Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatas zmiana stad ze w koncu udalo mi sie przekonac meza ze tego pierwszego imienia nie trawie a Inaya on tez lubi a ja je wole od Enoly ktora zle mi sie kojarzy. Rzeczywiscie masz malutki brzuszek
Smerfetka sliczna kuleczka
Agabtm to primaaprilis jest dzisiaj? Tu sie nie obchodzi to zapomnialam calkiem :p nie no serio szkielet jestes tak jak beatas :p :*smerfetkaa, Mamatrojeczki, beatas lubią tę wiadomość
-
Smerfetka, ale masz wielki brzuszek! Faktycznie wszystkie domki są piękne:)
Dorjana, poważnie 13 kg:D teraz to może już więcej.. brzuszek niby jest mały, ale poszło mi chyba w boczki, bo mam 95 w obwodzie;)
Twój synuś też jest drobniutki, a dziewczynki to tym bardziej chudziny:) na pewno będzie wszystko dobrze! Nie zapominaj jeszcze o błędzie pomiaru;) Ważne jest właśnie, żeby dzidziuś przybierał regularnie!
-
Dziewczyny urocze brzuszki!
Ja się załamałam, bo okazało się, że wczoraj jak robiłam porządki w telefonie, to przez pomyłkę usunęłam folder z bieżącymi zdjęciamiwszystkie moje zdjęcia brzuszka od początku ciąży wylądowały gdzieś w kosmosie, normalnie aż mi się płakać chce
kochana córeczka 16.06.2016 -
CZeść
ale się rozpisałyście:))) miło się czyta tylko juz zapomniałam co chciałam Wam odpisać..
Jane - są specjalne programy do odzyskiwania danych - moze się sprawdzą, masz je zapisane na karcie pamięci czy w telefonie???
Kochane macie piękne brzuszki, mój brzuch w porównaniu z Waszymi jest olbrzymi, mam go tak wysoko bardzo i jest taki lekko szpiczasty:))) malutka szaleje cały czas:) na szczęście ostatnio w nocy daje mi spać
)
Jedyne co mnie martwi to mój żylak na nodze bo wyrażnie się powiększył po porodzie czeka mnie usunięcie go, ale całe lato chyba przechodzę w spodniach
Helen – dzięki za listę przyda się
Dais – udanej i mało męczącej podróży
Patrycjusz – trzymaj się kochana! Wszystko będzie dobrze, maleństwo na pewno wytrzyma do terminu
Patrycjusz lubi tę wiadomość
Nasza córeczka -
No to po wizycie młody waży juz 1300 huhuhu a to 28 tydzień 3 dzień wiec fajnie
wody w górnej granicy normy afi wynosi 18 Hmmyyyy niepokojące jest to ze młody ma pepowine wokół szyji wiec musze kontrolować jego ruchy mam nie panikować bo pepowina ma 1 metr długości dlatego mam się nie denerwować macica ok szyjka wysoko co do twardnienia brzucha gdy jest ono silne i trwa długo około godziny pojechać na ktg na izbę a tak to się oszczędzać bo podobno teraz brzuch tzn. Macica Będzie robiła się twarda bo Będzie ćwiczyć do porodu.
Helen, Repose lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Ale sie dzisiaj rozpisalyscie, ciezko Was nadrobic.
Jak Was czytam i to ze juz macie takie wyprawki, lacznie z kosmetycznymi rzeczami dla maluszkow to zaczynam sie dolowac bo ja z takich rzeczy nie mam nic, zaczynam dopiero ogarniac co kupic i ile; nie ukrywam ze Wasze listy rzeczy sa bardzo pomocne
Wozki na DDTVN tez dzis ogladam i rzeczywiscie wzieli takie raczej nie dla przecietnego zjadacza chleba ale musze przyznac ze bardzo spodobala mi sie ta super lekka spacerowka ktora mozna zlozyc do bagazu podrecznego.
Patrycjusz-trzymam kciuki zeby sie sytuacja z szyjka unormowala, na pewno bedzie dobrze.Patrycjusz lubi tę wiadomość
-
Dorjana wrote:A no my strzelaliśmy dokładnie w ovu (tzn. w pik czyli jeszcze przed ovu) więc nie sądziłam żeby aż tak późno doszło do zapłodnienia.
Obecnie dzidzia jest poniżej minimum i coraz bardziej oddala się oddala się od 10 centyla. Ale fakt dzieci są różne - mam tylko nadzieję że maleństwo będzie przybierać systematycznie.
Beatas !!! ślicznie wyglądasz - powaga 13 kg na plusie
Niemożliwechociaż startując z 47 to troszkę miałaś do nadrobienia
i dokładnie seksik był w owulkę, bo wiesz plemniki zyją 3-5 dni, czasami nawet dłuzej, ale takie dni sie przyjmuje u wiekszosci.
Wiesz moze dzidzia będzie drobna na początku, ale przybiera miarodajnie do swojej małej wagi, czy coś sie zatrzymało ze az tak się martwisz?Dorjana lubi tę wiadomość
-
nesone wrote:Ale sie dzisiaj rozpisalyscie, ciezko Was nadrobic.
Jak Was czytam i to ze juz macie takie wyprawki, lacznie z kosmetycznymi rzeczami dla maluszkow to zaczynam sie dolowac bo ja z takich rzeczy nie mam nic, zaczynam dopiero ogarniac co kupic i ile; nie ukrywam ze Wasze listy rzeczy sa bardzo pomocne
Wozki na DDTVN tez dzis ogladam i rzeczywiscie wzieli takie raczej nie dla przecietnego zjadacza chleba ale musze przyznac ze bardzo spodobala mi sie ta super lekka spacerowka ktora mozna zlozyc do bagazu podrecznego.
Patrycjusz-trzymam kciuki zeby sie sytuacja z szyjka unormowala, na pewno bedzie dobrze..
nesone lubi tę wiadomość
-
Dorjana, ja tez miałam złe wyniki biochemii, ale u mnie lekarze wykluczają niewydolność łożyska, póki co. Czy lekarze podali Ci jeszcze jakąś możliwą przyczynę takich wyników, bo moi nie mają pojęcia, skąd to się wzięło a miałam naprawdę bardzo złe wyniki.
-
O rany, co za konował.
Mnie raczej pocieszali (szczególnie, że usg było prawidłowe), mówili, że to może być taka cecha osobnicza. Wcześniej nie miałam takich badań, więc trudno to potwierdzić. Też bym się lepiej czuła, gdybym znała przyczynę. Miałam amniopunkcję i wszelkie trisomie wykluczone, ale gdzieś to w głowie ciągle siedzi. -
Dorjana Ty tak masz skoro z synkiem miałaś podobnie to córka nie może być gorsza
zawsze masz opcje pojechania na ktg mnie wczoraj lekarka zachęcała, że gdyby cokolwiek mnie niepokoilo to podjechać sobie na IP i skontrolować czy wszystko ok. Podobno bardzo dużo dziewczyn tak robi.
Syn Filip 28 czerwiec -
Dorjana ZE byłby wykrywalny już na połówkowym usg. Dziecko z ZE ma bardzo dużo charakterystycznych cech widocznych gołym okiem
testy PAPPA to jeden wielki zamęt i nimi nie ma co się sugerować. Podobno nawet branie progesteronu wpływa na wynik. A ileż dziewczyn z pewnego forum, które czytuję miało ryzyko 1:2 na Zespól Downa, a rodziły zdrowe dzieci. Dla mnie ten PAPPA powinien być zastąpiony NIFFTY albo innym podobnym. Wagą ja bym się nie martwiła jeśli przybiera. Może być tak, że mało przybierała, a teraz wystrzeli. To żadna reguła.
A my już po basenie, starszaka przyzwyczajamy do sauny. Dziś na suchej mu się tak podobało, że siedział z 10 min. Wysmarowałam go miodem z mentolema z kolei młody w brzuchu na jacuzzie takie tańce odstawiał, że widać było pięty albo łokcie jak odstawały
a teraz obiad i potem jakaś wycieczka może, bo dziś od kilku dni w końcu pojawiło się słońce i pogoda ładna. Miłej soboty, pozdrawiam
Repose, iw78 lubią tę wiadomość
-
czesc, u was tez tak piekna pogoda?
dziewczyny czy wieczorem boli was podbrzusze?
bo nie wiem czy kojarzyc juz ze skurczami przewidującymi
a wiec jak o tak czuję ze brzuch sie napina, a dół boli jak na okres i z dnia na dzien mam wrazenie ze mocniej. Poki nie zasne to czuję ten ból.
Rano i przez cały dzien nic takiego nie występuje.
Miłej soboty
jedziemy zaraz na łowy :)wózkoweAgabtm lubi tę wiadomość
-
Ma_rka super, że możesz na basen chodzić ja mam zakaz ;( a jakie właściwości ma takie wysmarowanie miodem??
Jakie macie Babeczki plany na weekend jakże słoneczny??
Ja tak sprzatalam ze jak teraz usiadłam to młody fika jakby miał wyskoczyć z brzuchaSyn Filip 28 czerwiec