X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajo brzuszek zgrabny !!!!!!

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Kolejny "sprzęt" do kolekcji :D
    bc9461833daf56a3med.jpg

1f907add6c701e6amed.jpg

Te pierwsze smoczki to nasze :-) fajne sa

beatas lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszków ciazowych to moje obie sąsiadki rodzą podobnie i jedna płaska a druga już jak w 6 miesiącu była a były obie w 19tc każda figura inna :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati brzuszek śliczny, taki jaki powinien być :)
    sama w sobie jesteś szczuplutka, wiec wszystko w normie :).

feegu6l.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko śliczny brzuszek :)

Pati cmok cmok smoczki słodziaki :)

Agabtm podoba mi się ten amelis, no ale proszę Cię do tej ceny co on mi mówi to jakieś parchy stare brzydkie są :P

Ja po dentyście mam już spokój, jeszcze tylko czyszczenie kamienia w marcu i luz blus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 16:50

Pati_89, Melissa84, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Jajko śliczny brzuszek :)

Pati cmok cmok smoczki słodziaki :)

Agabtm podoba mi się ten amelis, no ale proszę Cię do tej ceny co on mi mówi to jakieś parchy stare brzydkie są :P

Ja po dentyście mam już spokój, jeszcze tylko czyszczenie kamienia w marcu i luz blus :)
    Kurde biedna jesteś z tym swoim chopem wiesz co tak myślałam o Tobie i za taką cenę to znalazłam tylko coś takiego nowego http://dadaparadisogroup.com/sklep/produkt/101/WIELKA%20WYPRZEDAŻ%20!%20Carino%20Pastel%203w1
    Wiem, że to nie jest piękne ale cena spoko.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm hehe ale nie wiem czy doczytałas dobrze że do 250 zł hehe. Spoko zobaczysz ja i tak się uprę na tego co będę chciała i nie będzie odwrotu :)
    Szwagier mi pisał kiedyś że może nam dać mutsy rider ale napisał że jako drugi wózek czyli nie jest taki super już pewnie, a w piwnicy przeleżał już chyba 5 lat. No ale mi w tym mutsy nie pasuje to że ma taki kijowy koszyk na zakupy, a ja to pewnie jak wielbłąd będę chodziła obłożona :P

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No doczytałam tylko Ty też pisałaś o używanym za 800 dlatego pokusilam się o dodanie tego linka. Nie poważny żeby dać za wózek 250 zł normalnie w głowie mi się to nie mieści.

kuleczka777 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mało realne, nam udalo się w poprzedniej ciąży kupić używany za 500 zl i była to niemożliwa okazja. Chyba ze on sobie wyobraża taki starego typu, bez skrętnych kółek tylko z gondolą. Mam nadzieję że uda Ci się go przekonać do bardziej realnych wydatków, tak do 1000 zl lub 700.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• jane Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwilę kobitki, żeby się przywitać :)
    Dziś pierwszy dzień w pracy po 2tygodniowym zwolnieniu i jestem padnięta. Nie dość że się nie wyspałam, to na dodatek nie wiedziałam gdzie ręce włożyć. W skrzynce czekało na mnie ponad 1000 maili! No ale cóż, życie i pracować trzeba.
    A Wy jeszcze chodzicie do pracy czy już na zwolnieniach?
    A propos brzuszków - bardzo fajne :)

Lila2703 lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

A ja dzisiaj poszalałam troszkę na zakupach w Coccodrillo (m.in. udało mi się upolować body z dinozaurem, tak jak wcześniej kaftanik). Niektóre ciuszki były przecenione, no i była promocja, że przy zakupie dwóch rzeczy druga jest o 50% tańsza :)

Oto moje zdobycze:
    dpmbnam8z95y_t.jpg

evus, beatas, Pati_89, kirys, cass, mmarzenak, kuleczka777, Kaja, Helenucha Klucha, madziak2202, Kourtney, ansad lubią tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• evus Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczne brzuszki :) moja przyjaciolka w 9 miesiacu miala taki jak Wy :) wiec to prawda, ze kazda figura inna

ja sie jeszcze zastanawiam nad materacykiem, bo slyszalam za najlepsze lateksowe, bo nie uczulaja, grzyby i inne swinstwa sie nie trzymaja i w ogole sa naj..

a termometr to juz w ogole masakra, co rusz inna opinia, ale niestety podobno najlepsze sa rteciowe. pytanie tylko jaka trzeba miec wprawe zeby zmierzyc temperature w pupce ;)

a w ogole to strasznie spiaca przez ta wiosne jestem. czyzby juz przesilenie?

milego wieczorku

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa, piekne ubranka <3

Pati, jajko - duże brzuszki już macie! U mnie tez coś tam już widać - jutro Wam wrzuce:P

Evus, ja też jestem mega zmęczona, ale może to przez to, że kiepsko spie:/

Co do termometrów, to podoba mi się ten microlife nc150, bo można nim też mierzyć temperaturę wody i mleka w butelce! Któraś z Was polecała, więc ją chyba się skusze:)

evus, Pati_89, Melissa84, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki trochę mnie tutaj nie było ale trochę ostatnio zamieszanie mamy z tym remontem i głównie na tym się skupiam.

Wasze brzuszku są jeszcze takie malutkie i zgrabne aż mi się wierzyć nie chce że ja mam już taki bęben... A mówią że w pierwszej ciąży później widać ehe...

Miałam dzisiaj to badanie krzywej cukrowej. Rzeczywiście do najprzyjemniejszych nie należy...ten roztwór jest obrzydliwy i najgorsze to go wypić później już z górki :-) jutro jadę zapisać się na szkole rodzenia i na zakupki dla mnie więc doczekać się nie mogę :-)

Co do termometrów fajny ten o którym piszecie ale ja gomchyba kupie po porodzie a narazie zaopatrze się w taki zwykły elektroniczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 19:38

f2w343r8930pqaay.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o termometry to wiem z doświadczenia jedno- jak maluszek cierpi i płacze, do tego przykładowo ma bóle brzuszka to jedyne o czym się myśli to żeby tą temperaturę zmierzyć jak najszybciej. Dlatego szczerze polecam Wam dziewczyny termometr tego typu co mam ja- przykładany do główki i jednocześnie z końcówką do ucha. Zaoszczędza to czasami dużo stresu i mamie i maluszkowi

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Macie piękne brzuszki! Mój jest jeszcze dość malutki ale zaczyna coś widać.

Znalazłam fajną stronkę z ubrankami i akcesoriami dla dzieci-moim zdaniem bardzo tanio tam jest, jakby któraś z Was była zainteresowana to podrzucam linka.

http://jasieczkowo.com/

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• kirys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, jak to mi dziś kuzynka napisała - duży brzuch ułatwia negocjacje :-) - więc wierzę, że uda się Wam wypracować jakiś kompromis.

Ja będę miała sporo rzeczy od siostry, typu ubranka, fotelik, na wózek musimy poczekać, bo siostrzenica jeszcze z niego korzysta i nie wiadomo jak będzie do czerwca... Mąż się upiera, żeby zaczekać, więc mu powiedziałam, że skoro tak chce, to niech wie, że w razie czego później zostanie to na jego głowie. Co do łóżeczka, to się zastanawiam, bo kolor ma wogóle nam nie pasujący. Siostra twierdzi, że można przemalować, mąż by to zrobił sam, tylko zastanawiam się czy można kupić lakier, który będzie bezpieczny dla dziecka???

Jane ja jestem na zwolnieniu od 6 tygodnia ciąży, ze względu na wcześniejsze poronienie. Nie wyobrażam sobie pracować teraz, bo mam pracę stresującą, wymagającą stuprocentowego skupienia uwagi i szybkości.

kuleczka777 lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys są farby antyalergiczne bezpieczne dla dzieci
    http://beckers.pl/produkty/emalie-do-drewna-i-metalu
    ze znakiem ecolabel i tam masz na dole dwa rodzaje w zaleznosci od podłoza.
    a tu masz paletę kolorów
    http://beckers.pl/kolory/do-drewna-i-metalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:30

kirys, Kawokado lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys ja nie mam od kogo niestety dostać więc trzeba pokupowac ;) no ale na wózek zawsze znajdę kasę, znowu nie przesadzam z ceną :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• dais Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie mozesz kupic farbe ekologiczna specjalna dla artykulow dzieciecych. Ja pracuje i na macierzynski pewnie bede szla dopiero w maju, a w kwietniu tydzien urlopu bo przyjezdzamy do Polski. Mialam dzisiaj robione to zalegle usg ze wzgledu na woreczek i juz wszystko wiadomo. Kamol jak byl tak i tam siedzi, jest takim gigantusem jakim byl, wiec dobrze ze nie urosl przez moje lata odsuwania operacji. Lekarz powiedzial, ze jak urodze to bede miala laparoskopie bo nie moge juz tego przesuwac, wiec w lipcu beda sie ze mna kontaktowac. Troche przeraza mnie to ze bede musiala jechac do innego szpitala 100 km dalej majac niemowlaka malutkiego, zostawiajac go z tata. Poki co staram sie o tym jeszcze nie myslec.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ