X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Repose Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez tak macie po pobraniu krwi?
    Robi mi sie kolo o srednicy prawie 3 cm najpierw ten plac jest czarno fioletowy pozniej ciemno czerwony i tak po okolo 2 tygodniach znika .

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pałaszuje ogórkową. Nagotowałam na 3 dni :D mmm

Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilianka:)
    c110dd3257f7ff24med.jpg

Helenucha Klucha, miluszka, Repose, beatas, JennyXS, Madzik84, kirys, Lila2703, Paula222, dais, oldżi, fairy_tale, Pati_89, Helen, SShape, Kawokado, Misia15, Magda34, Paula1991, ansad, evus, Kourtney, Agabtm lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak jaka słodka <3 <3 <3 :-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak sliczna :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak słodziutka :)

Repose może nie uciskasz 5 min tego i Ci wychodzi siniak

mmarzenak, Repose lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annelov, masz ogromny brzuszek!! Ale to słodkie<3 podobno w drugiej ciazy szybciej rośnie;) u mnie prawie nie widać, mąż się martwi, że pewnie mało jem i dzidziuś ma ciasno:D
    Oby ten poród nie zaczął się w nocy, bo jak Ty biedna dasz radę.. W każdym razie trzymam za Ciebie kciuki;)

Miluszka, dzieci się jeszcze nie urodziły, a już nas tyle kosztują:D

Pati,ja się rad mamy nie boję, bo ona z tych "niewtrącających";) ale z teściową będzie ciężej, bo małej jeszcze na świecie nie ma, a już krytykuje, że huśtawkę kupiłam, a nie powinno się uczyć bujania dziecko, będzie przez to rozbawione, itp:D ale ja sie nie mam zamiaru tym przejmować:D

U mnie jeszcze nie ma takich kulek:( pupki mi nie pokazuje;P

Dopiero wstałam, ale zasnęłam dopiero o 2 w nocy!

miluszka lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałyście już skierowanie na test tolerancji glukozy? Ja wczoraj dostałam, kupiłam glukozę i teraz tak się zastanawiam w jakiej ilości wody to trzeba rozpuścić i czy wodę muszę mieć swoją czy powinny mieć w laboratorium?

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka wlasnie uciskam bo ja straszna panikara jestem i nienawidze krwi wczoraj jak mi pobierala to slyszalam jak krew splywala do probowki myslalam ze zwymiotuje :/ blee moze to troche moja wina bo ja sie spinam strasznie na pobieraniu.

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam! Uwielbiam ogórkową :)
    A miejsce po pobraniu krwi rzeczywiście trzeba dosyć długo uciskać.
    Lilka jest prześliczna! Mam nadzieję że na jutrzejszej wizycie też zobaczę mojego malucha w takiej wersji.

mmarzenak, AnnieLov lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, albo masz wyjątkowo nieumiejętną laborantkę.. Ja tylko raz tak miałam, jak wredna baba mnie kłuła..

Miluszka, weź tylko glukozę, w laboratorium Ci to rozpuszczą:) nie musisz mieć swojej wody, ale ostrzegam, że duuużo tego trzeba wypić: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 11:22

Repose, miluszka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka a to nie dostajesz tej glukozy w labolatorium ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam:)

Piękne te brzuszku małe i duże :) dzieciątka przeurocze :)

U nas w poniedziałek na izbie przyjęć do szpitala okazało się że rozbójnik w brzuchu jest mężczyzną :) z czego baaaardzo się cieszymy :)

Pati nasz szkrab też chyba dupke nam pokazuje :)

beatas, Lila2703, Helenucha Klucha, kirys, Repose, fairy_tale, Helen, Madzik84, Kawokado, Misia15, Paula1991, evus, Kourtney lubią tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz postaram sie was nadrobic. Poki co pisze, ze jestem po USG. Nasz maly MEZCZYZNA rozwija sie prawidlowo, serduszko bilo poprawnie, paluszki, nozki, stopki, narzady wewnetrzne w porzadku. Polozna sprawdzala wszystko dokladnie i wyglada na to, ze bedziemy miec zdrowiutkiego chlopaczka, czyli drugi chlopak nam sie szykuje. To znaczy, ze bede musiala dokupic nowy kapturek do wozka, bo ten co mamy jest rozowy :P, ale przynajmniej mam spory zapas ubran :P Az sie boje wyobrazic co sie bedzie dzialo jak oboje beda starsi, biedna ja jedyna baba w domu i 3 chlopow :P
    Przez cale USG maly pil wody plodowe i lezal sobie na swoich rekach pod glowka, relaksujac sie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:43

beatas, JennyXS, Helenucha Klucha, kirys, mmarzenak, Repose, oldżi, fairy_tale, Helen, Madzik84, Kawokado, Misia15, cass, Paula1991, evus, Kourtney lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny dostałyście już skierowanie na test tolerancji glukozy? Ja wczoraj dostałam, kupiłam glukozę i teraz tak się zastanawiam w jakiej ilości wody to trzeba rozpuścić i czy wodę muszę mieć swoją czy powinny mieć w laboratorium?
    ja na test glukozy ide w nastepny czwartek. A glukoze trzeba miec swoją?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Kuleczka wlasnie uciskam bo ja straszna panikara jestem i nienawidze krwi wczoraj jak mi pobierala to slyszalam jak krew splywala do probowki myslalam ze zwymiotuje :/ blee moze to troche moja wina bo ja sie spinam strasznie na pobieraniu.
    A może zginasz rękę w łokciu? Bo na wyprostowanej trzeba uciskać co najmniej 5 minut od razu po pobraniu i najlepiej nie przerywać. Zwykle mam problem jak się wtedy zabrać z ubraniem i torebką.

Repose lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, to Olaf będzie miał braciszka;) ale z dziewczynką macie jeszcze szanse - do 3 razy sztuka:P

Jenny, gratuluje! ;)

Mmarzenak, ja czytałam w laboratorium,że trzeba kupić w aptece swoją... Nie wiem jak jest na nfz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 11:30

JennyXS lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Dostałam fajną płytę od położnej. "Poradnik na początek to co najważniejsze o ciąży, porodzie i połogu"
    Dużo rzeczy w pdf jest więc jak któraś by chciała mogę poprzesyłać na maila
    Ja poproszę! :-) Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, jak przyjmiesz, to podam Ci adres mailowy.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS gratuluję synka! A co robiliście na izbie przyjęć?

Dais cudownie, drugi chłopiec, Olaf będzie miał kompana do zabawy i nie tylko zabawy :-P

JennyXS lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nóżki mojej księżniczki:
    66425da0cc271874med.jpg

kirys, Helenucha Klucha, dais, beatas, fairy_tale, Madzik84, Kawokado, Paula1991, evus, Kourtney lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ