Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • Megipta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🥥Nika34 powodzenia na wizycie 🤗🌷

Mimo brania magnezu lata mi powieka 😏 tylko to są tak skoncentrowane dawki ze wystarczy 1 tab. a mam z DoppelHeartz.
    No i z kawy 1x dziennie nie umiem zrezygnować a piję parzuchę bez dodatków 🙃

👱‍♀️ '90 🧔‍♂️'96
    👶🏼02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    👶🏻25.11.2024🩵
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
    11dpo: ⏸️
    14dpo: Beta: 86,30mlU
    Progesteron: 37,84 ng/ml
    17dpo: 482,00mlU
    19dpo: 1057,00 mIU
    16.10.25: zarodek 0,24cm, FHR 128 💗
    38dpo: 42870,00 mIU
    22.10.25: zarodek 1,13cm🍓
    05.11.25. 2,41cm cukiereczka 🍭
    20.11.25. Sanco: Zdrowy chłopczyk ♂️
    27.11.25. 12tc+4 🦫6,28cm
    22.12.25. 16tc+1 mamy 161g cudu 😍
    15.01.26. 19tc+4 320g🥥
    28.01.26. 21tc+3 🐯 477g Tygryska
    23.02.26. 25tc+1 🐦 781g

Czekamy na Ciebie Synku💙🫶
    preg.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mniej więcej taką komodę z BRW

https://static.brw.pl/brw/img/produkt/3119832/komoda-dziecieca-camron-110-cm-z-3-szufladami-sosna-aurelio-slargeb.jpg

Tylko moja jest z motywem bujanych kucyków, ale chyba już jej nie sprzedają... na przewijaku materacyk z ekoskóry na wymiar... nadal zdarza mi się skorzystać dla już niemal 3-latki. Genialne rozwiązanie... najlepszy zakup jaki zrobiłam przy pierwszym dziecku. Mój kręgosłup kocha tą komodę.

Też będę wdzięczna za polecajki dostawek... dotąd korzystałam z kołyski przód-tył, ale sprzedałam:

https://majum.pl/kolyski/4428-kolyska-dla-dziecka-dreamer.html?srsltid=AfmBOoqMCIhT1_at8ziSesIqd_MEt3kgkmXMH4ChFZ3fPLE7cmdaWnje

Pod wieloma względami ta kołyska była genialna, ale teraz miałam zamiar spróbować czegoś innego, miejmy nadzieję tańszego.

Jeśli chodzi o zgagę, to ja coraz częściej biorę polprazol(omeprazol), bo się zaczęło... jedna mała tabletka i spokój na 24h. W pierwszej ciąży strasznie się męczyłam i brałam tylko Rennie (chwilowa ulga), a potem wylądowałam na patologi ciązy, jak powiedziałam że mam zgagę to dali mi wieczór właśnie ten IPP i przestałm z dnia na dzień się męczyć. To jest bezpieczne w ciąży... można kupić bez recepty. Polecam.

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • racuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy przenigdy nie miałam zgagi i ostatnio w knajpie było mi jednocześnie niedobrze i cofała mi się kwaśna treść do przełyku. W sumie do dziś nie wiem, czy to były mdłości, czy zgaga, ale okropne uczucie.

👧🏼 nr 1 - 2020
    👶🏼 nr 2 - in progress

it's a girl! 🩷
    09.12 - I prenatalne - 160g ✅
    03.02 - II prenatalne - 350g ✅
    02.03 - 705g ✅
    30.03 - ⏳

preg.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racuszek wrote:
    Ja nigdy przenigdy nie miałam zgagi i ostatnio w knajpie było mi jednocześnie niedobrze i cofała mi się kwaśna treść do przełyku. W sumie do dziś nie wiem, czy to były mdłości, czy zgaga, ale okropne uczucie.

Ja to nazywam zgagomdłości... ale to bardziej chyba jednak zgaga... ja biorę na to tabletki i problem znika.

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 💙 czekamy na synka

preg.png
‹‹ 728 729 730 731 732
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ