Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov super ubranka :)
    Dais ale laseczka z Ciebie :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov super :) te Twoje zdjęcia naprawdę jak z katalogu wychodzą :)

Paula nawet dwóch minut nie wytrzymałam tego filmiku wzruszający

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 16:23

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov, sliczne ubranka:) ja też mam wyprawke ubrankową zakończoną, ale zawsze coś tam jeszcze wpadnie w oko;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, uroczy brzusio! Ja też zamierzam jakiegoś starego wycierucha zabrać do porodu z tym, że chyba wszystkie będą za małe :D

Co do pieluszek, to jeszcze te rossmanowskie chwaliła moja kuzynka. Na razie nie kupuję, jak się będziemy niebawem przeprowadzać, to nie będę ich nosić ze sobą :D

AnnieLov - genialne te ciuszki :)

A takie moja Mama zakupiła Wojtusiowi: :)

6624ec4514611455med.jpg

Helenucha Klucha, beatas, kuleczka777, Melissa84, mmarzenak, nick nieaktualny, evus, kirys, kasiek87, ansad lubią tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do babki od łóżeczka i wózków. Może jeszcze będzie miała dla mnie chicco next 2 me :D dzięki za info!

beatas, Melissa84 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove- ciuszki śliczne :)

Ja muszę w końcu się zabrać za kupowanie innych potrzebnych rzeczy oprócz ciuszków :) Jakoś mi to ciężko idzie :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Starałam się trochę was nadrobić, bo mam dziś dzień lenia (nareszcie!) i cały dzień siedzę w internecie robiąc wielkie okrągłe NIC ;D nie mogę uwierzyć, ze to już 25 tydzień i szósty miesiąc! Czas leci jak szalony... Miesiąc od ostatniej wizyty strzelił mi momentalnie przez nadmiar obowiązków. Teraz kiedy Kuba regularnie daje o sobie znać mogłabym mieć wizyty rzadziej ;) Jak musiałam leżeć to narzekałam, ze mi nudno, a teraz jak ciągle latam coś załatwiać to mi się marzy zeby usiąść na kanapie :D
    U mnie też pojawiła się jakaś wydzielina z piersi (przezroczysta), narazie nie dużo, kilka kropli głównie wieczorem, mama mówi, że tez tak miała no ale oczywiście zapytam gina na wizycie czy wszystko jest w porządku :)
    Biorę się za podglądanie wrzuconych przez was piżam :D ostatnio doszłam do wniosku, ze czas kupić coś dla siebie do szpitala, bo póki co w ogóle o tym nie myślałam. Przy cesarce to chyba też koszula wygodniejsza niż spodnie+góra?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 17:29

miluszka, mmarzenak, Pati_89, fairy_tale, Melissa84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie dotyczące no-spa...ile tabletek można wziąść i w jakim odstępie czasu, bo z godzinę temu wzięłam 2, a mam problem.

Już przed ciążą pojawiały mi się akcje z jelitami , a mianowici ni stąd ni z owąd dopadają mnie taki skurcze jelita , zawsze po prawej stronie, bardzo bolesne, do tego stopnia ze nie jestem w stanie chodzić bo nie mogę się wyprostować pomagały mi tylko silne tabletki przeciwbólowe. Miałam takie akcje chyba ze dwie w ciągu poprzedniego roku, wylądowałąm nawet na pogotowiu raz, nic nie znaleźli , ginekolog też nic nie znalazł i stwierdził ze to jelitowe. Gdy w końcu miałam się na poważnie zająć tematem i pójść do lekarza na badania inwazyjne okazało się ze jestem w ciązy i temat naturalnie upadł.Dziś znowu mnie to dopadło , na dodatek połączone -z sorki za szczegoły -z rozwolnieniem mocnym, boli nadal ale nie tak mocno jak poprzednimi razami, może 2 nospy pomogły, chciałąbym wziąść jeszcze ze 2 ale nie wiem czy mogę a jeśli tak to ile powinnam odczekać. Na szczęście znam ten ból i wiem że póki co to nie są skurcze macicy, więc staram się nie panikowac.
    Czy któraś z Was brałą nospę w większych ilościach ? Będe baaaardzo wdzięczna za Waszą pomoc .

• eidth Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Dzisiaj miałam dość intensywny dzień. Zapisała się do szkoły rodzenia a później byłam na zakupach :-)

Oldżi zapisałas się na zajęcia poranne czy popołudniowe ?

Zazdroszcze tym z Was które mają już wyprawke. Ja muszę jeszcze około miesiąc poczekać aż skończyły remont i będzie gdzie to wszystko chować.

f2w343r8930pqaay.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila a wtedy odrzucili woreczek lub wyrostek robaczkowy? Ja bralam nospe max tabletke co 3-4 h i tak 3 dziennie przy pierwszym ataku woreczka.
    Magda ale mnie rozsmieszylas, mi do laseczki to daleko, tak jakby 25 kg za duzo abym mogla nazwac sie laseczka :P Ale brzuszek faktycznie jeszcze taki duzy nie jest jaki byl w moich wyobrazeniach. Dzisiaj dowiedzialam sie ze dziewczyna z biura obok tez w ciazy (4 miesiac), wiec musze zalapac z nia wiekszy kontakt to bym miala z kim chodzic na spacery z maluchem.
    Edith zleci Ci ten miesiac a potem wraz z szalenstwem zakupowym pewnie kolejny :D
    U mnie siary jeszcze nie ma, ostatnio pojawila sie w 8 miesiacu jakos.
    Co do cesarki tak naprawde niewazne co ubierzesz bo i tak rozbieraja do naga. Przynajmniej mnie rozebrali do naga.
    Jak przepiore nasze ubranka to zrobie zdjecie i pochwale sie nasza wyprawka po Olafie.
    Karuzelka potestowana i jestem zachwycona, Olafowi tez sie podoba. Gasi swiatlo w pokoju i obserwuje jak rzutnik rzuca zwierzatka na sufit (ta funkcja przypadla najbardziej do gustu), lub zakladamy daszek i kreci gwiazdkami.

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Lila a wtedy odrzucili woreczek lub wyrostek robaczkowy? Ja bralam nospe max tabletke co 3-4 h i tak 3 dziennie przy pierwszym ataku woreczka.
    Magda ale mnie rozsmieszylas, mi do laseczki to daleko, tak jakby 25 kg za duzo abym mogla nazwac sie laseczka :P Ale brzuszek faktycznie jeszcze taki duzy nie jest jaki byl w moich wyobrazeniach. Dzisiaj dowiedzialam sie ze dziewczyna z biura obok tez w ciazy (4 miesiac), wiec musze zalapac z nia wiekszy kontakt to bym miala z kim chodzic na spacery z maluchem.
    Edith zleci Ci ten miesiac a potem wraz z szalenstwem zakupowym pewnie kolejny :D
    U mnie siary jeszcze nie ma, ostatnio pojawila sie w 8 miesiacu jakos.
    Co do cesarki tak naprawde niewazne co ubierzesz bo i tak rozbieraja do naga. Przynajmniej mnie rozebrali do naga.
    Jak przepiore nasze ubranka to zrobie zdjecie i pochwale sie nasza wyprawka po Olafie.
    Karuzelka potestowana i jestem zachwycona, Olafowi tez sie podoba. Gasi swiatlo w pokoju i obserwuje jak rzutnik rzuca zwierzatka na sufit (ta funkcja przypadla najbardziej do gustu), lub zakladamy daszek i kreci gwiazdkami.

RObili mi wyniki z krwi, wykluczyli wyrostek, o woreczku nawer nie wspominali bo to raczej za nisko na woreczek , tak dołem brzucha , po prawej stronie, to raczej jelitowe, chociaż oni sami nie potrafili nic powiedzieć, kazali pójść do ginekologa, a ten też nic nie znalazł. Ehhh może to nadwrażliwe jelito, ale żadna diagnoza nie padłą bo nie zdążyłam pójść na badania szczegółowe-czyli gastro lub kolonoskopię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 18:06

• dais Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila no lewa strona to faktycznie nie woreczek. Moze masz faktycznie wrazliwe jelita. Jak nie minie to sprobuj jeszcze 2 nospy (bo rozumiem ze bierzesz ta mala dawke a nie dwie max?) i do tego jedna tabletke paracetamolu (ja mam taki zestaw na kolke zolciowa z Polski). Jesli to Ci nie pomoze to chyba bedziesz musiala skonsultowac sie z lekarzem. Trzymam kciuki ze szybko minie. No chyba ze to jakies zatrucie pokarmowe wtedy mozesz sprobowac z jakims weglem lub smecta.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Lila no lewa strona to faktycznie nie woreczek. Moze masz faktycznie wrazliwe jelita. Jak nie minie to sprobuj jeszcze 2 nospy (bo rozumiem ze bierzesz ta mala dawke a nie dwie max?) i do tego jedna tabletke paracetamolu (ja mam taki zestaw na kolke zolciowa z Polski). Jesli to Ci nie pomoze to chyba bedziesz musiala skonsultowac sie z lekarzem. Trzymam kciuki ze szybko minie. No chyba ze to jakies zatrucie pokarmowe wtedy mozesz sprobowac z jakims weglem lub smecta.

Tak ta zwykła nospa...wielkie dzięki za radę...leżę sobie teraz mąż robi późny obiad którego ja nie zrobiłam i dziś odpoczyam już tylko.

• oldżi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Dzisiaj miałam dość intensywny dzień. Zapisała się do szkoły rodzenia a później byłam na zakupach :-)

Oldżi zapisałas się na zajęcia poranne czy popołudniowe ?

Zazdroszcze tym z Was które mają już wyprawke. Ja muszę jeszcze około miesiąc poczekać aż skończyły remont i będzie gdzie to wszystko chować.

Idę Kochana na pierwsze zajęcia w piątek na 16.30, zobaczymy się? :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey mamuśki! !! Moje dziecię ok !!!prawdopodobne będzie syn ale w środę polowkowe i tam na 100%

Paula222, Helen, nick nieaktualny, oldżi, Magda34, dais, JajkoNiespodzianka, beatas, evus, Pati_89, mmarzenak, fairy_tale, eidth, Helenucha Klucha, kirys, twardan, madziak2202, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25tygodniu :)

Zaraz będę was nadrabiać

Magda34, Pati_89, mmarzenak, Helen, fairy_tale, Helenucha Klucha, kirys, madziak2202 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie ma szans że przeczytam każdy wpis. Uzupełnilam listę ale mogłam kogoś pominąć. Więc jak któraś chce żeby dopisać jej imię albo płeć to dajcie znać ;)

• dais Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wpisz u mnie imie Eryk :)

nick nieaktualny, Kaja, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Idę Kochana na pierwsze zajęcia w piątek na 16.30, zobaczymy się? :)
    W piątek ma być takie spotkanie na którym p. Ewa będzie pytala jak której dziewczynie pasuje bo muszą być 2 grupy bo tyle chętnych. Ja juz na to spotkwnie osc nie musze. Jedna grupa to spotkania w środę o 10 a druga grupa w piątki po południu, można wybrać :-) ja zapisałam się wstępnie na środę bo nie pracuje i akurat rano mam czas :-)

f2w343r8930pqaay.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney mi wpisz Igora i zmień tp na 05.06

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ