X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ja chyba tez pojadę na łowy wózkowe ;)
    A co do brzuszka to może boli Cie tak po całym dniu może za mało odpoczywasz i potem tak Ci się macica napina po całym męczącym dniu spróbuj trochę więcej Poleżeć w ciągu dnia. Ewentualnie zabierz sobie nospę.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm gratuluje udanej wizyty ;)

U mnie wcale nie tak slonecznie ogarnelam troche zrobilam obiad i nic mi sie nie chce..

Agabtm lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam sie po dlugiej przerwie :) Chyba Was nie nadrobie po tych świętach :D Ja zrobiłam sobie dzisiaj wagary od uczelni, ale niestety jutro musze juz byc :( a taka piekna pogoda :) Cały tydzień przebierałam w ciuszkach, ktore dostalismy od kuzynki Męża po jej córeczce :) tyle tego jest, że szok! :) Trochę nawet poprałam i tak pięknie pachną mmm :)
    A podczas mojej nieobecnosci na forum zaliczylismy trzecie zajecia ze szkoły rodzenia :) Tatusiowie uczyli się masować plecki swoim kobitkom :D fajnie bylo :D
    Dziewczynki, czy któraś z Was nabyła może w Rossmannie szumisia? Podobno jakaś promocja jest, niestety jakoś mi nie po drodze :(

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słoneczna pogoda, ale dzień spędzam w łóżku z goraczka i strasznym kaszlem..

Kasju, za 96zł jest w rossmanie.. Ja chyba jednak sie skusze na whisbeara, bo czytałam, że jest skuteczniejszy, a na allegro już za ok. 120 zł..

Helen, jaki wózek w końcu?;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był u mnie ogrodnik, na razie tylko obejrzeć co trzeba zrobić. Stwierdził, że bardzo zaniedbaliśmy ogród (no fakt, jak zaszłam w ciążę, to już nikt nie miał do tego głowy). Trzeba napowietrzyć trawnik i podsypać nawozem, pozbierać resztę suchych liści spomiędzy krzewów, podciąć to i owo i coś tam przesadzić. Ogólnie praca na 8 godzin dla 3 osób. Szacunkowy koszt 1,5 tyś.!!! Dostałam zawału jak przeżyję to chyba zostanę ogrodnikiem :)

Dorjana, Zimri lubią tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Dziewuszki! Ja dalej kibluje w szpitalu,ale jestem spokojna bo juz mam zalozony krazek. Okazalo sie ze nie mam juz tej bakterii i mozna zakladac.W ogóle szyjke juz miałam na 0.5cm wiec gin mówi ze dobrze ze szybko zareagowalismy. Wszytsko mi wytlumaczyl i kazal sie nie stresowac.Tylko zeby brzuszek przestal sie spinac i nie było skurczów to w ogóle było by miodzio ;) Jutro wychodze i mam odpoczywac! Pochwale się wam ze moja malutka waży 2100 :)

Helen może faktycznie za dużo ganiasz w ciągu dnia i później brzuszek się napina. Ale ważne ze rano przechodzi. Lekarz powiedział mi ze w ciągu dnia może być 5 skurczów i jeśli one nie są mocno bolesne to ok.

Tanie te szumisie. My też chcieliśmy kupić ale dostaniemy w prezencie od koleżanki,wiec nie ma sensu.

nesone, Repose, Joana33 lubią tę wiadomość

Pati
  • nesone Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    czesc, u was tez tak piekna pogoda?
    dziewczyny czy wieczorem boli was podbrzusze?

U mnie piekna pogoda, pelnia slonca i ani jednej chmurki.
    Co do boli brzucha to tez tak mam praktycznie codziennie ze wieczorem juz ten brzuch boli po calym dniu,a jak za duzo 'poszaleje' i porobie w domu od rana do poludnia to juz popoludniu mnie boli brzuch+bole krzyza do tego. Nie ma lekko.. :(

bl9cuay3h7qefzok.png
  • gora Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    U nas tez piękna pogoda.
    Aż się nie chce w domu siedzieć:)
    Niestety dziś dzień prac komputerowych. Najgorsze jest siedzenie. Kręgosłup wysiada po 40 minutach. A Wy jak sobie radzicie z bólem pleców?
    Mnie pomaga tylko prysznic...
    Wgle, myślę o tym, ze poród w wodzie to byłoby idealne rozwiązanie, niestety u mnie w mieście nie ma takiej opcji.
    :/

relgjw4zajr5qyeh.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :-) Ale dziś u nas piękna wiosna :-)

Mąż minie wczoraj zabrał na randkę kochany jest :-) Ale nie byłabym sobą żeby nie skorzystać z okazji i zajrzeć do sklepu z akcesoriami dla dzieci.jak wróciłam do domu to padlam ze zmeczenia. Ale za to dziś słoneczko naladowalo nas energią :-)

Repose, Kaja lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odczytalam też wczoraj wyniki badań i byłam w szoku bo od początku ciąży to moje najlepsze wyniki.Szymek oszczędza mamusie :-)
    I przeciwciał też nie wykryto :-)
    Teraz tylko czekamy do wtorku na usg :-)

Repose, Helen lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm my jak co weekend jestesmy u rodziców i mój mąż jeszcze chce dziś grilla rozpalić :-)

Beatas wracaj do zdrówka :-)

Moje dziecko jest w ciągu dnia bardzo aktywne i w sumie to nie potrafię dokładnie określić czy pojawiają się skurcze i twardnieje brzuch czy Szymek się tak rozpycha. Ale na wieczór też często jak jestem bardziej aktywna czuję lekki dyskomfort szczególnie pobolewaja pachwiny :-/

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gora mnie jak bolą plecy to męczę męża żeby mnie masowal :-)

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz dobrze że jesteś pod dobrą opieką teraz już musi być tylko lepiej.

Patrycjusz lubi tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz a w ktorym tyg juz jestes ze mala juz tyle wazy?

iv096iye6kaq8l5v.png

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa dzięki :*
    Pazur ja jestem 32 tyg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 18:43

Repose, Helen lubią tę wiadomość

Pati
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm miód to bardziej nawilżająco, chociaż i bakteriobójczo działa. Ale dodałam do miodu olejku mentolowego to dla synka jako inhalacje trochę posłużyło.

kasju ten szumiś fajny tylko te z whisbeara mają czujnik płaczu, więc może trochę fajniejsze.

iw78 no ogrodnik jak jest dobry to kasę trzepie. Jak mieszkaliśmy w domu to podcięcie drzewek ogrodowych i kilka godzin pracy to koszt ok. 800 zł był. Więc mimo tego, że ciężka praca to i kasa dobra :P

Patrycjusz 2100? :O ale już duża! Szyjka rzeczywiście bardzo krótka już i dobrze, że masz ten krążek, a kiedy planują go wyjąć?

Agabtm, Patrycjusz lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz hohoho jaka duża dziewczyna jestem pod wrażeniem.
    Mega dużo za pielęgnację ogrodu.... Mega wydatek wynajmij kogoś innego jakiegoś studenta który zrobi to dużo taniej s są ludzie którzy maja smykalke do tego mój mąż tak dorabial za czasów liceum ;).

Patrycjusz lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,jakbym tylko mogła sama bym to zrobiła. Mąż ma teraz tyle na głowie, że nawet mu nie pozwoliłam, bo by chyba musiał nie spać w nocy. Paru ogrodników już przerabialiśmy i okazuje się, że mało kto ma pojęcie o tym, co robi. Zresztą w naszym małym miasteczku nie ma dużego wyboru, więc cóż począć.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega szybko teraz będą nasze Szkraby przybierać na wadze,ale nie sądziłam ze aż tak szybko...

Krążek ściągają w 37 tygodniu. Jejka... to już za 5 tygodni!! Ale szybko Nam zlecialo prawda?:))

gora ja mam taką masująca poduszke z lidla i ona mi trochę pomaga. Mi bardziej niż prysznic pomaga kąpiel. Juz się nie mogę doczekać jak jutro zrobię sobie kąpiel ;)

Helen lubi tę wiadomość

Pati
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz gratulacje ale twoja dzidzia już duża bardzo dobrze niech rośnie a ty się oszczędzaj

Patrycjusz, Helen lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ