X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais wszystko będzie dobrze najważniejsze że kamol nie rośnie i oby nie dokuczal a laparoskopia to Pikuś 3 dziurki i po bólu :-)

Koleżanka tydzień po porodzie wylądowała w szpitalu na woreczek tatuś plus teściowa walczyli dzielnie z młoda :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, tatuś będzie miał szkołę życia:D ja nie wiem, czy mój dałby radę:D

Jane, ja jestem na L4 już od grudnia i szlag mnie trafia w domu, ale z drugiej strony z każdym dniem czuję się bardziej zmęczona i "cięższa", więc raczej bym nie wytrzymała w pracy..

Kuleczka, mąż pewnie nie ma pojęcia ile kosztują wózki:P pokaz mu jakiś okropny i powiedz, że jedynie ten możesz mieć za 250zł:D albo spacerówkę -parasolkę i zapytaj, jak masz noworodka w tym wozić:D na pewno dojdziecie do porozumienia;)

Kirys, koleżanka też będzie przemalowywała łóżeczko:) muszą być takie farby, w końcu stolarze też je malują:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dnia latania za drzwiami ale udało się ehhh

Dais ojj współczuję laparo ja miałam już dwie w tym jedną jak Franek miał 3 miesiące okropnie się za nim wytęskniłam :( A mój dał radę pomimo , że to było nasze pierwsze dziecko :) Z resztą, jestem spokojna jak Franek sam z nim jest

Smoczki super, Franek używa tych z Lovi Zielony i Niebieski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:44

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pocieszenie, samej laparoskopi sie nie boje, ale narkozy. Od zawsze mam paniczny lek przed narkoza i tym ze ktos mnie uspi i ja juz sie nie obudze. Nie wiem skad to sie wzielo, ale jest na tyle trwale ze tyle lat nie odwazylam sie na zabieg wlasnie z tego wzgledu. Mysle, ze maz sobie da rade, z Olafem zostawal w podobnym czasie jak musialam jechac do Wro zdawac egzaminy a mieszkalismy w Siemianowicach. Bardziej obawiam sie jak ja sobie dam rade bez malenstwa i synka.
    Moj brzuszek zrobil sie nagle mocno widoczny, chyba uslyszal moje zazalenia ze jest niewidoczny. Aktualnie jedyna rzecz ktora go ukrywa to kurtka zimowa, ale nawet w bluzie juz jest mocno wypukly. Nie narzekam, przynajmniej widac ze jestem w ciazy :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais żebyś Ty widziała jak ja przeżywałam pierwszą laparoskopię ... Strach jak nic, właśnie przed narkozą... Nie obyło się bez łez, ale i przy drugiej. Jak myślałam , że być może widzę Franka ostatni raz w życiu i że nawet nie będzie matki pamiętał to normalnie... Musi być dobrze :)

Powiem szczerze, że panicznie też boję się cesarki, bardzo bym chciała jej uniknąć ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula sama cc nie jest zła tylko to wklucie i stanie po 9h to była dla mnie porażka :-/ a jak pod prysznicem przyszła mamusia i mówi że ona bez szycia i piekniecia sn 5,5 kg urodziła to sz mnie tam Nadole zabolało :-) to była największą dziewczynką na oddziale z jedynką w buzce !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais czyli tłusty czwartek zadziałał ;-) i brzuszek wyskoczył! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie tą cesarską, bo już i tak nie mogę w nocy spać:((

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Nie straszcie tą cesarską, bo już i tak nie mogę w nocy spać:((

Nie straszymy ja boję się igieł i też byłam przerażona ale idadz z patologi na porodowke to se myślałam Ci teraz to mnie pewnie 16h przecwicza bom pierworudka , a tu akcja cc tak szybko to poszło ze mój M nawet oka po nocce nie zamknął i znów do szpitala jechał !!!!!

Nie ma się czego obawiać oni wiedzą co robię jak dla mnie to mieć w szpitalu dr ktory ciaze prowadzil i to mi głupie myślenie włączyło !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kiedy kupujecie staniki do karmienia? ja jestem chyba jakaś świrnięta bo chciałabym mieć już wszystko! Właśnie się powstrzymałam przed kupieniem laktatora :P

Lila2703, Melissa84, MADZIA 87 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra smigam spać bo kaszel mnie męczy od piątku i różnie to bywa że spaniem plus chore dziecko ful serwis :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc
    ps. Tylko za dużo nie piszta ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha ja sobie obiecuję że w tym miesiącu już nic nie kupuję po czym następnego dnia przeglądam ubranka i co mi się tam nasunie :D o staniku jeszcze nie myślałam ale mam już dwie piżamy hehe :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też znalazłam na allegro fajne piżamy i chyba kupię w tym miesiącu :)

http://allegro.pl/koszula-nocna-kr-rozpinana-ciazowa-karmienia-m-i5799732201.html

Kawokado lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staniki podobno dopiero w 8 miesiącu:) bo biust rośnie dalej:p

Helenucha Klucha, Lila2703, Kaja lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszul, to na jednym z blogów dziewczyna kupowała na allegro po około 20 zł i była bardzo zadowolona:) mogę Wam podesłać link, bo mam zapisany:P

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już noszę stanik do karmienia ;) Ale po 1 ciąży go mam, jest mega wygodny :) Ale lepiej poczekać właśnie do ok 8 miesiaca z zakupem :)

beatas, Helenucha Klucha, Kaja lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne też te piżamy :) ja mam dwie takie byle jakie po domu ale zakupię jeszcze ze dwie do szpitala no i szlafrok bo mam taki grubaśny na czerwiec nie bardzo hehe :D

Beatas podeślij :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17268970&id=78017

Proszę<3 ona miała te z sercem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 23:48

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Wpadam na chwilę kobitki, żeby się przywitać :)
    Dziś pierwszy dzień w pracy po 2tygodniowym zwolnieniu i jestem padnięta. Nie dość że się nie wyspałam, to na dodatek nie wiedziałam gdzie ręce włożyć. W skrzynce czekało na mnie ponad 1000 maili! No ale cóż, życie i pracować trzeba.
    A Wy jeszcze chodzicie do pracy czy już na zwolnieniach?
    A propos brzuszków - bardzo fajne :)

Ja pracuję, dobrze się czuję więc nie ma problemu z chodzeniem do pracy, w domu bym zwariowała :D

cass lubi tę wiadomość

‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ