X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Repose Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas zmiana stad ze w koncu udalo mi sie przekonac meza ze tego pierwszego imienia nie trawie a Inaya on tez lubi a ja je wole od Enoly ktora zle mi sie kojarzy. Rzeczywiscie masz malutki brzuszek :)

Smerfetka sliczna kuleczka <3

Agabtm to primaaprilis jest dzisiaj? Tu sie nie obchodzi to zapomnialam calkiem :p nie no serio szkielet jestes tak jak beatas :p :*

smerfetkaa, Mamatrojeczki, beatas lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm taką kuleczka mi się zrobiła bo zaczęło w boczki wchodzić :-) piękne mamy brzuszki :-)

Aga ja wczucalam fotkę ze strony zapodaj wybrałam największe i nawet na telefonie udało mi się wstawić.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Piękne macie brzuszki!:)

Beatas ale z Ciebie chudzinka! :)
    Wcale nie widać po Tobie, że przytyłaś 13 kg!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• beatas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, ale masz wielki brzuszek! Faktycznie wszystkie domki są piękne:)

Dorjana, poważnie 13 kg:D teraz to może już więcej.. brzuszek niby jest mały, ale poszło mi chyba w boczki, bo mam 95 w obwodzie;)
    Twój synuś też jest drobniutki, a dziewczynki to tym bardziej chudziny:) na pewno będzie wszystko dobrze! Nie zapominaj jeszcze o błędzie pomiaru;) Ważne jest właśnie, żeby dzidziuś przybierał regularnie!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urocze brzuszki!

Ja się załamałam, bo okazało się, że wczoraj jak robiłam porządki w telefonie, to przez pomyłkę usunęłam folder z bieżącymi zdjęciami :( wszystkie moje zdjęcia brzuszka od początku ciąży wylądowały gdzieś w kosmosie, normalnie aż mi się płakać chce :(

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść:) ale się rozpisałyście:))) miło się czyta tylko juz zapomniałam co chciałam Wam odpisać..

Jane - są specjalne programy do odzyskiwania danych - moze się sprawdzą, masz je zapisane na karcie pamięci czy w telefonie???

Kochane macie piękne brzuszki <3, mój brzuch w porównaniu z Waszymi jest olbrzymi, mam go tak wysoko bardzo i jest taki lekko szpiczasty:))) malutka szaleje cały czas:) na szczęście ostatnio w nocy daje mi spać:))
    Jedyne co mnie martwi to mój żylak na nodze bo wyrażnie się powiększył po porodzie czeka mnie usunięcie go, ale całe lato chyba przechodzę w spodniach

Helen – dzięki za listę przyda się

Dais – udanej i mało męczącej podróży

Patrycjusz – trzymaj się kochana! Wszystko będzie dobrze, maleństwo na pewno wytrzyma do terminu

Patrycjusz lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po wizycie młody waży juz 1300 huhuhu a to 28 tydzień 3 dzień wiec fajnie ;) wody w górnej granicy normy afi wynosi 18 Hmmyyyy niepokojące jest to ze młody ma pepowine wokół szyji wiec musze kontrolować jego ruchy mam nie panikować bo pepowina ma 1 metr długości dlatego mam się nie denerwować macica ok szyjka wysoko co do twardnienia brzucha gdy jest ono silne i trwa długo około godziny pojechać na ktg na izbę a tak to się oszczędzać bo podobno teraz brzuch tzn. Macica Będzie robiła się twarda bo Będzie ćwiczyć do porodu.

Helen, Repose lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wrzucam usg nosek i Ustka widoczne https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f1ac88a3fac.jpg
    Jak zwykle nie chciał współpracować

Pazur_, Helen, Repose lubią tę wiadomość

• nesone Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzisiaj rozpisalyscie, ciezko Was nadrobic.
    Jak Was czytam i to ze juz macie takie wyprawki, lacznie z kosmetycznymi rzeczami dla maluszkow to zaczynam sie dolowac bo ja z takich rzeczy nie mam nic, zaczynam dopiero ogarniac co kupic i ile; nie ukrywam ze Wasze listy rzeczy sa bardzo pomocne :)

Wozki na DDTVN tez dzis ogladam i rzeczywiscie wzieli takie raczej nie dla przecietnego zjadacza chleba ale musze przyznac ze bardzo spodobala mi sie ta super lekka spacerowka ktora mozna zlozyc do bagazu podrecznego.

Patrycjusz-trzymam kciuki zeby sie sytuacja z szyjka unormowala, na pewno bedzie dobrze.

Patrycjusz lubi tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    A no my strzelaliśmy dokładnie w ovu (tzn. w pik czyli jeszcze przed ovu) więc nie sądziłam żeby aż tak późno doszło do zapłodnienia.
    Obecnie dzidzia jest poniżej minimum i coraz bardziej oddala się oddala się od 10 centyla. Ale fakt dzieci są różne - mam tylko nadzieję że maleństwo będzie przybierać systematycznie.

Beatas !!! ślicznie wyglądasz - powaga 13 kg na plusie :O
    Niemożliwe :D chociaż startując z 47 to troszkę miałaś do nadrobienia :P
    ALE policzyłas termin od ovu i ten sam dzien i tydzien ciąży ci wychodzi?
    i dokładnie seksik był w owulkę, bo wiesz plemniki zyją 3-5 dni, czasami nawet dłuzej, ale takie dni sie przyjmuje u wiekszosci.
    Wiesz moze dzidzia będzie drobna na początku, ale przybiera miarodajnie do swojej małej wagi, czy coś sie zatrzymało ze az tak się martwisz?

Dorjana lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone wrote:
    Ale sie dzisiaj rozpisalyscie, ciezko Was nadrobic.
    Jak Was czytam i to ze juz macie takie wyprawki, lacznie z kosmetycznymi rzeczami dla maluszkow to zaczynam sie dolowac bo ja z takich rzeczy nie mam nic, zaczynam dopiero ogarniac co kupic i ile; nie ukrywam ze Wasze listy rzeczy sa bardzo pomocne :)

Wozki na DDTVN tez dzis ogladam i rzeczywiscie wzieli takie raczej nie dla przecietnego zjadacza chleba ale musze przyznac ze bardzo spodobala mi sie ta super lekka spacerowka ktora mozna zlozyc do bagazu podrecznego.

Patrycjusz-trzymam kciuki zeby sie sytuacja z szyjka unormowala, na pewno bedzie dobrze.
    nesone ja w tym tygodniu ciązy co ty jestes jeszcze nic nie miałam, po 30 tygodniu ciązy mozesz sie martwic ale nie teraz. ale mozesz sobie sprawdzac i spisywac co jest do kupienia :).

nesone lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie śliczne brzuszki :) U nas kolejny ciężki dzień za nami, teraz został tylko wieczorny relaks ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie taki Twój urok, że rodzisz odrobinki;) ale dziewczynka lepiej, że jest drobniutka, nie będzie musiała się dietami katować:D A tak serio, to na pewno jest wszystko dobrze;) kontrolowali Ci to łożysko?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, ja tez miałam złe wyniki biochemii, ale u mnie lekarze wykluczają niewydolność łożyska, póki co. Czy lekarze podali Ci jeszcze jakąś możliwą przyczynę takich wyników, bo moi nie mają pojęcia, skąd to się wzięło a miałam naprawdę bardzo złe wyniki.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, co za konował.
    Mnie raczej pocieszali (szczególnie, że usg było prawidłowe), mówili, że to może być taka cecha osobnicza. Wcześniej nie miałam takich badań, więc trudno to potwierdzić. Też bym się lepiej czuła, gdybym znała przyczynę. Miałam amniopunkcję i wszelkie trisomie wykluczone, ale gdzieś to w głowie ciągle siedzi.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana Ty tak masz skoro z synkiem miałaś podobnie to córka nie może być gorsza ;):) zawsze masz opcje pojechania na ktg mnie wczoraj lekarka zachęcała, że gdyby cokolwiek mnie niepokoilo to podjechać sobie na IP i skontrolować czy wszystko ok. Podobno bardzo dużo dziewczyn tak robi.

• iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciśnienie też w porządku, cukier zresztą także. W przyszłym tygodniu mam badanie (30 tydzień), więc się stresuję.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ZE byłby wykrywalny już na połówkowym usg. Dziecko z ZE ma bardzo dużo charakterystycznych cech widocznych gołym okiem :) testy PAPPA to jeden wielki zamęt i nimi nie ma co się sugerować. Podobno nawet branie progesteronu wpływa na wynik. A ileż dziewczyn z pewnego forum, które czytuję miało ryzyko 1:2 na Zespól Downa, a rodziły zdrowe dzieci. Dla mnie ten PAPPA powinien być zastąpiony NIFFTY albo innym podobnym. Wagą ja bym się nie martwiła jeśli przybiera. Może być tak, że mało przybierała, a teraz wystrzeli. To żadna reguła.

A my już po basenie, starszaka przyzwyczajamy do sauny. Dziś na suchej mu się tak podobało, że siedział z 10 min. Wysmarowałam go miodem z mentolem :) a z kolei młody w brzuchu na jacuzzie takie tańce odstawiał, że widać było pięty albo łokcie jak odstawały :P a teraz obiad i potem jakaś wycieczka może, bo dziś od kilku dni w końcu pojawiło się słońce i pogoda ładna. Miłej soboty, pozdrawiam :)

Repose, iw78 lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, u was tez tak piekna pogoda?
    dziewczyny czy wieczorem boli was podbrzusze?
    bo nie wiem czy kojarzyc juz ze skurczami przewidującymi
    a wiec jak o tak czuję ze brzuch sie napina, a dół boli jak na okres i z dnia na dzien mam wrazenie ze mocniej. Poki nie zasne to czuję ten ból.
    Rano i przez cały dzien nic takiego nie występuje.
    Miłej soboty :)
    jedziemy zaraz na łowy :)wózkowe ;)

Agabtm lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka super, że możesz na basen chodzić ja mam zakaz ;( a jakie właściwości ma takie wysmarowanie miodem??

Jakie macie Babeczki plany na weekend jakże słoneczny?? ;);)

Ja tak sprzatalam ze jak teraz usiadłam to młody fika jakby miał wyskoczyć z brzucha

‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ