X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Hej dziewczyny. Mam do was pytanie odnośnie ruchów malenstwa. Od kilku dni czuje jakby słabsze ruchy. Mam wrażenie ze mały obrocie sue całkiem i kopie sobie gdzieś w środku albo w ogóle nie kopie. 16 wizyta nie chce wariowac ale czy wy tez tak macie?

Też tak czasem mam, nie martw się. A jak masz łożysko przodujące to już wogóle norma ponoć. Zjedz coś słodkiego ;)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.:)

Ja jestem na zwolnieniu od początku ciąży.
    Długo staraliśmy się o nasze maleństwo i ze względu na to i na chorobę Hashimoto lekarz sugerował mi zwolnienie. W dodatku pracuję w przedszkolu i ciągle narażona bym była na różne rotawirusy i bakterię.
    Ale ja uwielbiam swoja pracę i bycie na zwolnieniu i siedzenie w domu przez cały dzień wcale nie były dla mnie łatwe, szczególnie na początku. Teraz się już troszkę przyzwyczaiłam.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w 25 tygodniu:)
    Dzisiaj czeka mnie wizyta na 12:15, trzymajcie kciuki:)

Bardzo jestem ciekawa co z moim łożyskiem, bo cały czas mam go nisko na tylnej ściance, mam nadzieję że już się podniosło

Jak czytam co już macie to ogarnia mnie lekkie przerażenie, bo ja na razie nic nie kupiłam..oprócz maxi cosi, na razie robię tylko rozeznanie:) zresztą jestem wielbicielką zakupów internetowych, a od Was też dużo namiarów można zdobyć

Nie piszę często, bo z telefonu ciężko, ale za to Was podczytuje:))jesteście skarbnicą wiedzy

mmarzenak, Pati_89, kuleczka777, Lila2703, myszaaa, Helen, Kourtney lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas, natchnęłaś mnie na poszukiwanie koszul :p

Podoba mi się taki zestaw, może się zdecyduję:

http://allegro.pl/3w1-szlafrok-2-koszule-na-ciaze-karmienie-m-38-i5959504509.html

Taka piżamka też spoko:

http://allegro.pl/pizama-ciazowa-do-karmienia-dobranocka-poakr-m-38-i5962787129.html

Przy okazji mam pytanie do tych z Was, które już rodziły - czy takie koszulki jak te z linków nadają się do samego porodu? Jaka według Was jest idealna długość koszuli do porodu? Bo jestem totalnie zielona w tej kwestii ;)

9ewns65gxjq3gces.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25 tygodniu:)

Zyczę Wam miłego dnia:):)

Pati_89, Lila2703, kuleczka777, myszaaa, cass, Helen, Magda34, Kourtney lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to super :) z tymi słodkościami to ciężko :P duży chłopak już

Aneczka nie martw się ja dzisiaj też rano słabsze czułam albo wogóle tak jakby jeszcze spała ;)
    Wogóle ja to się boje spać teraz bo jak się kładę na boku to zdaje mi się że jednak trochę brzuchem leże na łóżku i że przygniatam małą

Pati_89 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zazdroszcze Wam tych wizyt.. My dopiero 16.02:( za to mała nie daje o sobie zapomnieć, wcziraj wieczorem to sobie mecz chyba urządziła, bo tak mocno kopała:D potem sobie zrobiłyśmy jeszcze zabawę- całus za kopniaka <3 już nie mogę się doczekać czerwca!

Powodzenia na wizytach, a Pati, Tobie gratuluje;)

Aneczka, jeśli chodzi o ruchy to mogą być na razie nieregularne.. Wszystko zależy od dnia..

Dobrze, że nie napisałyście za dużo, bo ja dopiero wstałam.. Odsypiam nocne bezsenności.. Wczoraj również wierciłam się w łóżku do 2...

Pati_89, mmarzenak, kuleczka777 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy, ta dwuczęściowa piżama jest extra, tylko nie wiem czy praktyczna do szpitala:/

Kuleczka, maleństwo sobie ucieknie na drugi bok jakbyś go gniotła:D (chyba?!)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Hej dziewczyny. Mam do was pytanie odnośnie ruchów malenstwa. Od kilku dni czuje jakby słabsze ruchy. Mam wrażenie ze mały obrocie sue całkiem i kopie sobie gdzieś w środku albo w ogóle nie kopie. 16 wizyta nie chce wariowac ale czy wy tez tak macie?

Mi lekarz na wizycie w tym tygodniu powiedział, że mam się nieprzejmować słabymi ruchami lub tego ze ich nieodczuwam, bo ruchy dziecka nabierają znaczenia i się monitoruje dopiero około 30 tygodnia. Ja swoją Kropkę czuję głównie wieczorami i to niecodziennie, fakt łożysko na przedniej ściance pewnie ma też wpływ na to. Nie stresuj się ...jest na pewno dobrze :)

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otwarli dziś u nas nowy Ciucholand no i znowu coś kupiłam :)

Pierwsze zdjęcie to rzeczy wycenione i zapłaciłam 30 zł a drugie z wagi kosztowały 10! zł. :)
    Najbardziej jestem zadowolona ze śpiworka tego kolorowego bo jest do 6 msc i fajny cienki na lato :) a i ten komplecik z czapeczką ma jeszcze metkę a mnie wyszedł 5 zł. :)
    c2c78d7237af7c25med.jpg
    457ac3c906e2229dmed.jpg

fairy_tale, SShape, beatas, mmarzenak, kuleczka777, Helenucha Klucha, Melissa84, dais, JajkoNiespodzianka, Magda34, kirys, Kawokado, Kourtney, ansad lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Fairy, ta dwuczęściowa piżama jest extra, tylko nie wiem czy praktyczna do szpitala:/

Też mi się wydaje, że do szpitala nie bardzo, ale na później już tak :) Chociaż na początek zaopatrzę się raczej w jakąś lżejszą piżamkę/koszulkę, w końcu to będzie lato.

9ewns65gxjq3gces.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nowej gazetce Tesco są różne fajne promocje:
    http://www.tesco.pl/promocje/gazetki/50-katalog/bielsko-biala-ul-warszawska-180/KkqPPq/swf

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne promocje w tym Tesco :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, super ciuszki<3 Ja też muszę jakiś spiworek jeszcze kupić, ale nie widziałam jeszcze takiego lekkiego, żeby był na lato..

Mmarzenak, trzeba się wybrać do tego tesco:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzisiaj mi opadła szczęka. Stałam w kolejce w Rossmannie. Nie lubię stać komuś "na plecach", wiec był lekki odstęp i mi się facet wepchał jak gdyby nigdy nic...Brzuch mam jak na 7 m-c wiec nie dało się nie zauważyć;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Dzisiaj mi opadła szczęka. Stałam w kolejce w Rossmannie. Nie lubię stać komuś "na plecach", wiec był lekki odstęp i mi się facet wepchał jak gdyby nigdy nic...Brzuch mam jak na 7 m-c wiec nie dało się nie zauważyć;)
    Ludzie...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati śliczne rzeczy:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas albo skopie i wtedy trzeba będzie się przerzucić na plecy :P

Pati śliczne ciuszki :)

beatas, Pati_89 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kasiek87 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też jestem na zwolnieniu lekarskim ale dopiero albo już od stycznia. Planowalam pójść na zwolnienie dopiero od maja ale niestety nie udało się, przez moje uciski lekarz kazał siedzieć w donu i odpoczywać. Najgorsze jest że konkretów dlaczego miałam takie uciski jakby na szyjke nie ma szyjka się nie skraca i jest ok ale jak zgłosiłam że coś czuje to kazał leżeć później na kontroli było ok to pozwolił na spacery chodzić jak tydzień temu znowu miałam ucisk to na wizycie opieprzył mnie że chodze na spacery.
    Więc już sama nie wiem czy moge czy nie.
    Wiadomo wolałabym pracować albo chociaż normalnie w domu funkcjonować żeby mi czas inaczej leciał a tak to tylko leże i rozmyślam bo w domu mam odgórny zakaz od mojego partnera robienia czegokolwiek

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas w tesco były takie cienkie śpiworki ostatnio widziałam u nas był przeceniony na 18 zł

Sshape trzeba było opier..... kolesia co on sobie myśli

f2w3skjoxrbw67ni.png

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ