X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyszła mi pooducha motherhood, co za wybawienie! Zamówiłam wczoraj po południu i już dziś jest u mnie:D genialny sprzedawca: D

Helenucha Klucha, Quatriona, Kawokado lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Mam dylemat- gin powiedział mi na ostatniej wizycie, że to prawdopodobnie chłopiec i wizyte mam 5.01, ale jak chce mogę podejść między pacjentkami przed świętami podejrzeć płeć. I akurat we wtorek popołudniu moja koleżanka idzie do niego. Iść z nią czy się wstrzymać do stycznia? Co byście zrobiły?
    Ja bym poszła, ale ze mnie już taki niecierpliwiec i lubię często podglądać maluszka :-) Już się nie mogę doczekać USG genetycznego 19.12, będę męczyła lekarza o podejrzenie płci :-P A jak się później zmieni no to cóż, zdarza się.

Magda34 lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Dziewczyny, przyszła mi pooducha motherhood, co za wybawienie! Zamówiłam wczoraj po południu i już dziś jest u mnie:D genialny sprzedawca: D

Też o niej myślę, Beatas daj relację jak się spało :)

beatas lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Też o niej myślę, Beatas daj relację jak się spało :)
    Już leży się cudownie - dziś nie wstaje z łóżka :D

Lila2703, munequita lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    Trzymam kciuki za wizytujące dziś :)
    Menequita współczuje :( Musisz pić dużo wody.
    Co do kremów czy balsamów to ja smaruje się wieczorem oliwką dla niemowląt tak jak przy pierwszej ciąży i nie miałam rozstępów a przytyłam prawie 25 kg.
    Ponoć Bio oil jest super. Nie wiem czy sobie nie kupie, bo akurat jest u mnie w rossamnie w promocji ponoć

O to muszę wdepnąć do rossmana.

Dziewczyny dzięki za informacje,a zw wizytujące jak zwykle trzymam kciuki :)

• kirys Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney udanej podróży! Ale Ci dobrze, też bym najchętniej wybrała się do Egiptu, bo uwielbiam ciepełko :-) Aaaa - tylko uważaj na klątwę faraona! Bo biegunka i wymioty mogą Ci zaszkodzić.

Moja waga narazie na minusie i stoi jak zaklęta już 4 tygodnie, a wcale nie wymiotuję, zdarzyło się może cztery razy. Nie mam jakoś większego apetytu, jem mniej więcej tyle co przed ciążą, tylko w mniejszych porcjach i częściej.

Co do kremów to stosuję balsam Efektima Mama Care, wyczytałam na blogu "Sroka o..." że skład jest przyzwoity. Stosuję go wieczorem, a cały następny dzień czuję, że skóra jest fajnie nawilżona.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:44

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Ja chyba bym tego nie kupowala mimo wszystko, wydaje mi sie, ze jak zapakujesz dzidziusia w rozek to efekt bedzie podobny.

Ja rodzilam 19 lipca w upaly ok 30 stopni i mimo wszystko w szpitalu kazali mi ubierac dzidziusa w dlugie rekawy i spal w rozku. Jak go ubrali na wyjscie to myslalam ze na syberie sie szykuja. Mial dwie warsty ubran (z ciepla bluza) i przykryli kocykiem. Jak przyszlam do domu to juz spal w krotkim rekawku lub cienkim dlugim i przykryty pieluszka tetrowa. Jednak w moim szpitalu polozne decydowaly jak dziecko ma byc ubrane i kazaly te pierwsze dni ubierac zawsze w dlugie i opatulac cieplo. Moglysmy miec tylko otwarte okno w pokoju, ale jak spacerowalysmy obok niego z noworodkiem to tez kazaly go opatulac. Takie malenstwa mimo ciepla na dworze szybko traca swoje, wiec trzeba uwazac. Inaczej wyglada juz z dwutygodniowym bobasem.

U mnie w szpitalu znów inaczej, było ciepło na dworze i kazali mi w bodach na krótki rękaw + półśpiochy i tylko pieluszką / cieniutkim kocykiem przykryć. Kobieta która ze mną leżała zapakowała dziecko w body na krótki rękaw, spodnie , skarpety na to i sweterek, potem kocyk i rożek. Pielęgniarka jak przyszła rano to taki opierdziel jej dała, rozebrała dziecko a te całe w potówkach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:58

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Ja chyba bym tego nie kupowala mimo wszystko, wydaje mi sie, ze jak zapakujesz dzidziusia w rozek to efekt bedzie podobny.

Ja rodzilam 19 lipca w upaly ok 30 stopni i mimo wszystko w szpitalu kazali mi ubierac dzidziusa w dlugie rekawy i spal w rozku. Jak go ubrali na wyjscie to myslalam ze na syberie sie szykuja. Mial dwie warsty ubran (z ciepla bluza) i przykryli kocykiem. Jak przyszlam do domu to juz spal w krotkim rekawku lub cienkim dlugim i przykryty pieluszka tetrowa. Jednak w moim szpitalu polozne decydowaly jak dziecko ma byc ubrane i kazaly te pierwsze dni ubierac zawsze w dlugie i opatulac cieplo. Moglysmy miec tylko otwarte okno w pokoju, ale jak spacerowalysmy obok niego z noworodkiem to tez kazaly go opatulac. Takie malenstwa mimo ciepla na dworze szybko traca swoje, wiec trzeba uwazac. Inaczej wyglada juz z dwutygodniowym bobasem.
    O matko to cieplo go ubrali. Mi we wrzesniu kazali zakladac w szpitalu body z dlugim rekawem, spodenki a na to pajac

beatas lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henelucha Klucha, właśnie oglądam wspomniane przez Ciebie wiaderko Tummy Tub - jest świetne! Nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego - idealne do mojej maleńkiej łazienki z małą kabiną prysznicową :)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax moja kuzynka ma właśnie małą łazienkę w mieszkaniu i bardzo chwali to wiaderko. Też się nad nim zastanawiam :-)

xpaulinax lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dzięki! Dobrze słyszeć pozytywne opinię :)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Henelucha Klucha, właśnie oglądam wspomniane przez Ciebie wiaderko Tummy Tub - jest świetne! Nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego - idealne do mojej maleńkiej łazienki z małą kabiną prysznicową :)

Ja też kupuję to wiadro m.in. z powodu małej łazienki i prysznica, ale dużo czytałam o innych zaletach np. to że dziecko czuje się jak w brzuchu, jest w pionie, całe pod wodą i ma ograniczenia. Niemowlaki nie lubią przestrzeni dlatego przez pierwsze dni życia nie lubią kąpieli. Pozycja w kucki pomaga też na kolki, a woda nie stygnie tak szybko jak w wanience. Nie ma co się przejmować zamoczeniem kikuta, po prostu trzeba go potem dobrze osuszyć. Wiaderek używają położne i lekarze na porodówkach :)

xpaulinax lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym uzywaniem poloznych i lekarzy to ciezko mi uwierzyc, bo na porodowkach sie unika wszystkiego co trzeba by dezynfekowac dodatkowo a kazda wanienka i wiaderko wlasnie takie jest. Na wiekszosci porodowek uzywa sie po prostu kranu z woda, dziecko klada na rece i przemywaja bezposrednio pod woda. Co do samego wiaderka to dla mnie wyglada dziwnie, ale widze ze wiekszosc opini jest pozytywna, tak ze dobrze :) Ja raczej bede uzywala wanienki bo mam wanne w lazience i mam sporo miejsca, wydaje mi sie, ze wanienka na dluzej starczy. Ja tam zamaczalam kikut i nic sie nie dzialo, jedynie kazali mi psikac go po osuszeniu po kapieli octaniseptem.

Madzik84 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobiety! Dawno nie zaglądałam tutaj, bo przyjechała moja mama, odbieraliśmy mieszkanie i mamy mnóstwo spraw z tym wszystkim związanych. Więc czasu brakuje mi na wszystko... :/

Wczoraj miałam wizytę u lekarza i jestem mega niezadowolona. Lekarka sprawdzała wczoraj przezierność karkową i dziecko było źle ułożone, więc nie zmierzyła tego. Nie powiedziała nic nowego, nie wiem ile mierzy, ile waży. Nic. Jutro rano muszę lecieć do szpitala, bo akurat ma dyżur i znów będzie próbowała mierzyć. Więc mam nadzieje, że tym razem się uda. Tylko zastanawiam się czy to nie za poźno? Wczoraj zaczęłam 2 trymestr.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do konca 14 tygodnia jest wciaz czas. Moj maluch tez byl zle ulozony, ale tutaj w szpitalu maja duzo wieksza cierpliwosc i spedzilam 50 min na USG, gdzie polozna walczyla z maluchem aby sie obrocil a w miedzy czasie pokazywala mi wszystko co chcial pokazac i mierzyla go 7 razy, 5 razy mierzyla glowke a NT zmierzyla tez 5 razy i z tego wszystkiego komputer bral srednia. Bylam zszokowana dokladnoscia badania i czasem ktory mi poswiecili :) Trzymam kciuki ma_rka ze teraz maluch bedzie dobrze ulozony, jak masz mozliwosc zjedz cos slodkiego. Ja mialam USG 12 tygodni 5 dni, ale okazalo sie, ze maluch jest starszy i z USG wychodzilo miedzy 13 tygodni 3 dni a 13 tyg 6 dni i dalo sie NT jeszcze zmierzyc. Polozna wytlumaczyla ze z czasem po prostu ta linia jest mniej widoczna i jest ciezej a po skonczonych 14 tygodniach moze byc juz niemozliwe.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Z tym uzywaniem poloznych i lekarzy to ciezko mi uwierzyc, bo na porodowkach sie unika wszystkiego co trzeba by dezynfekowac dodatkowo a kazda wanienka i wiaderko wlasnie takie jest. Na wiekszosci porodowek uzywa sie po prostu kranu z woda, dziecko klada na rece i przemywaja bezposrednio pod woda. Co do samego wiaderka to dla mnie wyglada dziwnie, ale widze ze wiekszosc opini jest pozytywna, tak ze dobrze :) Ja raczej bede uzywala wanienki bo mam wanne w lazience i mam sporo miejsca, wydaje mi sie, ze wanienka na dluzej starczy. Ja tam zamaczalam kikut i nic sie nie dzialo, jedynie kazali mi psikac go po osuszeniu po kapieli octaniseptem.

Też o tym pomyślałam, pisała tak jedna położna i ginekolog-położnik z Niemiec. No ale wiadomo, że nie trudno wymyślić komentarz :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais przypomnisz gdzie mieszkasz?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Dais przypomnisz gdzie mieszkasz?
    Szwecja, miasto Uppsala, troche na polnoc od Sztokholmu.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pocieszyłaś mnie :) myślałam, że może widzi jakieś nieprawidlowości, a tylko tak mówi, że źle ułożone. Mówiła, że wychodzi ciut za duże, ale w takim ułożeniu ona nie ma prawa brać tego pomiaru za właściwy. Mam nadzieje, że jutro obierzy ładnie wszystko. Ale powiem jej, że byłam na wizycie, a czuje się jak bym wcale na niej nie była. Nic nie powiedziała, kompletnie :(

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to z autopsji, poprzedni lekarz ktory prowadzil mojego synka tez byl taki. Zawsze niewiele objasnial, wrzucal jakies numerki a ja potem wszystkiego musialam doszukiwac w necie zeby sie dowiedziec co to i czy jest okay. Teraz juz jestem madrzejsza o doswiadczenia tym bardziej, ze pod koniec ciazy zmienilam lekarza na ordynatora mojego szpitala i okazalo sie ze USG moze wygladac inaczej, moge byc traktowana jak czlowiek i dowiedziec sie odpowiedzi na wszystkie nurtujace pytania :) Jestem pewna, ze po prostu nie miala na tyle czasu aby walczyc z dzieciakiem, a one bywaja uparte i lubia przyjmowac pozycje w ktorej im wygodnie, cos sie im dziwic. Moje male tez lezalo przytulone do macicy wiec ta linia byla niewidoczna, dopiero po zabawie glowica i probie z roznych katow maly sie ruszyl i udalo sie zaczac mierzyc.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ