X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen jak łupy zakupowe macie wózek?? My byliśmy w takich dwóch hurtowniach - sklepach dziecięcych ale ceny wózków w pierwszym zaczynały się powyżej 2 tys. A w drugim jakoś nic się nam nie rzuciło w oczy. Na pocieszenie zakupiliśmy młodemu wanienke duży ręcznik kąpielowy taki metr na metr i obcazki z nożyczkami do paznokci ;);) Dzisiaj mamy podjechać po buty dla mnie na wiosnę.
    Pogoda jest piękna wiec może pójdziemy w plener ;);)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 08:54

Helen lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja też myślę kupić jakieś buciki bo już nie mogę się schylac żeby założyć i wiązać, najlepiej wkladane

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam takie mega przewiewne całe ze skórki ;)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja wczoraj dzień na działce, był grill, parę gości, trochę prac ogrodowo /porządkowych. Piękna jest pogoda, wiosna w powietrzu jak nic :) Uwielbiam to ! Dziś też nie zamierzam siedzieć w domu :) Miłej niedzieli !

Patrycjusz wow duża już Twoja malutka :) Dobrze, że w porę zareagowali. Noo leci ten czas ale ja i tak bym chciała aby już była co najmniej połowa maja :D

Helen, Repose lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Niestety witam się ze szpitala. W nocy zaczęły się sączyć wody płodowe. Muszę leżeć w szpitalu i monitorujemy sytuację. Kubuś ma 1880 gram. Lekarz powiedział że będzie super jak osiągnie 2500 wtedy wymuszamy poród.
    Jeśli wody będą szybko znikac to poród już niebawem :-( ..

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,
    dzisiaj odpoczywam, i zobaczę jak z tym brzuszkiem, czy się poprawi...chyba faktycznie ostatnio byłam bardzo aktywna.
    wczoraj na sen oglądaliśmy na youtube bardzo fajne tematyczne filmiki połoznej.
    https://www.youtube.com/channel/UC_brbOTdwaTBxzJiYYy3iuA
    zobaczcie sobie, konkretnie wszystko mówi, nawet ile palców wkłada się pod maleństwo.
    Agabtm bierzemy Mutsy Evo lub Igo w zaleznosci od ceny, ogolnie teraz nie ma zadnej akcji w bobolandzie, wiec czekam na gazetkę majową, jakby mała wczesniej się urodziła to pożyczymy na chwilę wózek. Ja się zakochałam w tym droższym, ale bysmy musieli wybulić 3,5 koła a to już dość dużo, chyba ze znajde blisko uzywany to kupimy z 2015roku igo.
    http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/IGO-2w1-wozek-gleboko-spacerowy/225
    Poza sprawdzeniem fotelika nic wiecej nie udało nam sie załatwić.
    Zamiast wanienki mu kupujemy akurat taki zestaw 3w1 na początek z półką i przewijakiem, bo nie mamy gdzie jej stawiac.
    Ogólnie jak jedziesz robic zakupy do szczecina dla dziecka to zajezdzaj sobie do bobo club nie do bobolandu, bo tam mają zdecydowanie taniej.
    Stamtąd będę zamawiać mebelki, duży rabat dają. Miłego spacerowania :)
    miłego dnia wszystkim :)

feegu6l.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki, ale śliczna wiosna:) aż od razu chce się na spacer...
    Wczoraj byliśmy jakąs godzinkę, i dziś też by się przydało gdzieś powędrować....ale nad ranem wziął mnie taaaaaaaki mocny skurcz w łydce, potem za pół godziny w drugiej, a teraz chodzenie przez to sprawia mi ból... a przecież codziennie łykam magne -b6.

jigt0hs.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIAK trzymam kciuki zeby udalo sie jak najdluzej przeciagnac.. À le nie martw sie na tym etapie dzidziusiowi nie powinno grozic nic powaznego i napewno podadza ci sterydy. A skad wiedzialas ze to wody.? bolalo cie tez cos?

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak, strasznie mi przykro, ale mam nadzieję, że lekarzom uda się opanować aukcje i maluch jeszcze trochę w brzuszku wytrzyma.. Jeśli nie, to i tak już jest duży, więc na pewno sobie poradzi! Trzymam kciuki!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak trzymaj się dziewczyno!! Kubuś niech jeszcze posiedzi troszkę w tym Brzuszku.
    Helen ja do szczecina mam kawał drogi hoho cała Polskę bym musiała przejechać. ;);)

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się w mokrej plamie na białym prześcieradle, i widać bylo że to nie siusiu. Ale potem już spokojnie. Po godzinie zaczęły lecieć od nowa więc pojechałam na ip. Tam zrobili ktg i test paskowy na obecność wód. Po tym przyjęli na oddział i zrobili szczegółowe usg chyba ponad 1,5h trwało. Na obchodzie rano dowiedziałam się co pisałam powyżej.
    Rozmawiałam z dziewczyna która trafiła do szpitala w takim samym stanie jak ja i jutro po tygodniowym pobycie wraca leżeć do domu bo wody przestały się sączyć a więc jest jakaś nadzieja !

Helen lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterydy 2 razy dziennie, cieszy mnie to po dziewczyny mówią że dostawały raz na dwa dni a dzidzia rosła po tym 400g w tydzień. Te sterydy to na płuca z tego bo mówiła położna. Jesteśmy dzielni!

Helen, wisnia11 lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak najwazniejsze to myslec pozytywnie teraz i nie stresowac sie.
    Jestes pod dobra opieka wiec na pewno bedzie dobrze. Odpoczywaj i niech dzidzia rosnie

bl9cuay3h7qefzok.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielna z Ciebie babka! Musisz być silna dla synka:) dacie radę na pewno!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak trzymam za was kciuki
    Agabtm cos pomyliłam ...myslalam ze jesteś z Gorzowa.
    My na spacerku i po lodach

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alancia zwiększ sobie dawkę, lyknij teraz 2tabletki

Alincia lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak trzymajcie się dzielnie! Ważne, że jesteś pod dobrą opieką, więc na pewno będzie dobrze. Dobrze, ze w porę zauważyłaś i zareagowałaś.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak trzymaj tam się dzielnie Kochana, będę trzymać mocno kciuki aby wody przestały się sączyc. I zebyscie szybciutko wrócili do domku tak jak tamta dziewczyna :* Na pewno po tych sterydach Kubus szybciej przybierze na wadze.Ja miałam sterydy podawane raz dziennie przez dwa dni. Moja w niecały tydzień urosla 500g. W Gorzowie jestes? Dawaj znać jak się ma sytuacja. Ściskam :*

My już wyszlysmy dzisiaj do domku ale jak będą skurcze to znowu mam się zjawić w szpitalu. Wczoraj na sam koniec pobytu zlapala mnie grypa i cala noc się męczyłam w szpitalu,nawet zasranej Wit c albo apapu nie dali.Jedziesz do szpitala żeby Cię wyleczyli a wracasz chora takie rzeczy to tylko w pl. Zenada.

Ja nie wiem co się dzieje z tymi ciążami w dzisiejszych czasach... kiedyś klbiety latały w pole i było dobrze a my musimy chuchac i dmuchać żeby utrzymać ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 17:46

Repose lubi tę wiadomość

Pati
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz super ze jestes juz w domku, no pielęgniarki nic ci nie podadzą bez zgody lekarza, takie głupie procedury. Mam nadzieję ze szybko wrócisz do zdrowia.
    Wiesz kiedyś po prostu chyba albo kobieta doniosła ciąża albo roniła po drodze i tak się tego nie odnotowywało. No i kobiety tez wczesniej rodziły, a po 30stce, wiec wydaje mi sie ze tez to ma wpływ na przebieg ciąży.
    Ale się naspacerowalismy, prawie 3godziny, z przerwą godzinną na sałatkę i cappuccino :)
    teraz czas poleżeć :)
    na tych sterydach to szybciutko dzieciątka rosną, madziak będzie dobrze :)

U mnie kolejny tydzień do przodu, własnie wchodzimy w 33-y tydzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 17:55

Repose lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za wsparcie :-*
    Tak leże w gorzowie, opieka bardzo dobra i konkretna. Po obchodzie po 20tej odezwę się czy są jakies nowości.
    Patrycjusz w pokoju leze z dziewczyna z Twojego miasta :-)

Helen, Patrycjusz lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ