Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po dłuuugiej przerwie już w 27 tygodniu
melduję posłusznie że u nas wszystko gra
po ostatniej wizycie 10 marca mała miała 860g. teraz dokazuje kopniakami. następna wizyta dopiero 14 kwietnia i już wtedy L4. kupiłam już kilka ciuszków dla dziewczynki
oto buziaczek małej (troche niewyraźny i zasłonięty rączką ale jest)
madziak2202, Andzia SM, mmarzenak, evus, smerfetkaa, beatas, kamenkaa, Hania222, Moni15382, Zimri, Zimri lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi proszę o co chodzi z Kourtney??? weszłam teraz na listę żeby pisać termin następnej wizyty i wybrane imie a tu zonk... OSZUSTKA... o co chodzi?
Kto jest teraz naszym moderatorem?? Proszę o wpisanie na listę zamiast dziewczynka - Dominika -
Ooo ile wizyt dzisiaj, gratuluje wszystkim mamom.
My mamy tez ten maxi cosi co dziewczyny wrzucily tylko wybralam braz z bezem. Kupilismy z baza i mamy tez adaptery. Wozek tak jak pisalam nieraz bugaboo cameleon3 uzywany, ale w idealnym stanie
Repose czyli jednak CC, to bardzo sie ciesze na taki finalCoz sie stalo, ze gin zmienil zdanie?
Ja dzisiaj dosyc produktywny dzien, zaczelam 1 dzien wiosny z odpicowaniem siebie- czyli zrobilam makijaz, na codzien nie nosze i czuje sie o niebo lepiej, w pracy wiecej energii.
Wisnia sliczne mala ma usteczka, jak Angelina Jolie
Hustawke mamy Graco Sweet Peace. Mam nadzieje, ze sie sprawdzi.
Wisnia nie mamy moderatora, ale w ta tabelke mozesz sie wpisac tylko zaznacz sie kolorem aby bylo wiadomo, ze to nowy wpis. Potem na trzeciej stronie Helen wrzuci update tego kto na kiedy ma termin.
Kourtney szkoda gadac, w kazdym razie zdarzaly sie juz tutaj trolle, czyli dziewczyny udajace ciaze i wymyslajace sobie wszystko, nie wiem dlaczego, czemu to mialo sluzyc, ale niestety bylo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 15:47
Repose lubi tę wiadomość
-
Dais tesciowa sie stala :p byla ze mna na wizycie i jak on cos probowal napomknac o naturalnym to ona ze cieszy sie ze on szanuje nasze zdanie i rozumie zagrozenia i to ze chcemy cesarke przy kosztach kazdej wizyty u niego :p I jak na kolejnej wizycie bedzie anestezjolog to bedziemy probowac ustalic termin cesarki :p ^^
Wgl martwie sie waga malej ze jest za niska jak na ten tydzien.. -
witajcie Mamusie
my tez mamy maxi cosi cabriofixma dobre opinie i do wiekszosci wozkow mozna dokupic adaptery, a ze wozka jeszcze nie ma to wiadomo
my dzis wreszcie swietujemy 100 dni do poroduznaczy terminu, bo porod sie okaze kiedy :p
gratuluje udanych wizyt
smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Dzieki Madziak ale na belly to sobie nie sprawdze bez premium
Joana no mam nadzieje ze ok ale jak patrzalam na wage maluchow dziewczyn to czesto wieksza i temu tak sie zastanawialam. A mowil ci lekarz ile mniej wiecej moze wazyc twoj maluszek przy porodzie? -
Repose, czyli wywalczyłaś cesarkę
gratuluję
córeczka coraz większa!
Joana, również gratuluję wizyty:)
Wiśnia, widzę, że wybrałaś imięniestety musisz je sama wpisać w tabelkę, bo moderatora już nie ma.. Okazało się, że Kourtney to 16letnia dziewczyna, która udawała ciążę i macierzyństwo na kilku wątkach w bbf..
Repose, wisnia11 lubią tę wiadomość
-
U mnie po wizycie nastroje średnie łzy same płyną do oczu prawdopodobnie mam za dużo wód plodowych i teraz musze czekać na kolejne usg 1 kwietnia, żeby sprawdzić bo przez to macica jest zbyt napięta a młody zbyt aktywny dlatego też moje problemy ostatnie ze snem się pojawiły ;( oby tylko nie miało to konsekwencji dla młodego bo się zalamie ;(.... Dalej mam brać luteine a twardnienia brzucha jak będzie bardzo bolesne to jechać na IP. Jutro idę na Crp i biocenoze pochwy bo niestety ale znowu wymaz wyszedł beznadziejnie morfologia dość kiepska... Tak smutna po wizycie nie byłam jeszcze strasznie się martwię, aby wszystko było ok to chyba będzie najgorszy czas dla mnie do tego 1 kwietnia.
Młody waży 990 gram a ja po wizycie zamiast się cieszyć to się smuce i martwię..Syn Filip 28 czerwiec -
Aga kochana nie martw sie na pewno wszystko sie ulozy i te wody sie unormuja twoj lekarz na pewno tak cie poprowadzi ze spokojnie doczekasz koncowki ciazy. Trzymam kciuki za ciebie i maluszka ;*
Agabtm lubi tę wiadomość
-
Dawno się tu nie udzielałam ale Agabtm mam ten sam problem co Ty, dziś jestem po wizycie i też czekam na kolejną żeby sprawdzić poziom wód, też brzuch mi twardnieje, biorę luteinę 2x100 mg, do tego aspargin min. 3x dziennie i dużo leżeć. Na Szkole Rodzenia położna pokazywała nam jak oddychać przeponą przy twardnieniu brzucha i pomaga. Morfologię też mam kiepską, zwiększyła mi dawkę żelaza. Do tego wymaz z szyjki pobrany i czekamy. Ile u Ciebie wynosi ilość wód?
-
Dziewczyny nie martwcie się na zapas morfologią, ja też mam niestety kiepską i pomimo brania żelaza parametry nie poprawiają się a jeszcze idą w dół
nie wiem czy patrzycie na te podstawowe parametry ilościowe czy też na rozmaz, bo mi lekarka ostatnio powiedziała ze jeżeli chodzi o rozmaz to w ogóle nie powinno się go brać pod uwagę w ciąży bo parametry są złe i powinny byc inne normy, a ciężarna się niepotrzebnie martwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 19:50
-
Wiesz co właśnie nie zapamiętałam tej ilości ale to ta górna granica nie wiem czy dobrze zrozumiałam afi w granicy 21 chyba.
Generalnie tez luteina dopochwowa rano i wieczorem...
Wymaz wskazał jakaś tam bakterie jutro idę na te biocenoze jestem cala w stresie.
Oby tylko ten brzuch się uspokoił nie robił się twardy juz aaaa i jeszcze mam jeść kromke pieczywa różowego o 21 bo mam niska glukozę naczczo.
Zobaczymy 1 kwietnia.
Miluszka a tłumaczyła Ci lekarka skąd ten poziom wód się bierze?? Jaki poziom Ty masz???Syn Filip 28 czerwiec