WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    Nie przejmujcie się tak wagą dzieciaczków bo przecież każde maleństwo inne jest, a terminy porodów też mamy różne, moja dzidzia już większa bo pojawi się na swiecie już w maju:)

próbuję spisać listę co mi jeszcze brakuje dla małej...a jest tego dużo...i nie mogę się kompletnie skupić nad tym, sama nie wiem ile pieluch kupić, jakie kosmetyki wybrać, bo synek był uczulony i tylko emolienty wchodziły w rachubę...jakoś mam problem z ogrnięciem ego wszystkiego

przypomnijcie mi też jaki termometr polecałyście bo zapomniałam sobie tego zapisać

aaa i rzeczy do szpitala? polecacie jakieś konkretne marki jeśli chodzi o podppaski poporodowe, majtki jednorazowe?? miałam ostatnio fajne takie z siateczki i można było je prać, ale nie mogę znaleźć jaka to firma była

evus też przytyłam mało jak na razie, bo tylko brzuszek mi się na szczęście powiększa:)) ale teraz pewnie waga pójdzie bardziej w górę..
    Ja mam termometr z microlife elektryczny mierzy temp. Skóry, powietrza,przedmiotów

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Evus, gratuluję rocznicy!

Smerfetka, polecany termometr to Microlife nc100 lub jego nowsza wersja nc150 , (fajny, bo można też mierzyć temperaturę mleka w butelce czy wody w wanience:)
    Co do kosmetyków, to kupiłam tylko płyn do kąpieli z oilatum i oliwkę.. Jeśli chodzi o majtki to podobno lepsze są wielorazowe od tych jednorazowych.. Podpaski u mnie w szpitalu wymagaja bella mamma, więc takie też mam:) pieluchy.. Zależy czy chcesz używać pampersow czy tetry.. Ja mam bodajże 10 tetrowych, kilka flanelowych i bambusowa:)

Wesołych Świąt dziewczyny! <3 objedzcie się, bo niedługo trzeba będzie rezygnować ze smakołyków :)
    a powiedz proszę z wielorazowych to z których firm polecasz?bo do tych majtasów jednorazowych to też nie jestem przekonana.

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielorazowe mialam SENI i bardzo sobie chwalilam. Teraz mam w koszyku SENI, Babyono oraz do wyprobowania Akuku. Jednorazowe podobno mniej oddychaja niz wielo.
    Termometr microlife 100 uzywam juz dlugi czas i bardzo sobie chwale, ale po wielu upadkach wymaga wymiany dlatego 150 wrzucilam tez do koszyka.
    Podpaski mozesz kupic Mamma lub SENI urologiczne. Ja bede brala jeszcze kosmetyki dla siebie i maluszka (w zasadzie dla malucha raczej tylko cos do kapieli i do pupci).

Na Wielkanoc mam przygotowany zakwas na zurek i bedzie sie kisil do niedzieli, zrobilam tez paste z makreli, standardowo jajeczka, babke i w niedziele bedzie jeszcze schab zapiekany.

Helen lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais a własnie zakwas jak długo kisisz? bo ja dzisiaj zaczęłam robić wywar do żurku i się zastanawiam czy już go wlewać czy jeszcze poczekać i go jutro dodać?
    zrobiłam go w środę, boje się ze moze nie byc gotowy :(

feegu6l.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak, nie martw się kochana, wszystko będzie dobrze i z dzidzią i z Tobą. A kwas foliowy warto brać przez całą ciążę. Ja brałam na początku końską dawką, 10mg, teraz biorę 5mg, bo mam upośledzone wchłanianie.

Evus, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)

Ja też kupiłam termometr microlife nc150, ale jeszcze za bardzo nie miałam okazji go wypróbować. Czytałam jednak o nim dobre opinie.

Miałam odpoczywać, ale ciężko przed świętami... w efekcie od wczoraj twardnieje mi brzuch, więc chcąc nie chcąc muszę więcej leżeć.

mmarzenak, evus lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę Wam Wesołych Świąt( oby ciepłych) i żeby czas jak najszybciej zleciał do rozwiązania:).
    Mam takze pytanie , czy Wiecie już może od którego tyg ciązy lekarz częsciej będzie wyznaczał wizytę? Wiem że nie każdy ginekolog robi tak samo ale orientacyjnie chcialabym wiedziec

evus, smerfetkaa lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za slowa wsparcia:) rowniez zycze Wam spokojnych i cieplych swiat:)

evus, smerfetkaa lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady:) ogarnęłam już trochę:)

majtki miałam na myśli właśnie takie wielorazowe, oddychające z siateczki, łatwo było je wyprać i szybciutko schły - chyba dais masz rację że to seni miałam - i takie zamówie, bo te jednorazowe..niby oddychające to nie dla mnie, jak rodziłam synka to dziewczyna obok mnie miała i dostała ochrzan od lekarza, samej mi się takie niewygodne wydawały..

termometr muszę koniecznie kupić bo mi się zapsuł, jeszcze trochę czasu jest to może ustrzelę jakąś promocję na niego

beatas i chyba tak zrobię kupię znowu oilan albo oilatum i nie będę ekperymentować, a co do pieluch to właśnie nad tymi tetrowymi się zastanawiałam i myślę że 10 starczy, przy synku sprawdziły się pampersy to też nie będę kombinować z inną marką:)

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    dais a własnie zakwas jak długo kisisz? bo ja dzisiaj zaczęłam robić wywar do żurku i się zastanawiam czy już go wlewać czy jeszcze poczekać i go jutro dodać?
    zrobiłam go w środę, boje się ze moze nie byc gotowy :(
    Helen robie pierwszy raz w zyciu, zawsze kupowalam, ale szwedzi zurku nie znaja, wiec aby miec go na swieta postanowilam sama zrobic. Wiem, ze po 3-4 dniach juz powinien byc dobry im dluzej przytrzymasz tym bedzie kwasniejszy, niektorzy uzywaja dopiero po 5-6 dniach. Ja moj nastawilam dopiero dzis rano a bedzie na niedziele, wiec tym razem bedziemy miec delikatny raczej.
    Wesolych i radosnych swiat dziewczyny, smacznego jajka i mokrego dyngusa :D

Agabtm, smerfetkaa lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dzid tak zapracowana ze czasu brakuje. Od razu piekłam baranki az 5 by Rodzinie obdarować hehe a między czasie sprzatanie:) później herbatke herbatke Bratowa, Teściowej pomoglam trochę trochę gotowaniu bo i Nich święta spędzamy wiec w domu nic nie robię. No i na wieczór wzielam sie za ciasto banty:-) i babke:) zaraz nad po Męża do pracy i odpoczynek:)
    Ja mam w koszyku gemini i te jednoranzowe i wielo i też się zastanawialam które lepsze:) teraz teraz kwietniu będę zamwiac i dla siebie i dla Córeczki :)
    Dziewczyny Wy tu nie mówcie że rodziców pod koniec maja hehe bo ja termin mam na ostatniego czerwca chyba będę ostatnia heheh
    Mmarzena będzie dobrze nie martw się :-*
    Wszystkim równie życzę Zdrowych, wesołych świąt świąt gronie najbliższych :)

Agabtm, smerfetkaa, evus, Repose lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych, ciepłych i rodzinnych Świąt.

smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-)

Beats ja też zanotuje nazwę termometru bo również nie kupiłam jeszcze dla Szymka ale to chyba Moni pytała o termometry :-)

z microlife miałam termometr owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku i raczej był miarodajny wiec myślę że firma jest godna polecenia.

Nie martwcie się o wagę maluszków bo teraz to chyba już każde przybiera w swoim tempie. Jakby były bardzo duże różnice i odstępstwa od norm lekarz napewno by o tym was poinformował.

I życzę wam kochane zdrowych, spokojnych, wesołych Świąt Wielkanocnych i mokrego dyngusa.

evus, Moni15382 lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mam czasu nawet Was poczytać, ale chcę Wam życzyć Wesołych, Rodzinnych, Spokojnych Świąt Wielkanocnych!!! :) I mokrego Dyngusa hehe :D Nadrobię po Świętach :) Buziolki!

smerfetkaa, evus, Agabtm lubią tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dołączam się do życzeń!

Pięknych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego! Niech będą pogodne, radosne i rodzinne! :)
    Wesołych Świąt!

smerfetkaa, evus, Agabtm lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• beatas Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, juz edytowalam, gapa ze mnie..

Helen, ja kupiłam akuku i seni :)

Helen, smerfetkaa, Moni15382 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Helen robie pierwszy raz w zyciu, zawsze kupowalam, ale szwedzi zurku nie znaja, wiec aby miec go na swieta postanowilam sama zrobic. Wiem, ze po 3-4 dniach juz powinien byc dobry im dluzej przytrzymasz tym bedzie kwasniejszy, niektorzy uzywaja dopiero po 5-6 dniach. Ja moj nastawilam dopiero dzis rano a bedzie na niedziele, wiec tym razem bedziemy miec delikatny raczej.
    Wesolych i radosnych swiat dziewczyny, smacznego jajka i mokrego dyngusa :D
    Kwasnosci mozesz nadac dodając wodę z kiszonych ogórków i chrzanu, no ja swój dorzucę jutro na noc.

Repose lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beats wporzadku :-) ja ostatnio czytam forum i pisze na telefonie i zanim dojdę do ostatniej strony to zapominam która z was o czym pisała hehe ;-) ale ogólnie ostatnio jestem roztargniona i zapominalska :-)
    A z rad napewno skorzystam bo przy pierwszym dziecku to można zglupiec tyle rzeczy jest do kupienia w sklepach to już wogole zawrót głowy. Dlatego lepiej skorzystać z doświadczenia mam i kupić to co naprawdę będzie potrzebne i sprawdzone.

Spokojnej nocy :-*

Helen lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i wesołych świąt Wielkiejnocy dziewczyny! :D Mokrego dyngusa i obyśmy wszystkie szczęśliwie wytrwały w dwupakach do terminów :)

evus, Agabtm, smerfetkaa, Helen, Repose lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzinnych świąt, wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny. A nade wszystko dobrego nastroju i błogosławieństwa Bożego!!

Agabtm, smerfetkaa, Helen, Patrycjusz, Repose, Hania222 lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja również życzę Wam wspaniałych świat spędzonych w gronie najbliższych!! ;* tym samym dziękuję za życzenia jakie Wy posylacie ;);)
    Ja gotuje jaja do koszyczka ;)

smerfetkaa, Helen, Patrycjusz, Repose, Hania222 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ