Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moim nowym odkryciem na uspokojenie Uli jest fotel wiszący. Siadam z Ula na ramieniu i się bujam. Chwila i jest spokojna. Dzisiaj o 3 stwierdziła,że nie będzie już spać. Nasza pierwsza taka noc.
Ma kolejny skok, bo od kilku dni tak miauczy,że nie wiem.
Miałyśmy wczoraj druga dawkę rota. Po wyjściu z gabinetu Ula zaczęła płakać. A lekarka wyszła od siebie sprawdzić dlaczego. Nosz kurde. no na pewno, matka krzywdę robi. To ona nie wie,że dzieci placza? 5 min później już spala. -
Cyprysek nie uwierzysz, ale mam tą samą kreację z Lamere co Ty
https://zapodaj.net/35ef4633e57d4.jpg.html
Potrzebuję dokupić właśnie jeszcze jakaś opaskę i bonetkę. Masz jakieś zdjęcie właśnei w tej bonetce, bo nie wiem jak dziecko w tym do końca wygląda
Ale generalnie chodziło mi o sukienkę dla siebie. Po prostu Zoe - Twoje jest po prostu bajkowo piękna! Ja już przejrzałam wszystkie znane mi sklepy typu leprive, laurelle itp. i wszędzie same albo kwiatowe kiecki albo miniówki sexy, więc dzięki za polecenie sklepów. Już widzę, że są super.
Zastanawiam się też ciągle nad chustonoszeniem. Głównie by się przydało w miejsca, gdzie nie da sie wejść z wózkiem (np. w jakieś małę góry) tylko też się zastanawiam jak długo się przydaje chusta? To można nosić już do końca czy w pewnym momencie przesiadka na nosidło ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 07:58
-
Kasia, chustowac mozesz nawer i dwulatka, wszystko kwestia odpowoedniej chusty
Ja Mie chustowalam do roku, mimo, ze od 7 miesiaca mialysmy tez nosidlo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A kupując sukienkę ( niektóre też pisałyście, że byłyście na weselach ) jaki krój wybieracie by kp.? Czy jak to rozwiązującie? Bo chrzciny w kościele to ok, ale potem przeważnie restauracja to już nakarmić trzeba.
Piękne te kreacje dla dziewczynek 😍 -
Ah dziewczyny jakiś czas mnie tutaj nie było a teraz nie mogę nadrobić. 🙈
Klarcia ma dużo nowych umiejętności - pięknie gaworzy, obraca się z plecków na boki, podnosi główkę, ciągle się uśmiecha i zaczyna łapać zabawki. ❤️
Ostatnio u pediatry okazało się, że ma już 5 kilo i w dziąsłach już powoli przesuwają się jej ząbki (nie wiem czy o tym pisałam). 🙈
Dzisiaj za nami dziwna noc bo obudziła się dwa razy i nie chciała jeść tylko kilka razy bujnąć się na rękach i dalej spać. 🤔 Zazwyczaj je koło 2 i 5 a dzisiaj budziła się tylko na szybkie przytulanko. 😅 Oby tak już zostało. 🙈
Z nowości to Klarcia jest już zapisana do żłobka (prywatnego bo w państwowym jesteśmy 50 na liście rezerwowych…), ja jestem zapisana do fizjoterapeuty i ginekologa i jakoś się kręci.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mama po przejściach to nie wiedziałam ze nie nożna podskakiwać tez zawsze z synkiem delikatnie podskakiwałam bo tylko to go uspokajało 🤷♀️
I tez chce żeby go nosić w pionie, jak nosimy inaczej to jest płacz. Fotel bujany na balkonie tez nań pomagał. Raz mi tam nawet zasnął.
My dzisiaj mieliśmy ciężką noc bo od 4 mały nie mógł zrobić kupki i płakał strasznie, zasnął później w końcu zmęczony na mnie. Teraz w końcu udało mu się zrobić kupkę.
Noell a wczoraj właśnie o Tobie pomyślałam ze dawno Cię tu nie było. -
Polecam zapisać się na newsletter w Tova. Tam często na weekendy mają promki pod koniec sezonu. Dla zapisanych na newsletter wysyłają info o promce dzień wcześniej, wiec można dostać swój rozmiar 😉
Ja robię chrzciny w sobotę w hotelu. Dali mi za darmo pokój, żebym miała gdzie przebrać małego i nakarmić. Dlatego co bym nie założyła to będzie ok. Fotografa mam. Chciał zaledwie 450 zł. A zdjęcia będą robione w domu, kościele i na sali -
Kasia jak znajdę foto na kompie to wstawię
bo ona tylko tą bonetke miała w kościele bo ogólnie nie cierpi nic na głowie 😁 nam zdjęcia robił mój szwagier bo ma porządny sprzęt 😁 z tym, że u nas w kościele jest zakaz robienia zdjęć przez "normalnych" ludzi ale coś się udało 😊 a potem z imprezy to mamy takie pamiątkowe, że każda rodzina ma z Olą 😊
-
Ale piękna ta kreacja na chrzciny Lamere! My już mamy kupione wszystko w końcu. A sukienkę kupiłam w zwykłym h&mie. 🙈 Mama po przejściach właśnie z uwagi na dostęp do piersi bardzo długo szukałam sukienki dla siebie. Nie chciałam, żeby to była typowa do kp, bo od razu cena idzie w górę. Szukałam takiej z dekoltem w V i najlepiej chociaż trochę rozpinaną. I cieszę się, że znalazłam w hm, bo musiałam kupić też ciuchy dla syna i koszulę dla Męża i udało się za jedną przesyłką. A karmić pewnie będę wychodzić do auta. 😅
Ach i fotografa też mamy, ale tylko do Kościoła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 09:50
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Ale Wy macie grube przygotowania. Ja tak nie chce tych chrzcin, że nic nie mam. Mam tylko datę i chrzestnych. Jeszcze nie byliśmy nawet u księdza, a myślę,że nas pogoni. My bez ślubu kościelnego, chrzestny też. Odwlekam wycieczke do kancelarii i może nawet na jedyny pasujący termin nie zdążymy. Mężowi zalezy, więc niech ogarnia. Na ostatnią chwilę kupimy dla Uli jakaś białą sukienkę, bo nie wiem, jaki będzie nosić rozmiar. Nie przystopowała z przybieraniem i jeszcze się okaże,że we wrześniu będzie 80;D
A sukienkę dla siebie wyciągnę z dna szafy, byle cyca szło wyciągnąć. Zrobimy w domu, zamówimy catering, ja upiekę tort, a fotografem będzie standardowo teść -
Dziewczyny a myślicie że no nosidło z lennylamb nie będzie praktyczniejsze? Też właśnie się nad tym zastanawiam i boję się że nie ogarnę wiązań a te nosidła też są bardzo fajne 🤔Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Mala syrenka my ochrzciliśmy a też nie mamy ślubu kościelnego. 🤷🏻♀️
No i ja też bardzo ale to bardzo nie chciałam tego chrztu. 🙄
Jedyną zaletą było to, że koszta zwróciły się nam pięciokrotnie. 🤣
Młoda miała kieckę z kappahl. 😉 Nie wiem czy pokazywałam ale w razie czego wrzucam foto.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 10:05
Bajka111, _agrafka_, Mama po przejściach, Nitka1, Cyprysek89, espoir, Batylda, unify, Nicia lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Santi, wydaje mi się,że jeśli potrzebujesz raz na jakiś czas, na chwilę,żeby się podratować, a nie na pół dnia, to wszystko będzie ok. Lezaczki też nie są zalecane u takich maluszkow, ale nie dajmy się zwariować. Czy też noszenie w pionie. Czasem trzeba i już.
espoir lubi tę wiadomość
-
Noelle, ślicznie Klarcia wyglądała. Wiem,że nie trzeba ślubu, pełno moich znajomych chrzcilo dzieci bez kościelnego,starsza też się udało bez problemu, ale teraz mieszkamy w małej dziurce. I tu chyba jest lekko poryty ksiądz, więc różnie może być.
Na stronie parafii jest napisane,że do umówienia terminu chrztu trzeba mieć datę ślubu kościelnego rodziców. Jest jeszcze dopisek,że za chrzest się nie płaci, ale składa dobrowolna i rozsądną ofiarę. Słowo rozsądną mogli sobie darowac. Jak z Kleru 'co laska, nie mniej niż 500'.
Jestem uczulona na kościół, chrzest robię wbrew sobie i mam chęć się kategorycznie nie zgodzić, ale nie chce mi się kłócić że starym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 10:09
-
Mała syrenka u nas też to była Męża chęć i dlatego on ogarniał Kościół. A obiad jest w restauracji, bo ja nie zamierzam ani gotować, ani sprzątać. 😅 Tort też zamówiony. Jedynie z ubraniami mi trochę zeszło, bo kaprysiłam długo. My też nie mamy kościelnego ślubu. I u nas chrzest jest za darmo.
My w ogóle mamy problem jak organizować imprezy rodzinne. Organizujemy już tylko urodziny dzieci, ale teraz jest ich dwójka i mnie to przeraża. Nienawidzę takiego chaosu i rozgardiaszu jaki robi się przy okazji. Później dwa dni to "odchorowujemy". Jak pomyślę, że zbliżają się urodziny syna to mi się słabo robi. 🙈
Noelle cudna Klara.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 10:19
-
Bajka, piąteczka:) też nie lubię robić urodzin. Obie z maja, więc urodziny z rodziną będą wspólne, a dla dziewczyn osobno, ale wtedy same dzieci. Przeraża mnie wizja urodzin i za 3 tygodnie znowu.
Noelle, zrobię, będzie z głowy i będzie ok, ale do tego czasu sobie poprzezywam;DBajka111 lubi tę wiadomość