🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
- 

WIADOMOŚĆ
- 

annikana wrote:A przypomnij ile Twój maluch ma?

Nasza córka zaczęła przesypiać noce po odstawieniu smoczka i rezygnacji z nocnych karmień, no o zasypianie w łóżeczku, bo wcześniej to ona uwielbiała rączki . Smoczek poszedł z dnia na dzien, mleko odstawialiśmy stopniowo, zmniejszajsc porcje. Potem kilka dni wody i przestała się budzić. Co ważne, wtedy już nie była na mm, tylko dostawała napój owsiany. I to wszystko się zadziało jak miała 20m.
 Teraz maluch ma się urosdzic, jak synek będzie miał 16 wied trochę wczesnej musimy wprowadzić zmiany 😅
 Synek ma 18 miesięcy i właśnie jest smoczek, butla w nocy i spanie z nami.
 Już jestem zmęczona naprawdę, bo on się budzi co chwila.
 Fakt jest, że ma mocne AZS i często się budzi przez świąd. Próbowaliśmy już wszystkiego na te zmiany skórne i nic 

Jak wyglądało u Was to zmniejszanie porcji mleka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 12:08 
- 

Powiem Wam, że żałuję, że nie poszłam do ginekologa jakoś w tym tygodniu, żeby zobaczyć chociaż ten pęcherzyk ciążowy. Czy on w ogóle jest w macicy i ma się dobrze.
 Bardzo trudne psychicznie jest dla mnie czekanie do tej wizyty, w ogóle nie mam tego „luzu”, który wszyscy mówili, że w drugiej ciąży to już na pewno będę miała.

Mariola1985 lubi tę wiadomość Mariola1985 lubi tę wiadomość
- 

Madzigaw88 wrote:U mnie poskutkowało spaniem z nami 😅😅😅 mąż jak się nie wysypia ucieka czasami do salonu i tam jak rozłoży rogówkę to ms multum miejsca dla siebie a my księżniczki w łóżku u nas problem zaczął się po odstawieniu od cyca ale mała nie taka mała bo 2 lta miała
 No młody śpi też z nami, ale po urodzeniu drugiego dziecka chciałabym to zmienić, bo po prostu w naszej sypialni chciałabym zrobić pokój dzieci.

Ale narazie mały sens, bo synek i tak z nami śpi. Madzigaw88 lubi tę wiadomość Madzigaw88 lubi tę wiadomość
- 

Kitkat wrote:Dla dorosłych to często bezobjawowa infekcja, tak naprawdę groźna jest dla płodu - może powodować wady wrodzone, jak uszkodzenie słuchu i wzroku, opóźnienie umysłowe, małogłowie czy niską masę urodzeniową.
 No właśnie ale czytałam że może dawać też objawy np przeziębienia. W takiej sytuacji to wychodzi na to że to badanie przy każdej infekcji wirusowej powinno się sprawdzić na wszelki wypadek
- 

Megipta wrote:Ze starszym nie miałam takiego problemu, i wyżej Madzi odpisałam, ze skok, grzanie i zęby odpadają. Nawet ilość drzemek za dnia. Wszystko sprawdzam i zastanawiam sie czy spróbować podać dzisiaj Sedalie , jest co prawda od 1rż ale młody skończy za 25dni roczek . Wariuje juz 🫣🤡
 Kurde, u nas Sedalie się kompletnie nie sprawdziło, a pokładałam ogromne nadzieje w tym Nie widziałam minimalnej zmiany Nie widziałam minimalnej zmiany
- 

świtezianka wrote:Powiem Wam, że żałuję, że nie poszłam do ginekologa jakoś w tym tygodniu, żeby zobaczyć chociaż ten pęcherzyk ciążowy. Czy on w ogóle jest w macicy i ma się dobrze.
 Bardzo trudne psychicznie jest dla mnie czekanie do tej wizyty, w ogóle nie mam tego „luzu”, który wszyscy mówili, że w drugiej ciąży to już na pewno będę miała.
 Luz to ja miałam w pierwszej ciąży, jak byłam nieświadoma tylu rzeczy 😅👩 33 l.
 🧔🏻 36 l.
 👱♀️ 6 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
 10 dpo - 121,9 mIU/mL
 12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
 15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
 7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
 10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
 15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
 owulacje potwierdzone ✅️
 cytologia ✅️
 morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

- 

Biedny z tym AZS ☹️Mimisia wrote:Synek ma 18 miesięcy i właśnie jest smoczek, butla w nocy i spanie z nami.
 Już jestem zmęczona naprawdę, bo on się budzi co chwila.
 Fakt jest, że ma mocne AZS i często się budzi przez świąd. Próbowaliśmy już wszystkiego na te zmiany skórne i nic 

Jak wyglądało u Was to zmniejszanie porcji mleka?

Nie pamiętam dokładnie jakie jadła ilości, ale załóżmy, że wypijała 120 to zmniejszaliśmy do 90, potem 60, potem woda. I tak co kilka dni.

U nas to spora robotę chyba smoczek zrobił i to zasypianie w swoim łóżku. Bo o ile wstać raz czy dwa z butelka to luz, ale tak to potrafiła się wybudzić na przytulasy.
- 

To samo chciałam napisać. Z ciąży na ciążę jest trudniej zachować luz 😅Kitkat wrote:Luz to ja miałam w pierwszej ciąży, jak byłam nieświadoma tylu rzeczy 😅
- 

Ja się właśnie zastanawiam nad porodem w Południowym... Jestem spod Warszawy ale mam miłe wspomnienia z całą tą placówkąZiarnoCzasu wrote:Któraś z Warszawy?

W Szpitalu Południowym ruszyły zapisy na szkołę rodzenia w terminie połowa marca - połowa kwietnia. Termin mi wypada na początku czerwca, więc to chyba dobry termin. Następna edycja potrwa do połowy maja, co wydaje mi się już ciut za późno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 12:39 
- 

annikana wrote:Biedny z tym AZS ☹️

Nie pamiętam dokładnie jakie jadła ilości, ale załóżmy, że wypijała 120 to zmniejszaliśmy do 90, potem 60, potem woda. I tak co kilka dni.

U nas to spora robotę chyba smoczek zrobił i to zasypianie w swoim łóżku. Bo o ile wstać raz czy dwa z butelka to luz, ale tak to potrafiła się wybudzić na przytulasy.
 No właśnie u nas co chwila pobudka i myślę, że w dużej mierze to przyzwyczajenia takie, żeby butelkę zjeść albo się właśnie przytulić.
 Spróbuję zacząć redukować ilość mleka. Może do czerwca się uda 🤣
- 

Jeśli nie przeszłaś CMV (badania przed ciążą) to sprawdzasz na początku ciąży i potem i potem pod koniec pierwszego trymestru co najmniej.Nika34 wrote:No właśnie ale czytałam że może dawać też objawy np przeziębienia. W takiej sytuacji to wychodzi na to że to badanie przy każdej infekcji wirusowej powinno się sprawdzić na wszelki wypadek

Jak masz paranoje i dzieci w placówkach to częsciej bym sprawdzała, bo jak mówiłam kiedyś nie można było nic zrobić, ale teraz jest walacyklowir.2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
 🧑 oligoasthenoteratozoospermia, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
 2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
 2023 ❤️ naturalny cud córeczka
- 

Ja mam daleko do południowego. Rodziłam w IMID i złego słowa nie powiem. Najważniejsze to dla mnie że jeżeli są z dzieckiem jakieś nawet drobne problemy, to są od razu identyfikowane i nie zostawiają Cię z nimi, tylko masz opiekę póxniej. Dzięki temu że rodziłam w IMID, dla starszej miałam od razu opiekę neurologa, rezonans badania genetyczne. Dla młodszej rok chodzenia do poradni po wypisowej - choroba hemolityczna noworodka, dodatkowo naczyniak leczony od kiedy miała 3 miesiące i kilka innych drobiazgów. Zapisali młodą przy wypisie ze szpitala do właściwych poradni, nie musiałam chodzi po pediatrach po skierowania.2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
 🧑 oligoasthenoteratozoospermia, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
 2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
 2023 ❤️ naturalny cud córeczka
- 

Ja myślę gdzie rodzić, bo córkę rodziłam w UCK Katowice - myślałam ze drugie też tam. Rodziłam tam bo mój ginekolog z bielska się tam przeniósł. Teraz mam ginekologa ze szpitala w Bielsku ale no nie pałam sympatią do tego szpitala. Kolejna opcja w moim szpitalu, w którym pracuje. Skłaniam się ku temu Bielsku, ale jeszcze no sporo czasu. 

👩 30 lat (PCOS, IO)
 👨 37 lat
 🌼 Córka – 4 lata

💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
 💊 Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
 • 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
 • 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
 • 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
 • 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
 • 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
 • 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
 • 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
 • 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛

📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍

Psalm 62,6
 „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
 bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
- 

Dziewczyny chwalę się bo po prostu pękam z euforii 😁
 Dwa dni temu przyszedł do mnie detektor oczywiście od razu uruchomiłam i szukałam ale po jakichś 40 minutach byłam tak zniechęcona bo nic kompletnie nie umiałam znaleźć. Dzisiaj rano postanowiłam że sprawdzam ostatni raz i jeśli nic nie znajdę to czekam do 12 tygodnia tak jak zaleca producent. I co się okazało? Po jakiejś minucie udało mi się znaleźć serduszko. Tego nie da się pomylić z niczym innym a emocje po prostu nie do opisania 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 15:20  Owieczkaaa, Kociara20996, annikana, *Ania*, Kitkat, Madzigaw88, Nowaaaaaaaaa, *Julia*, Mysza__95, NoraBlue lubią tę wiadomość Owieczkaaa, Kociara20996, annikana, *Ania*, Kitkat, Madzigaw88, Nowaaaaaaaaa, *Julia*, Mysza__95, NoraBlue lubią tę wiadomość
- 

Kasia20 wrote:Dziewczyny chwalę się bo po prostu pękam z euforii 😁
 Dwa dni temu przyszedł do mnie detektor oczywiście od razu uruchomiłam i szukałam ale po jakichś 40 minutach byłam tak zniechęcona bo nic kompletnie nie umiałam znaleźć. Dzisiaj rano postanowiłam że sprawdzą ostatni raz i jeśli nic nie znajdę to czekam do 12 tygodnia tak jak zaleca producent. I co się okazało? Po jakiejś minucie udało mi się znaleźć serduszko. Tego nie da się pomylić z niczym innym a emocje po prostu nie do opisania 🥰

Jaki masz sprzęcik? ☺️
- 

Okej...zaciekawiłaś mnie, ze tak szybko 😳Kasia20 wrote:Dziewczyny chwalę się bo po prostu pękam z euforii 😁
 Dwa dni temu przyszedł do mnie detektor oczywiście od razu uruchomiłam i szukałam ale po jakichś 40 minutach byłam tak zniechęcona bo nic kompletnie nie umiałam znaleźć. Dzisiaj rano postanowiłam że sprawdzam ostatni raz i jeśli nic nie znajdę to czekam do 12 tygodnia tak jak zaleca producent. I co się okazało? Po jakiejś minucie udało mi się znaleźć serduszko. Tego nie da się pomylić z niczym innym a emocje po prostu nie do opisania 🥰
- 

Kasia20 wrote:Dziewczyny chwalę się bo po prostu pękam z euforii 😁
 Dwa dni temu przyszedł do mnie detektor oczywiście od razu uruchomiłam i szukałam ale po jakichś 40 minutach byłam tak zniechęcona bo nic kompletnie nie umiałam znaleźć. Dzisiaj rano postanowiłam że sprawdzam ostatni raz i jeśli nic nie znajdę to czekam do 12 tygodnia tak jak zaleca producent. I co się okazało? Po jakiejś minucie udało mi się znaleźć serduszko. Tego nie da się pomylić z niczym innym a emocje po prostu nie do opisania 🥰
 Zaciekawiłaś mnie teraz chyba też sobie kupię 😅

Ajka minęło 45 minut więc ciężko stwierdzić nie brałam kolejnej bo musiłam później szybko coś zjeśćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 15:42 👩🏻96 🧔🏽♂️92
 F 2014👦🏼
 J 2016 👦🏽

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
 AMH 16,90❌
 Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
 Brak owulacji od 08.24❌
 Cytologia LBC 08.25 ✅

04.25 ciąża biochemiczna 💔
 27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
 10.09 Monitoring 🔍🍀🤞Endo 10,5 mm 🥚21mm x 17,5mm 💉Ovitrelle
 21.09 6 DPO PROG 22,400ng/ml ESTRADIOL 521 pg/ml
 23.09 ⏸️ 8/9 DPO Kropusiu zostań z nami 🌈❤️ 14cs
 10DPO HCG 90,4 PROG 29,300 12DPO HCG 360 + 288,9% PROG 31 14DPO HCG 922 + 146,7% 17DPO HCG 3659 +150,7% PROG 23,100
 02.10 🫧 mamy pęcherzy 8,2 mm 🥰 niestety torbiel na lewym jajniku 3 cm
 07.10 jest mały miś 🐻 1,9mm
 16.10 miś 🐻 ma 1,03 cm z ❤️

- 

Używasz do tego żelu? Juz poluje na używany 🫣🤡Kasia20 wrote:Jumper JPD-100E