X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak super brzuszek, popadam w kompleksy przy Was :/ Bo mój jest wielki :/ Ale póki co wszystko idzie mi w brzuch własnie, bo mogę nadal chodzić w spodniach sprzed ciazy bez problemu z tym, że mam pas pod brzuchem :) Ale dupa się mieści :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:29

dais, mmarzenak, Lila2703 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski dobrze wiedziec o tych koszulach
    matko a te kontrole nieludzkie, ciekawe, czy wyrobię psychicznie :/

feegu6l.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak sobie przypomniałam o przywilejach :)
    Mąż jest z Argentyny i tam jak kobietę wiezie ktoś samochodem do porodu to wystawia chusteczkę białą przez szybę i ludzie ustępują jak karetkom na sygnale :D

Pati_89, Helen, kirys, mmarzenak, Melissa84, fairy_tale, dais, Helenucha Klucha, Kourtney, evus, Misia15 lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas- dokładnie siara mi się pojawiła :/ No masakra po prostu :) To były nieduże plamki no ale zawsze :)

Dais- super że znaleźliście pieska :)

Ja dziewczyny też jestem na zwolnieniu lekarskim praktycznie od samego początku ciąży :) Leniuchuje :)

Helen lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa hehe już zaczynasz produkcję :)

http://allegro.pl/klipsy-zapinki-spinki-do-wozka-kolory-i5965975044.html znalazłam na allegro te uchwyty też

Pati_89, Melissa84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu miałam nową przy dużą koszule, i wcale nie wylądowała w śmietniku :) Cały poród była podwinięta do góry, no pomijając siedzenie na piłce i spacerki. ;)
    Ale tamtą koszulę mam schowaną, więc na następny czeka :D

Ja też jestem na zwolnieniu od początku ( noo wiedząc o ciąży poszłam na 3 nocki co skończyło się bólami i plamieniami) ale się cieszę, przynajmniej więcej czasu mam dla synka ;) Nie wyobrażam sobie chodzić na nocki albo wstawać o 4 :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helen Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie odebrałam przesyłkę z zalando :)
    spodnie s nawet luźne, więc starczą do końca :)
    leginsy niestety gumka za mocno ciśnie, ale mają jeszcze końcówkę wyprzedaży, wiec moze coś domówię :P
    doszedł też materacyk, kołderka i otulacz pieluszka bambusowa ze sklepu blanca baby. Wszystko ok, te materac kokos-gryka leciutko spręzynuje, wiec nie jest płaski i twardy jak decha :)
    lecę po pampersy :)

Paula222, dais, Helenucha Klucha, miluszka, Melissa84 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, dzięki za link, faktycznie bardzo ładne te koszule. A niektóre do tego całkiem sexy :) Na lato jak znalazł :)

Widzę, że z tym i ciuchami do porodu nie ma reguły ;) Może faktycznie poświęcę jakąś starą koszulę, no chyba, że uda mi się kupić nową dość tanio, żeby nie stracić dobrego ciucha za 50-100 zł.

Dais, współczuję takich kontroli :(

9ewns65gxjq3gces.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, dzięki za info o pampersach, jutro rano lecę kupić :-) u mnie materacyk i kołderka nadal czekają w koszyku, póki co zrobiłam zamówienie do gemini, w przyszłym tygodniu kupujemy ten sam materacyk i kołderkę z podusią :-) to mówisz, że materacyk super? :-) nie mogę się go doczekać :-)
    Pati gratuluję wizyty, super ciuszki lumpkowe :-)
    Dais, fajnie że odezwali się z tej hodowli :-)
    Mmarznak gdzie Ty masz ten brzuszek?? ;-) jest super, zazdroszczę :-)

Pati_89, mmarzenak lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, koniecznie wstaw potem fotki! Co do pampersow, to ta kuzynka męża (ale musi ja dzis czkać:D), nadal uzywa jedynek, bo mowi, ze w większych mala tonie, a ma juz miesiac! Wiec to zależy chyba od dziecka.. Aa i papmpers premium care 1 maja wyciecie na pepuszek:)

Widzialam, ze ta pani na allegro ma tez lozeczka next to me za 400zł, wiec chyba taniej niz na allegro, a któraś z dziewczyn była zainteresowana:)

Ja raczej kupie dwie czy trzy koszule, te !torre wystawiałam, bo duzo dziewczyn je kupowalo i były bardzo zadowolone z jakosci, a 20 zl to nie jest dużo:) ja i tak nie spie w pizamie, wiec w domu sie nie przydadza:P

Andzia, to będziemy razem wizytować:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 15:28

Andzia SM, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj brzuszek. Zdjecie robione dzisiaj w pracy, w toalecie, wiec widocznosc srednia.
    30668ce1ffcccfafmed.png
    Jak widac z tymi koszulami nie ma reguly, moja poszla do kosza bo byla mokra z wod plodowych etc, a po prostu byla juz stara i zuzyta nie chcialam jej zachowywac. Moze sie zdarzyc ze ubrudzi sie krwia, wiec szkoda takiej za 50 i wiecej zlotych. Lepiej kupic jakas tania i wygodna, bo mozliwe ze spedzicie w niej kilkanascie godzin (nikomu nie zycze).

beatas, mmarzenak, Helen, Magda34, JajkoNiespodzianka, Melissa84, Kiki97, Kourtney, evus, fairy_tale, cass, kirys, Misia15, ansad lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helen, koniecznie wstaw potem fotki! Co do pampersow, to ta kuzynka męża (ale musi ja dzis czkać:D), nadal uzywa jedynek, bo mowi, ze w większych mala tonie, a ma juz miesiac! Wiec to zależy chyba od dziecka.. Aa i papmpers premium care 1 maja wyciecie na pepuszek:)

Widzialam, ze ta pani na allegro ma tez lozeczka next to me za 400zł, wiec chyba taniej niz na allegro, a któraś z dziewczyn była zainteresowana:)

Ja raczej kupie dwie czy trzy koszule, te !torre wystawiałam, bo duzo dziewczyn je kupowalo i były bardzo zadowolone z jakosci, a 20 zl to nie jest dużo:) ja i tak nie spie w pizamie, wiec w domu sie nie przydadza:P

Andzia, to będziemy razem wizytować:)

Ja chciałam! :) podasz link?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 15:39

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu miałam niepotrzebną koszulkę męża :) A po porodzie miałam dodatkowo 3 koszule nocne, przydają się bo już "po wszystkim" strasznie się pocisz, krwawisz itp.
    Koszule przeważnie brałam jednokolorowe - jakoś nie przepadam za motywami, misiami itp. Kupowałam przeważnie z tej stronki, teraz przy drugim porodzie też stąd będę zamawiać, są bardzo drogie ale też i dobre jakościowo :)

http://www.lovemum.pl

• beatas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Ja chciałam! :) podasz link?
    Tak myślałam, że Ty:D widzę, że teraz już soe chyba sprzedało, wiec musisz obserwować, albo napisac czy jeszcze wystawi: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=16071323

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wam wizyt, pięknych brzuszków i udanych łowów :)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co znalazłam :
    https://www.youtube.com/watch?v=DfK_pjbxhlY

nie wiem czy to hormony czy co ale spłakałam się jak bóbr ;)

Dais super brzuszek!

kuleczka777, fairy_tale lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Ja do porodu miałam niepotrzebną koszulkę męża :) A po porodzie miałam dodatkowo 3 koszule nocne, przydają się bo już "po wszystkim" strasznie się pocisz, krwawisz itp.
    Koszule przeważnie brałam jednokolorowe - jakoś nie przepadam za motywami, misiami itp. Kupowałam przeważnie z tej stronki, teraz przy drugim porodzie też stąd będę zamawiać, są bardzo drogie ale też i dobre jakościowo :)

http://www.lovemum.pl
    Śliczne te koszule ale szkoda mi dać 200 zł za piżamę :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podobają się koszule te z italian fashion, słyszałam o nich dobre opinie ale do samego porodu zrobię raczej tak jak Wy- coś starego, koleżanka jak poszła do porodu w swojej nowej koszuli to położna kazała jej ściągać mówiąc jej że szkoda, żeby sobie zostawiła do karmienia a dała jej taką szpitalną. :-)
    Beatas, ostatnio kupiłam pampers premium care właśnie 1 i tak sobie pomyślałam, że szkoda, że nie mają wycięcia na pępuszek, dobrze, że napisałaś bo ja głupol nie zauważyłam że przecież właśnie mają hehe. Ja wyposażyłam się póki co w 1 opakowanie pampers premium care 1 (22 szuki) i 1 opakowanie pieluch dada 2 (78 sztuk), jutro skoczę jeszcze po zielone pampersy o których pisała Helen. Będę testować te trzy rodzaje pieluch, mam nadzieję, że żadne nie uczulą, choć nie wiem czemu najbardziej chciałabym żeby pampersy przypasowały Ignasiowi, pewnie ze względu na dobre opinie wśród znajomych i na forach :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te ubranka Annielov :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielov sliczne ubranka, a prezentacja niczym ze strony sklepowej :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ