X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais nie mogę znaleźć tego podgrzewacza, wrzuciłabyś link?

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Gratuluję też udanych wizyt i ślicznych maluszków :) Ja wizytę mam dopiero 3 marca :(

Ja też dopiero 3 marca :(

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oprócz pampersów "2" w rossmanie widziałam też promocję na palmersa na rozstępy jak któraś używa to kosztuje 23,99 zł z 29,99 zł z kartą rossnę!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak super brzuszek :)
    Maggi gratuluje udanej wizyty :)
    Kourtney ładny pokoik się szykuje dla malucha :)
    Helenucha życzę zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:27

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas niestety mimo że po rodzinie to nic nie dodała tam dobrego:-) cytryny nie miałam, i tak wydaje mi się ze jak ktoś słodkie rzeczy lubi to nie jest to najgorsze :) mogło być gorzej hehe ale też rewelacyjne nie było. Ja wypilam to po.pierwszym pobraniu dostałam trocbe wody żeby ten smak zmienić w ustach:) wydaje mi się ze opinie na necie są gorsze niż w rzeczywistości:)
    Przyszłam do.domu to źle się czułam. Ale kto to widział tyle cukru na pusty zoladek:) hehe zjadłam kanapkę, chwila drzemki i jestem jak nowonarodzona;)
    Gratuluję udanych wizyt, i slicznych dzieciaczkow;) trzymam kciuki za popołudniowe i wieczorne wizyty:)

beatas lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy podczas kąpieli czy tam prysznica wieczorem używacie zwykłego żelu pod prysznic, mydła czy olejka(u) pod prysznic? Bo byłam dziś w rossmanie i widziałam różne olejki pod prysznic i tak się zastanawiałam czy kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 13:53

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi śliczne foto synka no nie da się ukryć że to chłop z jajkami malowany ze hoho

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuj mnie glukoza czeka za miesiąc bleeeeeee

Ania90 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34- ja używałam do tej pory jakiegoś żelu pod prysznic dla ciężarnych z Rossmana, ale właśnie mi się skończył :)

Ja dziewczyny stwierdziłam, że biorę się porządnie za wyprawkę i zamówiłam dla małego dzisiaj ze Smyka kilka rzeczy, w tym smoczki i butelki Avent. Planowana dostawa około 17-18.02. :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• dais Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Dais nie mogę znaleźć tego podgrzewacza, wrzuciłabyś link?
    Sorki pomieszalam nazwe, Happy Family. Niestety cena juz urosla od 2012 roku, ale ja mam dokladnie ten model. U nas sprawdzal sie super http://happyfamily.otwarte24.pl/2,AUTO-i-DOM-Podgrzewacz-do-wszystkich-butelek
    Tu jest tez troche ofert i tak naprawde widze ze pelno wyglada podobnie, wiec mysle ze sprawdza sie tam samo dobrze:
    http://allegro.pl/listing/listing.php?buyNew=1&offerTypeBuyNow=1&order=m&string=baby+ono+elektr%2A&search_scope=category-99455&bi_s=internal&bi_m=baby-art-txtLink&bi_c=40987&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-bab-1-3-0203
    Maggi super fotka, watpliwosci nie ma co do plci :D Wstydnis maly, nasz Olaf tez taki byl, tyle ze on nawet nie chcial sie pochwalic plcia :P

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Dziewczyny, czy podczas kąpieli czy tam prysznica wieczorem używacie zwykłego żelu pod prysznic, mydła czy olejka(u) pod prysznic? Bo byłam dziś w rossmanie i widziałam różne olejki pod prysznic i tak się zastanawiałam czy kupić

Magda, ja mam zwykłe żele - ostatnio urzekł mnie Le Petit Marseillais, niestety, nie zwróciłam uwagi na skład, bo skusiłam się na zapach (peach!).
    W przypadku olejków pod prysznic ważne, żeby nie było w składzie sojowego. Nie polecany kobietom w ciąży - jak soja w ogóle (zresztą kobiety powinny soi unikać) :)

Magda34 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, a u mnie kryzysik... Mam podejrzenie toksoplazmozy ;/

Ponieważ od czasu do czasu mam kontakt z kotem mamy, robię sobie badania na tokso mniej więcej co miesiąc. Do tej pory zawsze miałam oba wyniki (IgG i IgM) ujemne. Aż do wczoraj :(
    Odebrałam wynik tokso:

IgG - ujemne - < 0,13 IU/ml
    IgM - dodatnie - 1,53 COI (przy dodatnim od 1,00)

Udało mi się szybko skonsultować z moją doktor prowadzącą i jestem już dziś po kolejnych badaniach - zrobiłam jeszcze badanie IgA i powtórzyłam IgG z IgM w nadziei, że być może był to błąd laboratorium. Niestety powtórzone IgM wynosi 1,64 ;/ A IgG wciąż ujemne. Pozostaje mi czekać na wynik IgA...

Moja gin pociesza mnie, że być może wynik jest fałszywie dodatni. Faktycznie, w necie jest sporo informacji o tym, że IgM mogą wychodzić fałszywie dodatnie. Ale może to też być baaardzo wczesna faza świeżego zakażenia. Kurczę, jestem zła... Przez całą ciążę dbam o higienę, myję dokładnie owoce i warzywa, do surowego mięsa mam osobną deskę (zresztą takie mięso rzadko w ogóle dotykam), kota mamy i jego kuwety unikam... Pocieszam się, że nawet jeśli to nie daj Boże świeże zakażenie tokso, to przynajmniej szybko wdrożę leczenie...

Może miała któraś z Was taką sytuację? Czasami naprawdę mnie dobija ten drugi trymestr, paradoksalnie w pierwszym miałam chyba mniej zmartwień :/

9ewns65gxjq3gces.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy Tale wydaje mi się, że w tej sytuacji wazne jest, że ewentualne leczenie zostałoby wprowadzone błyskawicznie wiec maluszek jest bezpieczny :) A w ogóle to trzymam kciuki, żeby to jednak był błąd laboratorium :) Trzymaj się Kochana :)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy tale nie martw sie na zapas. Moze faktycznie to tylko falszywy wynik. Masz jakies objawy, czy tylko wynik po prostu podwyzszony?
    Znalazlam takie cos:
    IgG (-), IgM (+) – jest to wynik nieswoisty, kontrola za trzy tygodnie, jeżeli wynik taki sam – ciężarna seronegatywna, nie wymaga leczenia, wskazana kontrola za trzy miesiące.
    IgG (-), IgM (+) – wynik oznacza albo dawne zachorowanie na toksoplazmozę, albo świadczy o reakcji immunologicznej organizmu na jakieś zakażenie. Należy odbyć kontrolę po upływie trzech tygodni i jeśli wynik będzie taki sam, oznacza to, że kobieta nie choruje na toksoplazmozę i nie wymaga leczenia. Zalecana jest jednak kontrola po upływie trzech miesięcy.

Mam nadzieje, ze to jakies zaklamanie wyniku :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Magda, ja mam zwykłe żele - ostatnio urzekł mnie Le Petit Marseillais, niestety, nie zwróciłam uwagi na skład, bo skusiłam się na zapach (peach!).
    W przypadku olejków pod prysznic ważne, żeby nie było w składzie sojowego. Nie polecany kobietom w ciąży - jak soja w ogóle (zresztą kobiety powinny soi unikać) :)

To nie wiedzialam nawet o tej soi w ciąży:/ Dzięki za info :) Ja tez używam żelu pod prysznic, ale tak pomyślałam, że olejkiem jeszcze bardziej się natluszcze ;) Bo po prysznicu wiadomo- smaruje się

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ja używam do mycia twarzy i ciała mydło Aleppo, ale jeśli chodzi o nawilżenie, to możesz też po umyciu, a jeszcze pod prysznicem nasmarować się oliwką i spłukać :)

Magda34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zamówiłam kilka rzeczy ;) nie mogę się doczekać aż przyjdą :)

http://sklep.lullalove.com/kategoria/kocyki-i-otulacze/otulacz-superro-newborn-z-wiskozy-bambusowej (niebieski)

http://sklep.lullalove.com/kategoria/gryzaki/superro-baby-hevea

http://sklep.lullalove.com/kategoria/przytulanki-i-termofory/superzabawka-mr-b

Kourtney, Helenucha Klucha, Helen, Melissa84 lubią tę wiadomość

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam już nawet receptę na Rovamycine w razie, gdyby wynik IgA też okazał się dodatni, bo to by oznaczało świeże zakażenie. W przypadku ujemnego IgA wyszłoby na to, że IgM jest fałszywie dodatnie i nie ma się czym martwić. Niestety na ten wynik czeka się troszkę dłużej, niż kilka godzin.

Dais, no właśnie żadnych objawów nie mam. W tamtym tygodniu byłam przeziębiona i przez jeden wieczór miałam lekką gorączkę, co ponoć zdarza się też przy tokso, ale miałam też ból gardła, katar i kaszel, czyli objawy "zwykłej" infekcji. Może to przeziębienie lub antybiotyk wpłynęły na wyniki, nie mam pojęcia. Też widziałam te informacje o nieswoistym wyniku i są one pocieszające ;) Poza tym wydaje mi się, że IgM jest u mnie dość nisko dodatnie. Nie jestem specjalistą, ale przy świeżym zakażeniu ta wartość chyba byłaby wyższa.

Póki co i tak nic nie zdziałam, pozostaje mi tylko czekanie i nadzieja :P

9ewns65gxjq3gces.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:

Le Petit Marseillais jest cudowny :) Ostatnio miałam próbkę, nawet zastanawiałam się nad zakupieniem całej butelki, ale też nie spojrzałam na skład.

9ewns65gxjq3gces.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was jest zdecydowana na wózek Adamex Pajero?

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ