X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też mamy styl skandynawski w domu... A lalka meteoo superowa moja córka do dziś lubi się nią bawić:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz też smoczki z firmy suavinex? Bo na zdjęciu są bardzo do nich podobne. Polecam są bardzo fajne .. :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko! Kourtney przecudny pokoik :O

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na glukozę, a nie pamiętam kiedy obudziłam się taka głodna ;)

Andzia SM, Pati_89, evus lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 21 tygodniu;) z przychodni:) Krew pobrana, glukoza za mną. Wypilam na dwa razy ale w smaku nie powiedziałabym że dobre ale do wypicia:) jakbym miała wypić jeszcze jeden kubek teraz to Na pewno bym wylądowała w toalecie :) Mój Teściów jest pielęgniarka wiec dziś byłam.pierwszy raz u Niej. Ale fajnie bo pobrana mi krew jako 1. Teraz siedzę w pokoju socjalnym w ciszy wiec fajnie:)
    Mój napojem rana :-)
    xoefwi.jpg Kaja no nie ma co przesadzać z długością hahaha ale jak ktoś nie ma wyczucia:) hehe
    Kortey super pokoik

Pati_89, mmarzenak, beatas, madziak2202, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri ja miałam też badanie moczu dac do badania i jak na złość budzilam się od 2 w nocy do 5. Więc sisiu musiałam wstrzymywac:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ładnie dodało mi się to zdjęcie ale to z telefonu wiec i tekst się poprzesuwal wybaczcie :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny :)

Kourtney piekny pokoik :) jakiej głębokości masz komode pod przewijakiem ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney pięknie to wygląda! i chyba masz już dla małej wszystko gotowe co?! też bym już tak chciała! :) a myślisz, że będzie Ci wygodnie przewijać dziecko leżące do Ciebie bokiem?

Ja wczoraj miałam dzień wyjęty z życia... jelitówka z rzyganiem co kilka godzin od rana do wieczora! Na szczęście dziś już jest lepiej. Ale Rysiu tak jak zwykle jest spokojny tak wczoraj urządził sobie niezłą imprezkę na moich jelitach. Ciekawa jestem jaki jest już duży - dziś idziemy podglądać :D

beatas dziękuję bardzo za cynk o łóżeczku! <3 dzięki Tobie zaoszczędziłam ponad 200zł.! Napisałam do babki i wystawiła specjalnie dla mnie :) kolejna rzecz zaliczona.

Miłego dnia mamuśki!

kuleczka777, Andzia SM, beatas, madziak2202, evus lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Kaja a te koleżanki, które karmiły piersią to całą noc spały z dzieckiem?!
    ja chcę kupić takie łóżeczko http://allegro.pl/chicco-next-2-me-lozeczko-turystyczne-dostawka-i5052206539.html żeby mieć dziecko blisko ale żeby właśnie nie było niebezpieczeństwa, że mu coś zrobię.

Hmm, jestem zdziwiona, że wszystkie piszecie, że w szpitalu mówili, żeby nie spać z maluszkiem. U mnie w szpitalu położne bardzo zachęcają do spania z dzieckiem, bycia blisko. Oczywiście jest to "łóżeczko" i można malucha odłożyć, ale kiedy np. ja miałam małą w nim na samym początku, bo to pierwsze dziecko, nie wiedziałam czy można było ją wziąć i też bałam się jej coś zrobić, to przyszła położna i powiedziała (to było w 2013 r., ale pamiętam jakby mówiła to wczoraj):
    "Przecież to jest pani dziecko, ono chce być przy pani! Proszę je wziąć do siebie, musi czuć bliskość, czuć swoją mamusię." <3
    Wiadomo, po porodzie hormony szaleją - jak wyszła, to się popłakałam ;)

Co do łóżeczka Chicco Next2Me, to ja mega polecam. Przy drugiej córeczce bardzo się sprawdziło, bo karmiłam piersią - nie musiałam wstawać w nocy, rozbudzać się, tylko mała była obok :) Jak zaczynała się wiercić i przebudzać, to wystarczyło wyciągnąć rękę (prawie przez sen), pogłaskać, podać smoczka i spała dalej. Myślę, że dzięki temu, że czuła mamę blisko i byłam dosłownie "na wyciągnięcie ręki", to właśnie przesypiała ładnie noce już od 5 tygodnia (spała od 20 do 5 rano) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:27

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha o której wizytujesz ??

Dziewczyny jak macie problem z wypróżnianiem to zjedzcie sobie trochę winogrona. Ja zjadłam przedwczoraj trochę i wczoraj i dziś normalnie luzik :)

Kourtney jeśli mogę spytać to na ostatnim zdjęciu to masz takie łóżeczko też mniejsze ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kirys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney cudny pokoik! Maluszki lubią biało-czarne wzory :-)

Kourtney lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka niestety dopiero o 20:00

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty :) dziś mam w planie dokończyć kule dla małego :) pewnie skończę z poklejonymi palcami :)

Kourtney pokoik śliczny :)

Też bym już wszystko szykowała ale nie ma sensu bo malowanie dopiero w kwietniu :/ ale dziś jedziemy po materiał do castoramy i jutro ruszam z malowaniem mebli :D

Miłego dnia wszystkim :)

mmarzenak, kuleczka777, agus3004, Kourtney lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney sliczny pokoik :)
    Andzia dzielna jestes z glukoza i fajnie ze mozesz sobie siedziec w socjalnym a nie w poczekalni z innymi :)
    Mamusiaa mi kazali lezec z maluszkiem, ale zalecali na noc dawac do lozeczka (2012). W domu juz zdarzalo mi sie zasypiac z maluszkiem czasem.

Andzia SM lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:39

beatas lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurtney śliczny pokoik!
    Bardzo mi się podoba :)

U nas też w pokoiku maleństwa będzie dominować biel bo najbardziej mi się podoba :)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• beatas Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenicha, czyli te szkraby jednak Cie zaraziły:( na moją jelitowke mogłam pić orsalit, wywar z borówek, marchwiankę i osłonę.. W ostateczności węgiel, ale raczej starać się tego uniknąć..
    Cieszę się, że mogłam pomóc:)szkoda, że wystawiła je dopiero teraz, jak juz kupiłam kołyskę:(

Kourtney, pokoik zapowiada się super:) tez mam tylko wątpliwości co do przewijaka.. Wygodniej jest, jesli dzidzi jest ułożona pionowo:) czy na komodę kupuje sie inny przewijak niż ten na łóżeczko? Ma jakies specjalne mocowania czy jak?

Andzia, teściowa Cie może oszczędziła i coś dobrego tam dosypała:D;D dawałaś cytrynę? Mnie to będzie czekać za jakies trzy tygodnie;((((

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, co to jest z tego nuka? Co do podgrzewacza, polecacie jakiś? Ja się zastanawiałam nad zwykłym z canpola, bo nie wiem czy się w ogóle przyda, a ten wydaje sie ok i kosztuje niewiele..
    Co do bezsennych nocy, doskonale Cie rozumiem.. Ja juz od jakiegoś tygodnia zasypiam o 2-3.. Wczoraj jeszcze prądu przez te wiatry nie było i tak leżałam od 23 do 3 w nocy w ciemnosci przewracając sie z boku na bok.. Grr.. Teraz jest jakas awaria i znowu nie mam Internetu.. Dobrze, ze chociaż na telefonie jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:06

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej kruszynki po wczorajszej wizycie wszystko w porządku:-) miało być zdjęcie dla Was i dla mojego synka, ale malutka wtuliła buzię w rączki<3 lekarz kombinował 10 minut i w końcu dał za wygraną:-D ale co zobaczyłam to moje <3 z wrażenia zapomniałam zapytać ile waży...

Kourtney piękny pokoik, biel jest cudowna.

Dzisiaj mam zamiar kupić troche ciuszków, zastanawiam się tylko czy kupować 56 czy od razu 62?
    Jade też wózki oglądać, mam na oku barlette i pajero Adamexu:-) vhyba ze jeszcze jakis inny spodoba mi się na żywo...

dais, fairy_tale, oldżi, mmarzenak, kuleczka777, Pati_89, evus, Magda34, Andzia SM, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ