Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dais, uroczy brzusio! Ja też zamierzam jakiegoś starego wycierucha zabrać do porodu z tym, że chyba wszystkie będą za małe
Co do pieluszek, to jeszcze te rossmanowskie chwaliła moja kuzynka. Na razie nie kupuję, jak się będziemy niebawem przeprowadzać, to nie będę ich nosić ze sobą
AnnieLov - genialne te ciuszki
A takie moja Mama zakupiła Wojtusiowi:
Helenucha Klucha, beatas, kuleczka777, Melissa84, mmarzenak, Kourtney, evus, kirys, kasiek87, ansad lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Starałam się trochę was nadrobić, bo mam dziś dzień lenia (nareszcie!) i cały dzień siedzę w internecie robiąc wielkie okrągłe NIC
nie mogę uwierzyć, ze to już 25 tydzień i szósty miesiąc! Czas leci jak szalony... Miesiąc od ostatniej wizyty strzelił mi momentalnie przez nadmiar obowiązków. Teraz kiedy Kuba regularnie daje o sobie znać mogłabym mieć wizyty rzadziej
Jak musiałam leżeć to narzekałam, ze mi nudno, a teraz jak ciągle latam coś załatwiać to mi się marzy zeby usiąść na kanapie
U mnie też pojawiła się jakaś wydzielina z piersi (przezroczysta), narazie nie dużo, kilka kropli głównie wieczorem, mama mówi, że tez tak miała no ale oczywiście zapytam gina na wizycie czy wszystko jest w porządku
Biorę się za podglądanie wrzuconych przez was piżamostatnio doszłam do wniosku, ze czas kupić coś dla siebie do szpitala, bo póki co w ogóle o tym nie myślałam. Przy cesarce to chyba też koszula wygodniejsza niż spodnie+góra?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 17:29
miluszka, mmarzenak, Pati_89, fairy_tale, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do Was pytanie dotyczące no-spa...ile tabletek można wziąść i w jakim odstępie czasu, bo z godzinę temu wzięłam 2, a mam problem.
Już przed ciążą pojawiały mi się akcje z jelitami , a mianowici ni stąd ni z owąd dopadają mnie taki skurcze jelita , zawsze po prawej stronie, bardzo bolesne, do tego stopnia ze nie jestem w stanie chodzić bo nie mogę się wyprostować pomagały mi tylko silne tabletki przeciwbólowe. Miałam takie akcje chyba ze dwie w ciągu poprzedniego roku, wylądowałąm nawet na pogotowiu raz, nic nie znaleźli , ginekolog też nic nie znalazł i stwierdził ze to jelitowe. Gdy w końcu miałam się na poważnie zająć tematem i pójść do lekarza na badania inwazyjne okazało się ze jestem w ciązy i temat naturalnie upadł.Dziś znowu mnie to dopadło , na dodatek połączone -z sorki za szczegoły -z rozwolnieniem mocnym, boli nadal ale nie tak mocno jak poprzednimi razami, może 2 nospy pomogły, chciałąbym wziąść jeszcze ze 2 ale nie wiem czy mogę a jeśli tak to ile powinnam odczekać. Na szczęście znam ten ból i wiem że póki co to nie są skurcze macicy, więc staram się nie panikowac.
Czy któraś z Was brałą nospę w większych ilościach ? Będe baaaardzo wdzięczna za Waszą pomoc . -
Hej dziewczyny
Dzisiaj miałam dość intensywny dzień. Zapisała się do szkoły rodzenia a później byłam na zakupach
Oldżi zapisałas się na zajęcia poranne czy popołudniowe ?
Zazdroszcze tym z Was które mają już wyprawke. Ja muszę jeszcze około miesiąc poczekać aż skończyły remont i będzie gdzie to wszystko chować. -
Lila a wtedy odrzucili woreczek lub wyrostek robaczkowy? Ja bralam nospe max tabletke co 3-4 h i tak 3 dziennie przy pierwszym ataku woreczka.
Magda ale mnie rozsmieszylas, mi do laseczki to daleko, tak jakby 25 kg za duzo abym mogla nazwac sie laseczkaAle brzuszek faktycznie jeszcze taki duzy nie jest jaki byl w moich wyobrazeniach. Dzisiaj dowiedzialam sie ze dziewczyna z biura obok tez w ciazy (4 miesiac), wiec musze zalapac z nia wiekszy kontakt to bym miala z kim chodzic na spacery z maluchem.
Edith zleci Ci ten miesiac a potem wraz z szalenstwem zakupowym pewnie kolejny
U mnie siary jeszcze nie ma, ostatnio pojawila sie w 8 miesiacu jakos.
Co do cesarki tak naprawde niewazne co ubierzesz bo i tak rozbieraja do naga. Przynajmniej mnie rozebrali do naga.
Jak przepiore nasze ubranka to zrobie zdjecie i pochwale sie nasza wyprawka po Olafie.
Karuzelka potestowana i jestem zachwycona, Olafowi tez sie podoba. Gasi swiatlo w pokoju i obserwuje jak rzutnik rzuca zwierzatka na sufit (ta funkcja przypadla najbardziej do gustu), lub zakladamy daszek i kreci gwiazdkami.Kawokado lubi tę wiadomość
-
dais wrote:Lila a wtedy odrzucili woreczek lub wyrostek robaczkowy? Ja bralam nospe max tabletke co 3-4 h i tak 3 dziennie przy pierwszym ataku woreczka.
Magda ale mnie rozsmieszylas, mi do laseczki to daleko, tak jakby 25 kg za duzo abym mogla nazwac sie laseczkaAle brzuszek faktycznie jeszcze taki duzy nie jest jaki byl w moich wyobrazeniach. Dzisiaj dowiedzialam sie ze dziewczyna z biura obok tez w ciazy (4 miesiac), wiec musze zalapac z nia wiekszy kontakt to bym miala z kim chodzic na spacery z maluchem.
Edith zleci Ci ten miesiac a potem wraz z szalenstwem zakupowym pewnie kolejny
U mnie siary jeszcze nie ma, ostatnio pojawila sie w 8 miesiacu jakos.
Co do cesarki tak naprawde niewazne co ubierzesz bo i tak rozbieraja do naga. Przynajmniej mnie rozebrali do naga.
Jak przepiore nasze ubranka to zrobie zdjecie i pochwale sie nasza wyprawka po Olafie.
Karuzelka potestowana i jestem zachwycona, Olafowi tez sie podoba. Gasi swiatlo w pokoju i obserwuje jak rzutnik rzuca zwierzatka na sufit (ta funkcja przypadla najbardziej do gustu), lub zakladamy daszek i kreci gwiazdkami.
RObili mi wyniki z krwi, wykluczyli wyrostek, o woreczku nawer nie wspominali bo to raczej za nisko na woreczek , tak dołem brzucha , po prawej stronie, to raczej jelitowe, chociaż oni sami nie potrafili nic powiedzieć, kazali pójść do ginekologa, a ten też nic nie znalazł. Ehhh może to nadwrażliwe jelito, ale żadna diagnoza nie padłą bo nie zdążyłam pójść na badania szczegółowe-czyli gastro lub kolonoskopię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 18:06
-
Lila no lewa strona to faktycznie nie woreczek. Moze masz faktycznie wrazliwe jelita. Jak nie minie to sprobuj jeszcze 2 nospy (bo rozumiem ze bierzesz ta mala dawke a nie dwie max?) i do tego jedna tabletke paracetamolu (ja mam taki zestaw na kolke zolciowa z Polski). Jesli to Ci nie pomoze to chyba bedziesz musiala skonsultowac sie z lekarzem. Trzymam kciuki ze szybko minie. No chyba ze to jakies zatrucie pokarmowe wtedy mozesz sprobowac z jakims weglem lub smecta.
-
dais wrote:Lila no lewa strona to faktycznie nie woreczek. Moze masz faktycznie wrazliwe jelita. Jak nie minie to sprobuj jeszcze 2 nospy (bo rozumiem ze bierzesz ta mala dawke a nie dwie max?) i do tego jedna tabletke paracetamolu (ja mam taki zestaw na kolke zolciowa z Polski). Jesli to Ci nie pomoze to chyba bedziesz musiala skonsultowac sie z lekarzem. Trzymam kciuki ze szybko minie. No chyba ze to jakies zatrucie pokarmowe wtedy mozesz sprobowac z jakims weglem lub smecta.
Tak ta zwykła nospa...wielkie dzięki za radę...leżę sobie teraz mąż robi późny obiad którego ja nie zrobiłam i dziś odpoczyam już tylko. -
eidth wrote:Hej dziewczyny
Dzisiaj miałam dość intensywny dzień. Zapisała się do szkoły rodzenia a później byłam na zakupach
Oldżi zapisałas się na zajęcia poranne czy popołudniowe ?
Zazdroszcze tym z Was które mają już wyprawke. Ja muszę jeszcze około miesiąc poczekać aż skończyły remont i będzie gdzie to wszystko chować.
Idę Kochana na pierwsze zajęcia w piątek na 16.30, zobaczymy się? -
Hey mamuśki! !! Moje dziecię ok !!!prawdopodobne będzie syn ale w środę polowkowe i tam na 100%
Paula222, Helen, Kourtney, oldżi, Magda34, dais, JajkoNiespodzianka, beatas, evus, Pati_89, mmarzenak, fairy_tale, eidth, Helenucha Klucha, kirys, twardan, madziak2202, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
oldżi wrote:Idę Kochana na pierwsze zajęcia w piątek na 16.30, zobaczymy się?
ja zapisałam się wstępnie na środę bo nie pracuje i akurat rano mam czas