WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 30 tygodniu ;-) ja tez dzis zakupilam z mezem wozek adamex baraletta bo czas oczekiwania na wozek mnie przerazil od 8 do 10 tygodni no i oczywisdie do kompletu fotelik mial byc maxi cosi ale jednak zdecydowalismy sie na cybex

Andzia SM lubi tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dziś odebraliśmy wózek. Adbor Ottis. w zestawie z fotelikiem. jesteśmy z mężem mega zadowoleni. kolor szary len ze wstwkami eco skórki na białym stelażu:)

beatas lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm Miluszka dziewczyny mam nadzieje że sytuacja się unormuje i wszystko będzie wporzadku.
    Mi też często twardnieje brzuch i teraz trochę się stresuje przed jutrzejsza wizyta.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Miluszka- nie martwcie sie, na pewno wszystko sie unormuje. trzymam za Was kciuki <3

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosimy o zdjęcia pochwalić sie

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa otuchy same rozumiecie, że takie informacje od lekarza nie są tymi, które chcialybysmy usłyszeć mam tylko nadzieje, ze na kontroli wszystko wyjdzie ok

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm,miluszka wszystko bd dobrze nie ma innej opcji!!

iv096iye6kaq8l5v.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur_ wrote:
    Witam sie w 30 tygodniu ;-) ja tez dzis zakupilam z mezem wozek adamex baraletta bo czas oczekiwania na wozek mnie przerazil od 8 do 10 tygodni no i oczywisdie do kompletu fotelik mial byc maxi cosi ale jednak zdecydowalismy sie na cybex

Jaki kolorek wybrałaś że taki czas oczekiwania? pochwal się :)
    Ja też zdecydowałam się na Adamexa ale Aspena - właściwie to samo co Barletta tylko kolory inne, no i miałam to szczęście że był w sklepie akurat ten co brałam pod uwagę :) ale ciężko myślałam nad Red Dream - wiem że któraś z Was go ma, jest też piękny i też akurat był na stanie więc miałam porównanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 21:00

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam bo byl na sklepie kolor ciemny pik 3

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich:)

gratuluję dziewczyny udanych wizyt,

a Wam Aga i Miluszka powiem tylko tyle że wszystko będzie dobrze - musi być! nie ma innej opcji, sama wiem jak to jest bać się o swoje dzieciątko, a teraz jest tak że płakać ze szczęścia mi się chce za każdym razem jak się poruszy....wszystkie będziemy miały zdrowe dzieciaczki,

co do wózka - mam adamex pajero, a fotelik maxi cosi cabriofix:)

moja malutka jest ostatnio też mega aktywna, w ciągu dnia, a w nocy też, czeka aż przymknę oko, uspokoję oddech i wtedy zaczyna tańczyć:))gadamy sobie, śpiewam jej kołysanki i w końcu zasypiamy:)

a jak Was tak czytam o wadze dzieciaczków to zaczyna mnie przerażać ile moja może mieć przy porodzie skoro teraz już 1,5 kilo waży

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:

Joana no mam nadzieje ze ok ale jak patrzalam na wage maluchow dziewczyn to czesto wieksza i temu tak sie zastanawialam. A mowil ci lekarz ile mniej wiecej moze wazyc twoj maluszek przy porodzie?

Ginekolog w ogóle nic nie mówił mi o tym, ile może ważyć mały przy porodzie.Myślę, że nawet gdybym zapytała, to gin powiedziałaby, że jeszcze dużo czasu i ciężko stwierdzić.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 to samo sobie pomyślałam o wadze. Moja też waży 1,5 kg i też mam lekkie przerażenie ile bedzie na koniec ;)

madziak2202 ciesze sie ze u ciebie już lepiej,u mnie na szczeście też. Ciesze sie że jestem już w domku,odpoczełam i od razu lepiej.

Martwie sie troszke bo odebrałam wyniki wymazu z pochwy i wyszło że mam paciorkowca,który może prowadzić do porodu przedwczesnego no i nawet do sepsy u noworodka :/ No ale dostaje antybiotyki to mam nadzieje ze bakterie wyginą i już nie wrócą!!

Agabtm doskonale Ciebie rozumiem.Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku :*

Pati
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 wrote:
    Joanna, masz problemy z kręgosłupem w odcinku lędźwiowym czy ogólnie? Ja mam przepuklinę w szyjnym i mam nadzieję, że nie będzie problemów ze znieczuleniem.

Od 2012r. mam przepuklinę w odcinku lędźwiowym L5 S1, z roku na rok pojawiają się jej konsekwencje, np. ubytki/uszkodzenia nerwów w lewej nodze. Ostatni rezonans, sprzed ciąży wykazał, że nad przepukliną jakby się chciały tworzyć kolejne dwie. Stąd problem ze znieczuleniem :-/ jestem tym załamana, muszę się wybrać pogadać z jakimś anestozjologiem może..hmm a może próbować naturalnie urodzić. Nie wyobrażam sobie narkozy, tym bardziej, że słyszałam negatywne rzeczy o zniecz ogólnym przy cc, niebezpieczne jest to też dla dziecka.
    Co do szyjnego też mam zmiany w szyjnym - stąd częste bóle głowy. Neurolog powiedziała, że zmiany w szyjnym nie mają wpływu na znieczulenie podawane w kręgosłup, problem pojawia się, jeśli jest coś nie tak z lędźwiowym.

Agabtm lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm i Miluszka mam nadzieję, że wszystko u Was będzie dobrze. Ja też biorę cały czas leki na twardnienie brzucha -tyle że nie mówiła mi nic lekarka o nadmiarze wód. Choć czasem mam wrażenie, że tabletki mało co pomagają.
    I często zastanawiam się, kiedy jechać "w razie w" na IP z tymi twardnieniami, co to znaczy, że jest ich zbyt dużo, trwają godzinę czy pięć godzin...

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nadzieję że będzie dobrze i tak trzeba myslec :)
    Gratuluję udanych wizyt :-*
    Pazur to masz taki zestaw jak ja :) Adamex i cybex:)
    Nesone ja mam Red Dream Barlette :)
    Moja Córeczka tez aktywna:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Joanna, rzeczywiście masz skomplikowaną sytuację. Dokładnie w tym miejscu się wbijają (między L3 i 4 albo L4 i 5). Ja bym porozmawiała z anestezjologiem, oni w końcu najlepiej się na tym znają. Ja miałam dużą przepuklinę na C6 z uciskiem na nerw, ataki rwy barkowej nękały mnie co 2 miesiące a ból był nie do zniesienia. W końcu w maju 2014 trafiłam do szpitala na 7 tygodni. Lekarze skazali mnie już na operację, ale się uparłam i przy pomocy świetnego fizjoterapeuty mój stan się bardzo poprawił. Bardzo dużo ćwiczyłam, musiałam wykorzenić złe nawyki i od dwóch lat nie miałam ataku.
    Przy przepuklinach lędźwiowych były jeszcze lepsze efekty i ludzie szybciej wracali do formy. Próbowałaś się rehabilitować? Myślę, że warto próbować. A na razie głowa do góry, na pewno coś się da zrobić z tym znieczuleniem.:)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnir staralam sie nadrobic. Wyczytalam, ze sporo trolli tu bylo ostatanio..ja osobiscie czesciej jestem na fb niz n forum, wiec gdybyscie mogly dodac nnie do grupy bylabym wdzieczna. ;-)

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:
    Moni15382 to samo sobie pomyślałam o wadze. Moja też waży 1,5 kg i też mam lekkie przerażenie ile bedzie na koniec ;)

madziak2202 ciesze sie ze u ciebie już lepiej,u mnie na szczeście też. Ciesze sie że jestem już w domku,odpoczełam i od razu lepiej.

Martwie sie troszke bo odebrałam wyniki wymazu z pochwy i wyszło że mam paciorkowca,który może prowadzić do porodu przedwczesnego no i nawet do sepsy u noworodka :/ No ale dostaje antybiotyki to mam nadzieje ze bakterie wyginą i już nie wrócą!!

Agabtm doskonale Ciebie rozumiem.Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku :*

Ja też mam paciorkowca stwierdzonego w 11 tygodniu z tego co pamiętam. Jeden lekarz przepisał mi antybiotyk i brałam,a drugi powiedział że to bez sensu bo on i tak nie zniknie jak już w ciąży się pojawił. Już wpisał mi na okładce karty ciąży GBS aby w szpitalu nie przeoczył i abym dostała antybiotyk przed porodem, później mała.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:

Co do kg to Ty się nie przejmuj bo co z jedną wrzesniowek tam napisała że jej dziecko w 14tc ma 1kg hihihi to twoja ma i moje ma niedowage ;-) buhagshs

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello nie było mnie bo jesteśmy w rozjazdach, ale życzę udanych wizyt oraz gratulacje tym co po wizytach !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ