WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi zużytymi strzykawkami jest problem, bo u mnie w mieście nie ma specjalnych pojemników na odpady medyczne. W aptekach zbierają tylko stare leki. Zbieram wiec strzykawki w tych plastikowych opakowaniach do jednego woreczka a potem wyrzucam do normalnych pojemnikow na śmieci. Mam nadzieję że w sortowni jakoś to oddzielają.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzięki jane. Własnie u nas tez nie widziałam mozliwosci wyrzucania oddzielnie takich rzeczy.

feegu6l.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucajcie te strzykawki do pojemników w aptekach, tak jak leki przeterminowane. Aptece jest wszystko jedno, bo i tak przyjeżdża firma, która to zabiera i utylizuje a oni nie sprawdzają co tam jest.
    Lepiej tam, niż do zwykłych śmieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 11:20

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... nie urodziła. Ma skurcze ale nie aż takie żeby iść rodzic. Współczuję jej. A ja miałam w nocy taki skurcz ze aż się splakalam,ale dostałam kroplowke i jest git. Niby jutro mają mnie wypuścić wiec jestem szczęśliwa ale też mam lekkie obawy. Boje się ze dalej będzie twardniec brzuszek w domu i ci ja zrobię. Tu chociaż mogę Malutkiej posłuchać ;)
    Zrobili usg i wszytsko dobrze. Moja Niuńka waży tez 1.5kg :D

Ja jak się kułam w brzuszek to tez miałam problem z iglami. Ale wrzucalismy do osobnego woreczka i napewno sobie jakoś poradzili ;)

Helen, Joana33, evus, dais lubią tę wiadomość

Pati
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Patrycjusz to już duża dziewczynka z Twojego maleństwa! Na pewno jesteś pod dobrą opieką! :)

My witamy się w 29 tygodniu! :)
    Jak ten czas leci!

Mnie jak na razie brzuch przestał boleć i się spinać, zwiększyłam dawkę magnezu i jest dużo lepiej!:)

Miłego dnia!

Helen, evus lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• evus Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

kurcze, nawet nie mam czasu Was poczytac- wlaczyl mi sie syndrom wicia gniazdka i panikuje ;)

ale jak widze, wszystko ok u Was wiec sie ciesze :)

milego weekendu, bo ja znowu bede latac i czasu nie bedzie na czytanie ;)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie na porodowce dzisiaj kurcze i jakoś doszło do mnie, że czeka mnie to wszystko jakoś zaczęłam się bać myślałam, że dzięki takiej wizycie będę bardziej spokojna a zaczęłam się stresować.
    Położne miłe Lekarze tez ciekawe jak to będzie tak na serio a nie w celach marketingowych... Oby było wszystko Wporzadku.
    Na koniec zadzwonił do mnie mechanik samochodowy i oznajmił, że za naprawę należy się 1000 zł prawie się rozplakalam do telefonu tak się wq no ale trzeba się liczyć z tym, że jak przez 4 lata nie włożylo się ani złotówki to teraz czas na wydatki ;(;( ale przed świętami jakoś zabolała mnie taka suma z nerwów zapomniałam odebrać wyników badań i odbiorę dopiero w poniedziałek.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm współczuję wydatku,pewnie ja tez bym się rozplakala. Zamiast na dzidzie przeznaczyć to trzeba na auto... no ale trzeba żeby dzidzia mogła bezpiecznie później jeździć.

Słuchajcie zabrali ta dziewczynę co ze mną leżała na wywołanie dostała kroploweczke ale jednak będzie miała cc bo coś jest nie tak (ale nie wiem co). Jestem całą podekscytowana razem z nią ;)

Ciesze się ze jutro wychodzę :D

Agabtm, kamenkaa, Joana33 lubią tę wiadomość

Pati
  • dais Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wspolczuje wydatkow, nas niebawem czekaja podobne bo padl katalizator wiec za wymiane + sprzet bedzie jakies 2,5 tys zlotych. Tyle, ze wiemy o tym od dawna i wciaz przekladamy ta naprawe i wreszcie sie zebralismy i jak bedziemy w Polsce w kwietniu umowilismy mechanika. Mnie wczoraj zlapal jeden bolesny skurcz i dzisiaj to samo. Nie przejmuje sie, bo wiecej sie nie pojawilo ale musze sie zaczac troche oszczedzac, bo ostatnio troche poszalam z podnoszeniem starszaka i pchaniem etc.

Gratuluje udanych wizyt i widze, ze maluchy juz 1,5 kg, wiec ciezko o maluchach mowic :D
    Patrycjusz super, ze wychodzisz. Moje wywolywanie tez skonczylo sie CC, bo cos poszlo nie tak. Z tymi zastrzykami przypomnialyscie mi, ze po CC tez musialam brac jakies do brzucha i az mna potrzepalo na wspomnienie.
    Zrobilam dzisiaj kilka dodatkowych zakupow online dla maluszka, siebie i starszaka. Jak przyjda (a ida z Chin) to sie pochwale.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais o kule z Chin matko ;);)
    A propo skurczy to ja jeszcze nie miałam ani jednego to źle?

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Hej ja po wizycie na porodowce dzisiaj kurcze i jakoś doszło do mnie, że czeka mnie to wszystko jakoś zaczęłam się bać myślałam, że dzięki takiej wizycie będę bardziej spokojna a zaczęłam się stresować.
    Położne miłe Lekarze tez ciekawe jak to będzie tak na serio a nie w celach marketingowych... Oby było wszystko Wporzadku.
    Na koniec zadzwonił do mnie mechanik samochodowy i oznajmił, że za naprawę należy się 1000 zł prawie się rozplakalam do telefonu tak się wq no ale trzeba się liczyć z tym, że jak przez 4 lata nie włożylo się ani złotówki to teraz czas na wydatki ;(;( ale przed świętami jakoś zabolała mnie taka suma z nerwów zapomniałam odebrać wyników badań i odbiorę dopiero w poniedziałek.

Uuu obyś więcej nadprogeamowo tam nie poszła tylko do rodzenia szybciej nie !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja oby oby wogole to jeden koleś zemdlal jak anestezjolog mówił o zzo i tłumaczył jak odbywa się to znieczulenie najgorsze jest to, że jeszcze igły nie widział a już zszedł.... Także kobiety jednak są silne ;)

• maria85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz cieszę się że wszystko dobrze masz jeszcze czas poczekaj na mnie obie pójdziemy rodzic haha powodzenia dla koleżanki z sali

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrcjusz cieszę się że wychodzisz :-)
    Mój Maz dziś miał wolne więc pojechaliśmy na spacerek ;) później zaserwowal pizze:) a na koniec dnia posprzatal w łazience żebym jutro nie musiała się schylac:-) Kochany :-*
    Weekend spędzi w pracy więc ja w domku na jutro zaplanowane sprzątanie pozostałych pokoi, spacer z chrzesnica i zrobienie deserku. No koleżanka popołudniu wpada:)
    A co.do.wydatków to My ostatnio wydaliśmy 800 zł na nowe opony plus jakąś piasta prawie 4oo. No.Ale jak trzeba to trzeba :-)
    Miłego wieczorku :-)

Agabtm, dais, Repose lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia Sm wow, super masz męża :) jaki pomocny :)
    Patrycjusz fajnie, ze wracasz do domku.
    na początku dzieci wasze będą spały pod kocykiem, w śpiworku czy w otulaczu?
    bo ja już zgłupiałam i nie wiem co brać...

Andzia SM lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z autami to widzę że jakieś fatum, dzisiaj byłam na przeglądzie i też trochę pójdzie na części no i opony letnie trzeba kupić :/

feegu6l.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen no dziś mnie pozytywnie zaskoczył :) ogólnie jest bardzo pomocny :) a ja się zaraz lubię ale łazienkę najmniej bo dużo Schylania :(
    My kupiemy rożek :) I kocyk :) I tak Nasza Coreczka będzie spala:-)

Helen lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Kaja oby oby wogole to jeden koleś zemdlal jak anestezjolog mówił o zzo i tłumaczył jak odbywa się to znieczulenie najgorsze jest to, że jeszcze igły nie widział a już zszedł.... Także kobiety jednak są silne ;)

No mój na widok mojej krwi (lekkiej rany ciemnej z palca) siedzi zawsze na dworzu bo blady jak ściana ,a co dopiero poród igły lub cc :-)
    Oj dużo silniejsze !! Ja zzo nawet nie widziałam i nie czułam bo taki stres przed cc bo decyzja w kilka sekund ordynator tylko mówił że przygotowana na cc byłam jak ta lala bo dwa dni wcześniej kosmetyczka mnie przygotowała na zwykłą wizytę u gina a ja mu na to że krwawienia nie planowałam w 38tc :-)
    Ps. Jestem ciekawa jak facet by przeżył takie akcje !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to miłego weekendu!!!!

Helen lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja pewnie byłoby ciężko ;) hihihi
    A to widzę, że nie jestem sama z wydatkami na auto.
    Andziasm fajnie ze sam.z siebie umyl łazienkę. Mój też jest bardzo pomocny ale jak mu powiem to wtedy zrobi bo to typowy facet trzeba mu powiedzieć bo on nie widzi i nie wie, że trzeba haha ;);) ale jak mu powiem to pracuje dzielnie bez marudzenia

Helen, Andzia SM lubią tę wiadomość

‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ