X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais nie jesteś sama :) Też się boję , jak to będzie wyglądać z samymi chłopakami w domu :P

Repose hmm ja nie mam takich plam, ale zawsze po pobraniu każą przycisnąć wacik żeby właśnie taki ,,siniec'' się nie zrobił..

mmarzenak śliczna dziewczynka :)

A ja jak na szpilkach siedzę właśnie przyjaciółka mi napisała że od wczoraj ma skurcze co 30 min termin ma na sobotę :) Ciekawe kiedy urodzi, już nie mogę się doczekać aż odwiedzę ja po porodzie i zobaczę malucha :D

mmarzenak, Helenucha Klucha, Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny i Dais gratuluje chłopaków!

JennyXS lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, Paula moja siostra ma dwóch chłopców, obecnie mają prawie 14 i 10 lat, no i czasami mówi, że już nie ma do nich siły :-P

Repose, dais lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jennyxs gratuluje synka :)

Dais ja z mezem i synkiem juz powoli swira dostaje takze wytrwalosci i sily i cierpliwosci ci zycze z twoimi trzema mezczyznami ^^

Kirys ja nigdy nie jestem sama na pobraniu bo tak sie boje igiel i krwi ze nie weszlabym do gabinetu tesciowa zawsze trzyma kurtke itp..
    Moze to wina tego ze ja dosc dlugo ta reka wgl nie ruszam po pobraniu bo mnie boli :p
    A laborantka to wstretna s*** im bardziej sie boisz tym ona ma wieksza przyjemnosc z tego pobierania

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pielęgniarka po pobraniu przyciska gazik i ciasno zakleja plastrem opatrunkowym. Nigdy mi nic nie wyszło, ale wiadomo że ręką jest potem trochę obolała.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam sie zawsze robil siniak na rekach, w poprzedniej ciazy pobierali mi z obu, bo nie umiala pielegniarka znalezc zyly (mam mocno ukryte) i mialam na obu rekach siniaki. Wygladalam jak cpunka :P Duzo zalezy chyba jednak od umiejetnosci pielegniarki bo 2 moze 3 razy w zyciu pobrali mi krew bez zbednego szukania i sladu nawet nie bylo.
    Ano Olaf bedzie mial kompana do szalenstw. A z tym trzecim to jakby ktos mi dal gwarancje, ze bedzie dziewczynka to bym moze trzecie rozwazala, ale ze jest tez spora szansa na chlopaka to z 4 w domu chyba bym oglupiala :P, bylaby taka rodzinka.pl :P
    Strasznie sie ciesze, ze znam plec i ze maly jest zdrowy, to najwazniejsze :D

Paula moze lada niebawem juz bedziesz mogla zobaczyc maluszka.

Mialam USG robione w szpitalu i wlasnie chodzil na korytarzu chlopak z takim slicznym, malym noworodkiem. Jej, ale sie nie moge doczekac zobaczyc naszego malego :D

Kourtney mozesz zmienic mi date na 12 czerwiec, bo cos po ostatniej wizycie pokrecilam z tym 10 i dopisac chlopczyka.

Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny gratulacje :)

Dais gratulacje ale pamiętaj że jeszcze się może okazać że to dziewczynka będzie ;) będziesz ich królową w domu :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał, dziewczyny, zazdroszczę Wam że znacie już płeć :) Ja dziś od rana nie mogę sobie znaleźć zajęcia, pierwszy raz od początku ciąży czuję, że zaczyna mi się nudzić w domu. Z drugiej strony nie mam na nic siły, więc taka jakaś bylejakość mnie dopadła. Macie jakieś sposoby na zastrzyk energii?:)

• dais Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka bylabym bardzo zaskoczona, bo widzialam peniska i jajeczka miedzy nogami, polozna dokladnie pokazala co i jak i na tym etapie to juz widac roznice, a tam cos zdecydowanie sterczalo, jak trzecia noga :P

JajkoNiespodzianka, Helenucha Klucha, Paula222, Kawokado, evus, Madzik84 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajkoniespodzianka, jedynym sposobem jest wyjście z domu:P

Kirys, nie strasz dziewczyn:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys u nas bedzie identyczna roznica wieku, bo 4 lata. Az sie boje, chociaz maz byl raczej grzecznym dzieckiem, Olaf poki co tez jest raczej grzeczny, wiec moze nie bedzie tak zle :P

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie podejście jeśli chodzi o pranie ubranek dziecięcych? Na ile stopni? Wszystko trzeba prasować? Miśki też pierzecie? xD Kompletnie się na tym nie znam :D

• miluszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam położną to powiedziała ze mam kupić w aptece, jak pójdę to się okaże :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka ja pralam wszystko na 90 stopni, bez dodatku zadnych zmiekczaczy bo moga uczulac, tylko proszek lub plyn dla niemowlat. Nic nie prasowalam, wydaje mi sie to zbedne :P Misiow tez nie pralam, ale byly nowe, te po mnie byly juz prane. Nie pralismy tez zadnych narzut na krzeselka etc, tylko posciel i ubranka, pieluszki tetrowe.

JajkoNiespodzianka, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Jakie macie podejście jeśli chodzi o pranie 4ubranek dziecięcych? Na ile stopni? Wszystko trzeba prasować? Miśki też pierzecie? xD Kompletnie się na tym nie znam :D

Ja w 40 stopniach prałam i do tego podwójne pĺukanie. Miśki jak mam do prania to piorę w 30 stopniach i nic się z nimi nie dzieje. Miśki są piesków więc często są prane ale z żadnym nigdy nic sie nie stało w pralce

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais nie skurczyly sie?

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kuleczka bylabym bardzo zaskoczona, bo widzialam peniska i jajeczka miedzy nogami, polozna dokladnie pokazala co i jak i na tym etapie to juz widac roznice, a tam cos zdecydowanie sterczalo, jak trzecia noga :P

Też chce to zobaczyć jutro u swojego! :P
    A imię wybraliście?

beatas lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków :)

Ja już wyglądam jak co najmniej w 30 tc ;/ Przy poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle brzuszka, każdy robił zdziwienie na słowo "jestem w ciąży"

Ignaś dokazuje co nie miara, oto dowód..

c4d60aa6d4c12bd6med.jpg

A to brzuszek w całej okazałości z 22 tygodnia, właśnie ... dziś wkroczyliśmy w 22 tydzień, czas leci za szybko, dopiero co dowiedziałam się o ciąży, o tym że noszę pod sercem małego Ignasia a tu już połowa za nami i niedługo zanim się obejrzę będę musiała pakować torbę i się szykować do porodu !

a8062a530af0c03bmed.jpg

A jeśli o porodzie mowa, wczoraj dostałam pierwsze zlecenie udziału przy porodzie jako fotograf - jest mi niezmiernie miło a zaraz boję się czy podołam takiemu wyzwaniu :)
    super brzuszek, oj widzę nie jestem sama, bo się już martwiłam, że mocno idzie do przodu ;) wiec się pocieszyłam :)) ze tak ma być :))
    dziewczyny właśnie co z tym belly ze juz nam pokazuje 6miesiąc, skoro wg ksiażek 6-y zaczyna się od 24-23tygodnia ?

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czujecie już wyraźnie ruchy Waszych maluszków, czy póki co tylko takie lekkie bulgotania i puknięcia? Miewacie przerwy w odczuwaniu ruchów?

9ewns65gxjq3gces.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Dostałam fajną płytę od położnej. "Poradnik na początek to co najważniejsze o ciąży, porodzie i połogu"
    Dużo rzeczy w pdf jest więc jak któraś by chciała mogę poprzesyłać na maila
    jestem zainteresowana :)

feegu6l.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ