X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas tak naprawde jakikolwiek ktory bedzie mial kilka trybow. Ja mialam FamilyFix za jakies 30 zl na allegro i sie idealnie sprawdzil.
    Henelucha kuruj sie, ja slyszalam ze smecta jest bezpieczna w ciazy.
    Moni kup chociaz kilka 56, bo raczej sie przydadza na poczatek. Tak ze 3 body i 3 pary spodenek i ewentualnie dokupisz jak bedzie potrzebne wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:19

Moni15382 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Kourtney cudny pokoik! Maluszki lubią biało-czarne wzory :-)
    Dokładnie! Ja też będę niebawem urządzać i też bedzie dużo czerni i bieli w pokoju Wojtusia.
    Ślicznie Kourtney :)
    Macie jakiś namiary na zabawki czarno-białe?

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 25 tygodniu :)
    [IMG]http://.jpg[/IMG]
    na wadze +10 kg :P

męczyło mnie czytanie w internecie różnych informacji, zapragnęłam mieć coś co i mój R może w każdej chwili wziąć i sobie poczytać. strzałem w dziesiątkę był zakup kilku starych numerów gazet z tamtego roku tj: "mam dziecko" super sprawa dosłownie za grosze :) na allegro dosłownie za 1zł można kupić ciekawe gazetki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:47

dais, fairy_tale, oldżi, mmarzenak, JajkoNiespodzianka, beatas, kuleczka777, Melissa84, Helen, Pati_89, evus, Magda34, Moni15382, Kaja, Kourtney, kirys, ansad lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak widze ze tez kupilas taki stanik. I jak sie u Ciebie sprawdza?
    Jajko moze tutaj cos znajdziesz co Cie zainteresuje:
    http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2014/05/polskie-czarno-biae-zabawki-dla.html

http://www.fabrykawafelkow.pl/73-zabawki-czarno-biale-dla-niemowlat

Niektore zabawki sa troche drogie.
    Moni gratulacje z udanej wizyty, szkoda ze nie widzialas buzki, ale jeszcze bedzie okazja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:25

Moni15382 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:40

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki Dais! :) Ładniutkie te rzeczy :)

• beatas Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, wszystko zależy od dziecka.. Corka kuzynki męża ma ponad miesiąc i nadal chodzi w rozmiarze 56:) jak się urodziła miała 54cm.. a niektóre dzieci podobno nawet ich nie zdołają założyć...

Madziak, ale wielki brzuszek! Super!;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG Jak ja mam Was nadrobić??? Piszecie jak szalone ;) Witam się w 21 tc :) Połowa za nami wow jak to zleciało :D

Cass świetny ten otulaczek z pandą :) Potwierdzam FabrykaWafelków ma cudne rzeczy <3

Helenucha podobno właśnie mierzenie temp w dupce jest najbardziej miarodajne, ale ja jakoś nie umiałam nigdy (a może po prostu wybrałam drogę na skróty ;) ) Zdrówka życzę <3 I powodzenia na wizycie :)

Pati89 piękny masz brzuszek :) No i łowy lumpeksowe imponujące :) Ten śpiworek w cyferki - uroczy :)

Madziak2202 w moim mieście warunki do jazdy rowerowej są idealne, wszędzie są ścieżki rowerowe i trasy bardzo urozmaicone, więc też zastanawiam się nad przyczepką rowerową :) Super przyczepki ma Croozer i Thule, te zwykłe są takie jakieś taczkowate (mieliśmy taką jak synek miał jakieś 2,5 roku wtedy już była ok, ale maluszka bym w tym nie woziła). Mieliśmy też fotelik rowerowy (z regulacją kąta nachylenia w razie snu). Sprawdzał się dobrze, ale też raczej dla starszego dziecka.

Dorjana trzymam kciuki za Was i często o Was myślę <3

Jajko śliczny brzusio <3

Kuleczka jak mąż taki mądry to niech sam spróbuje znaleźć wózek w takij cenie w dobrym stanie ;) Może on po prostu nie wie ile wózki mogą kosztować, więc niech doceni, że ma i tak mało wymagającą żonę ;)

Jane ja na L4 praktycznie od początku ciąży (ze względu na wcześniejsze poronienie i rodzaj pracy)

Paula222, Beatas - Nie bójcie się cesarki kochane :) Powiem Ci, że ja o wiele lepiej przeszłam cc niż poród sn (włączając dochodzenie do siebie po). Teraz mam wybór i nawet się nie zastanawiam tylko stawiam na cc :) Jak macie jakieś pytania to walcie śmiało chętnie Was uspokoję ;)

Oldżi mnie na połówkowym lekarz nie pytał o wagę, na wydruku, który dostałam jest wpisana waga początkowa.

Mmarzenak, Beatas jakie Wy macie malutkie brzuszki :)

AnnieLov cudne ubranka :)

Kourtney pokoik CUDO!!! Piękny że ahhhhh :) Powiedz proszę co to za przewijak? U nas w domu kolory dominujące to szary i biały właśnie, więc pewnie wyjdzie podobnie ;) Sypialnia cała na biało, a kącik Frania będzie na początek w naszej sypialni.

Moni gratuluję udanej wizyty :)

Dziewczyny Wy już prawie gotowe na przyjście maluchów na świat :) Ja nawet jeszcze nie wybrałam łóżeczka... Jedyna no co jesteśmy zdecydowani na 100% to fotelik samochodowy, oglądaliśmy w sklepie ten: http://cybex-online.com/pl/carseats/cloudq.html i już postanowione, że kupujemy :) Niestety z wózków, które bierzemy pod uwagę był tylko jeden, więc nie mogliśmy porównać, także wybór jeszcze przed nami.

Ciekawe czy ktoś to doczyta do końca tak się rozpisałam :/ Postaram się nie mieć więcej takich zaległości ;)

Melissa84, Helen, kuleczka777, cass, mmarzenak, beatas, JajkoNiespodzianka, Kourtney, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais- taki stanik sportowy kupiłam w pepco za 7,99 i jestem bardzo zadowolona ;-) na moich niezbyt dużych piersiach się sprawdza. Są kolory czarny biały i cielisty. Mam też takie z wkładką usztywniającą i też są wygodne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 12:08

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jak już nadrobiłam co u Was to teraz napiszę co u mnie :)
    Byliśmy we wtorek na badaniu połówkowym i wszystko jest idealnie :) Franiu waży 33g i ma około 23cm (ma bardzo długie nogi ;) )
    Pierwsze co pokazał po przyłożeniu głowicy do brzucha to to, że jest facetem ;) A oto dowód:
    ZXie1S.jpg
    Za to buzi nie chciał pokazać wcale i albo się odwracał, albo zasłaniał łapkami ;)
    SK4F3u.jpg
    Najważniejsze, że dał sobie wszystko pomierzyć i zbadać :) Dr stwierdził, że bardzo ruchliwy z niego maluch ;)

A po badaniu poszliśmy do salonu Lilou (chciałam tylko wymienić sznurek w mojej ulubionej bransoletce), no i mężuś stwierdził, że Franiu też musi tam być ;) Tak więc zyskałam nową zawieszkę do mojej najulubieńszej Lilou ze wszystkich ;) Wiwi i Alusia widać już słabiej, ale zawieszki mają już swoje lata ;)
    Tr3D8L.jpg

Repose, Paula222, Melissa84, Helen, Pati_89, kuleczka777, evus, mmarzenak, beatas, JajkoNiespodzianka, Agabtm, Magda34, Andzia SM, Kaja, dais, oldżi, fairy_tale, Kourtney, Helenucha Klucha, kirys lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Maggi-P- co te nasze chłopaki w brzuchach mają, że zbytnio nie chcą się pokazywać ;) Lilou uwielbiam- zawieszki cudne :)

Kourtney- jak możesz wpisz u nas, że będzie Tymek (Tymoteusz), termin na 14.06 :)
    Pokoik cudny :)

Maggi-P lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney sliczny pokoik, nie ma to jak stonowane kolory :)
    nie moge sie sama remontu doczekać :)
    Maggi-P gratulacje udanej wizyty :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabawek to ja polecam coś takiego:

https://bobomio.pl/mr-b-mieciutki-termofor-przytulanka-na-bolacy-brzuszek?gclid=CNXcyYHM78oCFYPpcgodX2IDiw

http://www.mamagama.pl/sierra-madre-bialo-czarna-ksiazeczka-harmonijka.html

Helen lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi jaka rączka śliczna aż się nie mogę napatrzeć :D
    Gratulacje :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję też udanych wizyt i ślicznych maluszków :) Ja wizytę mam dopiero 3 marca :(

• evus Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny! ja tez dzis pilam slodki sok z gumijagod ;) jakos poszlo, ale mam nadzieje, ze wiecej nie bede musiala :)

kurcze, ja mam tylko kilka ubranek, poza tym nic :/ a Wy juz cale pokoiki zrobione :)
    u nas tez bedzie bialo-czarno :)

a moj Maly ma juz 23 cm i wazy 350g :D a dopiro co dwie kreski na tescie widzialam ;)

milego dnia, ja musze odespac poranne badania

Helen, Agabtm, beatas, Kaja, Maggi-P, Pati_89, kirys lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    kurcze, ja mam tylko kilka ubranek, poza tym nic :/ a Wy juz cale pokoiki zrobione :)
    Nie przejmuj się - ja też mam tylko kilka ubranek ;) Jeszcze drugie tyle ciąży, spokojnie :)

evus lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pięknie Wam rosną maluszki :)

Do mnie właśnie dzwoniła położna i chciała się umówić ze mną na spotkanie ;)
    Jednak tej szkoły rodzenia nie będzie bo mówiła że przedtem była kobieta która to wszystko prowadziła, a teraz na nie zwalili tą szkołę, a one też mają swoje obowiązki więc wolą indywidualnie omówić i pomóc dziewczynom więc luzik

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci aż za szybko. U nas jeszcze 5 tygodni do 30 tygodnia <3

Ja już czekam w gotowości na cud narodzin. Na razie póki co jest w szpitalu i czeka na wywołanie. Ahhh chyba ja stresuję się bardziej niż ona :)

Helen, Pati_89, evus, kuleczka777 lubią tę wiadomość

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj również wizytuje na prentalnych tez późno bo 18;40 ale mam tyle roboty w domu bo mąż ma jutro urodziny, że nie czas szybko zleci :)
    Szarlotka juz w piekarniku karpatka się studzi teraz szykuje sałatkę sledziowa ;);)
    Kourtney pokój piękny wyślę Wam mój jak wkoncu wybierzemy łóżeczko ;):)
    Gratulacje udanych juz wizyt.
    Evus masz jakie zdjęcia
    Maggy piękne zdjęcia. Usg pomimo że Buzki nie widać i tak pięknie juz nie mogę się doczekać Wizyty

dais, evus lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ