Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam sie w 21 tygodniu;) z przychodni:) Krew pobrana, glukoza za mną. Wypilam na dwa razy ale w smaku nie powiedziałabym że dobre ale do wypicia:) jakbym miała wypić jeszcze jeden kubek teraz to Na pewno bym wylądowała w toalecie
Mój Teściów jest pielęgniarka wiec dziś byłam.pierwszy raz u Niej. Ale fajnie bo pobrana mi krew jako 1. Teraz siedzę w pokoju socjalnym w ciszy wiec fajnie:)
Mój napojem rana
Kaja no nie ma co przesadzać z długością hahaha ale jak ktoś nie ma wyczucia:) hehe
Kortey super pokoikPati_89, mmarzenak, beatas, madziak2202, evus lubią tę wiadomość
-
Kourtney pięknie to wygląda! i chyba masz już dla małej wszystko gotowe co?! też bym już tak chciała!
a myślisz, że będzie Ci wygodnie przewijać dziecko leżące do Ciebie bokiem?
Ja wczoraj miałam dzień wyjęty z życia... jelitówka z rzyganiem co kilka godzin od rana do wieczora! Na szczęście dziś już jest lepiej. Ale Rysiu tak jak zwykle jest spokojny tak wczoraj urządził sobie niezłą imprezkę na moich jelitach. Ciekawa jestem jaki jest już duży - dziś idziemy podglądać
beatas dziękuję bardzo za cynk o łóżeczku!dzięki Tobie zaoszczędziłam ponad 200zł.! Napisałam do babki i wystawiła specjalnie dla mnie
kolejna rzecz zaliczona.
Miłego dnia mamuśki!kuleczka777, Andzia SM, beatas, madziak2202, evus lubią tę wiadomość
Mały Ryś -
Helenucha Klucha wrote:Kaja a te koleżanki, które karmiły piersią to całą noc spały z dzieckiem?!
ja chcę kupić takie łóżeczko http://allegro.pl/chicco-next-2-me-lozeczko-turystyczne-dostawka-i5052206539.html żeby mieć dziecko blisko ale żeby właśnie nie było niebezpieczeństwa, że mu coś zrobię.
Hmm, jestem zdziwiona, że wszystkie piszecie, że w szpitalu mówili, żeby nie spać z maluszkiem. U mnie w szpitalu położne bardzo zachęcają do spania z dzieckiem, bycia blisko. Oczywiście jest to "łóżeczko" i można malucha odłożyć, ale kiedy np. ja miałam małą w nim na samym początku, bo to pierwsze dziecko, nie wiedziałam czy można było ją wziąć i też bałam się jej coś zrobić, to przyszła położna i powiedziała (to było w 2013 r., ale pamiętam jakby mówiła to wczoraj):
"Przecież to jest pani dziecko, ono chce być przy pani! Proszę je wziąć do siebie, musi czuć bliskość, czuć swoją mamusię."
Wiadomo, po porodzie hormony szaleją - jak wyszła, to się popłakałam
Co do łóżeczka Chicco Next2Me, to ja mega polecam. Przy drugiej córeczce bardzo się sprawdziło, bo karmiłam piersią - nie musiałam wstawać w nocy, rozbudzać się, tylko mała była obokJak zaczynała się wiercić i przebudzać, to wystarczyło wyciągnąć rękę (prawie przez sen), pogłaskać, podać smoczka i spała dalej. Myślę, że dzięki temu, że czuła mamę blisko i byłam dosłownie "na wyciągnięcie ręki", to właśnie przesypiała ładnie noce już od 5 tygodnia (spała od 20 do 5 rano)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:27
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Helenucha o której wizytujesz ??
Dziewczyny jak macie problem z wypróżnianiem to zjedzcie sobie trochę winogrona. Ja zjadłam przedwczoraj trochę i wczoraj i dziś normalnie luzik
Kourtney jeśli mogę spytać to na ostatnim zdjęciu to masz takie łóżeczko też mniejsze ? -
Trzymam kciuki za wizyty
dziś mam w planie dokończyć kule dla małego
pewnie skończę z poklejonymi palcami
Kourtney pokoik śliczny
Też bym już wszystko szykowała ale nie ma sensu bo malowanie dopiero w kwietniuale dziś jedziemy po materiał do castoramy i jutro ruszam z malowaniem mebli
Miłego dnia wszystkimmmarzenak, kuleczka777, agus3004, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Kourtney sliczny pokoik
Andzia dzielna jestes z glukoza i fajnie ze mozesz sobie siedziec w socjalnym a nie w poczekalni z innymi
Mamusiaa mi kazali lezec z maluszkiem, ale zalecali na noc dawac do lozeczka (2012). W domu juz zdarzalo mi sie zasypiac z maluszkiem czasem.Andzia SM lubi tę wiadomość
-
Kurtney śliczny pokoik!
Bardzo mi się podoba
U nas też w pokoiku maleństwa będzie dominować biel bo najbardziej mi się podoba
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! -
Helenicha, czyli te szkraby jednak Cie zaraziły:( na moją jelitowke mogłam pić orsalit, wywar z borówek, marchwiankę i osłonę.. W ostateczności węgiel, ale raczej starać się tego uniknąć..
Cieszę się, że mogłam pomóc:)szkoda, że wystawiła je dopiero teraz, jak juz kupiłam kołyskę
Kourtney, pokoik zapowiada się super:) tez mam tylko wątpliwości co do przewijaka.. Wygodniej jest, jesli dzidzi jest ułożona pionowo:) czy na komodę kupuje sie inny przewijak niż ten na łóżeczko? Ma jakies specjalne mocowania czy jak?
Andzia, teściowa Cie może oszczędziła i coś dobrego tam dosypała:D;D dawałaś cytrynę? Mnie to będzie czekać za jakies trzy tygodnie;(((( -
Patutka, co to jest z tego nuka? Co do podgrzewacza, polecacie jakiś? Ja się zastanawiałam nad zwykłym z canpola, bo nie wiem czy się w ogóle przyda, a ten wydaje sie ok i kosztuje niewiele..
Co do bezsennych nocy, doskonale Cie rozumiem.. Ja juz od jakiegoś tygodnia zasypiam o 2-3.. Wczoraj jeszcze prądu przez te wiatry nie było i tak leżałam od 23 do 3 w nocy w ciemnosci przewracając sie z boku na bok.. Grr.. Teraz jest jakas awaria i znowu nie mam Internetu.. Dobrze, ze chociaż na telefonie jest..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:06
-
U mojej kruszynki po wczorajszej wizycie wszystko w porządku:-) miało być zdjęcie dla Was i dla mojego synka, ale malutka wtuliła buzię w rączki<3 lekarz kombinował 10 minut i w końcu dał za wygraną
ale co zobaczyłam to moje
z wrażenia zapomniałam zapytać ile waży...
Kourtney piękny pokoik, biel jest cudowna.
Dzisiaj mam zamiar kupić troche ciuszków, zastanawiam się tylko czy kupować 56 czy od razu 62?
Jade też wózki oglądać, mam na oku barlette i pajero Adamexu:-) vhyba ze jeszcze jakis inny spodoba mi się na żywo...dais, fairy_tale, oldżi, mmarzenak, kuleczka777, Pati_89, evus, Magda34, Andzia SM, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość
Nasza córeczka