Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 6 marca, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kavka wrote:
    Wróciłam właśnie od dentysty i cyknełam brzuszkowe foto zanim wskoczyłam w domowe ciuchy, zaraz chyba sie odważę i wstawię 😁

Julia, u mnie na szczęście leczenie zostało włączone praktycznie od razu po pierwszych rzutach i, odpukać, przez ostatnie 10 lat jest dobrze :) jestem w programie leczenia finansowanym przez NFZ. Co do badań klinicznych to miałam taką opcję, ale wtedy już wiedzieliśmy, że chcemy w niedługim czasie zacząć starania o dziecko i wolałam przed ciążą brać pewniejszy lek.

Annikana, śliczne te torebki :)
    Ja problem z temu mam taki, że za dużo mi się podoba, dodaje do koszyka i później muszę zdroworozsądkowo usuwać 😜 bo tak jak piszesz, na allegro zwykle kupimy te same rzeczy i tylko cena jest wyższa.
    Jedynie do dzieciecych ciuszków/zabawek jestem sceptycznie nastawiona, mimo że pewnie i tak wiele rzeczy które kupię w Polsce wyjdzie z tej samej fabryki

Wenka, gratuluje :) super, że wszystko dobrze

Kaśq, u mnie po powrocie z krzywej było duzo lepiej niż w pierwszej godzinie po wypiciu, ale profilaktycznie po śniadaniu zrobiłam sobie krótka drzemkę i później juz zupelnie dobrze funkcjonowałam

Ja z dziecięcych to kupiłam córce pojemnik na kredki, takie karty pracy do pisania literek i cyferek. Ubrań też nie kupuje raczej dla niej, poza sukienka na chrzest.

Anikana - całym sercem polecam ten https://www.euro.com.pl/odkurzacze/thomas-aqua-pet-family-plus_1.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=ad_pla&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=23266034593&gclid=Cj0KCQiAk6rNBhCxARIsAN5mQLvoCwsdgRqDzwMf42wa0BCrjaYomaeANWRIpPckqM4aS-3YBdHUQDoaApGiEALw_wcB

Na święta go mąż używa jako zwykły, bo ciągnie lepiej jak dyson, 2-3x do roku nim cały dom też oblecimy.

annikana lubi tę wiadomość

preg.png

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+6 – 6,5 cm, 67 g
    05.01: 15+4 - 10 cm i 130g
    26.01: 18+4 - 250g chłopaka
    11.02 prenatalne: 20+6 - 420g
    23.02: 22+4 490g dzieciaczka
    23.03: ⌛️
    🤍 III prenatalne USG: 08.04.2026
  • Calineczkaa Ekspertka

Wysłany: 6 marca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknego popołudnia dziewczyny 🥰

Ja od tygodnia się męczę z nieprzespanymi nocami, nie mogę zasnąć i potem wstaję o 10/11 z łóżka…
    Zazdroszczę każdej z Was która ma już pokoik, może prać, układać 🙈 ja póki co jestem zablokowana bo do końca miesiąca czekamy na decyzję administracji czy naprawią nam pęknięcia powstałe przez osiadanie bloku, jeżeli nie to w kwietniu będziemy sami robić bo oprócz tego czeka nas malowanie mieszkania 🫣 i dopiero po tych robotach będę prać i układać wszystko bo tak to mi się i tak wszystko ukurzy.

Kusi mnie jechać w weekend odebrać wózek i fotelik chociaż mówiliśmy też że w kwietniu to zrobimy ale jakoś chciałabym żeby stał już u małego 😅😅😅 jutro jedziemy na bobasowe targi i planuje kupić to czego nam brakuje bo mają być jakieś zniżki (musimy kupić materac i jakieś takie pierdoły)

W przyszłym tygodniu idę do fizjo bo moje plecy odmawiają posłuszeństwa coraz bardziej, nie jestem w stanie sama się podnieść z łóżka czasem…

5.10 ⏸️
    6.10 betaHCG 465 U/l
    8.10 betaHCG 1050 U/l
    13.10 betaHCG 6518 U/l
    23.10 0,86 cm z ❤️
    28.10 1,35 cm bobka 🧸
    26.11 5,50 cm🧸
    10.12. 8,30 cm synek 🩵🧸
    03.02 512g 🩵🧸
    01.03 840g 🩵🧸

preg.png
  • ZiarnoCzasu Autorytet

Wysłany: 6 marca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:
    Nie wiem jakie macie podejście to temu i innych chińskich stron, aaaale jak ktoś lubi… ;) (ja kiedyś byłam sceptycznie nastawiona, ale niestety jak zgłębiłam temat to czy kupujemy na allegro, czy w Sinsay, czy na temu, wychodzi na to samo…)

Opakowanie na chusteczki mokre i torebki do szpitala na zestawy ubrań dla mnie (oczywiście jedyny słuszny wzór 🍒), no i torba do walizki do której wrzucę porodowe rzeczy, a potem będzie na mniejsze wyjazdy.

Cena za całość? 35 zł 🙈

IMG-6806.jpg

Ja przez długi czas w ogóle nie zamawiałam z takich platform jak Shein czy Temu. W końcu się jednak trochę poddałam 😅 i doszłam do tego samego wniosku co ty, że często na Allegro jest dokładnie to samo. Zaczęło mnie wkurzać, że jak coś chcę kupić na Allegro, to najpierw muszę sprawdzić, czy nie jest to z chińskiej strony.
    Nad tymi torbami też się zastanawiałam, ale w końcu wybrałam sobie jakiś wzór z misiem, który właśnie do mnie idzie :D
    Jednak jeśli chodzi o rzeczy typowo dla dziecka, to jeatem totalnie na nie. Te rzeczy często nie spełniają różnych norm i o ile ja mogę sobie kupić coś dla siebie, to zabawki czy ubranka dla dziecka z takich miejsc wydają mi się średnim pomysłem 🙈

Nasza droga ✨
    10.09 – punkcja: 5 komórek 🥚
    Powstały 3 blastocysty: 5BA, ❄️4AA, ❄️4AB
    15.09 – nasz pierwszy transfer (5BA) 🌱
    20.09 (5 dpt) – pozytywny test ciążowy ⏸️, beta 12
    23.09 (8 dpt) – beta 45
    08.10 (23 dpt) – beta 5585
    13.10 – zobaczyliśmy bijące serduszko 💓
    28.10 – nasze maleństwo mierzy już 2 cm
    30.10 – koniec zastrzyków 💉 75 za mną!
    08.11 - 3,12 cm
    14.11 – wyniki Nifty Pro prawidłowe 🧬🥨
    25.11 - badania prenetalne za nami! 6.8 cm zdrowego Małego Człowieka 👶

Czekamy na nasz cud 🩵

preg.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 marca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GąskaBalbinka wrote:
    Hejka 😊

Eliora - wyrazy współczucia, trzymaj się 😊

Nika - drink z glukozy 😅😅😅

Mnie też jutro czeka drink z glukozy, do tego morfologia i mocz. U mnie intensywny tydzień, w ndz udało się złożyć łóżko dla nas, jest rewelacyjne, a jakie ma przyciąganie? Właśnie jeszcze "gnije" w nim w piżamie 😅 Od pon wjechały porządki, segregowanie ubran w szafie (wiatr hula po pustych polkach 🤦‍♀️), już zrobiłam miejsce w komodzie dla Małej, ogarnięte wszystko z wyjątkiem okien, syndrom wicia gniazda mi się włączyl 😀 Wieczorami niestety odczuwałam to, ból brzucha i lędźwi dawał o sobie znać. Mała też mi "dokopała" za te porzadki 😀
    W międzyczasie ruszyłam z wyprawką, akurat była promka w h&m na -20% i w biedrze na pampersy, także trochę mnie poniosło 😀 wrzucę fotki jak znajdę chwilkę.
    Pojawił się temat krwi pępowinowej, też kiedyś czytałam na ten temat i jak dla mnie to pic na wodę.
    Co do cc, to ja też podpisuje sie rękami i nogami, że chce cc. Mój lekarz też mi sam to proponował, zobaczymy, czy i jakie będą wskazania. Mówił, że jak dziecko będzie powyżej 3,2 lub 3,5 kg (juz nie pamiętam dokladnie), to nie dam rady z moimi biodrami urodzić sn. Więc liczę po cichu na duże dzieciątko 😊 No i pozostaje jeszcze zaświadczenie od psychiatry o tokofobii. Jak byliśmy na dniach otwartych szpitala, w którym chce rodzić, jesteśmy na porodówce, położna pięknie mówi o znieczuleniu itd., a na sali naprzeciwko kobitka zaczyna rodzić, płacz, krzyk, dźwięki jakby rozdzierali ja ze skóry (wybaczcie). Panowie, którzy towarzyszyli przyszłym mamom na tych dniach, pobledli. Ja powiedziałam wtedy sobie, że nie ma opcji na sn. Mąż i lekarz mnie w tym wspierają. Owszem, gdybym miała 10000% pewności, że dostanę znieczulenie, to ok mogłabym spróbować, ale jak to jest zależne od tego, żeby się dobrze wstrzelic ze znieczuleniem i rozwarciem, i tym czy anestezjolog będzie wtedy dostępny, to sorry, ale nie. Nas jeszcze czeka dojazd ok. 75 km do szpitala, więc wolę cc i wiedzieć konkretnie, kiedy będę Małą tulić w ramionach i nie mieć traumy związanej z jej przyjściem na ten świat.
    A zmieniając temat, w przyszłym tyg jedziemy zamówić fure dla Małej 😀

Miłego i słonecznego dzionka 😊😘

Kwestia jaki kto ma próg bólu... ja jechałam na skurczach z oksytocyny, bez znieczulenia... bo umówiłam się z położną, że powie mi kiedy wziąć znieczulenie żeby najlepiej zadziałało na rozwarcie... moje dziecię miało małą główkę, a ja jestem wysoka i mam szeroką miednicę... ciężko było przez 2 godziny. A potem wszystko zniknęło i euforia jakiej nie da się z niczym porównać.

Ja miałam już kilka operacji w tym jedno CC i jeden epizod niedrożności jelit z powodu zrostów (nie wiem czy to nie gorsze niż poród) byłam zdeterminowana, że więcej operacji już nie chce. Jak poskładać do kupy ten cały ból po operacji i jej długofalowe skutki, to ja wolę rodzić... suma summarum to mniej boli.

No ale jak jest ryzyko niewspółmierności, to bym naciskała na planowe cc...
    PS 3,2 to raczej małe dziecko...

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • *Julia* Autorytet

Wysłany: 6 marca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po krzywej warto zjeść coś słodkiego, bo później tak jak piszecie glukoza spada i można się czuc bardzo kiepsko

Odnośnie Temu to udało mi się zamówić wiele jakościowych rzeczy! Nie kupię zabawek dla niemowlaka czy ubrań, ale kupowalam karty pracy starszakowi, jakieś kosmetyczki czy artykuły papiernicze i jakość serio top, za ułamek ceny
    Do Shein ciężko mi się przekonać z przyczyn etycznych

Kaśq00 lubi tę wiadomość

25.09 ⏸️ 🌈
    12 dpo hcg 345
    15 dpo hcg 1045
    23 dpo hcg 17808
    16.10 🩷🥹
    24.11 🧬 🩵 zdrowy chłopiec 🤞
    27.01 450g szczęścia 🥰

preg.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 marca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Julia* wrote:
    Po krzywej warto zjeść coś słodkiego, bo później tak jak piszecie glukoza spada i można się czuc bardzo kiepsko

Odnośnie Temu to udało mi się zamówić wiele jakościowych rzeczy! Nie kupię zabawek dla niemowlaka czy ubrań, ale kupowalam karty pracy starszakowi, jakieś kosmetyczki czy artykuły papiernicze i jakość serio top, za ułamek ceny
    Do Shein ciężko mi się przekonać z przyczyn etycznych

A co to za różnica... w sensie co jest nie tak z Shein vs Temu? Ja w sumie nie kupuje ani tu ani tu.

ZiarnoCzasu lubi tę wiadomość

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: 6 marca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam obawy, co do zamawiania z Chin ubrań czy artykułów bezpośrednio dla dzieci, aaaale… niestety zawsze musi być jakieś ale.

Niestety bywa coraz częściej tak, że produkty, które kupujemy na allegro czy nawet w sklepach, też wcale norm nie spełniają. Świetnie widać to na przykładzie Action, gdzie często są informacje o wycofaniu produktu.

Znany nam wszystkim znak „CE” nadaje… producent lub importer. Nie ma obowiązku przeprowadzenia jakichś testów przed. Więc jakie jest ryzyko, ze produkt z CE, czyli teoretycznie spełniający normy, tych norm jednak nie spełnia?

Potem jest cały temat dotyczący jakości materiałów: farb, barwników etc. Jeśli nie kupujemy z jakiejś manufaktury z pewnością pochodzenia każdego! z elementów, to naprawdę trudno ocenić czy kupujemy produkt 100% bezpieczny. Niestety.

ZiarnoCzasu lubi tę wiadomość

marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
    luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

cudnie nam, chcemy więcej 🥹

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    beta: 20.09 - 89,7; 22.09 - 222,9; 24.09 - 483,2
    10.10 - 0,57 cm bobusiątka z ❤️
    31.10 - 3,13 cm 🍒
    SANCO - wyniki prawidłowe, dziewczynka 🩷
    20.11 - 6,4 cm Maluszka 🧸
    8.01 - USG połówkowe - 268g Wisienki ❤️
    30.01 - 583g 🌸
    20.02 - 932g 🍒

🔜 26.03 badania III trymestru

preg.png
  • Madzigaw88 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:
    Widzę, że na wiele z nas pogoda za oknem i zbliżający si trzeci trymestr działa aktywizująco i wjechało Wicie gniazda 😅 ja często sił już nie mam, ale najchętniej wyprałabym wszystko co się da, poukładała, wyrzuciła pół domu 🙈

Swoją drogą: czy któraś z Was poleca jakiś odkurzacz piorący do kanap? Najlepiej budżetowy, ale wszelkie polecajki przyjmę :)

W Waszych rozważaniach jedyne co mnie przekonuje do CC to pewność terminu i tego zazdroszczę. Natomiast mimo niepewności, mimo bólu, zostaje wielką fanką SN i mam naprawdę ogromną nadzieję, że tym razem też będzie mi dane urodzić naturalnie.
    Krzyk przy SN, chociaż brzmi okrutnie, to jednak z mojej perspektywy jest totalnym poddaniem się sytuacji i pozbawieniem się jakichkolwiek ograniczeń itd. Trudne, ale piękne i wyjątkowe.

Ostatnio z moją urofizjo rozmawiałam o bólu porodowym: no jest to temat nie do opisania, nie ma skali, która ten ból ogarnie, a wciąż decydujemy się na kolejne dzieci i porody SN. Pokręcone :)
    Ja chcę te nie chwalebne sn po raz 5 😜 więc nietaki diabeł straszny jak go malują 😊😉

👱‍♀️ lipiec '88 👱‍♂️ październik'84
    👩‍❤️‍👨 wrzesień 2003
    ⛪️ Lipiec 2023
    👶🩷 maj 2005
    👶🩵 listopad 2007
    👼💔 9tc listopad 2008
    👼💔 10tc wrzesień 2016
    👶🩵 październik 2017
    👶🩷 sierpień 2022
    👶🩷 czerwiec 2026 czekamy na ciebie maleńka 🌸
    Termin Om 04.06.2026
    Termin usg 01.06.2026
    Wizyta serduszkowa 16.10 mamy 1,02 cm człowieczka z ❤️ 🥳🥳🥳
    Wizyta 30.10 2,34cm dzidziuni-Jadziuni 2 🥰
    Wizyta 06.11 3,34 cm dzidziuni-Jadziuni 😍😍😍
    20.11.25 prenatalne mamy
    To 5,76 cm dziewuszki Malinka-Jadzia 2???🩷🌺🌸🪷
    14.01.26 280g szczęścia 💙/🩷 🤔🤷‍♀️
    20.01.26 połówkowe 388g zdrowej córeczki 🩷🍑🥳
    03.03.26 Zaczynamy 3 trymestr 🥳🥳🥳
    04.03.26 mamy pierwszy kg Malutkiej 🥳🥰❤️
    preg.png
  • Madzigaw88 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Kwestia jaki kto ma próg bólu... ja jechałam na skurczach z oksytocyny, bez znieczulenia... bo umówiłam się z położną, że powie mi kiedy wziąć znieczulenie żeby najlepiej zadziałało na rozwarcie... moje dziecię miało małą główkę, a ja jestem wysoka i mam szeroką miednicę... ciężko było przez 2 godziny. A potem wszystko zniknęło i euforia jakiej nie da się z niczym porównać.

Ja miałam już kilka operacji w tym jedno CC i jeden epizod niedrożności jelit z powodu zrostów (nie wiem czy to nie gorsze niż poród) byłam zdeterminowana, że więcej operacji już nie chce. Jak poskładać do kupy ten cały ból po operacji i jej długofalowe skutki, to ja wolę rodzić... suma summarum to mniej boli.

No ale jak jest ryzyko niewspółmierności, to bym naciskała na planowe cc...
    PS 3,2 to raczej małe dziecko...
    Ja tylko 1 poród z oxy drugi bo syn miał pępowinę wokół szyji 2 razy 🫣 i dla przyspieszenia a tak pozostałe bez znieczuleń jak matka natura przykazała 😅

👱‍♀️ lipiec '88 👱‍♂️ październik'84
    👩‍❤️‍👨 wrzesień 2003
    ⛪️ Lipiec 2023
    👶🩷 maj 2005
    👶🩵 listopad 2007
    👼💔 9tc listopad 2008
    👼💔 10tc wrzesień 2016
    👶🩵 październik 2017
    👶🩷 sierpień 2022
    👶🩷 czerwiec 2026 czekamy na ciebie maleńka 🌸
    Termin Om 04.06.2026
    Termin usg 01.06.2026
    Wizyta serduszkowa 16.10 mamy 1,02 cm człowieczka z ❤️ 🥳🥳🥳
    Wizyta 30.10 2,34cm dzidziuni-Jadziuni 2 🥰
    Wizyta 06.11 3,34 cm dzidziuni-Jadziuni 😍😍😍
    20.11.25 prenatalne mamy
    To 5,76 cm dziewuszki Malinka-Jadzia 2???🩷🌺🌸🪷
    14.01.26 280g szczęścia 💙/🩷 🤔🤷‍♀️
    20.01.26 połówkowe 388g zdrowej córeczki 🩷🍑🥳
    03.03.26 Zaczynamy 3 trymestr 🥳🥳🥳
    04.03.26 mamy pierwszy kg Malutkiej 🥳🥰❤️
    preg.png
  • ZiarnoCzasu Autorytet

Wysłany: 6 marca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:
    Też mam obawy, co do zamawiania z Chin ubrań czy artykułów bezpośrednio dla dzieci, aaaale… niestety zawsze musi być jakieś ale.

Niestety bywa coraz częściej tak, że produkty, które kupujemy na allegro czy nawet w sklepach, też wcale norm nie spełniają. Świetnie widać to na przykładzie Action, gdzie często są informacje o wycofaniu produktu.

Znany nam wszystkim znak „CE” nadaje… producent lub importer. Nie ma obowiązku przeprowadzenia jakichś testów przed. Więc jakie jest ryzyko, ze produkt z CE, czyli teoretycznie spełniający normy, tych norm jednak nie spełnia?

Potem jest cały temat dotyczący jakości materiałów: farb, barwników etc. Jeśli nie kupujemy z jakiejś manufaktury z pewnością pochodzenia każdego! z elementów, to naprawdę trudno ocenić czy kupujemy produkt 100% bezpieczny. Niestety.

A jeśli chodzi o te małe manufaktury, to też warto czasem zwrócić uwagę, skąd biorą półprodukty. Bo bywa tak, że niby coś robia w PL, ale już jakiś półprodukt jest z jakiejś platformy.

Nasza droga ✨
    10.09 – punkcja: 5 komórek 🥚
    Powstały 3 blastocysty: 5BA, ❄️4AA, ❄️4AB
    15.09 – nasz pierwszy transfer (5BA) 🌱
    20.09 (5 dpt) – pozytywny test ciążowy ⏸️, beta 12
    23.09 (8 dpt) – beta 45
    08.10 (23 dpt) – beta 5585
    13.10 – zobaczyliśmy bijące serduszko 💓
    28.10 – nasze maleństwo mierzy już 2 cm
    30.10 – koniec zastrzyków 💉 75 za mną!
    08.11 - 3,12 cm
    14.11 – wyniki Nifty Pro prawidłowe 🧬🥨
    25.11 - badania prenetalne za nami! 6.8 cm zdrowego Małego Człowieka 👶

Czekamy na nasz cud 🩵

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: 6 marca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzigaw88 wrote:
    Ja tylko 1 poród z oxy drugi bo syn miał pępowinę wokół szyji 2 razy 🫣 i dla przyspieszenia a tak pozostałe bez znieczuleń jak matka natura przykazała 😅

Eee tam, matka natura nie przykazała się męczyć chyba, jeśli można inaczej :) ja tam kocham znieczulenie i mam nadzieję, że tym razem mi się uda (jeden poród ze znieczuleniem, drugi bez)

Eliora, ZiarnoCzasu, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    31.10 - 3,13 cm 🍒
    30.01 - 583g 🌸
    20.02 - 932g 🍒

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: 6 marca, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1187g i komentarz doktora „no raczej będzie z tych większych” 🙈

Jeszcze coś się może zmienić, ale mam się nie szykować na mini dziecko 🙈 Standarodwo, jak na każdym USG, głowa w górze (ale to już czuje po ruchach kiedy jest dół, kiedy góra) i standardowo ssała kciuka. Dobrze, niech ćwiczy 😀

Wszystko w porządku i kolejna wizyta za miesiąc! Ale na szczęście po drodze mam 3. prenatalne :)

Kociara20996, ZiarnoCzasu, Kaśq00, Kavka, NoraBlue, Owieczkaaa, Megipta, Aquafaba, Wenka, Mariola1985, *Julia*, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    31.10 - 3,13 cm 🍒
    30.01 - 583g 🌸
    20.02 - 932g 🍒

preg.png
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:
    1187g i komentarz doktora „no raczej będzie z tych większych” 🙈

Jeszcze coś się może zmienić, ale mam się nie szykować na mini dziecko 🙈 Standarodwo, jak na każdym USG, głowa w górze (ale to już czuje po ruchach kiedy jest dół, kiedy góra) i standardowo ssała kciuka. Dobrze, niech ćwiczy 😀

Wszystko w porządku i kolejna wizyta za miesiąc! Ale na szczęście po drodze mam 3. prenatalne :)

Super 🥰 niech Wisienka rośnie ❤️ mamy 1 dzień różnicy w terminie porodu a moja 300g lżejsza 😅 ale ja rodzę raczej maluszki takie standardowe 🤪

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92 👦🏼 F 2014 👦🏽 J 2016
    04.25 ciąża biochemiczna 💔
    27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
    23.09 ⏸️ 8/9 DPO Kropusiu zostań z nami 🌈❤️ 14cs
    10DPO HCG 90,4 PROG 29,300 12DPO HCG 360 + 288,9% PROG 31 14DPO HCG 922 + 146,7% 17DPO HCG 3659 +150,7% PROG 23,100
    02.10 🫧 mamy pęcherzy 8,2 mm 🥰 niestety torbiel na lewym jajniku 3 cm
    07.10 jest mały miś 🐻 1,9mm
    16.10 (7+4) miś 🐻 ma 1,03 cm z ❤️
    03.11 (10+1) miś 🐻 ma 2,79 cm ❤️
    12.11 Nifty Pro 🧬⏳18.11 zdrowa dziewczynka 🩷
    17.11 (12+1) miś 🐻 ma 5,16cm
    20.11 (12+4) prenatalne księżniczka 👑🩷 ma 6,16 cm ryzyka niskie
    07.01 (19+3) Księżniczka 👸🏼 🩷 ma 259g
    22.01 (21+4) Połówkowe 🩷👸🏼 ma 432g
    16.02 (25+1) Księżniczka ma 673g

Lilka, Czekamy na Ciebie córeczko 😍🥰🥹

preg.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 6 marca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Tolą pozdrawiamy z krótkiego urlopu nad morzem, to chyba ostatnie ładowanie baterii przed porodem bo potem trochę strach gdzieś dalej jechać. Trochę się tutaj nachodziłam z synkiem i widzę, jak bardzo już brakuje mi energii do intensywniejszych aktywności. Za to oprócz zmęczenia i powracającej zgagi czuję się dobrze a pogoda i słońce serwują mi darmową wit d.
    Mnie w poniedziałek też czeka ta wątpliwa przyjemność krzywej cukrowej, brrrr... W razie gdyby nie mieli cytrynowej glukozy biore połówkę cytryny do torby 😅
    Co do cc to ja jeszcze nie wiem kiedy, czy to standard że robi się drugą wcześniej niż pierwszą?

ZiarnoCzasu, Kaśq00, Aquafaba, Mariola1985, annikana, *Julia*, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

• Eliora Autorytet

Wysłany: 6 marca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:
    Eee tam, matka natura nie przykazała się męczyć chyba, jeśli można inaczej :) ja tam kocham znieczulenie i mam nadzieję, że tym razem mi się uda (jeden poród ze znieczuleniem, drugi bez)

Zgadzam sie.
    Kiedyś nie było innych opcji. Po to to jest by korzystac.

ZiarnoCzasu, annikana, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

preg.png

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+6 – 6,5 cm, 67 g
    05.01: 15+4 - 10 cm i 130g
    26.01: 18+4 - 250g chłopaka
    11.02 prenatalne: 20+6 - 420g
    23.02: 22+4 490g dzieciaczka
    23.03: ⌛️
    🤍 III prenatalne USG: 08.04.2026
  • Paula9463 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Julia* juz jest lepiej (chyba)

Kavka mi niektórzy mowia ze nie widac xd no jak 🤣🤣

ja po wizycie ale dom mnie pochłonął 949g lekarz powiedzial 37+6 chce mnie w szpitalu jak on juz bedzie na dyżurze, będziemy patrzec bliżej tego czasu, no i jak bedzie patrzyłam om to te 37+6 wychodzi 22.5

juz troche lepiej sie czuje, jestem z chłopakami na dworze na placu. mlodszy spi a starszy jeczy troche bo dizeci nie ma 🙈

Kaśq00, annikana, Kavka, NoraBlue, Kociara20996, Megipta, Aquafaba, Wenka, Mariola1985, *Julia*, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

29.09.25 31dc test na tak
    02.10.25. 34dc beta 846
    11.10.25 43dc beta 12758 progesteron 22
    17.10 pęcherzyk w macicy z pęcherzykiem żółtkowym bez zarodka, według lekarza 5tc
    20.10 beta 31396
    21.10 beta 31378
    23.10 ❤️ 0.84
    7.11 ❤️2.80
    27.11 🩷 prenatalne
    1.12 niskie ryzyka 🥰
    05.12 wizyta🩷
    2.01 wizyta 🩷
    5.02 prenatalne 9:00
    6.02 wizyta 8:50

Om 6.06.2026

2024👶grudniowyG 38+2 3930g 55cm
    2023 💔 (10tc syn Michaś)👼 trisomia chromosonu 9
    2021👶 listopadowy K 38+5 4130g 55cm
    2018💒 czerwiec
    2016💔(6tc)
    2012👩‍❤️‍👨

Insulinoopornosc
    age.png

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opowiedzi! Jest trochę lepiej, ale bez szału. Liczyłam na większy zastrzyk energii po tej tonie cukru. 😅🙈
    KitKat, dobry patent z tą bułką! 😁

Salea, ale ekstra z tym wyjazdem! My chcemy gdzieś w kwietniu się ruszyć, chociażby na sam weekend właśnie. Łapcie promyki słońca! 🌞🌞

Annikana, dziękuję za link 🙂 zanim odczytałam, to pogrzebałam po Shein i znalazłam podobną torbę, ale w...wisienki! No przecież idealna była by dla Was 🍒

Gąska, fajnie Cię czytać! Byłam ciekawa jak tam łóżkowe tematy 😁 jakkolwiek to nie brzmi. Super, że takie wygodne. Czekam teraz z niecierpliwością na nasze 🤩

annikana, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

• Kitkat Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki, u mnie:
    Na czczo: 79
    Po godzinie: 138
    Po dwóch godzinach: 100

😀

Kaśq00, Kociara20996, Aquafaba, Mariola1985, Paula9463, annikana, *Julia*, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska
    12.02.2026 - 647g bobasa 🥰

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Mam już wyniki, u mnie:

😀
    Super! Właśnie się zastanawiałam czy już macie wyniki. U mnie na razie "w realizacji".
    Cieszę się, że wszystko w porządku 🙂

Kitkat lubi tę wiadomość

• Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Mam już wyniki, u mnie:

😀

Możesz jeść bezkarnie pączusie i drożdżoweczki 😅🤣

Paula9463, annikana lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92 👦🏼 F 2014 👦🏽 J 2016
    04.25 ciąża biochemiczna 💔
    27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
    23.09 ⏸️ 8/9 DPO Kropusiu zostań z nami 🌈❤️ 14cs
    10DPO HCG 90,4 PROG 29,300 12DPO HCG 360 + 288,9% PROG 31 14DPO HCG 922 + 146,7% 17DPO HCG 3659 +150,7% PROG 23,100
    02.10 🫧 mamy pęcherzy 8,2 mm 🥰 niestety torbiel na lewym jajniku 3 cm
    07.10 jest mały miś 🐻 1,9mm
    16.10 (7+4) miś 🐻 ma 1,03 cm z ❤️
    03.11 (10+1) miś 🐻 ma 2,79 cm ❤️
    12.11 Nifty Pro 🧬⏳18.11 zdrowa dziewczynka 🩷
    17.11 (12+1) miś 🐻 ma 5,16cm
    20.11 (12+4) prenatalne księżniczka 👑🩷 ma 6,16 cm ryzyka niskie
    07.01 (19+3) Księżniczka 👸🏼 🩷 ma 259g
    22.01 (21+4) Połówkowe 🩷👸🏼 ma 432g
    16.02 (25+1) Księżniczka ma 673g

Lilka, Czekamy na Ciebie córeczko 😍🥰🥹

preg.png
‹‹ 705 706 707 708 709
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ