Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
wisnia11 wrote:maria85 ja miałam łożysko na przedniej ścianie i okropne bóle krzyżowe... nie mam tyłozgięcia macicy za to krzywy kręgosłup... ;( jak tylko przyjechałam na porodówkę od razu poprosiłam o ZZO jak tylko będzie to możliwe i dostałam jak miałam ok 3-4 cm rozwarcia. dolargan nic nie pomógł ba nawet przy ZZO czułam bóle i skurcze.
teraz jak będę rodzić to też na dzień dobry poproszę o ZZO jak tylko będzie to możliwe.
nie życzę najgorszemu wrogowi bóli krzyżowych... -
HEJ BABKI
u Nas dom tętni, bo babcia przyjechała na święta, więc i czasu na forum mniej. Za to czuć wiosnę i w końcu możemy zaliczyć jakiś dłuższy spacer. Oczywiście na szmatki
kupiłam znów kilka ładnych ubranek, ale nie chce się obkupić, bo mam mnóstwo rzeczy po starszym. Za to na początek kwietnia planujemy zakup łóżeczka, kosmetyków dla mnie i bobo. Na maj zaplanowany zakup wózka i chyba będziemy mieli wszystko. Nawet pieluszki zaczęłam kupować jak gdzieś wypatrzę promocję. Mama z Niemiec też mi 2 duże kartony przywiozła, bo Niemieckie pieluszki PAMPERS są milion razy lepsze niż Nasze polskie PAMPERS. Pakujecie jakieś rzeczy do szpitala już? Kurcze ja się boję zaczynać cokolwiek pakować, żeby nie wykrakać szybszego porodu
Ubrana musicie mieć swoje? Bo u Nas w szpitalu oni ubierają, więc chyba tylko na wyjście ubranko przygotuję. Pamiętam jak ze starszakiem- też w czerwcu wychodziliśmy to było cieplutko, a mi mąż przywiózł bluzę i dresy. Dojechałam do domu mokra
masakra z chłopami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:00
Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Ma_rka u nas w szpitalu tez ubierają w swoje ubranka i tylko na wyjście Trzeba mieć. Powodzenia na wizycie dzisiaj.ale Ci dobrze z ta babcia ja uwielbiam mieć dom pełen ludzi bo czas szybciej leci i jakoś tak radośniej się robi
U nas dziś piękne słońce
Syn Filip 28 czerwiec -
Witam się w 27 tygodniu
Oj leci czas, leci
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace:)
Ja zaraz mam gosci, koleżanka z córeczką na ploteczki wpada:)u mnie też czuć wiosne piękna pogoda, niebieskie niebo, słoneczko świeciPorządki porobione, Mąż okna pomył firanki powiesił więc już mogę na okna patrzeć hehe
My na kwiecień planujemy zrobić zakupy w aptece gemini dla Malutkiej i dla mnie. i ew. rożki, kocyki:) A na maj łóżeczko:) Co do ubranek do szpitala to u mnie też ubierają w ich ubranka, a My mamy mieć tylko na wyjście;) Torby jeszcez nie pakuje;) w połowie maja to zrobię
Miłego dnia :-*dais, Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Witam się w 30 tygodniu
Mąż nawet się wystraszył jak powiedziałam, że pozostało 77 dni
Wczoraj zaliczyłam dłuższy spacer i jak wróciliśmy położyłam się na plecach to taki ból mnie złapał w pośladku, że nawet mąż nie był w stanie mi pomóc, abym wstała z łóżka, trwało to z 5 minut masakra nie byłam w stanie noga ruszyć, bezwład od pasa w dół
Wczoraj zaczęły mi spadać różowe okulary z oczu, apropo mojego wyobrażenia o porodzie, że będzie łatwo, szybko i przyjemnie.
Cieszę się że okna przyszła mi mamcia umyła i ja w końcu mogę patrzeć przez okna
Miłego słonecznego dnia :*Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Nie jestem w stanie Was nadrobić.Jakoś przed Świętami mam mniej czasu na froum.
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne!
My wczoraj zaczęliśmy szkołę Rodzenia w szpitalu św. Rodziny ale średnio jestem zadowolona.Zobaczymy jak będzie na kolejnych spotkaniach.
Miłego dnia! -
moli5 wrote:Witajcie dziewczyny!
Nie jestem w stanie Was nadrobić.Jakoś przed Świętami mam mniej czasu na froum.
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne!
My wczoraj zaczęliśmy szkołę Rodzenia w szpitalu św. Rodziny ale średnio jestem zadowolona.Zobaczymy jak będzie na kolejnych spotkaniach.
Miłego dnia!
Jest między nami tylko jeden dzień różnicymoli5 lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/868b2d92c481.jpg
Oooo a my właśnie odebralismy przesyłkę z koszulami do szpitala i z legginsamipowiem Wam zamawialam w ciemno na allegro i jestem pod wrażeniem jakości
za mała cenę fajna jakość
jakby, któraś była zainteresowana to zamawialam od dolce sonno
i to nie chwyt marketingowy hihihi
Repose, evus, smerfetkaa lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm koszule bardzo ładne, szczególnie ta bez rękawów, na upalne dni idealna. Sama bym zamówiła, ale bez mierzenia nie da rady. Zawsze byłam rozmiar s/m, a teraz +11kg i brzuch wielki, ze w sklepie ostatnio mierzyłam bluzkę xl.Także wszystko muszę mierzyć. Ciekawe jak będę wyglądać za dwa m-ce, nie przypuszczałabym, że brzuch taki może rosnąć i do przodu. Jeszcze dwa tygodnie temu zapinałam się w mój płaszczyk zimowy a dziś już nie ma szans.
A tak z innej beczki, czy któraś z Was ma tak rzadkie ruchy dziecka jak ja? Poczuję dwa kopnięcia małe rano, potem po obiedzie jakies delikatne ruchy i dwa, trzy wieczorem. I to koniec. Żadnego mocnego kopania, rozpychania się, brzuch też nie "faluje", jak niektórzy określają podczas ruchów. MArtwi mnie to. Na usg gin mówi, że jest ok, ale to mnie nie uspokaja. Boję się czy dziecko nie jest chore, nie ma siły się poruszać, mocniej kopać czy co. Może któraś też z Was ma takie spokojne dziecko? -
Joana33 powiem Ci, że moje dzicię też ostatnio coś spokojniejsze.... teraz właśnie kopie mnie delikatnie w żeberko:) ale uwielbiam te jego pukania:) Ale też wydaję mi się, że ostatnio coś mniej się porusza....ale jestem dobrej myśli...we wtorek tuż po świętach będę miała wizytkę, więc zobaczymy...od dłuższego czasu nawet jest w tym samym miejscu-tak jakby nie robił nawet fikołków....
Joana33, Misia15 lubią tę wiadomość