X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney to gleboka ta komoda, a nie wyglada

To prawda ze w szpitalach maja lepsze labolatoria i dokladniejsze, u nas maja np. dobry sprzęt. Np. w szpitalu mam wyniki odrazu popołudniu a przy przychodni co chodzę prywatnie trzeba czekac 2 dni bo je wioza do innego miasta do labo.

Dziewczyny w zimie wolniej rosna niż w lecie :P

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić śniadanie ;)
    Jeszcze kilka dni i bedziemy wkraczac w 25 tydz. :)

Helen lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w piateczek:)
    Właśnie wypiłam glukozę i chyba jestem szalona,bo mnie smakowała. Kupiłam wersję cytrynową i się zdziwiłam, że te 75 takie mało słodkie;)

Zobaczymy jak będzie dalej.

Pati_89, mmarzenak, dais, Helen, evus lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wczorajszej wizycie wszystko ok :)
    Rysiu waży 480g i pięknie rośnie! Cieszę się, że jelitówka mu nie zaszkodziła.

Miłego dnia! :)

beatas, oldżi, Pati_89, Magda34, mmarzenak, kirys, dais, kuleczka777, Helen, mylola, Melissa84, jakka, evus, Misia15 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape, pocieszające jest to, co piszesz:P też kupię tą cytrynowa:)

Mylola, mam właśnie to samo:( nigdy nie miałam włosów na brzuchu, a teraz dramat:(

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Shape to dobrze ze smakowala;) może ta cytrynowa to lepszy wybor:)
    Ja dziś planuje wziąć się za sprztanko;) jutro 50 Mamy wiec nie będę szalec jutro ze sprzatniem;) prezenty muszę popakowac.
    WczorAj skończyłam pisać listę wyprawkowa zobaczymy czy wszystko mam;)
    A dziś będę dzwonić do Teściowej żeby mi wyniki wzięła i powiedziała jak wyszly:)jak ta mona glukoza:)
    Miłego dnia :-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • kasiek87 Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie też na brzuchu włoski.
    Kiedyś miałam troszke ale takie delikatne, a od jakiegoś czasu zauważyłam że urosły i jeszcze zrobiły się ciemniejsze :////

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż.. To chyba uroki ciąży:P mam nadzieję, że po porodzie znikną:)

Andzia, co tan masz na tej liście? Też w końcu musze stworzyć, żeby się nie okazało, że najpotrzebniejszych rzeczy zapomniałam kupic:D

Spaliśmy dzis u moich rodziców i nie wzięłam mojej poduchy.. Ja nie wiem, jak można bez niej funkcjonować! Wszystko mnie boli! W ogóle się nie mogłam ułożyć! Po ciąży chyba też się juz z nią nie rozstanę:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 08:47

Andzia SM, dais lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja juz byłam dziś u neurologa, wystawił mi zaświadczenie, że mam mieć rozwiązanie ciąży (w swoim terminie) poprzez cesarskie cięcie z przyczyn neurologicznych (bóle głowy od 8 lat ) Wiadomo sa plusy i minusy tego, no, ale w moim przypadku nie mam wyboru

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! A ja dzisiaj wizytuję o 11, widziałam córeczkę tydzień temu na połówkowych, ale mam nadzieję, że mój gin też ją dokładnie obejrzy :-) Poza tym mam wyniki badań i jakieś odstępstwa od normy mi powychodziły - za niska hemoglobina i hematokryt - to chyba anemia??? W próbach wątrobowych podwyższona biliburina całkowita, nie mam pojęcia co to znaczy, echh...

Magda34 w Twojej sytuacji to pewnie najlepsze wyjście i przynajmniej już wiesz na co się nastawiać, a nie to co my - czekanie na to, co przyniesie los.
    Ja chciałabym rodzić naturalnie, ze znieczuleniem zewnątrzoponowym, a jak będzie, to do końca nie wiadomo. Ostatnio mi koleżanka opowiadała o swoim porodzie, że źle się jej wkłuli do zzo i nie mogli podać tam znieczulenia, tylko podawali jakoś inaczej, coś widocznie spaprali, bo przy porodzie 7 lekarzy się przy niej zebrało. Teraz zastanawia się czy im nie założyć sprawy o jakieś odszkodowanie, czy coś, musi się najpierw rozeznać. Nie chciałabym, żeby to zabrzmiało jak straszenie, mnie to bynajmniej i tak nie zniechęca do tego znieczulenia, bo skoro zęby leczymy w znieczuleniu, to czemu by przy porodzie nie skorzystać.

Andzia SM, dais, kuleczka777 lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją listę robiłam na podstawie kilku list znalezionych na internecie:) W sumie wstawić ją tu mogę :) Jak będziecie mieć uwagi (jak ktoś ma swoją listę lub jest już doświadczonym rodzicem i wie że coś sie nie przydaje a coś jest konieczne czego ja nie uwzględniłam to poproszę o informacje). Co do ilości to ja nie wiem, gdzieniegdzie pisali po 6 szt gdzieniegdzie po 10 wypisalam więcej:)Wszystkie uwagi i sugestie z chęcią przyjmę :) A jak komuś się dodatkowo przyda to prosze bardzo można skorzystać:)
    WYPRAWKA DLA DZIDZIUSIA
    UBRANKA:
    Body na krótki rękaw – 10 szt.
    Body na długi rękaw – 10 szt.
    Pajacyki- 6 szt.
    Śpioszki – 6 szt.
    Półśpiochy - 6 szt.
    Bluzeczki bawełniane- 5 szt.
    Kaftaniki – 3 szt.
    Bluzy lub sweterki- 3 szt.
    Spodenki- 2 pary szt.
    Sukienki
    Ciepły dresik- 1 komplet
    Skarpetki cienkie- 5 pary
    Skarpetki grubsze – 1 pary
    Rajstopki- 6 par
    Czapeczki bawełniane – 3 szt.
    Chustka na główkę/szyję
    Niedrapki – 2 pary
    Śliniaczek - 5 szt.

SYPIALNIA:
    Łóżeczko
    Materac
    Ochraniacz do łóżeczka – 2 szt.
    Prześcieradło na gumce – 2 szt.
    Poduszka i kołderka Pościel – 2 komplety
    Ceratka na materac – 2 szt.
    Koc cienki – 2 szt.
    Kocyk grubszy – 1 szt.
    Rożek – 2 szt.

SPACEREK:
    Wózek
    Fotelik samochodowy
    Pościel do wózka
    Zasłonka przeciwsłoneczna na okna do auta

INNE:
    Pieluchy tetrowe - 10 szt.
    Pieluchy flanelowe – 5 szt.
    Leżaczek-bujaczek
    Smoczki – 2 szt.
    Lampka nocna
    Niania elektryczna
    Monitor oddechu
    Nawilżacz powietrza
    Poduszka do karmienia
    KOSMETYKI I ZDROWIE:
    Oilatum do kąpieli
    Pieluchy jednorazowe
    Aspirator do noska Frida/Gruszka
    Nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
    Sól fizjologiczna
    Woda morska w sprayu
    Linomag lub SudoCrem na odparzenia
    Ostanisept do pępka
    Gaziki jałowe
    Płatki higieniczne
    Patyczki do uszu dla niemowląt
    Maść na odparzenia pepanthen
    Panadol w syropie
    Panadol w czopkach
    Witamina d (po konsultacji z lekarzem)
    Balsam dla dzieci
    Chusteczki nawilżone
    Mydło w płynie do mycia
    Zasypka
    Miękka szczoteczka do włosków
    Oliwka pielęgnacyjna
    Proszek do prania/Płyn do prania
    Miseczka na wodę do przemywania Buzi

KARMIENIE:
    Butelka 125 ml
    Butelka 250 ml
    Smoczki do butelki
    Laktator
    Opakowania do przechowywania odciągniętego mleka
    Szczoteczka do mycia butelek

KĄPIEL I HIGIENA:
    Przewijak
    Pokrowiec na przewijak
    Podkłady pod przewijak
    Wanienka
    Termometr do wanienki
    Wkład do wanienki
    Ręcznik z kapturkiem
    Myjka
    *kosmetyki dla niemowląt i hipoalergiczne

DLA MAMY:
    Koszule nocne do karmienia – 3 szt.
    Koszula do porodu
    Podkłady higieniczne
    Podpaski duże
    Majtki jednorazowe – 6 szt.
    Szlafrok
    Kapcie
    Klapki
    Biustonosze do karmienia - 3 szt.
    Maść do brodawek Purelan
    Silikonowe osłonki na piersi
    Wkładki laktacyjne
    Poduszka poporodowa
    Herbatka HIPP dla matek karmiących

POZOSTAŁE: (tu mam miejsce na wpisanie tego czego nie uwzględniłam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:13

madziak2202, beatas, Helenucha Klucha, mylola, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys ja też myślę rodzić z tym znieczuleniem zewnątrzoponowym ale wiem też że nie bardzo go chcą dawać. Koło 7 miesiąca zapytam mojego lekarza co mam zrobić by go mieć:P Nawet jakbym miała zapłacić:D

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Witajcie! A ja dzisiaj wizytuję o 11, widziałam córeczkę tydzień temu na połówkowych, ale mam nadzieję, że mój gin też ją dokładnie obejrzy :-) Poza tym mam wyniki badań i jakieś odstępstwa od normy mi powychodziły - za niska hemoglobina i hematokryt - to chyba anemia??? W próbach wątrobowych podwyższona biliburina całkowita, nie mam pojęcia co to znaczy, echh...

Magda34 w Twojej sytuacji to pewnie najlepsze wyjście i przynajmniej już wiesz na co się nastawiać, a nie to co my - czekanie na to, co przyniesie los.
    Ja chciałabym rodzić naturalnie, ze znieczuleniem zewnątrzoponowym, a jak będzie, to do końca nie wiadomo. Ostatnio mi koleżanka opowiadała o swoim porodzie, że źle się jej wkłuli do zzo i nie mogli podać tam znieczulenia, tylko podawali jakoś inaczej, coś widocznie spaprali, bo przy porodzie 7 lekarzy się przy niej zebrało. Teraz zastanawia się czy im nie założyć sprawy o jakieś odszkodowanie, czy coś, musi się najpierw rozeznać. Nie chciałabym, żeby to zabrzmiało jak straszenie, mnie to bynajmniej i tak nie zniechęca do tego znieczulenia, bo skoro zęby leczymy w znieczuleniu, to czemu by przy porodzie nie skorzystać.

No własnie mi zje....znieczulenie w pierszej ciąży i stąd mam te bóle głowy do dziś :/
    Powodzenia na wizycie :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Sshape, pocieszające jest to, co piszesz:P też kupię tą cytrynowa:)

Mylola, mam właśnie to samo:( nigdy nie miałam włosów na brzuchu, a teraz dramat:(

Naprawde dla mnie bardziej słodki jest pączek z lukrem.
    Pani w lab mówiła,że ta cytrynowa się jakoś lepiej rozpuszcza a w zwykłej robią się grudki.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

mam pytanko, jestem w trakcie wyboru łóżeczka, i zastanawiam się czy ta szuflada pod łóżeczkiem jest przydatna? usłyszałam kilka negatywnych opinii od moich znajomych koleżanek-mam, że to zbieracz kurzu, koleżanki trzymają w niej jedynie pampersy.. juz sama nie wiem.

http://allegro.pl/ekskluzywne-lozeczko-dostawka-roba-3w1-nowe-9el-i5958567708.html
    na tej aukcji fajne łóżeczko przystosowane jako dostawka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:06

dqpri09kir2ck4nc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczescia znieczulenie do CC bylo zrobione dobrze. Bole glowy mialam jedynie delikatne, bo bardzo staralam sie sluchac i nie ruszac glowa przez czas ktory zakazali. Gdyby byla opcja zzo to moze i porod by latwiej poszedl i nie trzeba bylo robic CC, ale u mnie w szpitalu nie mieli takiej mozliwosci, nawet za doplata- sredniowiecze normalnie :P
    Teraz jakies 2 miesiace przed porodem bede z polozna robila liste znieczulen na ktore sie zgadzam, bo oprocz zzo maja tez morfine, akupunkture, glupiego jasia, TENS i chyba cos jeszcze i bede musiala zadeklarowac na co sie zgadzam a na co kategorycznie nie. To samo dotyczy nacinania, zazwyczaj tego nie robia i moge sie nie zgodzic a moge zazadac ze chce i tak samo z lewatywa tylko na wlasne zadanie.
    Mi wloski na nogach w ciazy tez wolniej rosna i w niektorych miejscach w ogole sie powycieraly, na lonie mam wrazenie ze tak samo jak wczesniej, pod pachami tez chyba tak samo. Pojawily sie na brzuchu, ale wiem ze zjasnieja po ciazy, wiec sie nimi nie przejmuje.
    Odkrylam ostatnio najcudowniejszy krem jaki mialam, podziele sie z wami bo moze ktoras ma podobne problemy jak ja. Chodzi o stopy, zawsze mam szorstkie i potrafia pekac. Nawet uzywajac scholla tego pilnika z diamentami i kremow ich stan wyglada kiepsko. Ostatnio siegnelam w sklepie po produkt Scholl krem regenerujacy na popekane piety i chyba nigdy w zyciu nie bylam tak zachwycona efektami. Dzisiaj jest 4 dzien jak go stosuje (2 razy dziennie) i moje stopy wygladaja super, sa gladkie i nie widac juz zadnych problemow ktore mialam wczesniej. Podobno idealne efekty sa po 7 dniach, a ja juz moge powiedziec ze to najlepszy krem do stop jaki mialam!
    Udanych wizyt :D Kirys pochwal sie jak zmienila sie waga przez tydzien malej :D
    Helenucha coraz wiekszy chlopak :D dobrze ze jelitowka nie wplynela, gratulacje.
    Andzia fajna lista :D Mi wystarczyl jeden rozek, herbatka hipp powodowala u malego kolki, probowalam tez takiej na laktacje i kompletnie bez efektow- to samo tabletki na laktacje. Na piersi uzywalam bepanthen i maltan. Wg mnie pierwszy wygrywa i moze byc uzywany tez na odpazenia u dziecka. Stanik do karmienia mialam tylko jeden i dalam rade, majtek siateczkowych 4 (schna chyba w 2 godziny). Oczywiscie mozesz kupic wiecej dla wygody, ale nie jest to niezbedne. Co to jest poduszka poporodowa?

Andzia SM lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• dais Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    dzień dobry :)

mam pytanko, jestem w trakcie wyboru łóżeczka, i zastanawiam się czy ta szuflada pod łóżeczkiem jest przydatna? usłyszałam kilka negatywnych opinii od moich znajomych koleżanek-mam, że to zbieracz kurzu, koleżanki trzymają w niej jedynie pampersy.. juz sama nie wiem.
    Zazwyczaj one sa dosyc plytkie i niezbyt dobrze zlokalizowane, ja bym tam trzymala zapasowa posciel po prostu. Mysle, ze moze sie przydac, ale nie powala funkcjonalnoscia :)

Co do lozeczka ciekawe (zauwaz ze na aukcji pisze ze brak uchwytow do mocowania do lozka) tylko zastanawiam sie czy wysokosc tego lozeczka jest taka sama jak lozka, bo np nasze jest dosyc wysokie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:08

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak ja mam taką szufladę i nawet mi się przydała, chowałam w niej pampersy, chusteczki nawilżane, pościel, jeśli codziennie sprzątasz, wycierasz kurze to będzie ok, takie moje zdanie:)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie już mieszkanko wysprzątane, i czekam na kuriera z komodą, cieszę się jak dziecko, że będzie w końcu stała w domu :D

madziak2202 ja nie wyobrażam sobie innego łóżeczka jak to z szufladą. takie dostane od siostry ale jak bym miała kupić to też takie. Będę tam trzymała wszystko do pielęgnacji maluszka oraz jakieś zabaweczki typu grzechotki, gryzaki. Dla mnie to wygodne rozwiązanie

dais lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no szukam właśnie jak takie uchwyty wyglądają, a co do wysokości, jest niby 6 stopniowa regulacja. napiszę do nich z prośbą o podanie tych wysokości :) widzę na rysunku takie małe dziurki na barierkę, ale lepiej się zorientować. tym bardziej, że czeka mnie nie tylko zakup łóżeczka, ale i zakup nowego łóżka dla nas, bo nasze nie pasuje do wystroju a materac już zużyty.
    ale mnie dziś muli.. mój R miał ostatnio do czynienia w pracy z mężczyzną chorym na jelitówkę, mam nadzieje że nie przyniósł zarazków :(

dqpri09kir2ck4nc.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ