Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
A i ja chciałabym zrobić chrzciny w domu, zamówić katreing, bo byłoby jakieś 15 osób z nami. Tort zamówię u koleżanki bo piękne robi, fotograf jeśli bedzie to tez nasz dobry znajomy który robił nam sesje ślubna i niedawno ciążowa. I alkohol raczej postawimy. Symbolicznie ale myśle ze bedzie.
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
Jeśli to co teraz my przechodzimy to nie jest skok to ja nie wiem co, mam tylko nadzieję że szybko przejdzie. W kalendarzu skoków online mamy akurat słoneczko w pełni, a u nas burza z piorunami 🙈
Dzisiaj przyszedł baby björn, pierwsze testowanie po 10 min.sie już znudziło. Zobaczymy co dalej.
Chrzest wolelibyśmy odwlekać w nieskończoność, bo u nas to nie tylko obiad i kawa, ale to całe zamieszanie przez 3 dni conajmniej🤦🏼♀️ Cała najbliższa rodzina ma do nas 700 km. Chyba jednak zrobimy już pod koniec września, bo i tak już jest obraza, że nikogo jeszcze z Polski nie zaprosiliśmy do małej, a prędzej czy później by przyjechali bez zaproszenia, więc wolę już to odbębnić i mieć z głowy. Ogólnie pewnie będę się denerwować, bo i mąż nie ułatwia, jego zdaniem to tylko świadek by wystarczył i taka rozmowa 😤
-
Ja mam zamowione na pierwsze danie dwa rodzaje zup i jedno drugie danie, później jeszcze będzie drugi ciepły posiłek do wyboru dwa rodzaje mięs + wózek z polskimi daniami, stół słodki, 8 przystawek, dwie sałatki. Postawimy wódkę weselna z napisem młoda para 🤣😁 do tego z 5 butelek wina postawie (tego co dostaliśmy na różne okazje bo my nie pijemy). U nas jest mała tradycja ze zostawia się trochę wódki z wesela na chrzciny
-
U nas będzie tylko trochę wina do obiadu. I robimy tylko obiad bez drugiego ciepłego posiłku, będzie tort i ciasto. Z doświadczenia u mnie potem to wszystko zostaje. Na chrzcinach syna tak robiliśmy i zostałam z ogromem jedzenia po. 🤦♀️ No ale to właśnie zależy od rodziny. Zależy kto ile lubi posiedzieć, jak się z tego robi imprezka to więcej jedzenia zawsze się przyda. 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 14:30
-
Zoe u Was na chrzcinach się tańczy?
Ja ogólnie też kocham takie imprezy, ale wole wesela :p co roku mamy średnio po 8 wesel (mój mąż ma dużą rodzinę), a w tym roku tylko idziemy tak biednie na dwa :p👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
My chrzciny robimy tak jak z Tosią, razem z roczkiem więc obie imprezy od razu z głowy.
Co do ubioru to też nie lubię tych typowych garniturków. Sukienkę dla Tosi zamawialiśmy z aliexpress i byłam mega zadowolona.
Jeżeli chodzi o cenę chrztu to my za Tosi daliśmy w kopercie 150zł po usłyszeniu, że co łaska. A klecha na cały kościół odezwał się, że za tyle to nawet kościelnego nie warto było ściągać. 🥴😤😤Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 15:27
Mama po przejściach, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Natka wyobrażam siebie Wasze miny ,co za chamstwo 🤬
U nas chyba będzie chrzest za darmo, w końcu odciągaja nam z wypłaty co miesiąc na kościół🙈 Ale myślę, że damy coś w kopercie, tak od siebie, że zgodził się zrobić chrzest w języku polskim z uwagi na rodzinę która przyjedzie.
Czy u Was kp w ciągu dnia dalej jest takie nieprzewidywalne, czy te żądania się unormowały i są np.co jakiś określony czas? -
Mama po przejściach u nas też cały czas w cały świat, nie ma jeszcze żadnej normy ani zależności. I w ogóle to raz je co 1,5h a raz co 3h🤷🏻♀️Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Santi właśnie wysłuchałam na Youtube wypowiedzi doradczyni, co do nosideł dla dzieci niesiedzących, to jej zdaniem lepiej w takim wypadku mieć dobrze dobrane, odpowiednie nosidło, niż nosić nieprawidłowo na rękach, tak jak to jest u mnie, bo ona ciągle chce być w pionie. A źle zawiązana chusta też może zrobić więcej szkody niż pożytku. Rynek idzie do przodu i ponoć można z powodzeniem dobrać do takiego maluszka odpowiednie nosidło, ale ja się nie znam, to zdanie tej pani. Czasem chyba trzeba wybrać mniejsze zło.
Santi_14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie karmienie jest około 9, 11, 13, 15-17, kolejne karmienie jest ostatnim tego dnia, później po północy około 1, 3 i 5
I jeszcze potrafi być masa pomiędzy 🤣 jak wybudza się z drzemki to potrafi bez cycka nie zasnąć ponownie. Czasem ok 13 budzi się tylko żeby zjeść i dalej w kime.
Po 17 czeka już na tatę i mają wtedy wspólny czas. Rozmowy, siedzenie na kolankach, zabawy na macie -
Mama po przejściach ja noszę Klarę w nosidle chustowym. 😉
Nie potrafię związać dobrze chusty bo zawsze mam luz i młoda lata w każdą stronę a tutaj zapinam ją na maksa i po problemie. Zresztą te nosidła działają na podobnej zasadzie jak chusta. 🤷🏻♀️
Do tego młoda ciągle chce być w pionie. 🤣Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle, ja jak tak noszę moją to już mam przed oczami gimnastyki korekcyjne z powodu wad postawy 🙈 Może Ty potrafisz bardziej prawidłowo ją trzymać skoro pediatra nie zwrócił na to uwagi.
Jakiej firmy masz to nosidło? Sama dobietałaś czy korzystałeś z pomocy?