wrasta. Jakie są Wasze dośwadczenia?

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone wrote:
    Ja kupiłam zwykły przewijak, twardy, który można przymocować na łóżeczko. Później jak mała już będzie spała w swoim pokoju (przeniesiemy łóżeczko) to przewijak przełożę na szafkę z IKEA z miejscem na przewijak.

Dziewczyny, tak pod kątem przewiajnia dziecka to zastanawiałam się dzisiaj nad pieluchami i tu głównie pytanie doświadczonych mam: jakie rozmiary i ilości kupować na początek? 1 czy już 2?
    czytałam że tych 1 można kupić tyle żeby do szpitala starczyło bo dziecko szybko wrasta. Jakie są Wasze dośwadczenia?

U nas 1 starczyla na trochę na pewno nie na trzy doby w szpitalu więc spokojnie możesz kupić śmiało duże opakowanie każde dziecko przybiera na wadze różnie! !!

nesone lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kochane nie chce sie wymadrzac, ale jako chemik musze napisac kazda witamina C jest lewoskretna :) To jest taki chwyt marketingowy. Kwas askorbinowy moze byc lewo lub prawoskretny, ale tylko ten lewoskretny jest mozliwy do kupienia i jest wchlaniany, prawosketny uzywany tylko i wylacznie w laboratorium. Z kolei mozecie miec wit C syntetyczna lub naturalna. Znajdziecie o tym w wielu miejscach, chociazby : http://party.pl/porady/zdrowie/odchudzanie-i-diety/lewoskretna-witamina-c-czy-naprawde-istnieje-95142-r1/
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/roznice-miedzy-lewoskretna-a-prawoskretna-witamina-c
    http://pogromcymitowmedycznych.pl/myth/3082/witamina-c-lewoskrętna-jest-lepsza-od-prawoskrętnej/
    Nie dajcie sie oszukac. A jesli chodzi o wchlanianie to faktycznie polecam naturalna lub przyjmowanie wit C z pokarmow ktore zawieraja jej duzo. I P.S nie wierzcie w cytryne, robilam kiedys w zimie testy chemiczne i wyszlo, ze ziemniak mial wiecej wit C niz cytryna kupiona o tej porze roku w sklepie warzywnym :P
    Majtki wielo mozna kupic tez w aptekach, ja kupowalam w poprzedniej ciazy SENI (mialam 4 pary) i bylam bardzo zadowolona, mialam L i XL i roznicy nie widzialam. Teraz kupuje 6 par, bo chce potestowac Canpol i Babyono :)
    Moj przewijak: 7330786087012_1.jpg (tylko w kolorze morskim) a nakladam go na szafke z przewijakiem z ikei, taka z szufladami, ktora zmienia sie w biurko jak dziecko podrosnie :D
    dzieki za wytłumaczenie :) widzisz jak mozna czasami sie nabrac na kolejny chwyt marketingowy. Tą akurat co kupowałam była własnie naturalna, wiec z tego co piszesz to dobrze.
    co do cytryny to tez nie uwazam aby była bogata w wit.c, bardziej aronia, zurawina, to co mamy w polsce naturalnie.

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais fajny ten przewijaka ;)
    Mnie od 3 dni męczy katar dzisiaj dałam mężowi w tylek w nocy bo podobno okropnie ciężko oddychalam przez buzię i wydawałam dziwne dźwięki hahaha powiedziałam mu. Żeby się przyzwyczajal bo niedługo to młody będzie nam obu dawał czadu.
    Wiec jadę na kroplach i syropku prenalen ale właściwie to zastanawiam się czy to nie powrót mojej alergii

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przewijak mam w komplecie z łóżeczkiem turystycznym...nie mamy łóżeczka drewnianego. także nie kupowaliśmy żadnego dodatkowego...:)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie!

gratuluje udanych wizyt :)

my przewijak tez kupujemy sztywny na lozeczko.

zbieram poki co informacje od Was co w tej aptece zamawiac- bo kurcze juz sama nie wiem i jakos bede musiala to wszystko usrednic ;)

strasznie mnie dzis glowa boli- chyba od tej pogody :(

milego dnia :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiecie jak obliczyc ile mam materiału kupic na posciel o wymiarach 120x90

lprkuay3dehqwb0g.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone wrote:

ja polecam kupić do domu 2. w szpitalu pieluchy są na miejscu i nie musisz ich brać ze sobą. a w domu jak będzie potrzeba zawsze mąż może kupić jedno opakowanie 1. zależy jak duże dziecko się urodzi. mój mały urodził się 2640 i 1 (2-5 kg) miał przez jakiś czas ale jak urodzisz dziecko np 3,5 kg to od razu wchodzisz w 2 (3-5 kg). Różnica jest taka że 2 wychodzą tańsze bo jest ich w paczce więcej.

Ja kupuje w biedronce pieluchy i jestem zadowolona.

Chciałam się pochwalić że dzisiaj mój mały synek po raz pierwszy spał w swoim pokoju, w swoim łóżku... i przespał całą noc. :) mama jest dumna :)

Alincia, evus, Joana33, nesone, Helen, Moni15382 lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia 11 ja mam u z kupione pampersy z firmy pampers ale poprosiłam koleżankę żeby mi zrobiła paczkę w pl i kupiła w biedronce Dada 2 i 3 ja jestem zachwycona tymi pieluchami Dada kupowałam dla moich dzieci kiedyś

kjmnkrhmj1juxiss.png
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ