X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętacie mnie? Wracam do świata żywych. Nie pisałam, mimo, że czytałam Was prawie codziennie. Nie chciałam psuć atmosfery na forum swoimi problemami ciążowymi. Teraz już wracam i nie wybieram się nigdzie. Po usg połówkowym dostaliśmy skierowanie na kordocentezę do Warszawy. Nie udało się pobrać krwi pępowinowej. Pobrano płyn płodowy. Dziś po 16 dniach czekania na wynik- KARIOTYP PRAWIDŁOWY. Wykluczono wady genetyczne, trisomie i wszystko wskazuje na to, że najgorsze z możliwych opcji zostały wykluczone. Usg w Warszawie pokazało, że jedna nerka jest już ładnych rozmiarów, druga jeszcze powiększona. Fala wsteczna nie do konca są przekonani, że wsteczna. Zostało echo serca za jakieś 3-4 tyg. Zakwalifikowano mnie do badania mikromacierzy, czy w DNA nie ma żadnych mikroubytków. Ale te mikroubytki nie muszą świadczyć o niczym, a mogą wskazać np. padaczkę czy nawet autyzm. Mam nadzieję, że mój koszmar właśnie dobiegł końca i będę mogła z Wami przeżywać radość ze swojej ciąży. Pozdrawiam Was i wracam :)

Repose, beatas, mmarzenak, kuleczka777, Melissa84, agus3004, munequita, Magda34, cudak, Helenucha Klucha, kasju, jakka, fairy_tale, kasiek87, kirys, evus, SShape, Moni15382, Misia15, Helen, Kourtney, ansad lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele postaram sie podliczyc wszystko co mam, to jest to co uzywalam przy Olafie i wszystko sie przydalo. To tez bylo lato, bo urodzil sie 19 lipca. Rozka uzywalismy moze kilka razy przez pierwsze dni, nie lubilam zawijac go ciasno, wiec glownie lezal pod pieluszka tetrowa. Kaftanikow nie ma zadnych, nie lubie. Koszulki z guziczkami mam dwie na 62 rozmiar, ale nie wiem czy ich uzyje bo przy synku tylko mnie wkurzaly, tak samo jak polspiochy. Dla mnei najwygodniejsze byly pajace lub body+spodenki, na jesien body+rajstopki. Jedyne 'polspiochy' ktore lubilam to bawelniane ogrodniczki etc. Olaf dosyc mocno ulewal na poczatku (pierwszy miesiac) zanim wyczailismy ze ma skaze bialkowa i zmienilam calkowicie moja diete.
    Fakt nie ma co sie licytowac o porod, kazda z nas jest inna. Tez znam takie co rodzili 3-6 godzin. U mnie polozna sie smiala ze porod pojdzie gladko bo mam szerokie biodra, a wcale nie poszedl. Dodatkowo inaczej tez wyglada porody wywolywane, inaczej o czasie etc. Trudno porownac, najwazniejsze aby dziecko bylo zdrowe i my rowniez.

evus lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka! Ciesze się, że się odezwałaś! Kilka razy o Ciebie pytałam! Ten przepływ ciężko zmierzyć, mi też u jednego z lekarzy wyszła fala zwrotna, a potem się wszystko wyjaśniło! Teraz już musi być dobrze <3

Dais, półspiochy to w moim odczuciu spodenki ze stopkami:P dla maluszkow wydaja mi sie bardzo wygodne:)

Sshape, też masz niewielki brzuszek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 15:34

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka bardzo się cieszę, że u was ok:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Marka! Ciesze się, że się odezwałaś! Kilka razy o Ciebie pytałam! Ten przepływ ciężko zmierzyć, mi też u jednego z lekarzy wyszła fala zwrotna, a potem się wszystko wyjaśniło! Teraz już musi być dobrze <3
    Beatas nie chciałam pisać, na prawdę miałam bardzo złe przeczucie i szykowałam się na terminację. Ale dziś wiem, że za szybko przekreśliłam swego synka. A on za każdym razem jak płakałam dawał o sobie znać i kopał ze wszystkich stron. Fala wsteczna wg lekarzy w Warszawie nie była zwrotna, powiedzieli, że wg nich się coś na siebie nakłada, bo wykres byłby dużo większy. Lekarze w Warszawie nie chcieli też pobrać materiału, bo wg. nich dziecko wygląda na bardziej zdrowe niż chore. Dziś wiem, że mieli rację. Czekam jeszcze na powtórne echo, ale już dużo spokojniejsza.

beatas lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka- super że wyniki ok!!!! teraz już nie ma innej opcji- musi być dobrze :)

Dziewczyny a z tymi wózkami to ta babka ze sklepu to mi chyba jakiś kit wciskała- z ciekawości poszłam tam dzisiaj jeszcze raz i okazuje się, że praktycznie mają tylko wózki firmy Camrelo (aż całe dwa ;) ). I coś mi się wydaję, że to jest tak, że są przedstawicielami tej konkretnej firmy i wszystkie inne krytykują dla zasady, żeby sprzedać to co mają.

Dlatego po mojego Adamexa pojadę do Szczecina lub przejdę się jeszcze do jednego sklepu koło szkoły mojej córy.

A słyszałyście coś może o wózkach Tutek???? Bo bardzo mi się spodobały ostatnio :)

No i przedstawiam Wam dzisiaj moje zakupy dla Tymka :)
    gtwhnst8rba4_t.jpg

mmarzenak, beatas, Helenucha Klucha, kirys, evus, Moni15382 lubią tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• dais Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj blad pomieszalam spiochy z polspiochami. Polspiochy i spodenki lubie, spiochy niezbyt, chyba ze takie ogrodniczki bez stopek (spioch bez stopek).

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa, często w sklepie krytykują coś popularnego, za co akurat oni maja mało prowizji lub nie maja na stanie:P któraś dziewczyna pisała, że powiedzieli jej, że foteliki maxi cosi nie są już tak bezpieczne..
    Ciuszki super <3

Dais, tak myślałam, że pomyliłaś:D osobiście też nie cierpiałam zakładać dzieciakom śpiochów!

Melissa84, Helen lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marka super że wróciłaś i że wszystko z maluszkiem ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    A mnie naszło i pieke właśnie ciasteczka rogaliki z marmoladą :)
    I co wkońcu robicie na Walentynki? Ja zaczynam Walentynki jutro wieczorem, bo córka idzie na noc do dziadka :D

My będziemy świętować cały tydzień bo akurat na ten czas Aniela jedzie do dziadków na ferie :)

Magda34, beatas, Helenucha Klucha, dais lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

BEATAS- nie haha, na dziś piekłam do kawki czy herbaty, jest ich za mało, żeby do Walentynek dotrwały ;)

ANNIELOV to macie tydzień tylko dla siebie :) My tylko wieczór i noc, ale zawsze coś. Przynajamniej na jutro nie było problemu z rezerwacją stolika w restauracji na kolacje :) Bo raczej wszyscy na niedziele rezerwowali

MAR_KA witaj ponownie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 16:57

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov, jak tam wczorajszy poród?

AnnieLov lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka witaj z powrotem

Allegro dziecięce mnie wciągnęło i straciłam rachubę czasu :P

Dais ogrodniczki bez stópek to rampersy :)

Melissa bedzie Tymek wystrojony :)

Melissa84 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen oponka jest mniejsza i nie tak gruba, myślę że łatwiej przenosić ją z miejsca na miejsce i wszędzie się zmieści np. krzesło. Z rogalem może być ciężko.

ma_rka masz dzielnego i bardzo silnego synka, musisz wierzyć że wszystko będzie dobrze! On potrzebuje Twojego wsparcia!

Helen lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Walentynki mój Mąż pracuje, więc przygotuje kolację:) Planuje zapiekane muszelki makaronowe z miesem mielonym i pomidorkami:) A później galaretka z bitą śmietaną i lodami:)

Wyniki z glukozy mam książkowe;) Ale z krwii wyszła mi anemia, a mocz też nie za dobry. Ogólnie muszę więcej pić i jeśc. Prawdopodobnie mam piasek na nerkach (mimo że nic mnie nie boli) pewnie we wtorek lekarz przy okazji nerki też sprawdzi:P Teraz soczek malinowy pójdzie w ruch żeby trochę zakwasić mocz. Cokolwiek to znaczy :)

Magda34, beatas lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Udało mi się Was nadrobić i cieszę się z samych pozytywnych wiadomości :)
    My dzisiaj byliśmy na prenatalnych i tez pełne szczęście! Franulek wazy 354 g i jest zdrowym chłopcem. Niestety nasza płytka to katastrofa bo gościu jest wyjątkowo uparty i złośliwie się chował ... U mnie łożysko z przodu i wysoko. I nic nie przytyłam!
    Najbardziej rozbawiła mnie lekarka jak zobaczyła szyjkę to powiedziała, że młodego trzeba bedzie traktorem wyciągać ;)

mmarzenak, fairy_tale, beatas, beatas, kirys, Helenucha Klucha, Pati_89, kuleczka777, Andzia SM, Magda34, Lila2703, kasiek87, dais, Agabtm, Misia15, Helen, Melissa84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka, to super! Czekałam na wiadomość od Ciebie. Mam nadzieję, że najgorsze macie już za sobą i Wasz maluch urodzi się zdrowy i silny :)

Natomiast moja historia z tokso ma ciąg dalszy. Przeczytałam Wasze opinie o prywatnych laboratoriach, przemyślałam temat i dziś rano podjechałam do laboratorium w szpitalu, który specjalizuje się w chorobach zakaźnych, gdzie ponownie zrobiłam badanie toxo IgG i IgM. Właśnie odebrałam wyniki:

Toxo IgG < 3 IU/ml --> ujemny
    Toxo IgM < 3 AU/ml, wartość referencyjna: < 6 AU/ml --> czyli jak rozumiem RÓWNIEŻ UJEMNY :)

Czekam jeszcze na wynik IgA z prywatnego laboratorium, ale biorąc pod uwagę wyniki ze szpitala, zapewne będzie to tylko formalność i wszystko będzie ok.

Tak więc wychodzi na to, że rzeczywiście do komercyjnych laboratoriów trzeba mieć ograniczone zaufanie ;) Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia i cenne rady, wiele wskazuje na to, że miałyście rację i jedynie wynik ze szpitala jest wiarygodny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 19:15

beatas, Helenucha Klucha, Pati_89, kuleczka777, evus, mmarzenak, kasiek87, dais, Melissa84 lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka witaj ponownie :) Bardzo sie cieszę, że wróciłaś :) teraz już bedzie z górki ;)

Melissa superowe te spodenki :)

Oldżi Franki chyba wszystkie wstydliwe (chociaz nasz tylko buzi nie chciał pokazać, bo klejnotami to sie chwalił na potęgę ;) ) Najwazniejsze, że wszystko jest dobrze <3

oldżi, kasiek87, Melissa84 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Właśnie odebrałam wyniki:

Toxo IgG < 3 IU/l --> ujemny
    Toxo IgM < 3 AU/l, wartość referencyjna: < 6 AU/l --> czyli jak rozumiem RÓWNIEŻ UJEMNY :)

Czekam jeszcze na wynik IgA z prywatnego laboratorium, ale biorąc pod uwagę wyniki ze szpitala, zapewne będzie to tylko formalność i wszystko będzie ok.

To świetna wiadomość :) Mam nadzieję, że wynik IgA potwierdzi, że nie ma się czym martwić :)

fairy_tale lubi tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • kirys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar_ka super że do nas wróciłaś i wyniki są w porządku! Teraz myśl tylko pozytywnie, bo Twój synek to czuje i Cię potrzebuje.

Moja córeczka na wizycie fikała sobie pokazowo, przez co lekarz miał nieco utrudnione zadanie. Robił mi usg z oceną przepływów, wszystko dobrze, tylko jakiś mały zastój w nerce, ale mówił, że tak czasem dzieci mają i nic to nie znaczy. Serduszko biło 156/min, waga 366 g. To by było 100 g więcej niż tydzień temu, ale lekarz od razu mnie wyprostował, że różne sprzęty mogą różnie pokazywać, a poza tym ten wynik jest +/- 50 g. Łożysko mam nadal nisko, ale bez cech odklejania i I stopnia dojrzałości. Nadal mam się oszczędzać, do szkoły rodzenia wystawił zaświadczenie, ale mam nie wykonywać obciążających ćwiczeń, typu parcie. Ciekawe zatem, czy wogóle mnie dopuszczą do ćwiczeń. Przez te wyniki morfologii zapisał mi żelazo, mam też zacząć brać Pregnę DHA. Na następną wizytę za 4 tygodnie mam przyjść z wynikami testu obciążenia glukozą 3 pkt, toksoplazmozy (miałam ujemne), mam też zrobić wymazy z tarczy szyjki macicy na mycoplasmę, ureaplasmę i chlamydię. Robiła któraś z Was te wymazy w ciąży?

A co do internetu to zgadzam się, lepiej za wiele nie czytać. Jak dzisiaj zapytałam gina o naczynia przodujące, to powiedział, że mam nie czytać internetu!

fairy_tale, Pati_89, mmarzenak, Magda34, dais, Helen lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ