Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dais nie jesteś sama
Też się boję , jak to będzie wyglądać z samymi chłopakami w domu
Repose hmm ja nie mam takich plam, ale zawsze po pobraniu każą przycisnąć wacik żeby właśnie taki ,,siniec'' się nie zrobił..
mmarzenak śliczna dziewczynka
A ja jak na szpilkach siedzę właśnie przyjaciółka mi napisała że od wczoraj ma skurcze co 30 min termin ma na sobotęCiekawe kiedy urodzi, już nie mogę się doczekać aż odwiedzę ja po porodzie i zobaczę malucha
mmarzenak, Helenucha Klucha, Repose, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Jennyxs gratuluje synka
Dais ja z mezem i synkiem juz powoli swira dostaje takze wytrwalosci i sily i cierpliwosci ci zycze z twoimi trzema mezczyznami ^^
Kirys ja nigdy nie jestem sama na pobraniu bo tak sie boje igiel i krwi ze nie weszlabym do gabinetu tesciowa zawsze trzyma kurtke itp..
Moze to wina tego ze ja dosc dlugo ta reka wgl nie ruszam po pobraniu bo mnie boli :p
A laborantka to wstretna s*** im bardziej sie boisz tym ona ma wieksza przyjemnosc z tego pobieraniaJennyXS lubi tę wiadomość
-
Mi tam sie zawsze robil siniak na rekach, w poprzedniej ciazy pobierali mi z obu, bo nie umiala pielegniarka znalezc zyly (mam mocno ukryte) i mialam na obu rekach siniaki. Wygladalam jak cpunka
Duzo zalezy chyba jednak od umiejetnosci pielegniarki bo 2 moze 3 razy w zyciu pobrali mi krew bez zbednego szukania i sladu nawet nie bylo.
Ano Olaf bedzie mial kompana do szalenstw. A z tym trzecim to jakby ktos mi dal gwarancje, ze bedzie dziewczynka to bym moze trzecie rozwazala, ale ze jest tez spora szansa na chlopaka to z 4 w domu chyba bym oglupiala, bylaby taka rodzinka.pl
Strasznie sie ciesze, ze znam plec i ze maly jest zdrowy, to najwazniejsze
Paula moze lada niebawem juz bedziesz mogla zobaczyc maluszka.
Mialam USG robione w szpitalu i wlasnie chodzil na korytarzu chlopak z takim slicznym, malym noworodkiem. Jej, ale sie nie moge doczekac zobaczyc naszego malego
Kourtney mozesz zmienic mi date na 12 czerwiec, bo cos po ostatniej wizycie pokrecilam z tym 10 i dopisac chlopczyka.Repose, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Łał, dziewczyny, zazdroszczę Wam że znacie już płeć
Ja dziś od rana nie mogę sobie znaleźć zajęcia, pierwszy raz od początku ciąży czuję, że zaczyna mi się nudzić w domu. Z drugiej strony nie mam na nic siły, więc taka jakaś bylejakość mnie dopadła. Macie jakieś sposoby na zastrzyk energii?
-
Kuleczka bylabym bardzo zaskoczona, bo widzialam peniska i jajeczka miedzy nogami, polozna dokladnie pokazala co i jak i na tym etapie to juz widac roznice, a tam cos zdecydowanie sterczalo, jak trzecia noga
JajkoNiespodzianka, Helenucha Klucha, Paula222, Kawokado, evus, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
JajkoNiespodzianka ja pralam wszystko na 90 stopni, bez dodatku zadnych zmiekczaczy bo moga uczulac, tylko proszek lub plyn dla niemowlat. Nic nie prasowalam, wydaje mi sie to zbedne
Misiow tez nie pralam, ale byly nowe, te po mnie byly juz prane. Nie pralismy tez zadnych narzut na krzeselka etc, tylko posciel i ubranka, pieluszki tetrowe.
JajkoNiespodzianka, Kawokado lubią tę wiadomość
-
JajkoNiespodzianka wrote:Jakie macie podejście jeśli chodzi o pranie 4ubranek dziecięcych? Na ile stopni? Wszystko trzeba prasować? Miśki też pierzecie? xD Kompletnie się na tym nie znam
Ja w 40 stopniach prałam i do tego podwójne pĺukanie. Miśki jak mam do prania to piorę w 30 stopniach i nic się z nimi nie dzieje. Miśki są piesków więc często są prane ale z żadnym nigdy nic sie nie stało w pralce
-
dais wrote:Kuleczka bylabym bardzo zaskoczona, bo widzialam peniska i jajeczka miedzy nogami, polozna dokladnie pokazala co i jak i na tym etapie to juz widac roznice, a tam cos zdecydowanie sterczalo, jak trzecia noga
Też chce to zobaczyć jutro u swojego!
A imię wybraliście?beatas lubi tę wiadomość
Mały Ryś -
AnnieLov wrote:Gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków
Ja już wyglądam jak co najmniej w 30 tc ;/ Przy poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle brzuszka, każdy robił zdziwienie na słowo "jestem w ciąży"
Ignaś dokazuje co nie miara, oto dowód..
A to brzuszek w całej okazałości z 22 tygodnia, właśnie ... dziś wkroczyliśmy w 22 tydzień, czas leci za szybko, dopiero co dowiedziałam się o ciąży, o tym że noszę pod sercem małego Ignasia a tu już połowa za nami i niedługo zanim się obejrzę będę musiała pakować torbę i się szykować do porodu !
A jeśli o porodzie mowa, wczoraj dostałam pierwsze zlecenie udziału przy porodzie jako fotograf - jest mi niezmiernie miło a zaraz boję się czy podołam takiemu wyzwaniuwiec się pocieszyłam
) ze tak ma być
)
dziewczyny właśnie co z tym belly ze juz nam pokazuje 6miesiąc, skoro wg ksiażek 6-y zaczyna się od 24-23tygodnia ?
JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość