X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogóle muszę się pochwalić wczoraj przyszedł mąż z pracy i poinformowal mnie ze mnie zabiera w niedzielę na wycieczkę jednodniową i mam wziaść strój, więc jedziemy do spa.
    Cała jestem w skowronkach :)
    nie mogę się doczekać niedzieli, zaraz lecę kupić jakąś seksi koszulkę :)

mmarzenak, Moni15382, dais, Magda34, Agabtm lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Poducha poporodowa to taka oponka, w razie szycia krocza łatwiej się na tym siedzi. Nie ugniata się szwów. Ja już dostałam taką od szwagierki. Jej bardzo pomogła ale ja mam nadzieje że mi się nie przyda. Robię cały czas ćwiczenia mięśni kegla i postaram się później robić masaż krocza.
    helelucha a wystarczy ta podusza do spania? ona tez spełni rolę takiej poduchy?
    moja przyszła i spałam na niej :) milutko :) mam rozmiar premium C

feegu6l.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AndziaSM! Dzięki za wklejenie wyprawki :-) ja mam swoją zapisaną w zeszycie, ręcznie, też na podstawie kilku z neta ale już właśnie uzupełniłam np. o osłonki samochodowe, dzięki :-)

Helenucha , zdrówka! Super że po wuzycie wszytsko dobrze!
    Evus , gratulacje Synusia :-)
    Madziak super brzuszek!
    Maggi gratluję wizyty, no ładnie się Synek pochwalił :-)
    Fairy_tale trzymam kciuki za ujemny wynik tokso!
    Jane, gratuluję Martynki :-)

Cass! Doskonale Cię rozumiem, sama przeżywam co wyjdzie z wyników biopsji, każdy dzien do odbioru wyników to dla mnie katorga. Staram się jednak czymś zająć, spotkanie z koleżanką, zakupy, jakiś wyjazd z mężem, ognisko nad rzeką, spacer po plaży, ostatnio każdy dzień sobie zapełniam, żeby tylko nie myśleć o najgorszym. Mąż bardzo mnie wspiera, nawet jak mamy jechać na zakupy to nie marudzi, za co jestem mu wdzięczna bo wiem jak nie lubi chodzić po galeriach. Czekam na te wyniki ale zamartwianie się też nic nie da a może zaszkodzić Maleństwu więc staram sie jak mogę. Też przekopałam już chyba cały internet na temat kolposkopii, zmian na szyjce macicy i wyników biposji, nie da się nie czytać.. jednak spróbuj zająć się czymś, żeby choć na chwilę pozwolić sobie na to, żeby na chwilę zapomnieć o problemach. Trzymam kciuki za Ciebie i wierzę, że urodzisz zdrowego Maluszka <3

Dziewczyny! Jeśli macie u siebie C&A to warto zajrzeć, mają wyprzedaż 50 % na wszystkie przecenione rzeczy! Udało mi się kupić dla siebie spodnie ciążowe takie eleganckie, koszulę ciążową też taką wyjściową, rozpinaną na wysokości biustu, bluzę, bluzkę, kurtkę skórzaną (z 299 zł na 49,99 zł!!!) no i oczywiście ubranka dla Ignasia większe rozmiary, na przyszłą zimę, w rozmiarach 68 i 74 :-) kurtkę zimową, 2 komplety bluza + spodnie, koszula, no i komblinezon zimowy za super cenę bo za 35 zł i buciki za 10 zł:-) Weszłam też na ich stronę internetową ale w sklepie stacjonarnym widziałam większy wybór za niższą cenę. Wklejam fotki ubranek :-)
    2u77u3m.jpg
    2gtogp5.jpg
    xen37l.jpg
    15piz9j.jpg
    2dax5af.jpg
    21jxj09.jpg

były też dziewczęce buciki przecenione na 10 zł, o takie :-)
    2nlygat.jpg

Andzia SM, Moni15382, Melissa84, dais, mmarzenak, Magda34, Helenucha Klucha, fairy_tale, kirys, evus lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Fairy_tale- ja też regularnie robię badania na toksoplazmozę jako dumna posiadaczka dwóch kocurów :) Ostatnie badanie robiłam 13.01 a następne planuję 25.02 (w ten dzień mam wizytę u gina). Myślę, że u Ciebie okaże się, że to fałszywy alarm (wydaje mi się, że wtedy wyniki byłyby znacznie podwyższone, w szczególności przy świeżym zakażeniu). Z tego co wiem od swojego lekarza generalnie toksoplazmozą na prawdę trudno jest się zarazić i te informację, że większość ludzi ma już za sobą zakażenie można sobie między bajki włożyć. Także głowa do góry!!! Ps. Przed jedną wizytą u lekarza rozmawiałam z dziewczyną, u której w ciąży wykryto toksoplazmozę i urodziła zdrowego synka, ale ona zaraziła się z surowego mięsa- z tego co pamiętam tatar jadła :/

Jane- Gratuluje córeczki :)

Mmarzenak- też chcę załatwić sobie cesarkę :) Porodu naturalnego już sobie nie wyobrażam, tym bardziej, że w moim szpitalu nie ma możliwości otrzymania znieczulenia.

Paula222- zazdroszczę pięknych wspomnień z porodu... No u mnie niestety tak nie było i mój mąż który był przy porodzie powiedział cytuję "nigdy więcej rzeźni" ;)

Madziak2202- szuflada pod łóżeczkiem, jak dla mnie super sprawa :) Przy pierwszej córce się przydała i teraz też planuję kupić takie łóżeczko :)

Cass- ja się interesuję tematem badań prenatalnych, robiłam i PAPPA i Nifty, no i z tego co wiem od lekarzy zazwyczaj jednak zespół downa widać na usg. Także głowa do góry!!!! Ja wiem jak to jest z czytaniem w internecie- po doktorze google zawsze widzę u siebie wszystkie objawy wszystkich chorób świata co potem niewiele ma na szczęście wspólnego z rzeczywistością ;)

Dziewczyny ostatnio byłam się rozglądać za wózkami i babeczka w sklepie odradziła mi wózki Adamex. Mówiła, że mają bardzo dużo reklamacji z nimi związanych, że wózki obniżają się po dłuższym czasie użytkowania, polecając mi zdecydowanie inne firmy, takie jak np. wózki firmy Camarelo. Także zgłupiałam totalnie bo początkowo chciałam kupić model Adamex Barletta :/

mmarzenak, fairy_tale lubią tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka- pamiętaj, że trzymamy kciuki!!! Ja sama na wyniki his-pat czekałam już w swoim życiu pięć razy i wiem jaki to stres i jak wtedy dłuży się czas. Wierzę, że u Ciebie wszystko skończy się dobrze :*

miluszka lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady:) uwzględnieniem je. odpuszczę do siedzenia po.porodzie tez slyszalam:)ale nie planuje kupować; )
    Co do Adamexa to ja byłam w kilku sklepach i wszyscy pilecali. Na necie też opinie pozytywne świec My na pewno będziemy miec barlette red dream :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 nie wiem jaka prawda jest co do tych wózków, pierwszy raz słyszę negatywną opinię, ale w swoim bliskim otoczeniu mam 6 par które użytkowały lub nadal użytkują wózki adamexa i są mega zadowolone.

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Kazdy ma swoje zdanie;) ja kategorycznie mowie NIE porodowi sn!Dla mnie to nieludzkie,ale tak jak mowilam to moje zdanie i moj wybor!

Chętnie bym się z Tobą zamieniła. Bo ja chce sn a muszę mieć cc. Boje się jak się podniosę po. Po sn nie było łatwo ale znośnie:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ja do karmienia uzywalam mojej poduszki ciazowej (wtedy mialam literke C lub L). Tym razem chyba kupie malego rogalika do karmienia, bo mam duza poduche U ktora bede uzywala pewnie na lozko przy karmieniu, ale na fotel raczej jej wpychac nie mam zamiaru :P
    Po ostatnim SN skonczonym na CC mialam uraz na 3 lata i bardzo balam sie ponownego porodu (ze wzgledy na SN, CC wspominam bardzo milo). To minelo i teraz boje sie nadal, ze bedzie tak ciezko jak ostatnio, ale tez tutaj maja znieczulenia i licze, ze drugi maluch bedzie mniejszy niz 4 kg i ze porod bedzie w czasie a nie wywolywany. Przyzwyczailam sie do mysli o SN po tym czasue i raczej nie chcialabym znow byc cieta i czekac az szwy sie zagoja etc. CC byla szybsza i po tych mekach ktore przezylam duzo przyjemniejsza, ale jednak odbila sie na organizmie na dluzszy czas niz jakby bylo tylko SN.
    Co do Adamexa nie doradze, bo nigdy nie uzywalam i nie znam tego wozka.
    Miluszka super rzeczy :D ja namowilam meza dzisiaj na ciucholand i licze cos zlapac :) Potem jedziemy kupic dla Olafa gogle narciarskie, bo jutro pierwszy raz bedzie probowal nart na stoku :)
    Nie czytajcie internetu bo sobie nawkrecacie tyle rzeczy, ze szkoda gadac. Nie warto! Ufajcie lekarzom.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poród sn bardzo miło wspominam, mąż tak samo :) Poród trwał 6 godzin, był wywoływany, mąż bardzo mnie wspierał w tej chwili, praktycznie cały dzień był ze mną, przyjeżdżał rano a wracał koło 21 :) Podawał wodę, kibicował, trzymał mnie za rękę, masował plecy, przytrzymywał mnie na piłce, nawet sam oddychał by tylko mnie zmotywować. Po porodzie mieliśmy 2 godziny dla siebie, nie mogliśmy opanować łez, mąż po 3 godzinach wyszedł ze szpitala i wrócił ze łzami w oczach z pięknymi różami :) Cały czas dawał buziaki, małą nosił, głaskał, coś pięknego :)

Andzia SM, dais, munequita, Paula222, jakka, Helenucha Klucha, kirys, Moni15382, Helen, ansad lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka,ale super ciuszki:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLove mam nadzieję że będę miała równie piękne wspomnienia jak Ty :)

AnnieLov lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov zazdroszcze wspomnien. Mnie maz tez bardzo wspieral, ale u mnie wywolywanie niezbyt dzialalo i mialam okropne bole krzyzowe, ze nawet TENS nie dawal rady. Jedyny moment ktory dobrze wspominam to prysznic ktory pozwolili mi wziac w trakcie aby troche ulzyc bolowi. Kazdy porod jest inny. Teraz wiem, ze bede miala wiecej opcji znieczulenia i mysle, ze tez lepsza polozna, bo moja byla moze ze 3-4 razy u mnie w ciagu 17 h, z czego tylko raz zapytala sie jak mi pomoc a pozostale razy wchodzila podloczyc kroplowke z oksytocyna. U mnie najwiekszy problem byl bolu, bylam totalnie znieruchomiona przez niego tak ze nawet polozyc sie na lewej stornie nie moglam bo wymiotowalam o skakaniu na pilce nie bylo mowy, tens mialam na najwyzszy mozliwy stopien i czulam bol z pradow i bol z plecow zarazem. Nie chce was straszyc bo wiem, ze moj szpital po prostu byl kijowy w kwestii zainteresowania i pomocy lagodzenia bolow. Polozna na ostatnie 2h dostalam super i ta mi wiele pomogla (prysznic, rozmowa, etc), ale bylo juz za pozno bo akcja porodowa calkowicie sie zatrzymala i zostala tylko CC. Dobra polozna i opcja znieczulenia to wg mnie kwestie naistotniejsze.

AnnieLov lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka śliczne ciuszki :) kurczę nie w każdym C&A są te same promocje :(

Ja upolowałam przed chwilą sweterek w ciuchu za 5 zł wiem wiem że różowy no ale tai delikatny i szkoda było nie wziąść za tą kasę a to taki włóczkowy e359d73d7648a2damed.jpg

Magda34, Pati_89, mmarzenak, dais, Helenucha Klucha, evus, kirys lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka super ciuszki :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka no normalnie za ramieniem ;) Nie wyobrażam sobie, że zostawiłby mnie samą w takiej chwili ;) Z resztą też trochę się bał przed urodzeniem Franka, ale po stwierdził , że cieszy się że był i w życiu by nie pomyślał , że poród tyle mnie będzie kosztował siły... No co tu dużo mówić, był ze mnie dumny :)

Hmm nie wiem kto ścieli łóżeczko do szuflady... No jak dziecko już większe i ma wychodne to może inaczej, u nas nasza szuflada wylądowała w szopie z męża narzędziami ;)

AnnieLov no właśnie podobnie :) Też super wspominamy i nie możemy się doczekać kolejnego :D Mam tylko nadzieję, że mąż zdąży z odstawieniem synka do mojej siostry lub swojego brata ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais z kremów do stóp mogę polecić krem Ziaja med z 15% mocznikiem, dla mnie jest idealny (chociaz faktem jest, ze pięty mialam tylko mocno wysuszone ale nie pękały).

Co do listy wyprawowej to tak sie ostatnio zastanawiałam anad sensem kupowania rożka... Przeciez bedzie lato, więc raczej zdecydujemy sie na bambusowe otulacze.
    A staniki do karmienia dobrze mieć w kilku kolorach- bedzie lato ;)
    Śpiochów i kaftaników nie mialam i będę miała wcale, jakos takie malo funkcjonalne mi sie wydają ;)
    Helen jesli dziecko mocno ulewa to i 10 szt. moze byc mało... Moja córcia w trakcie samego przebierania potrafiła 3 zmiany załatwić ;)

Helenucha jaki duży Ryś :)

Mmarzenak mam takie samo zdanie o porodach sn ;) a przechodziłam i sn i cc ;) Nic cudownego dla mnie nie było w sn :/

Łóżeczko też postaram sie kupić z szufladą, żebym miała gdzie chować moje kocyki ;)

Cass nie czytaj w necie tych głupot ;) Juz dawno mowilam, ze internet w ciąży powinien być zakazany, albo przynajmniej ograniczony ;)

mmarzenak, Andzia SM lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszło i pieke właśnie ciasteczka rogaliki z marmoladą :)
    I co wkońcu robicie na Walentynki? Ja zaczynam Walentynki jutro wieczorem, bo córka idzie na noc do dziadka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:55

beatas, AnnieLov, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój Belly na początku 25 tygodnia;)

8fcdc233d0682d2emed.jpg

24e07b019c061155med.jpg

mmarzenak, beatas, Magda34, dais, kuleczka777, Kaja, Helenucha Klucha, kasiek87, kirys, fairy_tale, Pati_89, evus, Kourtney, ansad lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że licytowanie, który poród jest lepszy jest bez sensu - liczy się efekt - zdrowy maluszek <3 moja siostra np przyjechała do szpitala i po pół godziny mały byl na świecie! Tak można rodzic:D ale koleżanka męczyła się 20 godzin i odechciało jej się większej liczby dzieci przez to.. Kazda kobieta jest inna i kazda inaczej zareaguje czy to na poród sn czy tez cc..
    Ja niestety nie mam żadnego wyboru, ale gdybym miała nie wiem na co bym się zdecydowała.. Chciałabym miec męża przy sobie (przy cc w sumie i tak będzie), maleństwo do kangurowania (mąż to zrobi za mnie:P), ale ważniejsze jest dla mnie zdrowie moje i dziecka!

Cass, nie wkręcaj sobie, bo to najgorsze co może być.. Nie masz żadnych przesłanek, żeby mieć takie myśli, wiec po co się niepotrzebnie stresować?

Miluszka, cudne ciuszki <3 co do przecen w smyku jest podobnie: W jednym koszt 40 zl w drugim to samo za 20zł:D

Gratuluje wszystkim udanych wizyt!

Co do ubranek, to ja mam zdecydowanie więcej bodow, bo to jednak najczęściej ulega pobrudzeniu:D nie mam zamiaru cały czas stać nad pralka:D pajace maja raczki i nóżki zabudowane i najczęściej sa odpinane w kroku i przez środek, a śpiochy tylko nozki i odpinane sa na ramionkach:) ja tez nie mam w ogóle śpiochów i kaftaników.. Jedynie polspiochy, żeby na body ubrac:)

Magda, dla męża pieczesz na walentynki?:D

Helenucha Klucha, evus lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ