WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też do szybko mecze:) i odpoczywam bardzo dużo :)

evus, kamenkaa lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie tez szybko sie mecze. Ale dzis to bylam nie do zycia. Gary w zmywaku staly caly dzien...dopiero teraz wzielam sie w garsc i troche uprzatnelam balagan w kuchni...eh... Ta pogoda. Niech tylko jutro bedzie ladnie bo jedziemy pare rzeczy xalatwic. M.in. odebrac wozek:)

evus, kamenkaa lubią tę wiadomość

jigt0hs.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    Ogolnie tez szybko sie mecze. Ale dzis to bylam nie do zycia. Gary w zmywaku staly caly dzien...dopiero teraz wzielam sie w garsc i troche uprzatnelam balagan w kuchni...eh... Ta pogoda. Niech tylko jutro bedzie ladnie bo jedziemy pare rzeczy xalatwic. M.in. odebrac wozek:)

hejka mam tak samo jak Ty męczę się okropnie mały spacerek i juz ciśnienie wysokie i oddycham jak .........nie powiem kto hehe :)
    Ale jakoś sie trzymam :) teraz juz 99dni do końca wiec dam rade już z górki:) pozdrawiam

• maria85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie

madziak2202, smerfetkaa, kamenkaa lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś może porozmawiajmy o fotelikach dla niemowląt, jestem ciekawa jakie macie

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria my kupujemy maxi cossi.
    Mieliśmy mieć wizytę na 11:15 a Przelozyli na 15;30 kurde się wq bo już bardzo chciałam zobaczyć młodego i czekam mega na te wizytę ahhh kurcze moje z niecierpliwienie musi poczekać do popołudnia :)
    Jak babeczki po weekendzie??
    Kto dziś jeszcze wizytuje??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Ciężko Was nadrobić po weekendzie :)

Patrycjusz cieszę się,że wychodzisz do domu! Super!

U nas dzisiaj piękne Słońce i jak pomyślę,że za mc już będzie pięknie i cieplutko to chce się żyć!

My wczoraj z mężem cały dzień szukaliśmy wózka (w internecie). Bardzo chciałam mieć quinny mood czarno-biały (bo jest prześliczny! ) ale zaczęłam czytać różne opinie niezadowolonych rodziców i zaczęłam się wahać.
    W pt pojedziemy do sklepu to przetestujemy różne wózki.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty i życzę miłego dnia!

Agabtm, smerfetkaa lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• maria85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają już foteliki lub wiedzą jakie kupią wstawcie mi fotkę chciałabym zobaczyć wkładki jakie macie dla niemowląt dziekuje, a wizytujacym udanych wizyt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 10:11

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wizyt to wam strasznie zazdroszcze ja ma dopiero w34 tygodniu ale to u poloznej posluchac serduszka i ona sprawdza rekoma czy dziecko się przekrecilo

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Maria85. Ja mam Cybex Aton 3-Dune. Ma dobre recenzje, jest solidny, ale tez ciężki.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z Wami :) już w lepszej formie i z całkiem dobrym humorem :D
    moje bóle ustąpiły, podejrzewam że mogły być związane z ułożeniem Kubusia. wczoraj po południu mały zaczął się mega krecić i wiercić, aż w końcu jego kopniaczki i kuksańce zaczęłam odczuwać w całkiem innych miejscach czyli na górze i dole brzucha, a nie jak poprzednio po bokach. i powiem Wam, że od razu się lepiej poczułam, jakoś mi tak lżej :) dziś już super lekka hihi:P
    miałam mieć wizyte dziś, ale zadzwoniłam do gin, powiedziałam że lepiej się czujemy już i powiedziała, że mogę sobie odpuścić dzisiejszą wizytę, a jak w ciągu tygodnia znów poczuje się źle to mam bez rejestracji przyjeżdżać do niej to mnie gdzieś tam w kolejkę wciśnie i zbada. miło mi się zrobiło, że mam tak jakby na kogo liczyć :)

dais, Helen, smerfetkaa, evus, Patrycjusz lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam fotelika, ale w zestawie z tym wózkiem co kupujemy jest do wyboru be safe albo x-car.
    dziś mam zamiar poczytać o tym :)
    pochwalę się, że udało mi się dziś zamówić w fajnej cenie "HUŚTAWKA BRIGHT STARTS INGENUITY", oczywiście używany bo nowy kosztuje 350 zł. jeśli małemu się nie spodoba, a słyszałam że niektóre dzieci po prostu nie lubią korzystać z takich wynalazków - to mam nadzieję, ze uda mi się go odsprzedać w podobnej cenie i nie stracę na tym zakupie :D

dqpri09kir2ck4nc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ledwo dopinam w płaszczyk i też będzie trzeba o czymś większym pomyśleć.. Na szczęście mimo rozmiaru 34, nie lubiłam obcisłych bluzek i większość mam takich, że z moim niewielkim brzuszkiem nadal się w nie mieszcze;)

Co do fotelika, my będziemy mieć maxi cosi cabriofix, jest bezpieczny i pasuje do mojego wózka:) dokładnie ten model:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf0761ddc259.jpg

Cinnilla, evus, Moni15382 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po krótkiej nieobecności w 29 tygodniu i pierwszy dzień wiosny :-)

My jeszcze nie mamy wózka ale zastanawiamy się nad camarello 3w1.

Ja też już coraz bardziej odczuwam zmęczenie cały weekend byliśmy u rodziców i nie było chwili na odpoczynek wiec dziś leniuchuje :-)

A co do garderoby to tez juz trochę się uszczuplily moje półki w szafie :-) nosiłam rozmiar 38 i zawsze lubiłam luzniejsze tshirty i tuniki wiec jeszcze się mieszczą w niektóre :-) a jak przestanę się w cokolwiek mieścić to pewnie też coś kupie w lumpeksie bo będzie mi szkoda wydawać na nowe ciuchy i kupię w zamian coś szymkowi :-)

Miłego dnia :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

My mamy jutro wizytę :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 - my kupiliśmy fotelik Cybex Aton, w sumie to był taki 'spontaniczny zakup', bo mąż miał się tym później zainteresować ale przy zakupie wózka wyszło że od razu kupiliśmy fotelik z bazą bo wtedy dostaliśmy większy rabat od sklepu. Ale ja brałam w sumie dwie firmy pod uwagę Maxi Cosi albo Cybex.

moli5 - ja też na początku bardzo się uparłam na Quinny Mood bo mi się zawsze ten wózek podobał ale po 1 to mój maż od początku kręcił nosem na ten wóżek i powiedział że takiego nie kupimy, a po 2 jak już oglądałąm rożne wózki w sklepie to ten Quinny jest rzeczywiście dość mały, nawet sprzedawca powiedział, że o ile jeszcze gondola jest w miarę rozmiarem OK, to spacerówka jest bardzo mała - i tak jest rzeczywiście.

Dziewczyny, pamiętam że kiedyś, któraś z Was szyła dla maluszka rzeczy z Minky - chciałam zapytać jeszcze raz gdzie był kupowany materiał, macie jakiegoś polecanego sprzedawce? bo zamierzam się z zakupem do szycia ale sama nie wiem gdzie kupić żeby było dobrze.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja jestem po wizycie. Mały ma już 1150 gram. Cieszę się, bo ostatnio, tj m-c temu był o połowę mniejszy. Już myślałam, że kolejne problemy się pojawią, że nie rośnie jak powinien.
    Poza tym wszystko dobrze, mimo tego, że czuję pobolewania brzucha, podbrzusza. No cóż..zresztą wizyta dość krótka, ja wolałabym posiedzieć i jeszcze pogadać z panią doktor, ale miała dużo pacjentek.
    Jedyne co mnie baaardzooo martwi to fakt, że powiedziała, że skoro mam wskazanie na cc ze względów problemów z kręgosłupem, to będą musieli mi zrobić w znieczuleniu ogólnym. Jestem tym przerażona. Przecież to chyba zdarza się bardzo rzadko. Nie będę mogła słyszeć pierwszego płaczu małego. :-(

Andzia SM, Repose, evus, smerfetkaa, Moni15382 lubią tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Ja się ledwo dopinam w płaszczyk i też będzie trzeba o czymś większym pomyśleć.. Na szczęście mimo rozmiaru 34, nie lubiłam obcisłych bluzek i większość mam takich, że z moim niewielkim brzuszkiem nadal się w nie mieszcze;)

Co do fotelika, my będziemy mieć maxi cosi cabriofix, jest bezpieczny i pasuje do mojego wózka:) dokładnie ten model:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf0761ddc259.jpg

My rowniez uzywalismy cabriofixa. Do wozka kupilismy adaptery, zeby mozna bylo go wpiac. No i dalej bedziemy go uzytkowac ;-)

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cybex Aton 2 taki fotelik My mamy :)
    Madziak rozgladamy się za te sama huśtawka :-)
    Gratuluję udanych wizyt :)

madziak2202 lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie malutka wazy 1200gr i ma 37 cm dlugosci nie powiem ile przybralam bo az wstyd :p Jak narazie malutka jest ulozona posladkowo i prawdopodobnie bede miala cesarke (nie ze wzgledu na ulozenie malutkiej bo to sie jeszcze moze zmienic)

Joana gratuluje udanej wizyty nasze maluszki maja strasznie podobna wage :) i nie przejmuj sie najwazniejsze zdrowie twoje i maluszka a placzu sie jeszcze nasluchasz :p ;)

Agabtm to jeszcze tylko ty na dzisiaj chyba :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 15:04

Andzia SM, evus, smerfetkaa, Joana33, beatas, Moni15382 lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ