Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
aneczka2015 wrote:Hej dziewczyny. Mam do was pytanie odnośnie ruchów malenstwa. Od kilku dni czuje jakby słabsze ruchy. Mam wrażenie ze mały obrocie sue całkiem i kopie sobie gdzieś w środku albo w ogóle nie kopie. 16 wizyta nie chce wariowac ale czy wy tez tak macie?
Też tak czasem mam, nie martw się. A jak masz łożysko przodujące to już wogóle norma ponoć. Zjedz coś słodkiegoMagda34
-
Witajcie dziewczyny!
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
Ja jestem na zwolnieniu od początku ciąży.
Długo staraliśmy się o nasze maleństwo i ze względu na to i na chorobę Hashimoto lekarz sugerował mi zwolnienie. W dodatku pracuję w przedszkolu i ciągle narażona bym była na różne rotawirusy i bakterię.
Ale ja uwielbiam swoja pracę i bycie na zwolnieniu i siedzenie w domu przez cały dzień wcale nie były dla mnie łatwe, szczególnie na początku. Teraz się już troszkę przyzwyczaiłam. -
Witam Was w 25 tygodniu:)
Dzisiaj czeka mnie wizyta na 12:15, trzymajcie kciuki:)
Bardzo jestem ciekawa co z moim łożyskiem, bo cały czas mam go nisko na tylnej ściance, mam nadzieję że już się podniosło
Jak czytam co już macie to ogarnia mnie lekkie przerażenie, bo ja na razie nic nie kupiłam..oprócz maxi cosi, na razie robię tylko rozeznanie:) zresztą jestem wielbicielką zakupów internetowych, a od Was też dużo namiarów można zdobyć
Nie piszę często, bo z telefonu ciężko, ale za to Was podczytuje:))jesteście skarbnicą wiedzymmarzenak, Pati_89, kuleczka777, Lila2703, myszaaa, Helen, Kourtney lubią tę wiadomość
Nasza córeczka -
Beatas, natchnęłaś mnie na poszukiwanie koszul :p
Podoba mi się taki zestaw, może się zdecyduję:
http://allegro.pl/3w1-szlafrok-2-koszule-na-ciaze-karmienie-m-38-i5959504509.html
Taka piżamka też spoko:
http://allegro.pl/pizama-ciazowa-do-karmienia-dobranocka-poakr-m-38-i5962787129.html
Przy okazji mam pytanie do tych z Was, które już rodziły - czy takie koszulki jak te z linków nadają się do samego porodu? Jaka według Was jest idealna długość koszuli do porodu? Bo jestem totalnie zielona w tej kwestii -
Pati to super
z tymi słodkościami to ciężko
duży chłopak już
Aneczka nie martw się ja dzisiaj też rano słabsze czułam albo wogóle tak jakby jeszcze spała
Wogóle ja to się boje spać teraz bo jak się kładę na boku to zdaje mi się że jednak trochę brzuchem leże na łóżku i że przygniatam małą
Pati_89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, zazdroszcze Wam tych wizyt.. My dopiero 16.02:( za to mała nie daje o sobie zapomnieć, wcziraj wieczorem to sobie mecz chyba urządziła, bo tak mocno kopała:D potem sobie zrobiłyśmy jeszcze zabawę- całus za kopniaka
już nie mogę się doczekać czerwca!
Powodzenia na wizytach, a Pati, Tobie gratuluje;)
Aneczka, jeśli chodzi o ruchy to mogą być na razie nieregularne.. Wszystko zależy od dnia..
Dobrze, że nie napisałyście za dużo, bo ja dopiero wstałam.. Odsypiam nocne bezsenności.. Wczoraj również wierciłam się w łóżku do 2...
Pati_89, mmarzenak, kuleczka777 lubią tę wiadomość
-
aneczka2015 wrote:Hej dziewczyny. Mam do was pytanie odnośnie ruchów malenstwa. Od kilku dni czuje jakby słabsze ruchy. Mam wrażenie ze mały obrocie sue całkiem i kopie sobie gdzieś w środku albo w ogóle nie kopie. 16 wizyta nie chce wariowac ale czy wy tez tak macie?
Mi lekarz na wizycie w tym tygodniu powiedział, że mam się nieprzejmować słabymi ruchami lub tego ze ich nieodczuwam, bo ruchy dziecka nabierają znaczenia i się monitoruje dopiero około 30 tygodnia. Ja swoją Kropkę czuję głównie wieczorami i to niecodziennie, fakt łożysko na przedniej ściance pewnie ma też wpływ na to. Nie stresuj się ...jest na pewno dobrze -
Otwarli dziś u nas nowy Ciucholand no i znowu coś kupiłam
Pierwsze zdjęcie to rzeczy wycenione i zapłaciłam 30 zł a drugie z wagi kosztowały 10! zł.
Najbardziej jestem zadowolona ze śpiworka tego kolorowego bo jest do 6 msc i fajny cienki na latoa i ten komplecik z czapeczką ma jeszcze metkę a mnie wyszedł 5 zł.
fairy_tale, SShape, beatas, mmarzenak, kuleczka777, Helenucha Klucha, Melissa84, dais, JajkoNiespodzianka, Magda34, kirys, Kawokado, Kourtney, ansad lubią tę wiadomość
-
beatas wrote:Fairy, ta dwuczęściowa piżama jest extra, tylko nie wiem czy praktyczna do szpitala:/
Też mi się wydaje, że do szpitala nie bardzo, ale na później już takChociaż na początek zaopatrzę się raczej w jakąś lżejszą piżamkę/koszulkę, w końcu to będzie lato.
-
Hej ja też jestem na zwolnieniu lekarskim ale dopiero albo już od stycznia. Planowalam pójść na zwolnienie dopiero od maja ale niestety nie udało się, przez moje uciski lekarz kazał siedzieć w donu i odpoczywać. Najgorsze jest że konkretów dlaczego miałam takie uciski jakby na szyjke nie ma szyjka się nie skraca i jest ok ale jak zgłosiłam że coś czuje to kazał leżeć później na kontroli było ok to pozwolił na spacery chodzić jak tydzień temu znowu miałam ucisk to na wizycie opieprzył mnie że chodze na spacery.
Więc już sama nie wiem czy moge czy nie.
Wiadomo wolałabym pracować albo chociaż normalnie w domu funkcjonować żeby mi czas inaczej leciał a tak to tylko leże i rozmyślam bo w domu mam odgórny zakaz od mojego partnera robienia czegokolwiek