Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana33 Ja mam dokładnie tak samo jak ty!! Moja Niunia jest mega spokojna! Małe kopniaki,szturchańce czuje jakby od środka. Jak byłam w szpitalu to za każdym razem po śniadaniu, obiedzie i kolacji kazali liczyć ruchy dzidziusia. Zgłaszalam ze ruchy są ale nie jakieś rewelacyjne,robili ktg i tętno w ciągu dnia i wszytsko ok. Polozna mowi ze najważniejsze że one się pojawiaja,bo jedne dzieci są mega ruchliwe a drugie mniej. Ja tez się bardzo martwilam, bo pamietam jak skakal brzuch mojej siostry jak byla w ciazy. Ale już jestem spokojna.
Nie martw się Kochana ważne ze w ogole się kręci
W ogóle jak gin robił mi usg to Mała była odwrócona buzka w stronę moich pleców,wiec pewnie dlatego ja czuję tak od środka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:11
Joana33 lubi tę wiadomość
Pati -
Ja tez mam wizytę we wtorek po swietach. Mój maluch tez jakby sppkojniejszy od kilku dni ale myślę ze to przez to ze ma coraz mniej miejsca. Laski wierzyć sie nie chce ale za dwa miesiące już co niektóre z nas będą mamami: )
Joana33 lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Aga zyje :p Malo pisze bo przedwczoraj synek wydlubal mi wszystkie klawisze z laptopa i teraz jak chce cos napisac to musze podlaczac klawiature. Myslalam ze zawalu dostane jak to zobaczylam uff.. A bardzo ladne koszule ^^
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dziewczyny dzis wizytujace
Marzenak nie martw sie napewno bedzie ok ;*
Zimri ja sama musialam umyc okna :p
Aneczka mam nadzieje ze bede w tym gronie :p
aneczka2015, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
czesc Laski
gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne
ale sie dzis narobilam- szal sprzatania. wczoraj wreszcie przyszla komoda dla Malego, wiec musialam poukladac ubranka i w ogole domek ogarnac. dopiero usiadlamkregoslup mi chyba uszami wyjdzie
nie straszcie juz tym pakowaniem toreb do szpitalaprzerazenie mnie ogarnia na sama mysl o porodzie
milego dnia
-
Repose ten Twój Babel ma pomysły;)
Hehehe jak wszystko dobrze to ok a jak tam te Twoje coś na brzuchu rośnie czy spokój??
Ja co do ruchów się nie wypowiadam bo mój fika jak szalony czasem w sklepie najchętniej bym usiadła bo wali jak szalony. swoją drogą ostatnio w aptece głośno skomentowałam kobietę, która na bezczelnego mówi ale ja byłam pierwsza w kolejce niż ta pani na co farmaceutka woda w usta i przesuwam się z moim wielkim brzuchem i mówię ależ proszę bardzo. Na co ona wtarabanila się z mężem przede mną i juz nie wytrzymałam i mówię, że na jej miejscu byłoby mi wstyd i czulabym się głupio wpychajac się przed ciężarna w kolejkę. Mąż tej baby widocznie poruszony ona nie wzruszona wiec ciągle dalej mówiąc do brzuszka ; widzisz kochany tak ten świat jest skonstruowany, że kobieta kobiety nie rozumie ale dobrze, że Ty kochany będziesz inny. Pani widocznie zmieszana wydusila tylko oschle chciała Pani to trzeba liczyć się z konsekwencjami powiedziałam jej że jest bezczelna i wyszła z apteki dumna jak paw a mąż choćby w ryj dostał szedł z spuszczona głową. Powiem Wam, że nie rozumiem takich kobiet masakra.... Farmaceutka tez dupa bo powinna zareagować ale młoda była więc chyba jeszcze nie umie się odezwać albo się bała właściwie nic jej nieusprawiedliwiaSyn Filip 28 czerwiec -
Boze co za kobieta mam nadzieje ze ona nie ma dzieci bo potem coraz wiecej idiotow na swiecie trzeba wstydu nie miec zeby sie wgl tak odzywac .
To cos na pepku znika i sie pojawia najlepsze ze na wizycie tego nie bylo on pomacal ten pepek i mowi ze nic nie widzi niepokojacego. Zobacze na kolejnej moze sie pokaze to cos ale pocieszam sie ze gdyby to byla przepuklina albo cos takiego to chyba usg by wykazalo? ...
Oj moj synek to po prostu ohhhh.. Dobrze ze jest ladny ;p nowy laptop .. nie probuje nawet dac na gwarancje bo to nasza wina i wiadomo..
-
Mega urwis
ale jak tu się zloscic
wydaje mi się ze lekarz by tego nie przeoczyl gdyby to było coś poważnego.
My dzisiaj musi podjechać na zakupy świąteczne dla naszych chrzesnic i rodziców pewnie będzie tłum ludzi w centrach handlowychRepose lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
No nie da sie zloscic bo on jeszcze udaje ze to nie on i ze mu smutno jak go zlapalam na goracym uczynku to zrobil zszokowana minke chwycil sie raczkami za buzke i mowil : O no!
Powodzenia na zakupach tez mysle ze bedzie tlum
Ja juz nie moge doczekac sie do niedzieli bo ta wielkanoc malutki juz zapamietaTu gdzie mieszkam chowa sie slodycze po calym ogrodzie i daje dziecku koszyczek mowiac ze zajaczek pochowal slodycze i maluch je sobie zbiera po ogrodzie
Mam nadzieje ze jakos strasznie sie nie opcha tymi slodyczami
-
Repose, fajny ten Twój mały
Takie pomysły
Co do ruchów, to właśnie co innego, jeśli czasem jest dziecko bardziej czasem mniej ruchliwe, tak jak niektóre z Was opisują. A mój mały to w ogóle cały czas spokojny, 4 do 8 ruchów na dzień. Gdzieś czytałam, że po jedzeniu można się położyć i powinno być nie mniej niż 10 ruchów w ciągu godziny. Tyle to ja za cały dzień nie czujęPytałam o to gina, ale gon jak to gin, mówi, że co ciąża to inaczej.
Repose lubi tę wiadomość
-
Wróciłam od gina (prywatnie), wczoraj na nfz waga była 1233 gram a dzisiaj 1084 (mierzył bardzo dokładnie). Mówił, że po prostu jest drobniejsza i nie ma niepokoju bo proporcje są prawidłowe i nie ma oznak niedożywienia
Ja jestem spokojna
no i się dowiedziałam że... ma już włosy
hehehe trzeba kupować kokardki
smerfetkaa, Repose, evus lubią tę wiadomość
Blanka -
Witam Was dzis dziewczyny
Co do stania w kolejkach i przepuszczania to szkoda gadac..ja moze brzucha jakiegos ogromnego nie mam bo jestem raczej drobna(co nie znaczy ze go nie widac) ale nigdy nikt nie widzi ze jestem w ciazy.
Ostatnio stalam 40minut w kolejce w aptece i nie znalazla sie ani jedna osoba, ktora by mnie chciala przepuscic z wlasnej woli.
Ale wiecie jaki byl najlepszy hit-przyszlam jakis czas temu na wizyte do ginekologa, stoje bez kurtki wiec widac ze jestem w ciazy, cala poczekalnia zawalona i oczywiscie wszystkie miejsca zajete nie tylko przez pacjentki w ciazy ale i przez partnerow tych kobiet. I mozecie sobie wyobrazic ze zaden 'gentelmen' ktory siedzial ze swoja kobieta i czekal tez z nia na wizyte nie ustapil mi miejsca..Nawet sie nie odezwalam bo mialam sile stac a na takie chamstwo nie ma slow -
Ostatnio wchodząc do apteki moj widocznie się zapomniał wszedł pierwszy a za nim ja i nie przytrzymal drzwi więc jak to ja złapałam się za twarz że dostałam tymi drzwiami od niego wszyscy się spojrzeli na niego a jemu było tak wstyd że zaczoł strasznie przepraszać a ja dobrze następnym razem uważaj haha zołza jestem
-
Gratuluję udanych wizyt
Repose ciekawe ma pomysły twój synekwyobrażam sobie twoja minę jak to zobaczylas
Moje maleństwo jest bardzo ruchliwe. Czasami mam wrażenie że chciałby wejść pod żebraale może ma coraz mniej miejsca i dlatego czuje wyraźniej ruchy. Jakieś dwa tygodnie wcześniej te ruchy były o wiele słabsze i też się zamartwialam że mało je wyczuwalam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 19:21
Repose lubi tę wiadomość
-
Jak już facet innej kobiety w ciąży nie rozumie że należy ustąpić miejsca to ja już nie wiem co na tym świecie jest grane...mój mąż na pewno by ustąpił, albo jak go znam wogóle by nie siadał...
na pocieszenie Wam powiem że mojego brzucha też nikt nie widzi, ludzie po prostu udają że go nie widzą, przykre to jest, ale ja już się przyzwyczaiłam...sama staram się być uprzejma zawsze, czy dla kogoś starszego czy kobiet w ciąży i jak ostatnio młodą dziewczynę przepuściłam w kasie bo miała dwie rzeczy a ja cały koszyk, i jak przeszła i zobaczyła mój brzuch to była autentycznie zszkokowana:))) mam nadzieję że kiedyś sama odwdzięczy się innym...
uprzejmych i miłych ludzi niestety coraz mniej na świecie:( ale ja cały czas wychodzę z założenia..może naiwnie.. że trzeba dawać dobry przykład
Nasza córeczka -
To widzę, że te chamstwo jest Wszędzie i nie tylko mnie spotyka ale obserwuje, Że dobrze jest się odezwać bo nie które osoby nie zdają sobie sprawy z tego, że kobiecie w ciąży może być nie dobrze, chcieć się siku, czy ogólnie ciężko.
Ja po zakupach trochę prezentów kupiliśmy ale jutro musze podjechać sama na zakupy bo czasem ciężko jest się dogadać z moim mężem co do bzdetow i bibelotow on nie rozumie kokardek, wstazeczek etcSyn Filip 28 czerwiec