X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylola, Kuleczka gratuluję udanych wizyt! Kuleczka ta Twoja córcia to szybko rośnie! :-)

Ja na zaparcia stosuję kiwi i kakao, bo przez lekką nietolerancję laktozy mleko krowie powoduje u mnie rozwolnienie. A jak nic nie pomaga, to gin mi polecił syrop Lactulose, ale że mam akurat Lactulosum, to to stosowałam, bo ta sama substancja czynna.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys w netto jest mleko bez laktozy lub w rossmanie masz mleka roślinne, lub jak masz zaparcie to sama mozesz zrobic mleko roslinne :)

feegu6l.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylola bardzo ładne imiona :-)

mylola lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    kirys w netto jest mleko bez laktozy lub w rossmanie masz mleka roślinne, lub jak masz zaparcie to sama mozesz zrobic mleko roslinne :)
    Właśnie gin mi mówił o mleku bez laktozy, ale jakoś nie kupiłam jeszcze, narazie rozcieńczam trochę wodą i da się przeżyć. Przynajmniej zaparć nie mam :-P

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mówicie o tej pani od wózka Quinny z Allegro? Bo wlasnie ja też do niej napisałam i bez odpowiedzi, chyba ją przerosło nasze forumowe zainteresowanie ;)

beatas, kuleczka777 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba nie nadąża :P musimy dać jej czas :P

feegu6l.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję wizyt :) Dzieciaki super rosną :D

Ja właśnie zrobiłam dość duże zakupy na allegro i trochę pieniążków poszło :D Ale czego się nie robi dla dzidziusia <3

Co do zabobonów, to producenci wózków nie pozwolą na to, mi Pani w smyku ostatnio powiedziała, że na nasz wózek "z fabryki" to tak z 5-7 miesięcy trzeba czekać :D szok ;)

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia pije lactulosum, codziennie od 3 miesiąca
    Ostatnio jadłam po kilka kiwi dziennie bo tak mi smakowało, to dziś myślałam że z wc nie wyjdę :P a nie wiedziałam że kiwi ma takie działanie :D

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Helen Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju czy ta sprzedawczyni potwierdziła informację u sprzedawcy?:P
    bo wydaje mi się to byc mykiem dilera abyście szybko zamówili ;)

Bomblica lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, w sumie mówiła nam to już przy zakupie, bo została ostatnia sztuka naszego szarego adamexa. Mój spytał z ciekawości :) Może tak powiedziała, żebyśmy kupili ;) ale gdzieś na internecie czytałam, że właśnie adamex ma to do siebie, że każe długo czekać na swoje wózki :)

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywalismy kilku termometrow i sprawdzil sie tylko jeden Microlife NC 100. Polecam firme z czystym sercem, inne termometry mialy spory rozrzut ten zawsze pokazuje taka sama temperature, ew 0.1 roznicy.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Uzywalismy kilku termometrow i sprawdzil sie tylko jeden Microlife NC 100. Polecam firme z czystym sercem, inne termometry mialy spory rozrzut ten zawsze pokazuje taka sama temperature, ew 0.1 roznicy.
    Właśnie stoję przed zakupem i ciężko się zdecydować.. Ale dobrze wiedzieć że polecasz :)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii termometrów jest jeszcze fajna stronka z opisami, porównanie różnych termometrów http://termometrbezdotykowy.pl/

dais lubi tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen spojrze sobie na ta aptekę bo nie ma co przepłacać :)
    Co do wózka to My na 99.9% Adamex Barletta Dream Collection - red dream ;)
    Jedno jest pewne dodatków amortyzatory pod gondola przyczyniają się do tego ze Nam wózek o wiele lepiej się prowadzi:) można pobujac :-)

kasju, Helen, mylola lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mozecie mi powiedziec czym bedzie sie roznic adamex od amelis ? w tych wozkach bk jak dla mnie to chyba podobne bardzo

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczko, adamex barletta ma dodatkowe amortyzatory :) Jak dla mnie lepiej się prowadziło :) Ale tak są bardzo podobne do siebie, oba pięknie się prezentują

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • cass Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

kuleczka, gratuluję udanej wizyty i witam w gronie antybiotykożerców. Masakra, ja już się czuję bardzo zmęczona tą chorobą. Witamin brać nie można, więc dzidzia jeszcze bardziej wysysa energię ;)
    A co do wózka, to ja amelis też kupuję - upatrzyliśmy sobie z mężem ten wózek już w pierwszych miesiącach i zdania nie zmieniliśmy zwłaszcza po obejrzeniu na żywo. Teraz są nowe kolory, więc trwa dyskusja, który wybrać :)

Co do materaca do łóżeczka, to zdecydowaliśmy się na lateksowy z ikei. Już kilka osób mówiło mi, że gryka wcale nie jest taka bomba, a teraz pchają te materace wszędzie :/ W każdym razie lateks zebrał najwięcej plusów, więc kupimy, zwłaszcza, że w ikei teraz 10% zwrotu na kartę za łózka i materace - pewnie na dniach się po to wybierzemy.

A co do otulaczy muślinowych/bambusowych/bawełnianych to nam skradła serce panda, o taka:
    33xfuqh.jpg

W ogóle na tej stronce cuda można znaleźć http://www.fabrykawafelkow.pl/

No i wyprawka u nas też leży - mamy ubranka, ale na tym się wszystko kończy. Muszę się wykurować, żeby siły zebrać na zrobienie konkretnych zakupów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:31

oldżi, Helenucha Klucha, Melissa84, evus, ansad lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno najlepsze są termometry do ucha i na długie lata starczają

feegu6l.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te wasze kocyki ja do środy akcja wstrzymana bo jeśli będzie drugi syn ,a bym się nie zloscila :-) to ograniczę się do kilku zakupów, a jak córka to będę szukać coś fajnego tylko ten róż ehhhhh :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais i raczej ten co Ty masz termometr biorę bo już 4 osoba go chwali aaaaaaa jeszcze niby dobre sa termometry w smoczku !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ