X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ja to bym się bała wozić dziecko w czymś takim po ulicach. Widziałam jak u nas jeżdżą z tym właśnie po ulicach i normalnie strach

ja mam to szczęście, że mieszkam na wsi i mamy tu piękne, bezpieczne tereny do jazdy :)

u mnie wszyscy z rodziny jeżdżą na rowerze :) ja i R bardzo często, mój tato to prawie codziennie jeździ oglądać ptaki i zwierzynę nad wodą. moi teściowie też co weekend w wakacje wybierają się na wycieczki rowerowe dla odstresowania. teściowa rowerem dojeżdża do pracy. jesienią rowerem jeździmy na grzyby :) do czasu kiedy moj potomek nie nauczy się jeździć na swoim własnym rowerku, muszę znaleźć jakieś dobre rozwiązanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:11

dqpri09kir2ck4nc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale źle spalam:( musze chyba poprosić lekarza o przepis na sen, bo dopiero kolo 3 udalo mi się zasnąć.. Obudzilam sie o 5 i zasnęłam znowu kolo 7:(
    Też mi słoneczko świeci w oczy:)

Kuleczka, czemu mąż Cie zdenerwował?

Dorjana, jak z dzidzia? Wszystko w porządku?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie też piękne słonko dziś, ale strasznie wieje :/
    Lila gratuluje udanej wizyty :)
    Pati jaki Ty masz fajny brzuszek, mój taki duży...a mamy podobny wiek ciąży.
    Dziś o 11 mam pierwsze spotkanie z położną u mnie w domu. Na oczy jej nie widzialam, ale koleżanki polecały mi ją, więc zadzwoniłam. Mam nadzieję, że bedzie fajna

Lila2703 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak po takich drużkach to co innego też bym się pewnie puściła, ale na ulicę w mieście nigdy mało to wariatów jeździ i jakby się coś stało to bym chyba sobie nie wybaczyła.

a beatas szkoda gadać kiedyś mi mówił o wózku że tyle i tyle się przeznaczy, a wczoraj jak mu chciałam pokazać to tylko o cenę zapytał i powiedział że nie że używany żebym poszukała do 250 zł ehhh faceci.

Znalazłam używane ale kawał drogi i po 800 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:31

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś całkiem nieźle spałam, za oknem niestety szaro buro :(

Pati prześliczny brzuszek :)

Kuleczka a co mąż przeskrobał ??

U nas walentynki to temat taki, coś by się porobiło , ale nie ma co :P Mąż widzę, że chce je jakoś spędzić, nawet cieszył się , że wolne z pracy dostał na walentynki. A mi hmm jakoś nic się nie chce :)

Chciałabym położyć się spać i ocknąć się w maju / czerwcu, jak już się będziemy przeprowadzać i Jaś będzie mógł bezpiecznie wychodzić...

Co do wożenia dzieci na rowerze, ja synka latem raz wzięłam na tylni fotelik, oczywiście kask był... Ale mi na nim zasnął :P No i tyle było z wycieczki, że zasypiał głowa mu opadała hehe. Ale w tym roku już będzie większy ale znów Jaś za mały ;) Ale też uwielbiam rodzinne wypady - na wsi oczywiście, bo w mieście to żadna przyjemność :/

Co do termometru, nie wyobrażam sobie musieć synkowi mierzyć w pupce, on by nie uleżał z tym termometrem i prędzej szału by dostał. Jak miał 10 mc zachorował na trzydniówkę, miał gorączkę nawet po 40 stopni która skakała na prawdę nagle, całą noc mierzyliśmy mu temp co godz - dwie aby mieć pod kontrolą. Pomimo leków po godzinie potrafiła skoczyć do 40 stopni wtedy od razu kąpiel chłodząca itp.. Straszne to było.
    A termometr jaki mamy to bezdotykowy MicroLife Nc100 ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ma to swoje plusy i minusy :D w niedzielę usłyszałam od babci męża że: "Już coś po mnie widać" Już w 6 miesiącu hehe :)

Też mam problem z tym termometrem bo słyszę różne opinie i jedna odbiega od drugiej :/ i dalej nie wiem jaki kupić :)

Magda34, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula skads to znam, Olaf trzydniowki nie mial, ale temperatury u niego skacza tak jak piszesz. Od razu do 40, zazwyczaj musielismy stosowac naprzemiennie paracetamol z ibuprofenem (godzina przerwy miedzy nimi), bo inaczej temp mimo chlodnych kapieli, okladow nie schodzila. Potem spadala do 36.6 i za 3 h znow potrafila byc 40. Strachu nieraz sie najadlam niemozliwego, szczegolnie jak maly zlapal krup (taki rodzaj kaszlu, ze dziecko sie dusi i traci oddech na kilka sekund + goraczka). Eh z dziecmi to tyle stresu :P
    Jesli mieszkacie na wsi i planujecie jezdzic po lasach to moze lepiej przyczepka. My jezdzimy prawie caly rok (w zeszlym roku nawet w zimie do momentu upadku ktory opisalam) i po lasach, bo w Uppsali jest peeelno sciezek rowerowych na miescie i w lasach, prawie kazdy uzywa roweru na codzien. Dojezdzamy rowerami do pracy etc. Nigdy przyczepka nie sprawila nam problemow (no moze pierwsza bo nam ja skradli :/), w lasach dawala rade, jedynie pod gorke jest bardziej meczaco, ale wiem, ze dziecko jest bezpieczne. Madziak poczytaj o tych fotelikach na przod, bo mnie one zachwycily ale wiekszosc rodzicow je odradza, bo zachacza sie nogami o dziecko.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais na razie mieszkamy w mieście, ale mam nadzieję kwiecień / maj się wyprowadzimy na swoje na wieś, no i wtedy taka przyczepka to będzie świetne rozwiązanie :)
    A te gorączki u dzieci straszna sprawa :(

Raz się strachu najadłam, Franek miał 38,4 stopnia a ja go nakarmiłam a ten stracił przytomność i oddech - najgorszy strach jaki w życiu przeżyłam...Dopiero po fakcie się dowiedziałam , że nie można karmić dzieci jak mają gorączkę bo organizm wyłącza niektóre funkcje ( w tym przypadku oddech) bo nie ma sił trawić jedzenia :( Nigdy więcej nie nakarmię dziecka z gorączką ( a chciałam dobrze, myślałam, że zje to będzie miał siłę ) :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • cass Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka decydujemy się na ten tu: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/

Dużo dobrego o nim słyszałam, że bardzo trwały, przepuszczający powietrze, twardy tak, jak być powinien, no i może posłużyć lata.

łomatko, no tak, walentynki ;) my jakoś nigdy nic specjalnie nie robiliśmy, chyba. Mój mąż nie jest fanem takich świąt, a i ja nigdy nie przywiązywałam do tego wagi. I bez tego sobie folgujemy często ;) Chociaż taki wyjazd... hmmm, to by było coś!

Magda34 u mnie pogoda ta sama, choć słońce zdradliwe, teraz najgorszy czas na złapanie jakiegoś świństwa :/ A co do brzucha - ja codziennie widzę ten brzuch inaczej - raz że strasznie duży, raz że za mały, oszaleć można w tej ciąży! ;)

einin co słychać? :)

Magda34 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Oldżi- zasada 3xk rewelacyjna :) Muszę przedstawić mojemu Ł. :D

Ja jak córa była mała (i w sumie do tej pory) mierzyłam jej temperaturę w uszku lub na czole. Termometr dalej sprawuje się super i nigdy nie było z nim żadnych problemów.

Co do zakupów- ja też nie wierzę w zabobony żeby nie kupować nic przed narodzinami dziecka. W ciąży z Mają też wcześniej wszystko kupiłam i bardzo się z tego cieszyłam. Mój Ł. raczej sam miałby problem żeby wszystko ogarnąć, poza tym teraz mamy najfaniejszy okres ciąży na zakupy :)

Helen lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ładny brzusio :)

u Nas dziś też śliczna pogoda :) Nic tylko spacerek wskazany:) A Tu czasu brak dziś test z angielskiego :P dlatego spędzam czas na powtórkach :)

Miłego dnia :)

Pati_89 lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na stronie Tchibo jest teraz oferta dla dzieci:)

http://www.tchibo.pl/odziez-dla-niemowlat-dzieci-ciezarnych-t400063411.html

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

Dorjana, jak z dzidzia? Wszystko w porządku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:41

beatas lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana trzymam kciuki aby wszystko bylo w porzadku. Badz dobrej mysli :) Wierze ze wszystko w waszym wypadku rozwiaze sie szybko i bedziesz mogla odetchnac i cieszyc sie ciaza i zdrowym malenstwem.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    w niedzielę usłyszałam od babci męża że: "Już coś po mnie widać" Już w 6 miesiącu hehe :)

A ja słyszę już, że mam "duży brzuch" haha :D

0b1eb1f93e13f6aemed.jpg

Helen, Andzia SM, Magda34, Pati_89, mmarzenak, kirys, Kaja, fairy_tale, kuleczka777, beatas, Melissa84, evus, Abra, madziak2202, Lila2703, Misia15, ansad lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    A ja słyszę już, że mam "duży brzuch" haha :D

0b1eb1f93e13f6aemed.jpg
    Jak tak patrzę to mamy podobny :D

dais lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny "sprzęt" do kolekcji :D
    bc9461833daf56a3med.jpg

1f907add6c701e6amed.jpg

mmarzenak, Helen, Kaja, fairy_tale, kuleczka777, dais, beatas, Melissa84, evus, myszaaa, moli5, madziak2202, Kourtney, ansad lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko wcale nie jest taki duży daj spokój ludzie myślą, że w ciąży każdy Będzie miał figurę modelki.
    Pati ale słodkie Smoczki ;)
    Ja pije late żeby pójść na spotkanie z muszla, bo zapominam od kilku dni kupić kiwi. Wogole ciężko z pamięcią w ciąży przynajmniej ja często o czymś zapominam gdzie przed ciążą byłoby to nie do pomyślenia

JajkoNiespodzianka, madziak2202 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka co do wózka to masz jakieś preferencje czy chodzi tylko o cene??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo brzuszków. Widziałam ostatnio trenerkę fitnes w 7 miesiącu ciąży i brzuch ma okropny według mnie. I rozbawił mnie pewien komentarz faceta który stwierdził że woli "zwykłe" ciążowe brzuchy bo sa śliczne i okrąglutkie :)
    Zaraz znajdę ten artykuł :D

Agabtm, Kaja, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ