Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dais spokojnej podróży życzymy
Magda81 po mnie Szymek może mieć tylko rh- ale jak odziedziczy po mężu rh+ to wtedy jest konflikt i moga powstac przeciwciała. Ale jestem dobrej myśli i wierzę że wyniki będą prawidłowe.
Kosmiczne były te wózki w ddtvnczekałam żeby obejrzeć bo jesteśmy na etapie wyboru wózka ale raczej mi to nie pomogło.
ten z deskorolka na której Prokop szalał nawet fajny heheWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 12:26
-
czesc w prima aprillis
co do wozkow pokazali nam jedna firme niemiecką
http://www.hartan.de/pl/
maja ciekawe te wozki, ale drogie...
wczoraj ogladalismy mebelki z bellamy i pinio i zdecydujemy sie raczej na pinio mood.
co do wyprawki moge wam wypisac tu ponizej co zamawiam z gemini:
zrobilam excela i tam sa te produkty najtaniej:
- majtki poporodowe Canpol r.s/m szt.2
- podkłady poporodowe na noc Canpol szt.10
- octenisept 250ml
- wkładki laktacyjne Canpol easy start ,48szt.teo podobno duzo idzie
- Lovi wkładki laktacyjne osobno zapakowane 40szt.to na spacery sa fajne
- aspirator do nosa merimer baby, ten ma mniejsza dziurke niz dla frida, frida dla wiekszych dzieci.
- Sterimar Baby Spray do nosa 100 ml
- Canpol, patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56szt.
- omegamed forte 90 tabletek, w gemini teraz sa najtaniej te suple.
- humana herbatka laktacyjna ,200g
a z wpateki biorę:
- termometr Novamed ThermoFlash LX-26 Visiomed
- podkłady poporodowe Canpol szt.10
- Canpol wkładki laktacyjne osobno zap.samoprz. 40szt.
- chusteczki nawilzajace pampers care 2x56szt.
- magne b6 sanofi
- Humana herbatka na brzuszek 200g
to biore na 100%
a bepanthen masc na odparzenia biore na allegro w aptece uzytkownika iapteka
za 130g jest 32zł, to b.tanio
smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
smerfetka mojej siostry kolezanka, urodziła córkę pare lat temu własnie z niezgodnością, podawali jej leki i wszystko ok i z nią i z córką.Teraz jest w drugiej ciązy, zaczeła na poczatku krwawic, bo jej organizm zaczął odrzucac płód, podali jej leki i wszystko jest ok, teraz jest juz w 5miesiacu ciązy.
Wiec wystarczy jak cię poprowadzą farmokologicznie i nie musisz się o nic bać.
-
Dziękuję Helen za odpowiedź więc dobrze że mój lekarz pilnuje żebym regularnie sprawdzała czy przeciwciala sie nie pojawiają.
Ja też biorę omegamed optima forte z podwójną dawką kwasów i naprawdę opłaca się zamowic na gemini bo mi ostatnio pani w aptece na osiedlu powiedziała że może mi zamowic te tabletki za prawie dwukrotnosc ceny z gemini. Więc jest bardzo duża różnica.Helen lubi tę wiadomość
-
smerfetkaa wrote:Dziękuję Helen za odpowiedź więc dobrze że mój lekarz pilnuje żebym regularnie sprawdzała czy przeciwciala sie nie pojawiają.
Ja też biorę omegamed optima forte z podwójną dawką kwasów i naprawdę opłaca się zamowic na gemini bo mi ostatnio pani w aptece na osiedlu powiedziała że może mi zamowic te tabletki za prawie dwukrotnosc ceny z gemini. Więc jest bardzo duża różnica.
juz nie mowiac o magnezie, gdzie na necie zamawiam za ok.11zł a w aptece daje ok.20zł.
-
Smerfetka, my mamy niezgodność i też już trzy razy robiłam odczyn coombsa.. Dopilnuj,żeby po porodzie dali Ci zastrzyk, jeśli grupa krwi maluszka będzie po mężu.. Ja już o to pytałam w moim szpitalu.. Siostra miala konflikt, ale dzięki temu zastrzykowi nie miała problemów w kolejnych ciążach!
Dorjana, dzidzie różnie przybierają! Moze malutka bedzie z tych szczuplejszych:) sprawdzałaś czy miesci sie w 10 centylach?
Też Wam potem podrzuce moje zamowienie z gemini, może coś odgapicie:) część zamawaialam tez z allegro, bo po porownaniu wypadało taniej:)Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
beatas podrzuc koniecznie
zawsze mozna zaoszczedzic parę złoty
Dorjana a kojarzysz kiedy mogło dojsc do zapłodnienia?bo moze twoja owulacja jest przesunięta i jestes o tyłu o tydzien, lub nawet dwa.
Mozesz sobie obliczyc tydzien ciązy na podstawie własnie owulki i nawet termin porodu wtedy bedzie bardziej miarodajny.
Podrzucam linka do masci, podobno lepsza niz sudokrem, bo ona tak zastyga na skórze dziecka, wiec po radach beirzemy tą.
tu w zestawie macie taką małą 30g do torebki na spacer. My wzielismy 3opakowania na raz. I tak to podobno mało
http://allegro.pl/show_item.php?item=6072588826
sprawdzałam w rossmanie albo w aptekach i taki zestaw chodzi najtaniej za ok.43zł 46zł. A sama ta mała tubka najtaniej za 15zł, juz nie mówiac ile kosztuje w rossmanie.
-
Helen ja kupowałam magnelle i też w stacjonarnej aptece płaciła dwa razy drożej niż jest na gemini. Opłaca się zamówić bo zwróci się za przesyłkę i jeszcze zostanie w kieszeni np na dobrą czekoladke
Beatas będę pamiętać żeby się upomnieć o podanie imunoglobuliny po porodzie. Mam nadzieję że w szale emocji jak już dzidzia będzie na świecie nie zapomnę. Po poronieniu pamiętam ze przywozili zastrzyk z sąsiedniego szpitala bo nie mieli na stanie i sami tego pilnowali ale wtedy jeszcze nie byłam tego świadoma co to wogole jest sprzeczność serologiczna. Dobrze że sa takie zastrzyki to kobiety moga byc spokojniejsze o swoje maluchy i mniej sie boja zachodzić w ciążę. -
A to mój brzuszek
nam przelozyli wizytę mamy dopiero za 2 godziny https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2232049f6899.jpg
Repose, beatas, smerfetkaa, mmarzenak, Joana33, madziak2202, SShape, Pazur_, Helen, evus lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Hej kochane masakra zeby was nadrobic.
Moli z takiej samej wagi startowalysmy ja tez z 59 zaczynalam ciaze
Marka bardzo zgrabny ten twoj brzuszek i tak u gory jest fajnie moj to mi lezy na kolanach..
Madziak mam baaardzo podobny brzuszek do twojegoa roznica na zdjeciach miedzy 25 a 32 tygodniem na twoich zdjeciach ogromna
Shape nie sadzilam ze te twardnienia to az tak grozne mi przeszly po zwiekszonej dawce magnezu z b6 teraz to moge doslownie faldki na brzuchu lapac :p
Agabtm jakie szczuple nozki i zgrabny brzuszekmow prawde ile przytylas :p
Patrycjusz mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze zakladanie tego pessara ? dobrze napisalam? nie boli bo brzmi przerazajaco troche.
Pewnie sie kochana nudzisz w tym szpitalu :*
Dais jesuu jak ci zazdroszcze podrozy do Pl wez mnie zabierz ze sobaaaa ... ^^ i milej i spokojnej podrozy ci zycze..
Dorjana nie martw sie moja tez malenka miedzy 5 a 10 centylem..
Helen jak patrze na twoja liste to sobie uswiadamiam czego jeszcze nie mam :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:58
Helen lubi tę wiadomość
-
przypomniało mi się ze miałam ogarnąć tabelkę na głównej i wpisać ją do wiadomoscci na 1stronie...ale widzę ze wszystkie się nie zaktualizowały w tabelce, moze zrobimy tak, ze te co cenią sobie prywatnosc niech wstawią dane np na pare dni a potem sie skasuje wszystko z dokumentu.
Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Helen ja nie umiem tego zrobic bo mi zacina to nie wiem czemu ;<<<
nic sie u mnie nie zmienilo poza imieniem termin 10.06 i zamiast imienia Enola bedzie Inaya
Agabtm ta ta xd :p a ile ty przed ciaza wazylas i ile masz wzrostu ? bo jak na focie jest plus 9 to przed ciaza skrora chyba na kosciach wisiala :* moze to plus 17 by ci dobrze zrobilo :p oczywiscie zycze ci mniej -
Helen, my też kupiliśmy bepanthen:) na razie jedną tubkę, jak się sprawdzi to dokupimy więcej! A taki mini bepanthenik dostałam na dniach otwartch w szpitalu, wiec będzie do torebki właśnie;)
Agabtm, malutki brzusiu! Mój w sumie nie większy: D
U mnie z 47kg już 60kg.. Ale już jakiś czas się nie ważyłam, więc aż się boję.. Aa! I wybraliśmy imiębędzie Blanka, chyba, że coś się nam jeszcze odwidzi, bo nie jestem na 100% przekonana..
I teraz sobie chorujemy.. Mam antybiotyk i nakaz oszczedzania się..
Repose, skad ta zmiana imienia?
Smerfetka, skoro juz miałaś ten zastrzyk podany, to teraz powinnaś już być bezpieczna i raczej nie będzie to konieczne, ale głowy nie dam sobie uciąć..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 19:35
smerfetkaa, mmarzenak, Helen, Agabtm, Repose, moli5, Joana33, Dorjana, madziak2202, SShape, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5d6722e4a5e.jpg
A to nasza kuleczkami teraz juz w boki idzie
też później usunę żeby nie poszło zadaleko w swiat
Helen, mmarzenak, Agabtm, Repose, moli5, Joana33, madziak2202, beatas, SShape, Moni15382, Pazur_, evus lubią tę wiadomość
-
Beatas wyglądasz pięknie no ja mam większy Brzuszek niż Ty
Hoho Repose ale Ci się żarty trzymają przy prima aprilisno powiem Ci, że ja startowałam z 63 kg ale ubitych mięśniami bo bieglam hahaha a wzrostu to mam 162 wiec niska jestem. A tak było w na początku ciąży
kiedyś wrzuciłam na początku jakiś 2 miesiąc https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8b4f45c1eba.jpg
Helen lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec