X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov super ubranka :)
    Dais ale laseczka z Ciebie :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov super :) te Twoje zdjęcia naprawdę jak z katalogu wychodzą :)

Paula nawet dwóch minut nie wytrzymałam tego filmiku wzruszający

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 16:23

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov, sliczne ubranka:) ja też mam wyprawke ubrankową zakończoną, ale zawsze coś tam jeszcze wpadnie w oko;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, uroczy brzusio! Ja też zamierzam jakiegoś starego wycierucha zabrać do porodu z tym, że chyba wszystkie będą za małe :D

Co do pieluszek, to jeszcze te rossmanowskie chwaliła moja kuzynka. Na razie nie kupuję, jak się będziemy niebawem przeprowadzać, to nie będę ich nosić ze sobą :D

AnnieLov - genialne te ciuszki :)

A takie moja Mama zakupiła Wojtusiowi: :)

6624ec4514611455med.jpg

Helenucha Klucha, beatas, kuleczka777, Melissa84, mmarzenak, Kourtney, evus, kirys, kasiek87, ansad lubią tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do babki od łóżeczka i wózków. Może jeszcze będzie miała dla mnie chicco next 2 me :D dzięki za info!

beatas, Melissa84 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove- ciuszki śliczne :)

Ja muszę w końcu się zabrać za kupowanie innych potrzebnych rzeczy oprócz ciuszków :) Jakoś mi to ciężko idzie :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Starałam się trochę was nadrobić, bo mam dziś dzień lenia (nareszcie!) i cały dzień siedzę w internecie robiąc wielkie okrągłe NIC ;D nie mogę uwierzyć, ze to już 25 tydzień i szósty miesiąc! Czas leci jak szalony... Miesiąc od ostatniej wizyty strzelił mi momentalnie przez nadmiar obowiązków. Teraz kiedy Kuba regularnie daje o sobie znać mogłabym mieć wizyty rzadziej ;) Jak musiałam leżeć to narzekałam, ze mi nudno, a teraz jak ciągle latam coś załatwiać to mi się marzy zeby usiąść na kanapie :D
    U mnie też pojawiła się jakaś wydzielina z piersi (przezroczysta), narazie nie dużo, kilka kropli głównie wieczorem, mama mówi, że tez tak miała no ale oczywiście zapytam gina na wizycie czy wszystko jest w porządku :)
    Biorę się za podglądanie wrzuconych przez was piżam :D ostatnio doszłam do wniosku, ze czas kupić coś dla siebie do szpitala, bo póki co w ogóle o tym nie myślałam. Przy cesarce to chyba też koszula wygodniejsza niż spodnie+góra?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 17:29

miluszka, mmarzenak, Pati_89, fairy_tale, Melissa84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie dotyczące no-spa...ile tabletek można wziąść i w jakim odstępie czasu, bo z godzinę temu wzięłam 2, a mam problem.

Już przed ciążą pojawiały mi się akcje z jelitami , a mianowici ni stąd ni z owąd dopadają mnie taki skurcze jelita , zawsze po prawej stronie, bardzo bolesne, do tego stopnia ze nie jestem w stanie chodzić bo nie mogę się wyprostować pomagały mi tylko silne tabletki przeciwbólowe. Miałam takie akcje chyba ze dwie w ciągu poprzedniego roku, wylądowałąm nawet na pogotowiu raz, nic nie znaleźli , ginekolog też nic nie znalazł i stwierdził ze to jelitowe. Gdy w końcu miałam się na poważnie zająć tematem i pójść do lekarza na badania inwazyjne okazało się ze jestem w ciązy i temat naturalnie upadł.Dziś znowu mnie to dopadło , na dodatek połączone -z sorki za szczegoły -z rozwolnieniem mocnym, boli nadal ale nie tak mocno jak poprzednimi razami, może 2 nospy pomogły, chciałąbym wziąść jeszcze ze 2 ale nie wiem czy mogę a jeśli tak to ile powinnam odczekać. Na szczęście znam ten ból i wiem że póki co to nie są skurcze macicy, więc staram się nie panikowac.
    Czy któraś z Was brałą nospę w większych ilościach ? Będe baaaardzo wdzięczna za Waszą pomoc .

• eidth Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Dzisiaj miałam dość intensywny dzień. Zapisała się do szkoły rodzenia a później byłam na zakupach :-)

Oldżi zapisałas się na zajęcia poranne czy popołudniowe ?

Zazdroszcze tym z Was które mają już wyprawke. Ja muszę jeszcze około miesiąc poczekać aż skończyły remont i będzie gdzie to wszystko chować.

f2w343r8930pqaay.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila a wtedy odrzucili woreczek lub wyrostek robaczkowy? Ja bralam nospe max tabletke co 3-4 h i tak 3 dziennie przy pierwszym ataku woreczka.
    Magda ale mnie rozsmieszylas, mi do laseczki to daleko, tak jakby 25 kg za duzo abym mogla nazwac sie laseczka :P Ale brzuszek faktycznie jeszcze taki duzy nie jest jaki byl w moich wyobrazeniach. Dzisiaj dowiedzialam sie ze dziewczyna z biura obok tez w ciazy (4 miesiac), wiec musze zalapac z nia wiekszy kontakt to bym miala z kim chodzic na spacery z maluchem.
    Edith zleci Ci ten miesiac a potem wraz z szalenstwem zakupowym pewnie kolejny :D
    U mnie siary jeszcze nie ma, ostatnio pojawila sie w 8 miesiacu jakos.
    Co do cesarki tak naprawde niewazne co ubierzesz bo i tak rozbieraja do naga. Przynajmniej mnie rozebrali do naga.
    Jak przepiore nasze ubranka to zrobie zdjecie i pochwale sie nasza wyprawka po Olafie.
    Karuzelka potestowana i jestem zachwycona, Olafowi tez sie podoba. Gasi swiatlo w pokoju i obserwuje jak rzutnik rzuca zwierzatka na sufit (ta funkcja przypadla najbardziej do gustu), lub zakladamy daszek i kreci gwiazdkami.

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Lila a wtedy odrzucili woreczek lub wyrostek robaczkowy? Ja bralam nospe max tabletke co 3-4 h i tak 3 dziennie przy pierwszym ataku woreczka.
    Magda ale mnie rozsmieszylas, mi do laseczki to daleko, tak jakby 25 kg za duzo abym mogla nazwac sie laseczka :P Ale brzuszek faktycznie jeszcze taki duzy nie jest jaki byl w moich wyobrazeniach. Dzisiaj dowiedzialam sie ze dziewczyna z biura obok tez w ciazy (4 miesiac), wiec musze zalapac z nia wiekszy kontakt to bym miala z kim chodzic na spacery z maluchem.
    Edith zleci Ci ten miesiac a potem wraz z szalenstwem zakupowym pewnie kolejny :D
    U mnie siary jeszcze nie ma, ostatnio pojawila sie w 8 miesiacu jakos.
    Co do cesarki tak naprawde niewazne co ubierzesz bo i tak rozbieraja do naga. Przynajmniej mnie rozebrali do naga.
    Jak przepiore nasze ubranka to zrobie zdjecie i pochwale sie nasza wyprawka po Olafie.
    Karuzelka potestowana i jestem zachwycona, Olafowi tez sie podoba. Gasi swiatlo w pokoju i obserwuje jak rzutnik rzuca zwierzatka na sufit (ta funkcja przypadla najbardziej do gustu), lub zakladamy daszek i kreci gwiazdkami.

RObili mi wyniki z krwi, wykluczyli wyrostek, o woreczku nawer nie wspominali bo to raczej za nisko na woreczek , tak dołem brzucha , po prawej stronie, to raczej jelitowe, chociaż oni sami nie potrafili nic powiedzieć, kazali pójść do ginekologa, a ten też nic nie znalazł. Ehhh może to nadwrażliwe jelito, ale żadna diagnoza nie padłą bo nie zdążyłam pójść na badania szczegółowe-czyli gastro lub kolonoskopię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 18:06

• dais Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila no lewa strona to faktycznie nie woreczek. Moze masz faktycznie wrazliwe jelita. Jak nie minie to sprobuj jeszcze 2 nospy (bo rozumiem ze bierzesz ta mala dawke a nie dwie max?) i do tego jedna tabletke paracetamolu (ja mam taki zestaw na kolke zolciowa z Polski). Jesli to Ci nie pomoze to chyba bedziesz musiala skonsultowac sie z lekarzem. Trzymam kciuki ze szybko minie. No chyba ze to jakies zatrucie pokarmowe wtedy mozesz sprobowac z jakims weglem lub smecta.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Lila no lewa strona to faktycznie nie woreczek. Moze masz faktycznie wrazliwe jelita. Jak nie minie to sprobuj jeszcze 2 nospy (bo rozumiem ze bierzesz ta mala dawke a nie dwie max?) i do tego jedna tabletke paracetamolu (ja mam taki zestaw na kolke zolciowa z Polski). Jesli to Ci nie pomoze to chyba bedziesz musiala skonsultowac sie z lekarzem. Trzymam kciuki ze szybko minie. No chyba ze to jakies zatrucie pokarmowe wtedy mozesz sprobowac z jakims weglem lub smecta.

Tak ta zwykła nospa...wielkie dzięki za radę...leżę sobie teraz mąż robi późny obiad którego ja nie zrobiłam i dziś odpoczyam już tylko.

• oldżi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Dzisiaj miałam dość intensywny dzień. Zapisała się do szkoły rodzenia a później byłam na zakupach :-)

Oldżi zapisałas się na zajęcia poranne czy popołudniowe ?

Zazdroszcze tym z Was które mają już wyprawke. Ja muszę jeszcze około miesiąc poczekać aż skończyły remont i będzie gdzie to wszystko chować.

Idę Kochana na pierwsze zajęcia w piątek na 16.30, zobaczymy się? :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey mamuśki! !! Moje dziecię ok !!!prawdopodobne będzie syn ale w środę polowkowe i tam na 100%

Paula222, Helen, Kourtney, oldżi, Magda34, dais, JajkoNiespodzianka, beatas, evus, Pati_89, mmarzenak, fairy_tale, eidth, Helenucha Klucha, kirys, twardan, madziak2202, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25tygodniu :)

Zaraz będę was nadrabiać

Magda34, Pati_89, mmarzenak, Helen, fairy_tale, Helenucha Klucha, kirys, madziak2202 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie ma szans że przeczytam każdy wpis. Uzupełnilam listę ale mogłam kogoś pominąć. Więc jak któraś chce żeby dopisać jej imię albo płeć to dajcie znać ;)

• dais Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wpisz u mnie imie Eryk :)

Kourtney, Kaja, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Idę Kochana na pierwsze zajęcia w piątek na 16.30, zobaczymy się? :)
    W piątek ma być takie spotkanie na którym p. Ewa będzie pytala jak której dziewczynie pasuje bo muszą być 2 grupy bo tyle chętnych. Ja juz na to spotkwnie osc nie musze. Jedna grupa to spotkania w środę o 10 a druga grupa w piątki po południu, można wybrać :-) ja zapisałam się wstępnie na środę bo nie pracuje i akurat rano mam czas :-)

f2w343r8930pqaay.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney mi wpisz Igora i zmień tp na 05.06

Kourtney lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ