Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
maria85 wagą się nie przejmuj bo to waga szacunkowa. mniej więcej z tzw wielkości kości udowej itd. u mnie w pierwszej ciąży z Darusiem podejrzewano hipotrofię płodu (czyli że między jednym a drugim badaniem przybrał bardzo mało na wadze) byłam w szpitalu z tym a tam hipotrofię wykluczyli. co prawda urodził się malutki bo 2640g ale wszystko było w normie.
Dzidziuś najbardziej rośnie w ostatnich tygodniach ciąży a zostało ci ich trochę (10tyg to dużo) więc się nie przejmuj
moja mała w 25 tyg miała 860 g szacunkowe. -
Agabtm wrote:Odebrałam wyniki konsultowalamz moja lekarka wszystko wporzadku ale to nie rozwiązuje problemu dlaczego łapie tak często infekcje... Badanie wyszło ok wiec może taka moja natura
teraz czekam do 1 kwietnia aby sprawdzić poziom mych wód
brzuszkowe super nazwa
to to samo co baby shower?? jak to u Was wygląda ja idę do koleżanki w kwietniu pierwszy raz na taką imprezę
ja byłam w tamtym roku i było super
maria skoro lekarz nie ma zastrzezen, to na pewno jest wszystko ok
-
Maria umiejscowienie lozyska nie ma wplywu na rodzaj boli porodowych. Duza czesc kobiet ma na tyle a boli krzyzowych doswiadczaja dziewczyny niezaleznie od ulozenia lozyska. Zgodze sie, ze sa okropne i ciezko cokolwiek przy nich kontrolowac, ale przy znieczuleniu nie powinnas ich tak mocno czuc. Tak mi sie wydaje, ja niestety mialam tylko TENS i mi nie pomogl zbytnio na nie. Najlepszy byl prysznic, dzialal cuda. Waga maluszkow jest szacunkowa i to jest +/- 200 g co jest spora roznica. Dodatkowo na tym etapie juz kazde dziecko rozwija sie inaczej, jedne przy urodzeniu waza wiecej inne mniej, jedne sa dluzsze, maja dluzsze nozki etc.
Rowniez zycze wesolych swiat dla wszystkich gdybym zapomniala pozniej. Pati wpadaj czesciej tutaj i wierze, ze remont mogl Cie mocno pochlonac.wisnia11 lubi tę wiadomość
-
heeloo:)
wizyta zaliczona, szyjka w porządku, dzidzia waży 1,7 kg...lekarz stwierdził że będzie duża...aż się wystraszyłam a on na to przecież nie mówię że będzie miała 6,5 kilo...
rano miałam nawet dużo energii, ale dzisiaj po wizycie u lekarza, odebraniu młodego z przedszkola i naprawdę krótki spacerku opadłam z sił, wogóle od paru dni już od 16tej ziewam...a to jeszcze dwa miesiąceRepose, Patrycjusz, Andzia SM, Helen, wisnia11, Kaja, smerfetkaa lubią tę wiadomość
Nasza córeczka -
Hejka. Ja dzis bylam na slodkim kubeczku. Dobre- jak vibowit z lat dzieciecych:) oczywiscie zaserwowalam sobie o smaku cytrynowym
caly kubek na dwa razy mialam...
No i wizyte u poloznych od razu sobie zaliczylam przy okazji:) serduszko maluszka bije w normie:) ale jak zwykle wiercioszek wiercioszkowal:)
No i stomatologa tez zaliczylam:) kanalowe leczenie:( no ale zrobic trzeba bo bolal niesamowicie...
Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
maria85 wrote:No witam ja już po wizycie dziewczynka nic nie wyrosło uf jest wszystko dobrze zdrowa tylko tą waga dla mnie za mala na ten tydzień 30 tylko 1.30
Maria85 ja też po dzisiejszej wizycie. Waga 1233 gram a lekarz powiedział, że w porządku. Najlepsze, że dalej nie widać płci :p a to na nfz więc gine nie miał czasu żeby się bawić w szukanie. Ale w 20 tygodniu byłam prywatnie i dowiedziałam się, że dziewczynkajutro też się tam wybieram bo całkiem inne podejście mają prywatni. Gdybym tak polegała tylko na wizytach nfz to szybciej bym się dowiedziała przy porodzie kim dzidzia bedzie ;P
smerfetkaa lubi tę wiadomość
Blanka -
Dziękuję dziewczyny jak dobrze że jest to forum bo już myślę cały czas o wadze mojej niuni ale po przeczytaniu waszych odpowiedzi trochę się uspokoiłam .Może ten lekarz chcial naciągnać na kasę bo jakiś dziwny w 10tc moja szyjka miała długość 4cm w 22tc 3cm a teraz uwaga ma 5,3cm to co wydluzyla się
-
maria85 ja miałam łożysko na przedniej ścianie i okropne bóle krzyżowe... nie mam tyłozgięcia macicy za to krzywy kręgosłup... ;( jak tylko przyjechałam na porodówkę od razu poprosiłam o ZZO jak tylko będzie to możliwe i dostałam jak miałam ok 3-4 cm rozwarcia. dolargan nic nie pomógł ba nawet przy ZZO czułam bóle i skurcze.
teraz jak będę rodzić to też na dzień dobry poproszę o ZZO jak tylko będzie to możliwe.
nie życzę najgorszemu wrogowi bóli krzyżowych...