X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    Maly wazy juz 350 g i ma 23 cm :)

cudnie ogladac Maluszka jak sobie plywa :)

Gratuluję synka

evus lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus gratulacje <3

evus lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus cudny maluszek :)

mmarzenak my od dawna wiemy że kupimy adamex pajero, nawet kolor mamy wybrany

Ja dziś jestem u mamy i przejrzałyśmy ciuszki po dzieciakach mojej siostry 5 duuuuzych reklamówek się uzbierało :D::D:D:D:D

evus, mmarzenak, beatas, Helen lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Kourtney a możesz dać nazwę jak się nazywa to łóżeczko ?

Evus strasznie duże zdjęcia :) gratulacje :)
    Wiesz co nie wiem. Bo dostaliśmy to od moich rodziców. Nie wiem gdzie to kupili

• jane Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po połówkowym - będę miała córeczkę, Martynkę :)strasznie się cieszę! Te wszystkie słodkie ubranka... Śmiałam się do Mojego, ze miał być synuś mamuni, a będzie córeczka tatusia :)Mała waży 370g i jest zdrowiutka jak rybka. Tylko ja mam póki co łożysko przodujące i za duży przepływ w lewej tętnicy macicznej. Ale jest szansa, że to wszystko jeszcze się unormuje. W każdym razie mam być pod kontrolą.
    Kourtney, pokoik cudowny, uwielbiam styl skandynawski.
    Ewus, gratuluję synka :)

Kaja, mylola, Andzia SM, evus, Helenucha Klucha, Moni15382, Magda34, kuleczka777, jakka, SShape, mmarzenak, dais, kirys, oldżi, Helen, fairy_tale, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane gratulacje córki! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak lekarz podaje waga dziecka. We wtorek ide zapytam jak sam nie powie ale jestem ciekawa jak to sprawdza:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się chyba zdecydujemy na Adamex Barletta, ale zastanawiamy się nad fotelikiem jeszcze. Na necie kuszą ceną zestawy z fotelikiem Maxi Cosi Citi, ale muszę o nim poczytać jeszcze. Rozglądam się za to intensywnie za łóżeczkiem, bo wymyśliłam sobie ze chcę je dostawić do naszego łóżka. Tylko te typowo dostawne łóżeczka, np. chicco są malutkie, króciutkie i pewnie zaraz trzeba by było je zmienić. Pomyślałam, że można kupić łóżeczko ze zdejmowanym bokiem, ale wymiarami nie pasuje :/ To wykombinowałam, że można kupić zwykłe łóżeczko drewniane, tylko z wyjmowanymi szczebelkami, ale na rynku większość modeli ma zdejmowane 2-3 szczeble, a to za mało, żeby w nocy komfortowo wyjąć dziecko. Będę musiała jeszcze poszukać.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicco next 2 me jest do ok. 6miesiaca jakieś 9kg. Ja go będę używać do tego czasu, a potem przechodzimy do normalnego łóżeczka.

Super fotki maluchów! Ja już się nie mogę doczekać mojej wizyty. Na szczęście jelitówka szybko minęła i jutro wracam do pracy.

evus, kuleczka777 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    http://zapodaj.net/fbf5ee50a56c7.jpg.html
    Łapcie kochane na pypcia ;)

Nie lubię słodyczy ale takie domowe ciasto chętnie bym zjadła! Oj robisz smaka! ;)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz moja kolej ;) trzymać kciuki ;)

Magda34, Andzia SM, evus, Helenucha Klucha, kuleczka777, Kaja, beatas lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVUS gratuluje Synka :)
    JANE gratuluje Córci :)

evus lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    czy któraś z Was jest zdecydowana na wózek Adamex Pajero?
    Też się nad nim zastanawiam :)barletta też ładny :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• jane Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, kciuki zaciśnięte :)
    Co do wózka, to oglądałam na żywo w jednym sklepie. Wybór był duży, a nam najbardziej spodobał się bexa line. Wyglądał solidnie, super materiał (oglądaliśmy w szarym kolorze), ładne wykończenie, duża budka i gondolka, no i niezbyt ciężki. Spacerówka też spora jak ją porównywałam z innymi w sklepie, a to dla mnie ważne, bo pewnie będziemy się na nią przerzucać w zimie, kiedy maluch będzie mocno opatulony. Musi więc mieć dużo miejsca, żeby było wygodnie.
    Tylko opinii na necie mało, bo to model z ubiegłego roku. Któraś z Was zna ten wózek?

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Ehh, a u mnie kryzysik... Mam podejrzenie toksoplazmozy ;/

Ponieważ od czasu do czasu mam kontakt z kotem mamy, robię sobie badania na tokso mniej więcej co miesiąc. Do tej pory zawsze miałam oba wyniki (IgG i IgM) ujemne. Aż do wczoraj :(
    Odebrałam wynik tokso:

IgG - ujemne - < 0,13 IU/ml
    IgM - dodatnie - 1,53 COI (przy dodatnim od 1,00)

Udało mi się szybko skonsultować z moją doktor prowadzącą i jestem już dziś po kolejnych badaniach - zrobiłam jeszcze badanie IgA i powtórzyłam IgG z IgM w nadziei, że być może był to błąd laboratorium. Niestety powtórzone IgM wynosi 1,64 ;/ A IgG wciąż ujemne. Pozostaje mi czekać na wynik IgA...

Moja gin pociesza mnie, że być może wynik jest fałszywie dodatni. Faktycznie, w necie jest sporo informacji o tym, że IgM mogą wychodzić fałszywie dodatnie. Ale może to też być baaardzo wczesna faza świeżego zakażenia. Kurczę, jestem zła... Przez całą ciążę dbam o higienę, myję dokładnie owoce i warzywa, do surowego mięsa mam osobną deskę (zresztą takie mięso rzadko w ogóle dotykam), kota mamy i jego kuwety unikam... Pocieszam się, że nawet jeśli to nie daj Boże świeże zakażenie tokso, to przynajmniej szybko wdrożę leczenie...

Może miała któraś z Was taką sytuację? Czasami naprawdę mnie dobija ten drugi trymestr, paradoksalnie w pierwszym miałam chyba mniej zmartwień :/

Co do toksoplazmozy, to bardziej można zarazić się poprzez niemyte warzywa i owoce, kontakt z surowym mięsem, grzebanie w ziemi. Zarażenie się od kota, zwłaszcza niewychodzącego jest bardzo nikłe. Zresztą oocysty toksoplazmozy rozwijają się w odchodach kocich dopiero po 72 h, i naprawdę trzeba byłoby gołymi rękami sprzątać kuwetę, niesprzątaną od kilku dni, później nie umyć rąk i zrobić sobie kanapkę ;) Całe życie mam kontakt z kotami i nigdy nie przechodziłam toskoplazmozy. Wszystkie warzywa i owoce dokładnie myję, a rzeczy kuchenne, które miały kontakt z surowym mięsiem zawsze wyparzam. Mięso "obrabiam" w jednorazowych rękawiczkach ;) Jak jakaś nawiedzona ;)

Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze w Twoim przypadku i się nie zaraziłaś. Życzę dużo zdrówka.

Jako zagorzała kociara i właścicielka 3 kotów (dwa właśnie na mnie lężą ;)) musiałam napisać kilka słów w ich obronie :)

Kourtney, kasiek87 lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 25 tygodniu :) Czas leci jak oszalały ..

Kaja, evus, Pati_89, mmarzenak, kirys, Helen, Magda34 lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Zaraz moja kolej ;) trzymać kciuki ;)

Jak Ci tam poszło?

mhsvanlih0qhtdnx.png

• dais Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus i Jane gratuluje udanych wizyt i juz calkiem sporych maluszkow :D
    My dzisiaj swietujemy rocznice slubu (4 lata). Maz zaskoczyl mnie kwiatami, najzabawniejsze ze pracujemy razem na uczelni, korytarze obok siebie i nawet nie zauwazylam kiedy sie ulotnil do kwiaciarni :D
    Zrobilam kolacje + bezalkoholowe wino chardonnay, teraz przerwa na usypianie dziecka i kontynuacja milego wieczoru ;)
    5c623f1a76794005med.jpg
    27fd96c15b16878cmed.jpg
    Milego wieczorku dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:27

Kaja, evus, Pati_89, mmarzenak, kirys, Helen, oldżi, Moni15382, kasiek87, Paula222, fairy_tale, Magda34, Helenucha Klucha, Melissa84 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wyglada pysznie :) Mniam... Okropna jesteś wiesz ;) Jak tam po wizycie?

Cass zdrówka życzę <3

Kourtney a co to za przewijak? Chodzi mi o tą nakładkę.

Evuś super fotki :) nasze chłopaki prawie równe ;) Franiu 330g i 23cm :) Masz racje też uwielbiam oglądać jak sobie pływa :)

Jane gratuluję córeczki :)

AndziaSM wagę wylicza komputer na podstawie pomiarów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:38

evus, dais, Andzia SM, cass lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy, mam nadzieję, że to jednak wynik fałszywie dodatni.. Kiedy wymiki IgA?

Agabtm, jak mozesz:( taka mam ochotę na szarlotke:((

Evus, dobrze, że nie zamienił się w dziewczynkę: D

Agus, wybrałaś coś z tych ubranek?:)

Jane, gratuluje córeczki!;)

Dais, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! My naszą pierwszą też będziemy przerywać na usypianie malucha:D hehe

evus, dais lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ