Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatas niestety mimo że po rodzinie to nic nie dodała tam dobrego:-) cytryny nie miałam, i tak wydaje mi się ze jak ktoś słodkie rzeczy lubi to nie jest to najgorsze
mogło być gorzej hehe ale też rewelacyjne nie było. Ja wypilam to po.pierwszym pobraniu dostałam trocbe wody żeby ten smak zmienić w ustach:) wydaje mi się ze opinie na necie są gorsze niż w rzeczywistości:)
Przyszłam do.domu to źle się czułam. Ale kto to widział tyle cukru na pusty zoladek:) hehe zjadłam kanapkę, chwila drzemki i jestem jak nowonarodzona;)
Gratuluję udanych wizyt, i slicznych dzieciaczkow;) trzymam kciuki za popołudniowe i wieczorne wizyty:)beatas lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy podczas kąpieli czy tam prysznica wieczorem używacie zwykłego żelu pod prysznic, mydła czy olejka(u) pod prysznic? Bo byłam dziś w rossmanie i widziałam różne olejki pod prysznic i tak się zastanawiałam czy kupić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 13:53
Magda34
-
Magda34- ja używałam do tej pory jakiegoś żelu pod prysznic dla ciężarnych z Rossmana, ale właśnie mi się skończył
Ja dziewczyny stwierdziłam, że biorę się porządnie za wyprawkę i zamówiłam dla małego dzisiaj ze Smyka kilka rzeczy, w tym smoczki i butelki Avent. Planowana dostawa około 17-18.02. -
JajkoNiespodzianka wrote:Dais nie mogę znaleźć tego podgrzewacza, wrzuciłabyś link?
Tu jest tez troche ofert i tak naprawde widze ze pelno wyglada podobnie, wiec mysle ze sprawdza sie tam samo dobrze:
http://allegro.pl/listing/listing.php?buyNew=1&offerTypeBuyNow=1&order=m&string=baby+ono+elektr%2A&search_scope=category-99455&bi_s=internal&bi_m=baby-art-txtLink&bi_c=40987&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-bab-1-3-0203
Maggi super fotka, watpliwosci nie ma co do plciWstydnis maly, nasz Olaf tez taki byl, tyle ze on nawet nie chcial sie pochwalic plcia
JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość
-
Magda34 wrote:Dziewczyny, czy podczas kąpieli czy tam prysznica wieczorem używacie zwykłego żelu pod prysznic, mydła czy olejka(u) pod prysznic? Bo byłam dziś w rossmanie i widziałam różne olejki pod prysznic i tak się zastanawiałam czy kupić
Magda, ja mam zwykłe żele - ostatnio urzekł mnie Le Petit Marseillais, niestety, nie zwróciłam uwagi na skład, bo skusiłam się na zapach (peach!).
W przypadku olejków pod prysznic ważne, żeby nie było w składzie sojowego. Nie polecany kobietom w ciąży - jak soja w ogóle (zresztą kobiety powinny soi unikać)Magda34 lubi tę wiadomość
-
Ehh, a u mnie kryzysik... Mam podejrzenie toksoplazmozy ;/
Ponieważ od czasu do czasu mam kontakt z kotem mamy, robię sobie badania na tokso mniej więcej co miesiąc. Do tej pory zawsze miałam oba wyniki (IgG i IgM) ujemne. Aż do wczoraj
Odebrałam wynik tokso:
IgG - ujemne - < 0,13 IU/ml
IgM - dodatnie - 1,53 COI (przy dodatnim od 1,00)
Udało mi się szybko skonsultować z moją doktor prowadzącą i jestem już dziś po kolejnych badaniach - zrobiłam jeszcze badanie IgA i powtórzyłam IgG z IgM w nadziei, że być może był to błąd laboratorium. Niestety powtórzone IgM wynosi 1,64 ;/ A IgG wciąż ujemne. Pozostaje mi czekać na wynik IgA...
Moja gin pociesza mnie, że być może wynik jest fałszywie dodatni. Faktycznie, w necie jest sporo informacji o tym, że IgM mogą wychodzić fałszywie dodatnie. Ale może to też być baaardzo wczesna faza świeżego zakażenia. Kurczę, jestem zła... Przez całą ciążę dbam o higienę, myję dokładnie owoce i warzywa, do surowego mięsa mam osobną deskę (zresztą takie mięso rzadko w ogóle dotykam), kota mamy i jego kuwety unikam... Pocieszam się, że nawet jeśli to nie daj Boże świeże zakażenie tokso, to przynajmniej szybko wdrożę leczenie...
Może miała któraś z Was taką sytuację? Czasami naprawdę mnie dobija ten drugi trymestr, paradoksalnie w pierwszym miałam chyba mniej zmartwień -
Fairy Tale wydaje mi się, że w tej sytuacji wazne jest, że ewentualne leczenie zostałoby wprowadzone błyskawicznie wiec maluszek jest bezpieczny
A w ogóle to trzymam kciuki, żeby to jednak był błąd laboratorium
Trzymaj się Kochana
-
Fairy tale nie martw sie na zapas. Moze faktycznie to tylko falszywy wynik. Masz jakies objawy, czy tylko wynik po prostu podwyzszony?
Znalazlam takie cos:
IgG (-), IgM (+) – jest to wynik nieswoisty, kontrola za trzy tygodnie, jeżeli wynik taki sam – ciężarna seronegatywna, nie wymaga leczenia, wskazana kontrola za trzy miesiące.
IgG (-), IgM (+) – wynik oznacza albo dawne zachorowanie na toksoplazmozę, albo świadczy o reakcji immunologicznej organizmu na jakieś zakażenie. Należy odbyć kontrolę po upływie trzech tygodni i jeśli wynik będzie taki sam, oznacza to, że kobieta nie choruje na toksoplazmozę i nie wymaga leczenia. Zalecana jest jednak kontrola po upływie trzech miesięcy.
Mam nadzieje, ze to jakies zaklamanie wyniku -
cass wrote:Magda, ja mam zwykłe żele - ostatnio urzekł mnie Le Petit Marseillais, niestety, nie zwróciłam uwagi na skład, bo skusiłam się na zapach (peach!).
W przypadku olejków pod prysznic ważne, żeby nie było w składzie sojowego. Nie polecany kobietom w ciąży - jak soja w ogóle (zresztą kobiety powinny soi unikać)
To nie wiedzialam nawet o tej soi w ciąży:/ Dzięki za infoJa tez używam żelu pod prysznic, ale tak pomyślałam, że olejkiem jeszcze bardziej się natluszcze
Bo po prysznicu wiadomo- smaruje się
Magda34
-
Magda34 wrote:Dziewczyny, czy podczas kąpieli czy tam prysznica wieczorem używacie zwykłego żelu pod prysznic, mydła czy olejka(u) pod prysznic? Bo byłam dziś w rossmanie i widziałam różne olejki pod prysznic i tak się zastanawiałam czy kupić
Magda34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa właśnie zamówiłam kilka rzeczy
nie mogę się doczekać aż przyjdą
http://sklep.lullalove.com/kategoria/kocyki-i-otulacze/otulacz-superro-newborn-z-wiskozy-bambusowej (niebieski)
http://sklep.lullalove.com/kategoria/gryzaki/superro-baby-hevea
http://sklep.lullalove.com/kategoria/przytulanki-i-termofory/superzabawka-mr-b
Kourtney, Helenucha Klucha, Helen, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, mam już nawet receptę na Rovamycine w razie, gdyby wynik IgA też okazał się dodatni, bo to by oznaczało świeże zakażenie. W przypadku ujemnego IgA wyszłoby na to, że IgM jest fałszywie dodatnie i nie ma się czym martwić. Niestety na ten wynik czeka się troszkę dłużej, niż kilka godzin.
Dais, no właśnie żadnych objawów nie mam. W tamtym tygodniu byłam przeziębiona i przez jeden wieczór miałam lekką gorączkę, co ponoć zdarza się też przy tokso, ale miałam też ból gardła, katar i kaszel, czyli objawy "zwykłej" infekcji. Może to przeziębienie lub antybiotyk wpłynęły na wyniki, nie mam pojęcia. Też widziałam te informacje o nieswoistym wyniku i są one pocieszającePoza tym wydaje mi się, że IgM jest u mnie dość nisko dodatnie. Nie jestem specjalistą, ale przy świeżym zakażeniu ta wartość chyba byłaby wyższa.
Póki co i tak nic nie zdziałam, pozostaje mi tylko czekanie i nadzieja
-
cass wrote:Magda, ja mam zwykłe żele - ostatnio urzekł mnie Le Petit Marseillais, niestety, nie zwróciłam uwagi na skład, bo skusiłam się na zapach (peach!).
W przypadku olejków pod prysznic ważne, żeby nie było w składzie sojowego. Nie polecany kobietom w ciąży - jak soja w ogóle (zresztą kobiety powinny soi unikać)
Le Petit Marseillais jest cudownyOstatnio miałam próbkę, nawet zastanawiałam się nad zakupieniem całej butelki, ale też nie spojrzałam na skład.