WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam się w wtorkowy poranek wizytujacym udanych wizyt ,ja dziś dzwonię i umawiam się na piątek prywatnie do lekarza bo zglupieje z nieświadomości co tam u mojej Zoyki

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wtorkowo :) Belly pokazuję że do planowanego terminu porodu zostało 100 dni :D leci ten czas :)

nesone przepraszam za opóźnienie, sprawdziłam, ta torbe i też nie ma regulacji ta rączka. I jak dam ją na ramię to jest prawie do kolan :) Mi to nie przeszkadza bo nie chce jej nosić na ramieniu :) Dlatego nawet na to nie zwróciłam uwagi, ale zawsze można związa albo jakąś agrafka ozdobna spiąc :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :)

miłego wtorku :)

nesone lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :-)

My właśnie szykujemy się na wizytę. Ale taka okropna pogoda że nie chce się wychodzić z domu.

Miłego dnia :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM no ja mam dokladnie tak samo, nie wiem kto wymyslil takie paski na wielkoluda ;)

Dziewczyny piszecie o twardniejacych brzuchach ale wlasnie jak Wam sie to objawia dokladnie, ile czasu trwa?
    Zaczynam tez sie martwic bo ja ogolnie mam brzuch miekki tylko i wylacznie jak jestem w pozycji lezacej a jak chodze to jest twardy i o ile z rana jeszcze nie jest tak zle to pod wieczor mam brzuch twardy jak kamien. A jak chodzilam do pracy to po calym dniu siedzenia przy biurku nie dosc ze byl twardy to jeszcze bolacy i mialam wrazenie ze nie do konca moge sie wyprostowac bo mnie tam wszystko ciagnie

Andzia SM lubi tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wy jecie wedzona makrele? bo mam na nia straszna ochote...

lprkuay3dehqwb0g.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi narobiłaś ochoty na taką tłuściutką makrelę:) Jedz, jak najbardziej wskazana, bogate źródło omega-3.

Kaja lubi tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 wrote:
    Przykro mi Joanna, rzeczywiście masz skomplikowaną sytuację. Dokładnie w tym miejscu się wbijają (między L3 i 4 albo L4 i 5). Ja bym porozmawiała z anestezjologiem, oni w końcu najlepiej się na tym znają. Ja miałam dużą przepuklinę na C6 z uciskiem na nerw, ataki rwy barkowej nękały mnie co 2 miesiące a ból był nie do zniesienia. W końcu w maju 2014 trafiłam do szpitala na 7 tygodni. Lekarze skazali mnie już na operację, ale się uparłam i przy pomocy świetnego fizjoterapeuty mój stan się bardzo poprawił. Bardzo dużo ćwiczyłam, musiałam wykorzenić złe nawyki i od dwóch lat nie miałam ataku.
    Przy przepuklinach lędźwiowych były jeszcze lepsze efekty i ludzie szybciej wracali do formy. Próbowałaś się rehabilitować? Myślę, że warto próbować. A na razie głowa do góry, na pewno coś się da zrobić z tym znieczuleniem.:)

Tak,przechodzę rehabiltację, takie serie około 2-5 razy w roku (np. laser, ultradźwięki, lampa sollux itp.),masaże, byłam u chiropraktyka, miałam też blokadę w kręgosłup (nic nie pomogła ta ostatnia). Dbam o siebie, wiem co mogę a co nie (np. dźwigać). Jakby nie rehabilitacja to byłoby bardzo źle, a tak, to przynajmniej da się funkcjonować i chodzić do pracy. Choć czasem są dni bólowe, atak rwy kulszowej trwający kilka do kilkudziesięciu dni. Aha, wspomagam się też zastrzykami, po nich też jest poprawa. Po gimnastyce niekoniecznie jest lepiej.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy juz na wizyte. Mam nadzieje,ze doktor zrobi mi usg i sprawdzi jak sytuacja z tymi powiekszonym ukladem kielichowo-miedniczkowym :-(

Helen lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Tak,przechodzę rehabiltację, takie serie około 2-5 razy w roku (np. laser, ultradźwięki, lampa sollux itp.),masaże, byłam u chiropraktyka, miałam też blokadę w kręgosłup (nic nie pomogła ta ostatnia). Dbam o siebie, wiem co mogę a co nie (np. dźwigać). Jakby nie rehabilitacja to byłoby bardzo źle, a tak, to przynajmniej da się funkcjonować i chodzić do pracy. Choć czasem są dni bólowe, atak rwy kulszowej trwający kilka do kilkudziesięciu dni. Aha, wspomagam się też zastrzykami, po nich też jest poprawa. Po gimnastyce niekoniecznie jest lepiej.

To dobrze, że masz taki wachlarz możliwości, że to pomaga. U mnie zabiegi nie przynosiły efektu, a na leki, szczególnie te silne przeciwbólowe i rozluźniające reaguję bardzo źle (senność, uczulenia, pokrzywki). Jak widać każdy organizm jest inny.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Ja wlasnir staralam sie nadrobic. Wyczytalam, ze sporo trolli tu bylo ostatanio..ja osobiscie czesciej jestem na fb niz n forum, wiec gdybyscie mogly dodac nnie do grupy bylabym wdzieczna. ;-)

to my mamy grupę na fb?? mógłby mi ktoś podać linka??

jakby co to link do mnie https://www.facebook.com/gosia.jestem

beatas dzięki za wyjaśnienia z trolem. nie spodziewałabym się tego... a jednak

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Jade za chwile na 3 prenatalne i echo serca. Trzymajcie kciuki. Mam mega stres.

Patrycjusz, Joana33, madziak2202, evus, Hania222, Helen lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Hej:)

Jade za chwile na 3 prenatalne i echo serca. Trzymajcie kciuki. Mam mega stres.
    Będzie dobrze

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa wrote:
    Witajcie mamusie :-)

My właśnie szykujemy się na wizytę. Ale taka okropna pogoda że nie chce się wychodzić z domu.

Miłego dnia :-)

Powodzenia i na bank będzie dobrze

smerfetkaa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!!
    Ja juz dzisiaj po badaniach czekam na wyniki dziś popołudniu i jutro odbieram. Pogoda fatalna kurde przespalam dzisiaj prawie całą noc nie licząc wizyt w toalecie jednak kromka pieczywa razowego zadziała na noc i młody był bardziej spokojny w nocy.
    Nastrój średnio pewnie poprawi mi się 1 kwietnia jak juz dowiem się coś co z tymi wodami ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po. Usg nie bylo robione, za 2 tygodnie bede miec 3 prenatalne, wiec wtedy wszystko wymierzymy. No i co wicej dzyjka zamknieta, ale miekka sie robi...

smerfetkaa, Repose, Kaja, Joana33, evus lubią tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie.

Posluchalam serduszka ale usg mi nie zrobił. Mam się zapisać dopiero po świętach. Już nie mogę się doczekać.

Gin mnie tylko zbadał. Szyjka twarda zamknięta macica odpowiedniej wielkości wiec wszystko wporzadku :)

Od położnej dostałam kartę ruchów i od 30 tyg musze zapisywać. Dziewczyny wypełniacie takie karty?
    Dostałam też plan porodu ale narazie nie będę wypełniać. Po 30 tyg będę miała spotkania z położna żeby pomogła mi się przygotować do porodu to może ona pomoże mi go wypełnić.

A i lekarz kazał sobie wybić z głowy mycie okien przed świętami i mam teraz już więcej odpoczywać żeby uniknąć twardnienie brzucha. Brzuch też może się robić bardziej twardy jak dzidzia jest bardzo aktywna. Dlatego nie trzeba się bardzo martwić jak nie trwa to zbyt długo.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

Repose, Kaja, Joana33, evus, jane lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    czy wy jecie wedzona makrele? bo mam na nia straszna ochote...
    mmarzenak ja osobiście dość często robię pastę z makreli i jajeczka ze szczypiorkiem, bardzo ją lubimy na kanapkę. ale jak byłam ostatnio na szkole rodzenia to położna powiedziała, że jest niewskazana bo ma jakieś tam zanieczyszczenia ołowiem czy coś tam..
    szczerze mówiąc, nie przejęłam się tym i nadal ją z chęcią wcinam. gdyby tak zacząć wymieniać co jest niezdrowe to byśmy nie miały co jeść :P
    u mnie np. ciężko dostać w sklepie marchewkę "bio" mimo że wieś:P a wszędzie trąbią że te zwykłe z marketu niezdrowe bo zanieczyszczone opryskami itd. ale jak zrobię tartą marchewkę z selerem do obiadu z dodatkiem łyżki majonezu to się wszyscy oblizują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 11:46

mmarzenak lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa super że wszystko ok !!! Ja tam kocham na mycie okien bo mam plan mycia dopiero przed porodem ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jestem po badaniu. Pani doktor to po prostu anioł:)

Jestem tak szczęśliwa, że nie umiem logicznie myśleć. Wszystkie wymiary prawidłowe, waga to ok. 1580g. Termin bez zmian. Widać było nawet włosy;) pani doktor się śmiała, że ma już niezłą czuprynkę(a syn mi się łysy urodził;)) Mała nie chciała współpracować i pani dr musiała badać przez plecki. Jest ułożona główkowo, plecki na lewo do góry. Nie mam niestety fajnego zdjęcia, ale widziałam jak trze oczko i myślałam, że się popłaczę.
    Kość udowa znacznie przekracza normę, więc chyba moją budowę odziedziczyła:)Cała reszta niemal w punkt.

Najważniejsze, że serduszko jest zdrowe. Mam nadzieję, że tu jednak nie ma moich genów i będzie ok. Mam się oczywiście udać po porodzie do poradni kardiologicznej, ale to profilaktyka w naszym przypadku.

Kamień z serca. Teraz już tylko trzeba czekać na pozytywne rozwiązanie. Jadę jeszcze wieczorem do lekarza, który pracuje w klinice, w której muszę rodzić. Mam nadzieję, że też ok.

mmarzenak, smerfetkaa, Joana33, madziak2202, Repose, wisnia11, evus, Andzia SM, jane, Helen, Moni15382, Kaja, Zimri, Zimri lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja chyba postaram się namówić męża żeby umył okna oczywiście mu troszkę pomogę :-) sama boje się już wchodzić na taborety a ze często kręci mi się w głowie to wolę sama nie szaleć :-)
    A nie mogę już patrzeć na moje brudne okna najgorzej jest jak pojawi się słoneczko.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ