Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie cos lapie bol brzucha wieczorami od 3 dni, ale to chyba nie sa skurcze a raczej problemy jelitowe. Brzuch jest twardy, ale boli tak nawet po kilkadziesiat minut bez przerwy.
Patrycjusz wyspij sie i powinno byc lepiej
Madziak powodzenia na pon wizycie i trzymam kciuki, ze to nic groznego.
madziak2202 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ale ja wczoraj miałam jazdę wieczorem z moją kruszynką, tak wariowała, że aż usnąć nie mogłam i nie wiem po czym i co w nią wstąpiło, bite 3godziny szalała do 2ej w nocy, aż zaczęłam się bujać leżąc aby ją jakoś ukołysać a nawet to nie pomogło.
Na moje nieszczęście gzebała nóżkami na dole, chodzić się uczyła czy co?
oczywiście żartuję z tymale dawała czadu i to ostro, aż mnie tam na dole zaczęło boleć.
Aby coś się działo to do tego ząb mnie bolał, prawdopodobnie mam zapalenie dziąsła, coś mi musiało wpaść i podrażnić, czasami mi się tam zdarza, ze ledwo paracetamol pomógł.
Dzisiaj już lepiej, ale na wieczór zaczęłam mocniej czuć i gryźć nie mogę, więc tak sobie lekko tylko coś podryzam, shejk mi pomógł z mcdonaldsa bo schłodzony i w razie co mam małą kostkę lodów na później.
Czasami brzuch mnie boli jak się przemęcze, miałam w tamtym tygodniu taki okres że nie miałam kiedy odpocząć i faktycznie takie pobolewania były dość częste.
może to tego wina?moze się przemęczacie?
madziak odpoczywaj, a może coś masz z jelitami?próbowałas espumisan? moze jakies gazy ci się zebrały i dlatego coś cię podrażnia? tak się głośno zastanawiam nad tobą.
Patrycjusz na pewno jak odespisz tą nocką to będziesz szczęsliwsza
wypoczywaj
-
Mnie młody tak kopie i się wierci, że momentami myślę czy to aby napewno normalne całe szczęście w poniedziałek wizyta wiec dowiem się czy wszystko ok. Świetnie Was rozumiem z tym twardniejacym stawiajacym się brzuchem ja pomimo, że biorę lutke to mam mega twardy. Najlepiej jest jak leżę ale to tak ciężko mamy weekend mega urodzinowy impreza za impreza i tylko jeść i siedzieć niby nic się nie robi ale to nie leżenie w domku na kanapie.
Dzisiaj tez cały dzień w biegu dopiero teraz miałam czas żeby do Was zajrzeć.
Kochane odpoczywamy jak najwięcej może puszcza nam te napinajace się brzuchy.
Helen świetnie Cie rozumiem co do ruchów i spania mój ostatnio też daje czadu w nocy... Obym dzisiaj więcej pospalaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:49
Helen lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Czesc dziewczyny.
Jestem tu nowa ale czuje sie jak 'stary uzytkownik' bo podczytuje Was od poczatku.
Dopiero teraz jednak bede miala czas z Wami tez pisac bo zaczelam L4 i juz skonczylam pracowac; niestety moje wolne (ktore juz i tak zostalo przeciagniete) zaczelo sie niezbyt fajnie bo straszym katarem, bolem gardla i zapchanymi zatokami
Zaczelam wlasnie 27 tydzien z terminem na 25.06 ale bedzie planowana cesarka ze wzgledow zdrowotnych wiec niunia pewnie wdzesniej wyjdzie na swiat-oby nie za wczesnie. -
witam się dziś -ale brzydko pochmurnie...
dziewczyny i mam pytania: miała któraś z was, albo może słyszała cos o wymiotach z krwią? bratowa tak ma-jest w 10 tygodniu ciąży...w pt zaczęła brać luteinę na podtrzymanie ciąży. hmmm to chyba nie od luteiny co?
może pomoże któraś z Was?
A tymczasem uciekam z palemką do kościółka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 10:52
-
Pazur ja mam Barlettę i torba jest w zestawie, i jest zawieszana na rączce;) Ja jestem w tym wózku zakochana
Alincia moja bratowa miała tak że wymiotowała z krwią, wystraszyła się pojechała do lekarza okazało się że ma podrażniony przełyk, żołądek (od codziennego wymiotowania po kilka razy). Więc uspokoiła ją lekarka ale ja bym na miejscu Twojej Bratowej tez skonsultowała to z lekarzem.
Ja już po Kościółku:) Mąż w pracy, obiadek zrobiony, więc dziś dzień odpoczywania
Ja wczoraj miałam pierwszy raz dzień gdzie było mi tak ciężko, gorzej sie oddychało. Już sobie wyobrażam co to będzie w czerwcuA i słyszałam że w tym roku lato ma być znowu upalne tak jak rok temu ciekawe czy się sprawdzi
Miłej niedzieli :-* -
nesone jeżeli myślimy o tym samym to nie
Jak wieszam torbę to ona z boku ma haczyki i na rączkę zapinam za te haczyki
więc jest na wysokości takiej że nie przeszkadza w pchaniu wózka, nie hacze kolanami
A jeżeli chodzi Ci o to czy rączka do torby nie jest za długa jak się na ramieniu nosi to w sumie nie wiem, nie rzuciło mi się to w oczy bo raczej nie będę tej torby na ramieniu nosic;) Ale jeżeli o to Ci chodzito jak Mąż z pracy wróci poprosze Go by ściągnął mi gondole z szafy (tam mam te dodatki wszytskie) i sprawdzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 12:09
-
to chyba nie myślałyśmy o tym samym
już pisze - jak wieszam torbe na haczyki przy rączce do wózka to też u mnie jest jak najbardziej OK. Ale jak przymierzałam tą rączke/pasek, który jest z zestawie aby zawiesić sobie torbe na ramię to wtedy właśnie mi ta torba na ramieniu wisi do kolan, bo ten pasek jest taki długi u mnie. Więc chyba u mnie pozostaje zawieszenie jej tylko i wylącznie na wóżku, a szkoda, bo czasem ta opcja na ramie też by się przydała (nie chiałam już kupować innej torby dla dziecka, tylko wykorzystać w pełni tą co w zestawie wózkowym)
-
Witam w niedziele.
Nie wiem jak wy,ale ja majac na plusie 8kg właśnie przestaje sie miescić we wszystko;( Tak jak w poprzedniej ciąży mam brzuch bardxo do przodu. Obwód teraz ok.95cm.Zawsze nosilam 36 i wiekszość ciuchów lubię mieć dopasowanych a teraz zonk. Chyba zaczne pożyczać od męża;) zostało mi jakieś 8 tyg.przed szpitalem i szkoda mi kasy na nowe rzeczy na taki okres a mam już problem nawet z kurtką przejściową. Chyba uderze w second hand;)
-
Sshape ja mam juz 102cm w obwodzie tak na pocieszenie dla ciebie.
Witam się w niedzielę ja jeszcze w łóżku dogorywam po wczorajszym pracowitym dniu i w 31tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:43
madziak2202, SShape lubią tę wiadomość
-
Sshape mam to samo, 5 kg na plusie i wiekszosc ciuchow poszla na polke, czekajac na okres po ciazy. Zamowilam dzisiaj w necie takie bardziej uniwersalne ubrania jak luzniejsze tuniki czy sukienki odcinane pod biustem. Nie chce kupowac takich typowo ciazowych ciuchow. U mnie 100 cm w pasie i dzisiaj zaczelismy 29 tydzien ciazy
Jeszcze tydzien i bedzie 3 z przodu.
Alincia lepiej niech bratowa sie skonsultuje z lekarzem w tej sprawie. Co do pogody to moge Cie pocieszyc, u nas wcziraj spadl snieg, ale na szczescie wiekszosc juz stopniala.madziak2202, SShape, Helen lubią tę wiadomość
-
ooo matko, śnieg...a to gdzie Ty mieszkasz?
U nas wczoraj ładnie słonko powitało mnie od samego rana, a dziś tak buro...aż nie chce się nic robić...w kościele ledwie wystałam, dodatkowo jeszcze msza przeciągnięta- bo był Chrzest...myślałam że nie wyrobie...
a ja mam też 100 w brzuszku:)SShape, Agabtm lubią tę wiadomość
-
witam sie wiosennie, choc pogoda u nas paskudna
caly dzien odsypiam wczorajsze zakupyczy Wy tez takie zmeczone jestescie? normalnie chwilke sie po domu pokrzatam i juz musze posiedziec, po spacerze obowiazkowo drzemka. nie wiem czy to przez pogode, czy moje niskie cisnienie
dobrej nocki