WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape to super że wszystko wporzadku. Wow już 1,5 kg :-) właśnie do mnie dotarło że naszym maluchom zostało juz niewiele czasu do przyjścia na świat i teraz zaczną bardzo szybko przybierać na wadze. Hehe a my razem z nimi :-) bo u mnie już 8 kg na plusie

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm u mnie poziom wód powyżej 15 % ale nie przekracza 20, gin mówiła że ma nadzieję że do kolejnej wizyty (31 marca kontrola) nie wzrośnie, tak czy inaczej jestem dobrej myśli! a za Twoje wody trzymam kciuki żeby się nie podnosiły!

Agabtm lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje udanych wizyt!

smerfetkaa lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i tych pozytywnych informacji :)
    I też Męża namowie na okna. Jakby jutro była pogoda to Co wykorzystam bo.ma wolne :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie wiem czy widziałyście ale możecie pomóc dziewczynie w zakończeniu pracy magisterskiej.

ja już wypełniłam :)

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/mamusie-2016-na-pomoc,9822,1.html?sd=1

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się z wami podzielić informacja no więc udało mi się zapisać na jutro do gina co przed świętami jest tu bardzo trudno ale było jeszcze wolne miejsce na 12 ,tak bardzo się cieszę że zobaczę moją Kruszynke

Repose, dais, Moni15382, Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w obecnie u teściów więc nie mam możliwości być na bieżąco, ale z tego co czytam miałyście udane wizyty :) gratuluję!
    A dziewczyny, które mają jakieś komplikacje: nie martwcie się, naprawdę. Wiele z nas na różnych etapach przeżywało trudności i jakoś pokończyło się wszystko dobrze. Wierzę, że i Waszym przypadku tak będzie. Głowa do góry :)
    Mi zwolnienie dobrze robi, bo czuję się świetnie. Nic mnie mnie boli, wysypiam się, nawet dietę jakoś znoszę (choć czasem robię sobie dyspensę ;) ).
    Dodatkowo dowiedziałam się, że szwagierka jest w 12tyg ciąży, więc będziemy miały dzieciaczki z jednego roku. Super że nam się rodzina powiększa, u teściów będą już 3 wnuki w odstępie kilku miesięcy :) Ale będzie gwar na spotkaniach rodzinnych!

smerfetkaa, Repose, Moni15382, Helen, evus lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam napisać, że dziś jest promocja 23% na wszystko na stronie txm.24.pl Już raz zamawiałam ubranka dla małego z tego sklepu internetowego i byłam zadowolona. Teraz zamówiłam oprócz kilku ubranek szary rożek, kocyk. Ogólnie opłaca się w tej promocji. A jakość ubranek dla maluszków dobra - przynajmniej te pajacyki, które mam. :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda. Ja tez ost zamowilam komplecik body z polspiochami w zebre i duzo lepiej sie prezentuje niz na zdjeciach. I jakosc super. Takie body z misiem na jesien tez tam kupilam to tez zadowolona jestem. A sobie wzielam koszule nocna - ladna i takze fajna czysta bawelna ;)

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. A co z tym fb? Mamy czerwcowki tam? Zna ktos linka?

jigt0hs.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie wiem czy to mądre, ale właśnie zmieniłam lekarza prowadzącego. Mój dotychczasowy nie pracuje w klinice, w której mam rodzić. Poszłam dzisiaj na wizytę do lekarza z tej kliniki, a on od razu mnie "przygarnął" umówił wizytę za tydzień (bo kończy mi się akurat l4) i ogólnie wziął sprawy w swoje ręce. Trochę głupio wyszło w stosunku do poprzednika, szczególnie, że w systemie zobaczy zmianę, ale chyba najważniejsze czuć się bezpiecznie w szpitalu później?
    Wiem, że lekarz prowadzący nie zawsze jest na dyżurze itp. , ale przynajmniej zna procedury danego miejsca i wie jak pokierować, żeby było dobrze.

Tym samy kończę maraton wizyt lekarskich na ten tydzień;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Nie wiem czy to mądre, ale właśnie zmieniłam lekarza prowadzącego. Mój dotychczasowy nie pracuje w klinice, w której mam rodzić. Poszłam dzisiaj na wizytę do lekarza z tej kliniki, a on od razu mnie "przygarnął" umówił wizytę za tydzień (bo kończy mi się akurat l4) i ogólnie wziął sprawy w swoje ręce. Trochę głupio wyszło w stosunku do poprzednika, szczególnie, że w systemie zobaczy zmianę, ale chyba najważniejsze czuć się bezpiecznie w szpitalu później?
    Wiem, że lekarz prowadzący nie zawsze jest na dyżurze itp. , ale przynajmniej zna procedury danego miejsca i wie jak pokierować, żeby było dobrze.

Tym samy kończę maraton wizyt lekarskich na ten tydzień;)

Podczas przyjęcia do szpitala, do porodu oni zawsze interesują się kto jest lekarzem prowadzącym. Nie wiem jakie to ma znaczenie, ale mi się to zdarzyło 2 razy. Mimo, iż lekarza akurat nie było to i tak miałam wrażenie, że inaczej na mnie patrzą wiedząc, że lekarz jest od nich.

SShape lubi tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape - bardzo się cieszę że wszystko dobrze:) usg u takiej lekarki to naprawdę mega przeżycie:) i pocieszyłaś mnie że nie tylko moja niunia taka duża;))
    pewnie już pisałaś ale mi umknęło, gdzie będziesz rodzić?

a co do lekarza to fakt, niby możesz rodzić gdzie chcesz, ale fakt że twój lekarz pracuje w wybranym przez pacjentkę szpitalu jest ważny, wiele takich opinii słyszałam:) i na własnej skórze też zaobserwowałam:)

SShape lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382- CSK Ligota.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Moni15382- CSK Ligota.
    Ooo a u kogo teraz ciążę prowadzisz?

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Dziewczyny chciałam Wam napisać, że dziś jest promocja 23% na wszystko na stronie txm.24.pl Już raz zamawiałam ubranka dla małego z tego sklepu internetowego i byłam zadowolona. Teraz zamówiłam oprócz kilku ubranek szary rożek, kocyk. Ogólnie opłaca się w tej promocji. A jakość ubranek dla maluszków dobra - przynajmniej te pajacyki, które mam. :-)
    Joana33 a orientujesz się czy często są takie promocje u nich na stronie? Czasami zaglądam do sklepu stacjonarnego ale na stronę internetową nie wchodziłam.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa wrote:
    Joana33 a orientujesz się czy często są takie promocje u nich na stronie? Czasami zaglądam do sklepu stacjonarnego ale na stronę internetową nie wchodziłam.

Parę dni temu była promocja 50% na każdą drugą sztukę odzieży dziecięcej. A dziś super, bo 23% na wszystko. Nie wiem co ile są promocję, ale dość często w porównaniu z innymi sklepami internetowymi. Dodatkowo zapisując się do newslletera dostałam -10zł na zakupy powyżej 100zł :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki w Claidi jest rabat na H&M na dział dziecięcy! !

smerfetkaa, Andzia SM lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka co do zawroty głowy to ja dziś z rana tak miałam :-/
    ps. Co do okien eeeeee póki widać świat ss czyste ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    Dziewczyny. A co z tym fb? Mamy czerwcowki tam? Zna ktos linka?

Dolaczam sie. Na forum nie jestem az tak czesto :-(

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ