Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny:)
Trzymam kciuki za wizytujące dziś
Menequita współczujeMusisz pić dużo wody.
Co do kremów czy balsamów to ja smaruje się wieczorem oliwką dla niemowląt tak jak przy pierwszej ciąży i nie miałam rozstępów a przytyłam prawie 25 kg.
Ponoć Bio oil jest super. Nie wiem czy sobie nie kupie, bo akurat jest u mnie w rossamnie w promocji ponoćmmarzenak, Malena91 lubią tę wiadomość
Magda34
-
Przyłączam się kciuków za wizyty! Ja do poniedziałku chyba zejdę na zawał taki stres mnie dopadł
Co do kremów przeciwko rozstępom to ja w poprzednich ciążach używałam Mustelli i nie mam ani jednego, wiec teraz nawet sie nie zastanawiam nad krememZ resztą z czystym sumieniem moge polecić kosmetyki Mustelli dla maluszków, szczególnie jeśli chodzi o kremy do buzi - super się rozsmarowują i bardzo dobrze chronią (moje dzieciaki do tej pory zimą używają Cold Cream i nic innego mu nie dorownuje).
Hanucha poprzednio mieliśmy zawsze Mutsy Urban Rider, a w aucie jeździł Bebe Confort Loola jak mloda podrosła kupiliśmy jej Jane Nomad, ale gdy urodził sie synek znowu zamówiliśmy w/w zestawTeraz mam problem z wyborem i na razie na prowadzeniu są Mutsy iGo, Joolz Day i Stokke Trailz zobaczymy ktory wygra
Malena91 lubi tę wiadomość
-
Mam dylemat- gin powiedział mi na ostatniej wizycie, że to prawdopodobnie chłopiec i wizyte mam 5.01, ale jak chce mogę podejść między pacjentkami przed świętami podejrzeć płeć. I akurat we wtorek popołudniu moja koleżanka idzie do niego. Iść z nią czy się wstrzymać do stycznia? Co byście zrobiły?Magda34
-
Lila2703 wrote:Kochane, a tak z innej beczki, jakie polecacie kremy, balsamy dla przyszłych mam, chodzi mi głównie o nawilżające i przeciwdziałające rozstępom- jeśli to w ogóle możliwe ?
Ja używam oliwki Babydream z Rossmana.
Kierowałam się opiniami znajomych i analizą na blogu "Sroka o..."Madzik84, Helen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnnieLove ubranka cudo
Też strasznie lubie Nexta dla maluszków
Magda ja bym poszła, ale ja to niecierpliwiec straszny jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:46
Magda34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do wózka to ja jednak zdecydowałam się na mime
W tym miesiącu zamówie z 3-4 kartony ciuszków najmniejszych typu pajacyki, body, półśpiochy i zacznę kupować takie rzeczy jak kosmetyki, wózek, fotelik, łóżeczko i inne potrzebne rzeczy jak szczotkę do włosów, butelki itp a na ostatnią chwilę zostawie rzeczy dla siebie do szpitala.
Co do laktatora, to ja mam jak nowy z medela swing elektryczny. Jest bardzo dobry odwzorowuje ssanie właściwe (wolne i głębokie) i posiada regulację siły ssania. Nie wiem jak teraz chodzi z ceną ale w tamtym roku dałam za niego coś około 400 zł ;/ -
nick nieaktualnymunequita wrote:Za mną koszmarna noc
Nagle dopadł mnie silny ból brzucha a za tym ostra biegunka i wymioty. Teraz już jest ok, ale miałam duży niepokój czy to nie szkodzi dzidzi...
Ja taak mialam wczoraj w dzień dostalam silny ból brzucha nie chciało przejść już miałam wziąść nospe ale wytrzymalam,a wieczorem już dostałam biegunki,a na koniec lekko leciala mi krew z nosa. Dzisiaj już jest lepiej ,na szczęście -
A ja nadal ogladam wózki i nie mogę się zdecydować
strasznie mi się ten quinny mood podoba, ale sporo opinii czytalam, że jest wywrotny, ciężko się prowadzi... Okazało się, że sąsiadka go ma i jest bardzo niezadowolona;\ piszcie dziewczyny, jakie wózki wybralyscie, może coś mi się rzuci w oczy
Tak samo mialam z sukienka skubna - przymierzyłam pierwszą i się w niej zakochalam! Szukałam jeszcze innej, ale w każdej szukałam tylko podobieństw do tamtej:D sporo kosztowała i akurat na sukienke, która zaloze raz było mi żal tyłu pieniędzy, ale co zrobić, jak nic innego się nie podoba..
-
beatas wrote:Dziewczyny, co myślicie o otulaczach woombie? Ja chyba bym tak nie zapakowała dziecka...
Kourtney kup sobie specjalne skarpety do samolotu przeciwuciskowe. Ja lecialam 17 h i polecila mi je polozna ze wzgledu na ciaze, w samolocie w czasie ciazy masz troche wieksze ryzyko zatoru zylnego. Te skarpety byly dziwne, ale ani troche mi nogi nie zdretwialy mimo dlugiego lotu. Pij duzo wody i spaceruj. Ja dalam rade a bylam we wczesniejszej ciazy wiec wiem, ze u was bedzie jeszcze latwiej. Przed kupnem skarpet zmierz sobie ile cm masz nad kostka i w lydce bo one musza byc super ciasne.
Magda ja bym wytrzymala do stycznia, wtedy bedzie wieksza szansa, ze to co zobacza bedzie blizsze prawdy. Im wczesniejsza ciaza tym wieksza szansa pomylenia plci.
Powodzenia na dzisiejszym wizytach. Nie stresujcie sie bo wszystko bedzie dobrze
U mnie nadal 1 kg na minusie ale apetyt mi wraca i obawiam sie, ze waga przez swieta moze mocno podskoczyc. Wczoraj spedzilam wiekszosc dnia w lozku, rozlozyly mnie jakies problemy zoladkowe i musialam zwolnic sie z pracy. Dzisiaj lepeij ale zoladek jeszcze pobolewa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:05
-
Hej
Ja dziś wizytuję jako 2 chyba , mam na godz 14:20. Dziewczyny to chyba wizytujemy we 4 mamy przynieść same dobre wieści ! Też odliczam
Lila2703 nie stresuj sięJa na wyprawkę wydałam 3000 zł, a wszystko kupowałam, nic nie dostałam ( oprócz materiału na łóżeczko - mąż zrobił sam ).Wózek miałam nowy. pościele, materac, w tym kupiłam jeszcze fotel do karmienia i szafkę pod przewijak. Grunt to kupować powoli, rozpisać listę co trzeba i w każdym mc kupować ,,coś ''
Co do kremów/ balsamów polecam Ziaję krem przeciw rozstępom + oliwkę, właśnie sobie kupiłam i mam zamiar tak jak w 1 ciąży, rano balsam, wieczorem oliwka
Nelus ja mam 2 kg na plusieWolałabym nie mieć wcale
Kourtney woow zazdroszczęMiłego wypoczynku
mmarzenak, Malena91, Helen, Joana33, HoniKa89 lubią tę wiadomość
-
dais wrote:Ja tak nie pakowalam, ale jak zobaczysz jak pakuja w szpitalu polozne to zrozumiesz idee. Noworodki lubia byc upakowane i jak mi przynosili malego to nawet raczej nie mial szans wyjac. Jak chcial spac zapakowywalo sie w rozek przewiazywalo wstazka i zaraz spal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:07
-
beatas wrote:Jak będę miała rozrabiake to może się na to skusze, chociaż wydaje mi się to dość drastyczne
Ja rodzilam 19 lipca w upaly ok 30 stopni i mimo wszystko w szpitalu kazali mi ubierac dzidziusa w dlugie rekawy i spal w rozku. Jak go ubrali na wyjscie to myslalam ze na syberie sie szykuja. Mial dwie warsty ubran (z ciepla bluza) i przykryli kocykiem. Jak przyszlam do domu to juz spal w krotkim rekawku lub cienkim dlugim i przykryty pieluszka tetrowa. Jednak w moim szpitalu polozne decydowaly jak dziecko ma byc ubrane i kazaly te pierwsze dni ubierac zawsze w dlugie i opatulac cieplo. Moglysmy miec tylko otwarte okno w pokoju, ale jak spacerowalysmy obok niego z noworodkiem to tez kazaly go opatulac. Takie malenstwa mimo ciepla na dworze szybko traca swoje, wiec trzeba uwazac. Inaczej wyglada juz z dwutygodniowym bobasem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa rodziłam na początku września. Nie było już tak ciepło, było już tak jesiennie... Więc na spacery ubierałam małą w welurkowy cieńki kombinezonik pod to body i półśpiochy i na to kocyk minky
A ze szpitala miała komplecik szare jasne spodenki dresowe, szary sweterek, białe body i biały kombinezon z czapeczką
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość