X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    Maly wazy juz 350 g i ma 23 cm :)

cudnie ogladac Maluszka jak sobie plywa :)

Gratuluję synka

evus lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus gratulacje <3

evus lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus cudny maluszek :)

mmarzenak my od dawna wiemy że kupimy adamex pajero, nawet kolor mamy wybrany

Ja dziś jestem u mamy i przejrzałyśmy ciuszki po dzieciakach mojej siostry 5 duuuuzych reklamówek się uzbierało :D::D:D:D:D

evus, mmarzenak, beatas, Helen lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Kourtney a możesz dać nazwę jak się nazywa to łóżeczko ?

Evus strasznie duże zdjęcia :) gratulacje :)
    Wiesz co nie wiem. Bo dostaliśmy to od moich rodziców. Nie wiem gdzie to kupili

• jane Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po połówkowym - będę miała córeczkę, Martynkę :)strasznie się cieszę! Te wszystkie słodkie ubranka... Śmiałam się do Mojego, ze miał być synuś mamuni, a będzie córeczka tatusia :)Mała waży 370g i jest zdrowiutka jak rybka. Tylko ja mam póki co łożysko przodujące i za duży przepływ w lewej tętnicy macicznej. Ale jest szansa, że to wszystko jeszcze się unormuje. W każdym razie mam być pod kontrolą.
    Kourtney, pokoik cudowny, uwielbiam styl skandynawski.
    Ewus, gratuluję synka :)

Kaja, mylola, Andzia SM, evus, Helenucha Klucha, Moni15382, Magda34, kuleczka777, jakka, SShape, mmarzenak, dais, kirys, oldżi, Helen, fairy_tale, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane gratulacje córki! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak lekarz podaje waga dziecka. We wtorek ide zapytam jak sam nie powie ale jestem ciekawa jak to sprawdza:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się chyba zdecydujemy na Adamex Barletta, ale zastanawiamy się nad fotelikiem jeszcze. Na necie kuszą ceną zestawy z fotelikiem Maxi Cosi Citi, ale muszę o nim poczytać jeszcze. Rozglądam się za to intensywnie za łóżeczkiem, bo wymyśliłam sobie ze chcę je dostawić do naszego łóżka. Tylko te typowo dostawne łóżeczka, np. chicco są malutkie, króciutkie i pewnie zaraz trzeba by było je zmienić. Pomyślałam, że można kupić łóżeczko ze zdejmowanym bokiem, ale wymiarami nie pasuje :/ To wykombinowałam, że można kupić zwykłe łóżeczko drewniane, tylko z wyjmowanymi szczebelkami, ale na rynku większość modeli ma zdejmowane 2-3 szczeble, a to za mało, żeby w nocy komfortowo wyjąć dziecko. Będę musiała jeszcze poszukać.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicco next 2 me jest do ok. 6miesiaca jakieś 9kg. Ja go będę używać do tego czasu, a potem przechodzimy do normalnego łóżeczka.

Super fotki maluchów! Ja już się nie mogę doczekać mojej wizyty. Na szczęście jelitówka szybko minęła i jutro wracam do pracy.

evus, kuleczka777 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    http://zapodaj.net/fbf5ee50a56c7.jpg.html
    Łapcie kochane na pypcia ;)

Nie lubię słodyczy ale takie domowe ciasto chętnie bym zjadła! Oj robisz smaka! ;)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz moja kolej ;) trzymać kciuki ;)

Magda34, Andzia SM, evus, Helenucha Klucha, kuleczka777, Kaja, beatas lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVUS gratuluje Synka :)
    JANE gratuluje Córci :)

evus lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    czy któraś z Was jest zdecydowana na wózek Adamex Pajero?
    Też się nad nim zastanawiam :)barletta też ładny :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• jane Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, kciuki zaciśnięte :)
    Co do wózka, to oglądałam na żywo w jednym sklepie. Wybór był duży, a nam najbardziej spodobał się bexa line. Wyglądał solidnie, super materiał (oglądaliśmy w szarym kolorze), ładne wykończenie, duża budka i gondolka, no i niezbyt ciężki. Spacerówka też spora jak ją porównywałam z innymi w sklepie, a to dla mnie ważne, bo pewnie będziemy się na nią przerzucać w zimie, kiedy maluch będzie mocno opatulony. Musi więc mieć dużo miejsca, żeby było wygodnie.
    Tylko opinii na necie mało, bo to model z ubiegłego roku. Któraś z Was zna ten wózek?

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Ehh, a u mnie kryzysik... Mam podejrzenie toksoplazmozy ;/

Ponieważ od czasu do czasu mam kontakt z kotem mamy, robię sobie badania na tokso mniej więcej co miesiąc. Do tej pory zawsze miałam oba wyniki (IgG i IgM) ujemne. Aż do wczoraj :(
    Odebrałam wynik tokso:

IgG - ujemne - < 0,13 IU/ml
    IgM - dodatnie - 1,53 COI (przy dodatnim od 1,00)

Udało mi się szybko skonsultować z moją doktor prowadzącą i jestem już dziś po kolejnych badaniach - zrobiłam jeszcze badanie IgA i powtórzyłam IgG z IgM w nadziei, że być może był to błąd laboratorium. Niestety powtórzone IgM wynosi 1,64 ;/ A IgG wciąż ujemne. Pozostaje mi czekać na wynik IgA...

Moja gin pociesza mnie, że być może wynik jest fałszywie dodatni. Faktycznie, w necie jest sporo informacji o tym, że IgM mogą wychodzić fałszywie dodatnie. Ale może to też być baaardzo wczesna faza świeżego zakażenia. Kurczę, jestem zła... Przez całą ciążę dbam o higienę, myję dokładnie owoce i warzywa, do surowego mięsa mam osobną deskę (zresztą takie mięso rzadko w ogóle dotykam), kota mamy i jego kuwety unikam... Pocieszam się, że nawet jeśli to nie daj Boże świeże zakażenie tokso, to przynajmniej szybko wdrożę leczenie...

Może miała któraś z Was taką sytuację? Czasami naprawdę mnie dobija ten drugi trymestr, paradoksalnie w pierwszym miałam chyba mniej zmartwień :/

Co do toksoplazmozy, to bardziej można zarazić się poprzez niemyte warzywa i owoce, kontakt z surowym mięsem, grzebanie w ziemi. Zarażenie się od kota, zwłaszcza niewychodzącego jest bardzo nikłe. Zresztą oocysty toksoplazmozy rozwijają się w odchodach kocich dopiero po 72 h, i naprawdę trzeba byłoby gołymi rękami sprzątać kuwetę, niesprzątaną od kilku dni, później nie umyć rąk i zrobić sobie kanapkę ;) Całe życie mam kontakt z kotami i nigdy nie przechodziłam toskoplazmozy. Wszystkie warzywa i owoce dokładnie myję, a rzeczy kuchenne, które miały kontakt z surowym mięsiem zawsze wyparzam. Mięso "obrabiam" w jednorazowych rękawiczkach ;) Jak jakaś nawiedzona ;)

Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze w Twoim przypadku i się nie zaraziłaś. Życzę dużo zdrówka.

Jako zagorzała kociara i właścicielka 3 kotów (dwa właśnie na mnie lężą ;)) musiałam napisać kilka słów w ich obronie :)

Kourtney, kasiek87 lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 25 tygodniu :) Czas leci jak oszalały ..

Kaja, evus, Pati_89, mmarzenak, kirys, Helen, Magda34 lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Zaraz moja kolej ;) trzymać kciuki ;)

Jak Ci tam poszło?

mhsvanlih0qhtdnx.png

• dais Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus i Jane gratuluje udanych wizyt i juz calkiem sporych maluszkow :D
    My dzisiaj swietujemy rocznice slubu (4 lata). Maz zaskoczyl mnie kwiatami, najzabawniejsze ze pracujemy razem na uczelni, korytarze obok siebie i nawet nie zauwazylam kiedy sie ulotnil do kwiaciarni :D
    Zrobilam kolacje + bezalkoholowe wino chardonnay, teraz przerwa na usypianie dziecka i kontynuacja milego wieczoru ;)
    5c623f1a76794005med.jpg
    27fd96c15b16878cmed.jpg
    Milego wieczorku dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:27

Kaja, evus, Pati_89, mmarzenak, kirys, Helen, oldżi, Moni15382, kasiek87, Paula222, fairy_tale, Magda34, Helenucha Klucha, Melissa84 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wyglada pysznie :) Mniam... Okropna jesteś wiesz ;) Jak tam po wizycie?

Cass zdrówka życzę <3

Kourtney a co to za przewijak? Chodzi mi o tą nakładkę.

Evuś super fotki :) nasze chłopaki prawie równe ;) Franiu 330g i 23cm :) Masz racje też uwielbiam oglądać jak sobie pływa :)

Jane gratuluję córeczki :)

AndziaSM wagę wylicza komputer na podstawie pomiarów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:38

evus, dais, Andzia SM, cass lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy, mam nadzieję, że to jednak wynik fałszywie dodatni.. Kiedy wymiki IgA?

Agabtm, jak mozesz:( taka mam ochotę na szarlotke:((

Evus, dobrze, że nie zamienił się w dziewczynkę: D

Agus, wybrałaś coś z tych ubranek?:)

Jane, gratuluje córeczki!;)

Dais, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! My naszą pierwszą też będziemy przerywać na usypianie malucha:D hehe

evus, dais lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ