Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Helenucha Klucha wrote:dziewczyny kiedy kupujecie staniki do karmienia? ja jestem chyba jakaś świrnięta bo chciałabym mieć już wszystko! Właśnie się powstrzymałam przed kupieniem laktatora
Ja do 26 lutego czyli do wypłąty już nic nie kupuję, bo stan konta mnie wczoraj przeraził, wczoraj zamówiłam na gemini kilka akcesoriów dla Kropeczki i dla siebie balsamy i tabletki i stopuję...no chyba ze
Koszulę póki co mam jedną, prezent od mamy, taką rozpinaną po skosie z dwóch, stron, żeby był dostęp do każdej piersi osobny -
Dzień dobry. Śląsk zalany deszczem, brzydko jest, zakopie się dziś pod kocem z książką
Udanych wizyt dziewczyny :*
oldżiu mnie Pani doktor pytała o wagę na połówkowych
Ja zakupowe szaleństwo zaczynam w marcu, w tym miesiącu kupujemy komodę, idziemy po ciuszki do kuzynki A, do mojej siostry i czekamy na paczkę z Irlandii więc jak już wszystko będzie to będę sprawdzała co mi brakuje i co muszę dokupić
-
jane wrote:Wpadam na chwilę kobitki, żeby się przywitać
Dziś pierwszy dzień w pracy po 2tygodniowym zwolnieniu i jestem padnięta. Nie dość że się nie wyspałam, to na dodatek nie wiedziałam gdzie ręce włożyć. W skrzynce czekało na mnie ponad 1000 maili! No ale cóż, życie i pracować trzeba.
A Wy jeszcze chodzicie do pracy czy już na zwolnieniach?
A propos brzuszków - bardzo fajne
Ja podobnie jak Kirys jestem na zwolnieniu już od 6-7 tygodnia. U mnie było cały czas coś - najpierw plamienie i przeziębienie, później mdłości, problemy z serduchem, problemy z szyjką macicy... No i cały czas zalecenie, żeby być na zwolnieniu. Powiem Wam, że na początku nawet mnie to cieszyło, bo moja praca to jednak męcząca sprawa - praca biurowa, ale pod presją. Teraz mam takie momenty, że mi tego brakuje, bo dzięki pracy nie rozmyślałabym ciągle o ciąży i potencjalnych zagrożeniach. Ale przynajmniej mam więcej czasu na zdrowe odżywianie i przygotowywanie się na spotkanie z maluszkiemMelissa84 lubi tę wiadomość
-
Mój mały Misiek waży już 550 g
wszystko jest w najlepszym porządku
te bóle w dole brzucha i na wzgórku łonowym to efekt rozciągania :
Krzywa też ok choć mam nie jeść słodyczy (ale to zalecenie dla wszystkich ciężarnych )
Podpatrzyłam w notatkach lekarza że wynik po godzinie nie powinien być większy jak 180-190 a po dwóch 140-150. Wszystko wzwyż świadczy o cukrzycy.
Zdjęcia niestety nie mam bo mały sobie spał twarzą do USG we schowaną w dłoniach. Taki słodki widokaneczka2015, kirys, oldżi, fairy_tale, JajkoNiespodzianka, cudak, Magda34, Repose, mmarzenak, beatas, Lila2703, kasju, myszaaa, kasiek87, cass, Helenucha Klucha, miluszka, dais, Helen, Andzia SM, Kawokado, Kourtney, jakka, Misia15, ansad lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Mam do was pytanie odnośnie ruchów malenstwa. Od kilku dni czuje jakby słabsze ruchy. Mam wrażenie ze mały obrocie sue całkiem i kopie sobie gdzieś w środku albo w ogóle nie kopie. 16 wizyta nie chce wariowac ale czy wy tez tak macie?
Czekamy na Mikołaja ❤ -
oldżi wrote:Dzień dobry bardzo!
Mam pytanie do Dziewczyn, które miały już drugie badania prenatalne, czy pytał Was lekarz o wagę i czy ma to znaczenie ? Bo na pierwszych podaje się wagę do testu PAPPA.
O wagę pytali tylko w 13 tyg. przy pierwszym prenatalnym i przy Pappa.