X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ja to bym się bała wozić dziecko w czymś takim po ulicach. Widziałam jak u nas jeżdżą z tym właśnie po ulicach i normalnie strach

ja mam to szczęście, że mieszkam na wsi i mamy tu piękne, bezpieczne tereny do jazdy :)

u mnie wszyscy z rodziny jeżdżą na rowerze :) ja i R bardzo często, mój tato to prawie codziennie jeździ oglądać ptaki i zwierzynę nad wodą. moi teściowie też co weekend w wakacje wybierają się na wycieczki rowerowe dla odstresowania. teściowa rowerem dojeżdża do pracy. jesienią rowerem jeździmy na grzyby :) do czasu kiedy moj potomek nie nauczy się jeździć na swoim własnym rowerku, muszę znaleźć jakieś dobre rozwiązanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:11

dqpri09kir2ck4nc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale źle spalam:( musze chyba poprosić lekarza o przepis na sen, bo dopiero kolo 3 udalo mi się zasnąć.. Obudzilam sie o 5 i zasnęłam znowu kolo 7:(
    Też mi słoneczko świeci w oczy:)

Kuleczka, czemu mąż Cie zdenerwował?

Dorjana, jak z dzidzia? Wszystko w porządku?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie też piękne słonko dziś, ale strasznie wieje :/
    Lila gratuluje udanej wizyty :)
    Pati jaki Ty masz fajny brzuszek, mój taki duży...a mamy podobny wiek ciąży.
    Dziś o 11 mam pierwsze spotkanie z położną u mnie w domu. Na oczy jej nie widzialam, ale koleżanki polecały mi ją, więc zadzwoniłam. Mam nadzieję, że bedzie fajna

Lila2703 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak po takich drużkach to co innego też bym się pewnie puściła, ale na ulicę w mieście nigdy mało to wariatów jeździ i jakby się coś stało to bym chyba sobie nie wybaczyła.

a beatas szkoda gadać kiedyś mi mówił o wózku że tyle i tyle się przeznaczy, a wczoraj jak mu chciałam pokazać to tylko o cenę zapytał i powiedział że nie że używany żebym poszukała do 250 zł ehhh faceci.

Znalazłam używane ale kawał drogi i po 800 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:31

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś całkiem nieźle spałam, za oknem niestety szaro buro :(

Pati prześliczny brzuszek :)

Kuleczka a co mąż przeskrobał ??

U nas walentynki to temat taki, coś by się porobiło , ale nie ma co :P Mąż widzę, że chce je jakoś spędzić, nawet cieszył się , że wolne z pracy dostał na walentynki. A mi hmm jakoś nic się nie chce :)

Chciałabym położyć się spać i ocknąć się w maju / czerwcu, jak już się będziemy przeprowadzać i Jaś będzie mógł bezpiecznie wychodzić...

Co do wożenia dzieci na rowerze, ja synka latem raz wzięłam na tylni fotelik, oczywiście kask był... Ale mi na nim zasnął :P No i tyle było z wycieczki, że zasypiał głowa mu opadała hehe. Ale w tym roku już będzie większy ale znów Jaś za mały ;) Ale też uwielbiam rodzinne wypady - na wsi oczywiście, bo w mieście to żadna przyjemność :/

Co do termometru, nie wyobrażam sobie musieć synkowi mierzyć w pupce, on by nie uleżał z tym termometrem i prędzej szału by dostał. Jak miał 10 mc zachorował na trzydniówkę, miał gorączkę nawet po 40 stopni która skakała na prawdę nagle, całą noc mierzyliśmy mu temp co godz - dwie aby mieć pod kontrolą. Pomimo leków po godzinie potrafiła skoczyć do 40 stopni wtedy od razu kąpiel chłodząca itp.. Straszne to było.
    A termometr jaki mamy to bezdotykowy MicroLife Nc100 ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ma to swoje plusy i minusy :D w niedzielę usłyszałam od babci męża że: "Już coś po mnie widać" Już w 6 miesiącu hehe :)

Też mam problem z tym termometrem bo słyszę różne opinie i jedna odbiega od drugiej :/ i dalej nie wiem jaki kupić :)

Magda34, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula skads to znam, Olaf trzydniowki nie mial, ale temperatury u niego skacza tak jak piszesz. Od razu do 40, zazwyczaj musielismy stosowac naprzemiennie paracetamol z ibuprofenem (godzina przerwy miedzy nimi), bo inaczej temp mimo chlodnych kapieli, okladow nie schodzila. Potem spadala do 36.6 i za 3 h znow potrafila byc 40. Strachu nieraz sie najadlam niemozliwego, szczegolnie jak maly zlapal krup (taki rodzaj kaszlu, ze dziecko sie dusi i traci oddech na kilka sekund + goraczka). Eh z dziecmi to tyle stresu :P
    Jesli mieszkacie na wsi i planujecie jezdzic po lasach to moze lepiej przyczepka. My jezdzimy prawie caly rok (w zeszlym roku nawet w zimie do momentu upadku ktory opisalam) i po lasach, bo w Uppsali jest peeelno sciezek rowerowych na miescie i w lasach, prawie kazdy uzywa roweru na codzien. Dojezdzamy rowerami do pracy etc. Nigdy przyczepka nie sprawila nam problemow (no moze pierwsza bo nam ja skradli :/), w lasach dawala rade, jedynie pod gorke jest bardziej meczaco, ale wiem, ze dziecko jest bezpieczne. Madziak poczytaj o tych fotelikach na przod, bo mnie one zachwycily ale wiekszosc rodzicow je odradza, bo zachacza sie nogami o dziecko.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais na razie mieszkamy w mieście, ale mam nadzieję kwiecień / maj się wyprowadzimy na swoje na wieś, no i wtedy taka przyczepka to będzie świetne rozwiązanie :)
    A te gorączki u dzieci straszna sprawa :(

Raz się strachu najadłam, Franek miał 38,4 stopnia a ja go nakarmiłam a ten stracił przytomność i oddech - najgorszy strach jaki w życiu przeżyłam...Dopiero po fakcie się dowiedziałam , że nie można karmić dzieci jak mają gorączkę bo organizm wyłącza niektóre funkcje ( w tym przypadku oddech) bo nie ma sił trawić jedzenia :( Nigdy więcej nie nakarmię dziecka z gorączką ( a chciałam dobrze, myślałam, że zje to będzie miał siłę ) :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • cass Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka decydujemy się na ten tu: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/

Dużo dobrego o nim słyszałam, że bardzo trwały, przepuszczający powietrze, twardy tak, jak być powinien, no i może posłużyć lata.

łomatko, no tak, walentynki ;) my jakoś nigdy nic specjalnie nie robiliśmy, chyba. Mój mąż nie jest fanem takich świąt, a i ja nigdy nie przywiązywałam do tego wagi. I bez tego sobie folgujemy często ;) Chociaż taki wyjazd... hmmm, to by było coś!

Magda34 u mnie pogoda ta sama, choć słońce zdradliwe, teraz najgorszy czas na złapanie jakiegoś świństwa :/ A co do brzucha - ja codziennie widzę ten brzuch inaczej - raz że strasznie duży, raz że za mały, oszaleć można w tej ciąży! ;)

einin co słychać? :)

Magda34 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Oldżi- zasada 3xk rewelacyjna :) Muszę przedstawić mojemu Ł. :D

Ja jak córa była mała (i w sumie do tej pory) mierzyłam jej temperaturę w uszku lub na czole. Termometr dalej sprawuje się super i nigdy nie było z nim żadnych problemów.

Co do zakupów- ja też nie wierzę w zabobony żeby nie kupować nic przed narodzinami dziecka. W ciąży z Mają też wcześniej wszystko kupiłam i bardzo się z tego cieszyłam. Mój Ł. raczej sam miałby problem żeby wszystko ogarnąć, poza tym teraz mamy najfaniejszy okres ciąży na zakupy :)

Helen lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ładny brzusio :)

u Nas dziś też śliczna pogoda :) Nic tylko spacerek wskazany:) A Tu czasu brak dziś test z angielskiego :P dlatego spędzam czas na powtórkach :)

Miłego dnia :)

Pati_89 lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na stronie Tchibo jest teraz oferta dla dzieci:)

http://www.tchibo.pl/odziez-dla-niemowlat-dzieci-ciezarnych-t400063411.html

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

Dorjana, jak z dzidzia? Wszystko w porządku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:41

beatas lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana trzymam kciuki aby wszystko bylo w porzadku. Badz dobrej mysli :) Wierze ze wszystko w waszym wypadku rozwiaze sie szybko i bedziesz mogla odetchnac i cieszyc sie ciaza i zdrowym malenstwem.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    w niedzielę usłyszałam od babci męża że: "Już coś po mnie widać" Już w 6 miesiącu hehe :)

A ja słyszę już, że mam "duży brzuch" haha :D

0b1eb1f93e13f6aemed.jpg

Helen, Andzia SM, Magda34, Pati_89, mmarzenak, kirys, Kaja, fairy_tale, kuleczka777, beatas, Melissa84, evus, Abra, madziak2202, Lila2703, Misia15, ansad lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    A ja słyszę już, że mam "duży brzuch" haha :D

0b1eb1f93e13f6aemed.jpg
    Jak tak patrzę to mamy podobny :D

dais lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny "sprzęt" do kolekcji :D
    bc9461833daf56a3med.jpg

1f907add6c701e6amed.jpg

mmarzenak, Helen, Kaja, fairy_tale, kuleczka777, dais, beatas, Melissa84, evus, myszaaa, moli5, madziak2202, Kourtney, ansad lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko wcale nie jest taki duży daj spokój ludzie myślą, że w ciąży każdy Będzie miał figurę modelki.
    Pati ale słodkie Smoczki ;)
    Ja pije late żeby pójść na spotkanie z muszla, bo zapominam od kilku dni kupić kiwi. Wogole ciężko z pamięcią w ciąży przynajmniej ja często o czymś zapominam gdzie przed ciążą byłoby to nie do pomyślenia

JajkoNiespodzianka, madziak2202 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka co do wózka to masz jakieś preferencje czy chodzi tylko o cene??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo brzuszków. Widziałam ostatnio trenerkę fitnes w 7 miesiącu ciąży i brzuch ma okropny według mnie. I rozbawił mnie pewien komentarz faceta który stwierdził że woli "zwykłe" ciążowe brzuchy bo sa śliczne i okrąglutkie :)
    Zaraz znajdę ten artykuł :D

Agabtm, Kaja, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ