X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais udanej podróży i tak długo na promie nieźle ;)

Alincia lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais spokojnej podróży życzymy :-)

Magda81 po mnie Szymek może mieć tylko rh- ale jak odziedziczy po mężu rh+ to wtedy jest konflikt i moga powstac przeciwciała. Ale jestem dobrej myśli i wierzę że wyniki będą prawidłowe.

Kosmiczne były te wózki w ddtvn :-) czekałam żeby obejrzeć bo jesteśmy na etapie wyboru wózka ale raczej mi to nie pomogło.
    ten z deskorolka na której Prokop szalał nawet fajny hehe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 12:26

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc w prima aprillis :)
    co do wozkow pokazali nam jedna firme niemiecką
    http://www.hartan.de/pl/
    maja ciekawe te wozki, ale drogie...:/
    wczoraj ogladalismy mebelki z bellamy i pinio i zdecydujemy sie raczej na pinio mood.
    co do wyprawki moge wam wypisac tu ponizej co zamawiam z gemini:
    zrobilam excela i tam sa te produkty najtaniej:
    - majtki poporodowe Canpol r.s/m szt.2
    - podkłady poporodowe na noc Canpol szt.10
    - octenisept 250ml
    - wkładki laktacyjne Canpol easy start ,48szt.teo podobno duzo idzie
    - Lovi wkładki laktacyjne osobno zapakowane 40szt.to na spacery sa fajne
    - aspirator do nosa merimer baby, ten ma mniejsza dziurke niz dla frida, frida dla wiekszych dzieci.
    - Sterimar Baby Spray do nosa 100 ml
    - Canpol, patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56szt.
    - omegamed forte 90 tabletek, w gemini teraz sa najtaniej te suple.
    - humana herbatka laktacyjna ,200g

a z wpateki biorę:
    - termometr Novamed ThermoFlash LX-26 Visiomed
    - podkłady poporodowe Canpol szt.10
    - Canpol wkładki laktacyjne osobno zap.samoprz. 40szt.
    - chusteczki nawilzajace pampers care 2x56szt.
    - magne b6 sanofi
    - Humana herbatka na brzuszek 200g
    to biore na 100%
    a bepanthen masc na odparzenia biore na allegro w aptece uzytkownika iapteka
    za 130g jest 32zł, to b.tanio

smerfetkaa lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka mojej siostry kolezanka, urodziła córkę pare lat temu własnie z niezgodnością, podawali jej leki i wszystko ok i z nią i z córką.Teraz jest w drugiej ciązy, zaczeła na poczatku krwawic, bo jej organizm zaczął odrzucac płód, podali jej leki i wszystko jest ok, teraz jest juz w 5miesiacu ciązy.
    Wiec wystarczy jak cię poprowadzą farmokologicznie i nie musisz się o nic bać.

feegu6l.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Helen za odpowiedź więc dobrze że mój lekarz pilnuje żebym regularnie sprawdzała czy przeciwciala sie nie pojawiają.

Ja też biorę omegamed optima forte z podwójną dawką kwasów i naprawdę opłaca się zamowic na gemini bo mi ostatnio pani w aptece na osiedlu powiedziała że może mi zamowic te tabletki za prawie dwukrotnosc ceny z gemini. Więc jest bardzo duża różnica.

Helen lubi tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa wrote:
    Dziękuję Helen za odpowiedź więc dobrze że mój lekarz pilnuje żebym regularnie sprawdzała czy przeciwciala sie nie pojawiają.

Ja też biorę omegamed optima forte z podwójną dawką kwasów i naprawdę opłaca się zamowic na gemini bo mi ostatnio pani w aptece na osiedlu powiedziała że może mi zamowic te tabletki za prawie dwukrotnosc ceny z gemini. Więc jest bardzo duża różnica.
    tak, my tez sprawdzalismy ceny w stacjonarnych aptekach i na gemini jest duzo taniej, u nas chcieli ok 90zł i to w tanszej aptece.
    juz nie mowiac o magnezie, gdzie na necie zamawiam za ok.11zł a w aptece daje ok.20zł.

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, my mamy niezgodność i też już trzy razy robiłam odczyn coombsa.. Dopilnuj,żeby po porodzie dali Ci zastrzyk, jeśli grupa krwi maluszka będzie po mężu.. Ja już o to pytałam w moim szpitalu.. Siostra miala konflikt, ale dzięki temu zastrzykowi nie miała problemów w kolejnych ciążach!

Dorjana, dzidzie różnie przybierają! Moze malutka bedzie z tych szczuplejszych:) sprawdzałaś czy miesci sie w 10 centylach?

Też Wam potem podrzuce moje zamowienie z gemini, może coś odgapicie:) część zamawaialam tez z allegro, bo po porownaniu wypadało taniej:)

Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas podrzuc koniecznie :)
    zawsze mozna zaoszczedzic parę złoty :)

Dorjana a kojarzysz kiedy mogło dojsc do zapłodnienia?bo moze twoja owulacja jest przesunięta i jestes o tyłu o tydzien, lub nawet dwa.
    Mozesz sobie obliczyc tydzien ciązy na podstawie własnie owulki i nawet termin porodu wtedy bedzie bardziej miarodajny.

Podrzucam linka do masci, podobno lepsza niz sudokrem, bo ona tak zastyga na skórze dziecka, wiec po radach beirzemy tą.
    tu w zestawie macie taką małą 30g do torebki na spacer. My wzielismy 3opakowania na raz. I tak to podobno mało ;)
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6072588826
    sprawdzałam w rossmanie albo w aptekach i taki zestaw chodzi najtaniej za ok.43zł 46zł. A sama ta mała tubka najtaniej za 15zł, juz nie mówiac ile kosztuje w rossmanie.

feegu6l.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ja kupowałam magnelle i też w stacjonarnej aptece płaciła dwa razy drożej niż jest na gemini. Opłaca się zamówić bo zwróci się za przesyłkę i jeszcze zostanie w kieszeni np na dobrą czekoladke :-)

Beatas będę pamiętać żeby się upomnieć o podanie imunoglobuliny po porodzie. Mam nadzieję że w szale emocji jak już dzidzia będzie na świecie nie zapomnę. Po poronieniu pamiętam ze przywozili zastrzyk z sąsiedniego szpitala bo nie mieli na stanie i sami tego pilnowali ale wtedy jeszcze nie byłam tego świadoma co to wogole jest sprzeczność serologiczna. Dobrze że sa takie zastrzyki to kobiety moga byc spokojniejsze o swoje maluchy i mniej sie boja zachodzić w ciążę.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuszek ;) nam przelozyli wizytę mamy dopiero za 2 godziny https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2232049f6899.jpg

Repose, beatas, smerfetkaa, mmarzenak, Joana33, madziak2202, SShape, Pazur_, Helen, evus lubią tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane masakra zeby was nadrobic.

Moli z takiej samej wagi startowalysmy ja tez z 59 zaczynalam ciaze :)

Marka bardzo zgrabny ten twoj brzuszek i tak u gory jest fajnie moj to mi lezy na kolanach..

Madziak mam baaardzo podobny brzuszek do twojego :) a roznica na zdjeciach miedzy 25 a 32 tygodniem na twoich zdjeciach ogromna :)

Shape nie sadzilam ze te twardnienia to az tak grozne mi przeszly po zwiekszonej dawce magnezu z b6 teraz to moge doslownie faldki na brzuchu lapac :p

Agabtm jakie szczuple nozki i zgrabny brzuszek :) mow prawde ile przytylas :p

Patrycjusz mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze zakladanie tego pessara ? dobrze napisalam? nie boli bo brzmi przerazajaco troche.
    Pewnie sie kochana nudzisz w tym szpitalu :*

Dais jesuu jak ci zazdroszcze podrozy do Pl wez mnie zabierz ze sobaaaa ... ^^ i milej i spokojnej podrozy ci zycze..

Dorjana nie martw sie moja tez malenka miedzy 5 a 10 centylem..

Helen jak patrze na twoja liste to sobie uswiadamiam czego jeszcze nie mam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:58

Helen lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądnęłam ten odcinek, jaka reklama :P. Nic sensownego nie wnosił ten program.
    czek na kolejny odcinek słodki ciężar :)

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu tak się głupio obraca te foto

• Helen Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypomniało mi się ze miałam ogarnąć tabelkę na głównej i wpisać ją do wiadomoscci na 1stronie...ale widzę ze wszystkie się nie zaktualizowały w tabelce, moze zrobimy tak, ze te co cenią sobie prywatnosc niech wstawią dane np na pare dni a potem sie skasuje wszystko z dokumentu.

Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose dziękuję kochana ;* no 9 kg i waga rośnie nadal... Obym zatrzymała się w granicach plus 17 i nie szło w górę ;)
    Ciemny wyszczupla haha ;)

Repose lubi tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ja nie umiem tego zrobic bo mi zacina to nie wiem czemu ;<<<
    nic sie u mnie nie zmienilo poza imieniem termin 10.06 i zamiast imienia Enola bedzie Inaya ;)

Agabtm ta ta xd :p a ile ty przed ciaza wazylas i ile masz wzrostu ? bo jak na focie jest plus 9 to przed ciaza skrora chyba na kosciach wisiala :* moze to plus 17 by ci dobrze zrobilo :p oczywiscie zycze ci mniej ;)

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, my też kupiliśmy bepanthen:) na razie jedną tubkę, jak się sprawdzi to dokupimy więcej! A taki mini bepanthenik dostałam na dniach otwartch w szpitalu, wiec będzie do torebki właśnie;)

Agabtm, malutki brzusiu! Mój w sumie nie większy: D

U mnie z 47kg już 60kg.. Ale już jakiś czas się nie ważyłam, więc aż się boję.. Aa! I wybraliśmy imię:) będzie Blanka, chyba, że coś się nam jeszcze odwidzi, bo nie jestem na 100% przekonana..
    I teraz sobie chorujemy.. Mam antybiotyk i nakaz oszczedzania się..

Repose, skad ta zmiana imienia?

Smerfetka, skoro juz miałaś ten zastrzyk podany, to teraz powinnaś już być bezpieczna i raczej nie będzie to konieczne, ale głowy nie dam sobie uciąć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 19:35

smerfetkaa, mmarzenak, Helen, Agabtm, Repose, moli5, Joana33, Dorjana, madziak2202, SShape, Moni15382 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5d6722e4a5e.jpg

A to nasza kuleczka :-) mi teraz juz w boki idzie :-) też później usunę żeby nie poszło zadaleko w swiat :-)

Helen, mmarzenak, Agabtm, Repose, moli5, Joana33, madziak2202, beatas, SShape, Moni15382, Pazur_, evus lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas wyglądasz pięknie no ja mam większy Brzuszek niż Ty ;)
    Hoho Repose ale Ci się żarty trzymają przy prima aprilis ;) no powiem Ci, że ja startowałam z 63 kg ale ubitych mięśniami bo bieglam hahaha a wzrostu to mam 162 wiec niska jestem. A tak było w na początku ciąży ;);) kiedyś wrzuciłam na początku jakiś 2 miesiąc https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8b4f45c1eba.jpg

Helen lubi tę wiadomość

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co piękne mamy te brzuszki smerfetka taki okraglutki ;);) aż miło się robi.
    Coś to wrzucanie zdjęć dziś mi nie idzie ;/

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ