Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Evus cudny maluszek
mmarzenak my od dawna wiemy że kupimy adamex pajero, nawet kolor mamy wybrany
Ja dziś jestem u mamy i przejrzałyśmy ciuszki po dzieciakach mojej siostry 5 duuuuzych reklamówek się uzbierało:
:D:D:D
evus, mmarzenak, beatas, Helen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też już po połówkowym - będę miała córeczkę, Martynkę :)strasznie się cieszę! Te wszystkie słodkie ubranka... Śmiałam się do Mojego, ze miał być synuś mamuni, a będzie córeczka tatusia :)Mała waży 370g i jest zdrowiutka jak rybka. Tylko ja mam póki co łożysko przodujące i za duży przepływ w lewej tętnicy macicznej. Ale jest szansa, że to wszystko jeszcze się unormuje. W każdym razie mam być pod kontrolą.
Kourtney, pokoik cudowny, uwielbiam styl skandynawski.
Ewus, gratuluję synkaKaja, mylola, Andzia SM, evus, Helenucha Klucha, Moni15382, Magda34, kuleczka777, jakka, SShape, mmarzenak, dais, kirys, oldżi, Helen, fairy_tale, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
My też się chyba zdecydujemy na Adamex Barletta, ale zastanawiamy się nad fotelikiem jeszcze. Na necie kuszą ceną zestawy z fotelikiem Maxi Cosi Citi, ale muszę o nim poczytać jeszcze. Rozglądam się za to intensywnie za łóżeczkiem, bo wymyśliłam sobie ze chcę je dostawić do naszego łóżka. Tylko te typowo dostawne łóżeczka, np. chicco są malutkie, króciutkie i pewnie zaraz trzeba by było je zmienić. Pomyślałam, że można kupić łóżeczko ze zdejmowanym bokiem, ale wymiarami nie pasuje
To wykombinowałam, że można kupić zwykłe łóżeczko drewniane, tylko z wyjmowanymi szczebelkami, ale na rynku większość modeli ma zdejmowane 2-3 szczeble, a to za mało, żeby w nocy komfortowo wyjąć dziecko. Będę musiała jeszcze poszukać.
-
Chicco next 2 me jest do ok. 6miesiaca jakieś 9kg. Ja go będę używać do tego czasu, a potem przechodzimy do normalnego łóżeczka.
Super fotki maluchów! Ja już się nie mogę doczekać mojej wizyty. Na szczęście jelitówka szybko minęła i jutro wracam do pracy.
evus, kuleczka777 lubią tę wiadomość
Mały Ryś -
Agabtm, kciuki zaciśnięte
Co do wózka, to oglądałam na żywo w jednym sklepie. Wybór był duży, a nam najbardziej spodobał się bexa line. Wyglądał solidnie, super materiał (oglądaliśmy w szarym kolorze), ładne wykończenie, duża budka i gondolka, no i niezbyt ciężki. Spacerówka też spora jak ją porównywałam z innymi w sklepie, a to dla mnie ważne, bo pewnie będziemy się na nią przerzucać w zimie, kiedy maluch będzie mocno opatulony. Musi więc mieć dużo miejsca, żeby było wygodnie.
Tylko opinii na necie mało, bo to model z ubiegłego roku. Któraś z Was zna ten wózek?kochana córeczka 16.06.2016 -
fairy_tale wrote:Ehh, a u mnie kryzysik... Mam podejrzenie toksoplazmozy ;/
Ponieważ od czasu do czasu mam kontakt z kotem mamy, robię sobie badania na tokso mniej więcej co miesiąc. Do tej pory zawsze miałam oba wyniki (IgG i IgM) ujemne. Aż do wczoraj
Odebrałam wynik tokso:
IgG - ujemne - < 0,13 IU/ml
IgM - dodatnie - 1,53 COI (przy dodatnim od 1,00)
Udało mi się szybko skonsultować z moją doktor prowadzącą i jestem już dziś po kolejnych badaniach - zrobiłam jeszcze badanie IgA i powtórzyłam IgG z IgM w nadziei, że być może był to błąd laboratorium. Niestety powtórzone IgM wynosi 1,64 ;/ A IgG wciąż ujemne. Pozostaje mi czekać na wynik IgA...
Moja gin pociesza mnie, że być może wynik jest fałszywie dodatni. Faktycznie, w necie jest sporo informacji o tym, że IgM mogą wychodzić fałszywie dodatnie. Ale może to też być baaardzo wczesna faza świeżego zakażenia. Kurczę, jestem zła... Przez całą ciążę dbam o higienę, myję dokładnie owoce i warzywa, do surowego mięsa mam osobną deskę (zresztą takie mięso rzadko w ogóle dotykam), kota mamy i jego kuwety unikam... Pocieszam się, że nawet jeśli to nie daj Boże świeże zakażenie tokso, to przynajmniej szybko wdrożę leczenie...
Może miała któraś z Was taką sytuację? Czasami naprawdę mnie dobija ten drugi trymestr, paradoksalnie w pierwszym miałam chyba mniej zmartwień
Co do toksoplazmozy, to bardziej można zarazić się poprzez niemyte warzywa i owoce, kontakt z surowym mięsem, grzebanie w ziemi. Zarażenie się od kota, zwłaszcza niewychodzącego jest bardzo nikłe. Zresztą oocysty toksoplazmozy rozwijają się w odchodach kocich dopiero po 72 h, i naprawdę trzeba byłoby gołymi rękami sprzątać kuwetę, niesprzątaną od kilku dni, później nie umyć rąk i zrobić sobie kanapkęCałe życie mam kontakt z kotami i nigdy nie przechodziłam toskoplazmozy. Wszystkie warzywa i owoce dokładnie myję, a rzeczy kuchenne, które miały kontakt z surowym mięsiem zawsze wyparzam. Mięso "obrabiam" w jednorazowych rękawiczkach
Jak jakaś nawiedzona
Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze w Twoim przypadku i się nie zaraziłaś. Życzę dużo zdrówka.
Jako zagorzała kociara i właścicielka 3 kotów (dwa właśnie na mnie lężą) musiałam napisać kilka słów w ich obronie
Kourtney, kasiek87 lubią tę wiadomość
-
Evus i Jane gratuluje udanych wizyt i juz calkiem sporych maluszkow
My dzisiaj swietujemy rocznice slubu (4 lata). Maz zaskoczyl mnie kwiatami, najzabawniejsze ze pracujemy razem na uczelni, korytarze obok siebie i nawet nie zauwazylam kiedy sie ulotnil do kwiaciarni
Zrobilam kolacje + bezalkoholowe wino chardonnay, teraz przerwa na usypianie dziecka i kontynuacja milego wieczoru
Milego wieczorku dla wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:27
Kaja, evus, Pati_89, mmarzenak, kirys, Helen, oldżi, Moni15382, kasiek87, Paula222, fairy_tale, Magda34, Helenucha Klucha, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Agabtm wyglada pysznie
Mniam... Okropna jesteś wiesz
Jak tam po wizycie?
Cass zdrówka życzę
Kourtney a co to za przewijak? Chodzi mi o tą nakładkę.
Evuś super fotkinasze chłopaki prawie równe
Franiu 330g i 23cm
Masz racje też uwielbiam oglądać jak sobie pływa
Jane gratuluję córeczki
AndziaSM wagę wylicza komputer na podstawie pomiarów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:38
evus, dais, Andzia SM, cass lubią tę wiadomość
-
Fairy, mam nadzieję, że to jednak wynik fałszywie dodatni.. Kiedy wymiki IgA?
Agabtm, jak mozesz:( taka mam ochotę na szarlotke:((
Evus, dobrze, że nie zamienił się w dziewczynkę: D
Agus, wybrałaś coś z tych ubranek?
Jane, gratuluje córeczki!
Dais, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! My naszą pierwszą też będziemy przerywać na usypianie malucha:D heheevus, dais lubią tę wiadomość