Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sshape te kocyki mogą Ci służyć jako kolderka, koleżanki używały zamiast koldry i cieplutko bylo maluchom, poza tym w porównaniu z innymi kocykami te sa piękne i niektóre mają jeszcze doszyte te szeleszczace papierki
SShape, miluszka lubią tę wiadomość
-
Hej Kobietki
Ja z pytaniem
czy to prawda że wózka nie można kupować przed urodzeniem dziecka ? bo aż nie wiem co mam teraz zrobić . Przyjeżdżają znajomi mojego męża i mu mówią że niby tak jest żeby nie zapeszyć a on słucha wszystkich. I teraz zadecydował że wózek i całą wyprawkę kupi jak się dziecko urodzi
hehehe bardzo mnie to rozśmieszyło ...co o tym myślicie?
Cytrynka -
miluszka wrote:no właśnie przeglądam tę stronkę, fajna jest
póki co szukam kołderki o której pisałaś ale też nie mogę znaleźć, a ten otulacz super!
http://blanca-baby.pl/produkt/Pokoj-dzieciecy-pl,posciel-i-kocyki-pl,koldry-i-poduszki-pl/blanca-koldra-poduszka-do-wozka-80x70-35x40-obszycie-100-bawelna-blanca/2563/3305
ta do łóżeczka
http://blanca-baby.pl/produkt/Pokoj-dzieciecy-pl,posciel-i-kocyki-pl,koldry-i-poduszki-pl/blanca-koldra-poduszka-dla-dziecka-do-lozeczka-wypelnienie-antyalergiczne-blanca/2561/44255 -
mmarzenak wrote:Kochane jak sobie radzicie z zaparciami? jesli takie macie...
A mi jakiś czas temu na zaparcia pomagaly winogrona zjadłam troche i na drugi dzien nie bylo problemu z zaparciami.
Wcześniej brałam też syrop jaki mi lekarz polecil- Lactulosum (na wieczór kazał wypić kieluszek rano dużo pić wody i po południu już też samo wszystko szło)
Od jakiegoś czasu naszczęście nie mam problemu -
mi pomagała kawka na zaparcia
i w sumie to było okresowo,nie piję kawy już ponad tydzień i nie mam problemu.
Najważniejsze to dużo pić
co do zamawiania kosmetyków dla dzieci najtaniej ma ta apteka
http://www.wapteka.pl/
sudokrem jest u nich najtanszy, tansza apteka od gemini, no ale wiadomo trzeba sprawdzac ceny wielu produktów. Ja też tu zamawiam dla siebie sumplementy
-
oldżi wrote:Oj zaparć to ja się strasznie boje, poki co byłam miło zaskoczona swoją przemianą materii a od kilku dni czuje się bardzo cieżko ...
Ja kupiłam z polecenia termometr Microlife NC 150, zobaczymy jak się sprawdzi
Koleżanka ma tej firmy i nie narzeka więc spr inne firmy też jeszcze !!! -
Kuleczka Twoja córcia to już kawał dziewczynki
Cieszę się, że wszystko jest ok
U mnie na zaparcia pomogło picie wody, tylko na prawdę zaczęłam pić znacznie wiecej niż normalnie
Sshape te minky podobno są na prawdęrewelacyjne. Bylam do nich sceptycznie nastawiona, ale poczytałam trochę w necie i chyba rzeczywiscie są fajne, ale tylko pod warunkiem, że to oryginalny minky a nie tańsza podróbaja jestem na etapie szukania materiałów na kocyk, bo mam taką super koleżankę, ktora pieknie szyje i obiecała mi że mi uszyje
Edit: a termometr mamy Braun do ucha(używamy go od 10 lat i jest niezawodny)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 18:11
SShape lubi tę wiadomość
-
Podublowaly mi się wiadomosci bo z telefonu wysyłałam:( Ale zauważyłam i usunęłam
Na zaparcie wypróbuje Wasze sposoby:)
Co do zakupów przed porodem to ja też w to nie wierzędziękuję za kupowanie rzeczy jak już Dzidziuś będzie na swiecie, z resztą tak jak pisalam na niektóre wózki (w tym co ja chce) czeka się do 8 tygodni więc nie mieć wózka od narodzin średnio dla mnie
Zwłaszcza na lato:)
A co do termometru to ja zamówiłam Hi- Tech (wcześniejsza firma Kardio-Test- tearz nazwe zmienili) ja mam model KT-50-PRO zobaczymy jak się będzie sprawowałOpini miał bardzo dużo pozytywnych na necie, bo to akurat Mąż zamawiał
(mierzy i temperaturę ciała, powietrza, przedmiotów, wody także wydaje się być dobry)
-
Intensywny dzień za mną i teraz mam za swoje-będę Was nadrabiać pewnie z godzinę
Byłam u kuzynki męża, która miesiąc temu urodziła córeczkęjest taaaaaka słodka i maleńka! Urodziła się miesiąc przed terminem, bo jej mamie skracała się szyjka.. Ponad miesiąc tylko leżała i bylo ok.. Ale zdecydowała się pojechać na urodziny do chrzesniaka i wieczorem już urodziła.. Z mala wszystko w porzadku, ale dziewczyny nie lekceważenie tego skracania szyjki i jak lekarz każe leżeć to trzeba się bezwzględnie zastosować...
Jane, ja w nocy w ogóle spac nie moge:( najciężej jest z samym momentem zasypiania.. nie pamiętam kiedy zasnęłam wcześniej niż koło 2...
Patutka, nie ma żadnej szansy, żebyście do siebie wrócili? Może jak dziecko się urodzi to się opamieta? Może go to przerosło, przeraziło? Pytanie tylko, czy Tu jeszcze tego chcesz?
Mylola, gratuluje córeczki! Macie pomysł na imię?z tymi ruchami to nie wiem od czego to zależy.. Je też mam łożysko na przodzie, delikatne muskania czułam od 17t3d, a mocne kopniaki czuje dokładnie od 18t!
Sshape, kocyk piękny, a szydełkowanie to ciężką i mozolna praca, także podziwiam!
Mloda, lekarz prowadzacy te zastoje zauważył? Na pewno będzie dobrze:)
Andzia, jaki to wozeczek wybraliscie?
Miluszka, jak zamowisz jakiś przewijak to podziel się potem linkiem i dwaj znać czy dobrze wykonany, bo to jedyne czego boje się kupić przez Neta: D
Mmarzenak, ja też ratowałam się kiwi:D ale znajoma miała jakies lekarstwo nawet, bo jej nic nie pomagało.. Bezpieczne dla kobiet w ciąży, gin jej przepisał..
Małacytrynka, ja nie wierzę w takie zabobony:) wozek mam już zamówiony:) ubranka też pokupione:)
Helen, zaraz będę przeglądać te wszystkie strony: D odpisała Ci ta kobieta, czy ma parasolki i inne do wózka?
SShape lubi tę wiadomość
-
Beatas własnie nie odpisała, wiec napisałam jej wiadomosc aby podała do siebie tel, aby to omówić, a może czeka na odpowiedź od producenta..kurczę nie wiem czemu się nie odzywa :/my na szczęście chcemy zamówic na koniec miesiąca ten wózek wiec aż tak się nie pali.
-
Mylola gratulacje coreczki
widzę ze kobitki rosną w siłę
Beatas ja tez do niej napisalam o foteliki to tez nie mam odpowiedzi.
Dostalam antybiotyk na 16 dni jaki amotaks i 3 globulki Pimafucin.
Ktora jeszcze bedzie kupowac ten wozek amelis ? Kojarze ze Helenucha napewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:21
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość