X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais nie mogę znaleźć tego podgrzewacza, wrzuciłabyś link?

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Gratuluję też udanych wizyt i ślicznych maluszków :) Ja wizytę mam dopiero 3 marca :(

Ja też dopiero 3 marca :(

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oprócz pampersów "2" w rossmanie widziałam też promocję na palmersa na rozstępy jak któraś używa to kosztuje 23,99 zł z 29,99 zł z kartą rossnę!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak super brzuszek :)
    Maggi gratuluje udanej wizyty :)
    Kourtney ładny pokoik się szykuje dla malucha :)
    Helenucha życzę zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:27

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas niestety mimo że po rodzinie to nic nie dodała tam dobrego:-) cytryny nie miałam, i tak wydaje mi się ze jak ktoś słodkie rzeczy lubi to nie jest to najgorsze :) mogło być gorzej hehe ale też rewelacyjne nie było. Ja wypilam to po.pierwszym pobraniu dostałam trocbe wody żeby ten smak zmienić w ustach:) wydaje mi się ze opinie na necie są gorsze niż w rzeczywistości:)
    Przyszłam do.domu to źle się czułam. Ale kto to widział tyle cukru na pusty zoladek:) hehe zjadłam kanapkę, chwila drzemki i jestem jak nowonarodzona;)
    Gratuluję udanych wizyt, i slicznych dzieciaczkow;) trzymam kciuki za popołudniowe i wieczorne wizyty:)

beatas lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy podczas kąpieli czy tam prysznica wieczorem używacie zwykłego żelu pod prysznic, mydła czy olejka(u) pod prysznic? Bo byłam dziś w rossmanie i widziałam różne olejki pod prysznic i tak się zastanawiałam czy kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 13:53

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi śliczne foto synka no nie da się ukryć że to chłop z jajkami malowany ze hoho

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuj mnie glukoza czeka za miesiąc bleeeeeee

Ania90 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34- ja używałam do tej pory jakiegoś żelu pod prysznic dla ciężarnych z Rossmana, ale właśnie mi się skończył :)

Ja dziewczyny stwierdziłam, że biorę się porządnie za wyprawkę i zamówiłam dla małego dzisiaj ze Smyka kilka rzeczy, w tym smoczki i butelki Avent. Planowana dostawa około 17-18.02. :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• dais Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Dais nie mogę znaleźć tego podgrzewacza, wrzuciłabyś link?
    Sorki pomieszalam nazwe, Happy Family. Niestety cena juz urosla od 2012 roku, ale ja mam dokladnie ten model. U nas sprawdzal sie super http://happyfamily.otwarte24.pl/2,AUTO-i-DOM-Podgrzewacz-do-wszystkich-butelek
    Tu jest tez troche ofert i tak naprawde widze ze pelno wyglada podobnie, wiec mysle ze sprawdza sie tam samo dobrze:
    http://allegro.pl/listing/listing.php?buyNew=1&offerTypeBuyNow=1&order=m&string=baby+ono+elektr%2A&search_scope=category-99455&bi_s=internal&bi_m=baby-art-txtLink&bi_c=40987&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-bab-1-3-0203
    Maggi super fotka, watpliwosci nie ma co do plci :D Wstydnis maly, nasz Olaf tez taki byl, tyle ze on nawet nie chcial sie pochwalic plcia :P

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Dziewczyny, czy podczas kąpieli czy tam prysznica wieczorem używacie zwykłego żelu pod prysznic, mydła czy olejka(u) pod prysznic? Bo byłam dziś w rossmanie i widziałam różne olejki pod prysznic i tak się zastanawiałam czy kupić

Magda, ja mam zwykłe żele - ostatnio urzekł mnie Le Petit Marseillais, niestety, nie zwróciłam uwagi na skład, bo skusiłam się na zapach (peach!).
    W przypadku olejków pod prysznic ważne, żeby nie było w składzie sojowego. Nie polecany kobietom w ciąży - jak soja w ogóle (zresztą kobiety powinny soi unikać) :)

Magda34 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, a u mnie kryzysik... Mam podejrzenie toksoplazmozy ;/

Ponieważ od czasu do czasu mam kontakt z kotem mamy, robię sobie badania na tokso mniej więcej co miesiąc. Do tej pory zawsze miałam oba wyniki (IgG i IgM) ujemne. Aż do wczoraj :(
    Odebrałam wynik tokso:

IgG - ujemne - < 0,13 IU/ml
    IgM - dodatnie - 1,53 COI (przy dodatnim od 1,00)

Udało mi się szybko skonsultować z moją doktor prowadzącą i jestem już dziś po kolejnych badaniach - zrobiłam jeszcze badanie IgA i powtórzyłam IgG z IgM w nadziei, że być może był to błąd laboratorium. Niestety powtórzone IgM wynosi 1,64 ;/ A IgG wciąż ujemne. Pozostaje mi czekać na wynik IgA...

Moja gin pociesza mnie, że być może wynik jest fałszywie dodatni. Faktycznie, w necie jest sporo informacji o tym, że IgM mogą wychodzić fałszywie dodatnie. Ale może to też być baaardzo wczesna faza świeżego zakażenia. Kurczę, jestem zła... Przez całą ciążę dbam o higienę, myję dokładnie owoce i warzywa, do surowego mięsa mam osobną deskę (zresztą takie mięso rzadko w ogóle dotykam), kota mamy i jego kuwety unikam... Pocieszam się, że nawet jeśli to nie daj Boże świeże zakażenie tokso, to przynajmniej szybko wdrożę leczenie...

Może miała któraś z Was taką sytuację? Czasami naprawdę mnie dobija ten drugi trymestr, paradoksalnie w pierwszym miałam chyba mniej zmartwień :/

9ewns65gxjq3gces.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy Tale wydaje mi się, że w tej sytuacji wazne jest, że ewentualne leczenie zostałoby wprowadzone błyskawicznie wiec maluszek jest bezpieczny :) A w ogóle to trzymam kciuki, żeby to jednak był błąd laboratorium :) Trzymaj się Kochana :)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy tale nie martw sie na zapas. Moze faktycznie to tylko falszywy wynik. Masz jakies objawy, czy tylko wynik po prostu podwyzszony?
    Znalazlam takie cos:
    IgG (-), IgM (+) – jest to wynik nieswoisty, kontrola za trzy tygodnie, jeżeli wynik taki sam – ciężarna seronegatywna, nie wymaga leczenia, wskazana kontrola za trzy miesiące.
    IgG (-), IgM (+) – wynik oznacza albo dawne zachorowanie na toksoplazmozę, albo świadczy o reakcji immunologicznej organizmu na jakieś zakażenie. Należy odbyć kontrolę po upływie trzech tygodni i jeśli wynik będzie taki sam, oznacza to, że kobieta nie choruje na toksoplazmozę i nie wymaga leczenia. Zalecana jest jednak kontrola po upływie trzech miesięcy.

Mam nadzieje, ze to jakies zaklamanie wyniku :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Magda, ja mam zwykłe żele - ostatnio urzekł mnie Le Petit Marseillais, niestety, nie zwróciłam uwagi na skład, bo skusiłam się na zapach (peach!).
    W przypadku olejków pod prysznic ważne, żeby nie było w składzie sojowego. Nie polecany kobietom w ciąży - jak soja w ogóle (zresztą kobiety powinny soi unikać) :)

To nie wiedzialam nawet o tej soi w ciąży:/ Dzięki za info :) Ja tez używam żelu pod prysznic, ale tak pomyślałam, że olejkiem jeszcze bardziej się natluszcze ;) Bo po prysznicu wiadomo- smaruje się

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ja używam do mycia twarzy i ciała mydło Aleppo, ale jeśli chodzi o nawilżenie, to możesz też po umyciu, a jeszcze pod prysznicem nasmarować się oliwką i spłukać :)

Magda34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zamówiłam kilka rzeczy ;) nie mogę się doczekać aż przyjdą :)

http://sklep.lullalove.com/kategoria/kocyki-i-otulacze/otulacz-superro-newborn-z-wiskozy-bambusowej (niebieski)

http://sklep.lullalove.com/kategoria/gryzaki/superro-baby-hevea

http://sklep.lullalove.com/kategoria/przytulanki-i-termofory/superzabawka-mr-b

Kourtney, Helenucha Klucha, Helen, Melissa84 lubią tę wiadomość

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam już nawet receptę na Rovamycine w razie, gdyby wynik IgA też okazał się dodatni, bo to by oznaczało świeże zakażenie. W przypadku ujemnego IgA wyszłoby na to, że IgM jest fałszywie dodatnie i nie ma się czym martwić. Niestety na ten wynik czeka się troszkę dłużej, niż kilka godzin.

Dais, no właśnie żadnych objawów nie mam. W tamtym tygodniu byłam przeziębiona i przez jeden wieczór miałam lekką gorączkę, co ponoć zdarza się też przy tokso, ale miałam też ból gardła, katar i kaszel, czyli objawy "zwykłej" infekcji. Może to przeziębienie lub antybiotyk wpłynęły na wyniki, nie mam pojęcia. Też widziałam te informacje o nieswoistym wyniku i są one pocieszające ;) Poza tym wydaje mi się, że IgM jest u mnie dość nisko dodatnie. Nie jestem specjalistą, ale przy świeżym zakażeniu ta wartość chyba byłaby wyższa.

Póki co i tak nic nie zdziałam, pozostaje mi tylko czekanie i nadzieja :P

9ewns65gxjq3gces.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:

Le Petit Marseillais jest cudowny :) Ostatnio miałam próbkę, nawet zastanawiałam się nad zakupieniem całej butelki, ale też nie spojrzałam na skład.

9ewns65gxjq3gces.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was jest zdecydowana na wózek Adamex Pajero?

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ