Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cierpliwa tak myślę, że dokładnie dowiemy się na prenatalnych - ale ciekawość jest silniejsza. 😜
Nika czyli jednak będzie trzeba wybrać imię dla dziewczynki..... 😂
Za tydzień powinniśmy już coś wiedzieć. 😍Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle, ja nawet na to nie licze😂 z corka vylo bez szans zeby sie na prenatalnych czegokolwiek dowiedziec... kompletnie nie wspolpracowala, nawet sie lekarz musial nameczyc, zeby NT porzadnie pomierzyc🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Noelle wrote:Cierpliwa tak myślę, że dokładnie dowiemy się na prenatalnych - ale ciekawość jest silniejsza. 😜
Nika czyli jednak będzie trzeba wybrać imię dla dziewczynki..... 😂
Za tydzień powinniśmy już coś wiedzieć. 😍
Ja prenatalne dopiero 16.12 więc 2 tygodnie muszę czekac, ale jestem ciekawa co u ciebie za tydzień wyjdzie:)
-
Dziewczyny, ale macie piękne brzuszki! U mnie nic kompletnie nie widać, a już drugi trymestr się zaczął 😅 podobno w drugiej ciąży widać szybciej brzuszek- nie u mnie. Tak się zastanawiam, czy tam ktoś mieszka, czy też nie 😅 dopóki nie będę czuła ruchów to nie będę spokojna.
Gratulacje udanych wizyt !
Mnie zaczęła dokuczać rwa kulszowa. Mam nadzieję że szybko przejdzie. Najgorzej jak siedzę 7 godzin przed komputerem, wieczorem mam takie ataki, że to się w głowie nie mieści 🤦
Ja również poproszę o zmianę terminu na pierwszej stronie na 4.06 -
kamkam wrote:Dziewczyny, ale macie piękne brzuszki! U mnie nic kompletnie nie widać, a już drugi trymestr się zaczął 😅 podobno w drugiej ciąży widać szybciej brzuszek- nie u mnie. Tak się zastanawiam, czy tam ktoś mieszka, czy też nie 😅 dopóki nie będę czuła ruchów to nie będę spokojna.
Gratulacje udanych wizyt !
Mnie zaczęła dokuczać rwa kulszowa. Mam nadzieję że szybko przejdzie. Najgorzej jak siedzę 7 godzin przed komputerem, wieczorem mam takie ataki, że to się w głowie nie mieści 🤦
Ja również poproszę o zmianę terminu na pierwszej stronie na 4.06
Ech to tak jak u mnie, rwa kulszowa, ból kości ogonowej i ogólnie bioder, identyko jak było z synem. A w 1 ciąży też tak miałaś?
-
Dziewczyny teraz mam chwilę żeby napisać. Tak jak pisałam wcześniej, większość rzeczy będzie używana z olxa, bo naprawdę można trafić na porządne rzeczy. Fotelik jest z firmy Chicco, modelu nie znam. Powiem Wam, że zaczynam zauważać jak ten czas strasznie szybko leci. Niby 13 tydzień, ale to już 1/3 ciąży, zaraz Święta, potem badanie polowkowe, a do czerwca to nam tak zleci, że nawet nie będziemy wiedziały kiedy.
Trochę odetchnelam, jak Pani doktor powiedziała e będzie dziewczynka, bo kompletnie nie mialam pomysłu na chłopca. Mój ma syna Bartka, ale podoba mu się imię Dawid, a od mojej kuzynki jedyny chłopak w rodzinie ma właśnie na imię Dawid 😝
To i ja się pochwalę swoim brzuchalem i moja królewna 😉
https://zapodaj.net/90c74b149b331.jpg.html
https://zapodaj.net/67a4888b2a677.jpg.htmlSanti_14, Kitaja, Noelle, Paulina93, Veruka, Chaos lubią tę wiadomość
-
Monia gratulacje udanej wizyty 😁 Ja już nie mogę się doczekać swojej.
W temacie mdłości to mam mały sukces. Wczoraj dzidziutek zezwolił wreszcie na zjedzenie mandarynki 😂 A tak w ogóle, to czy Was też tak bolą żołądki przy mdłościach? 🤔 Jakoś nie kojarzę tego w poprzednich ciążach.
Mnie piersi w ogóle nie bolą. Są tylko ciut większe i pełno na nich żyłek. Chyba tylko w pierwszej ciąży bolały tak bardzo, że nawet noszenie stanika to była katorga.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
NatkaZ wrote:Monia gratulacje udanej wizyty 😁 Ja już nie mogę się doczekać swojej.
W temacie mdłości to mam mały sukces. Wczoraj dzidziutek zezwolił wreszcie na zjedzenie mandarynki 😂 A tak w ogóle, to czy Was też tak bolą żołądki przy mdłościach? 🤔 Jakoś nie kojarzę tego w poprzednich ciążach.
Mnie piersi w ogóle nie bolą. Są tylko ciut większe i pełno na nich żyłek. Chyba tylko w pierwszej ciąży bolały tak bardzo, że nawet noszenie stanika to była katorga.
Natka - mnie boli, zwłaszcza po wymiotowaniu żółcią, a nie treścią pokarmową. I w nocy.
NatkaZ lubi tę wiadomość
-
NatkaZ wrote:Monia gratulacje udanej wizyty 😁 Ja już nie mogę się doczekać swojej.
Mnie piersi w ogóle nie bolą. Są tylko ciut większe i pełno na nich żyłek. Chyba tylko w pierwszej ciąży bolały tak bardzo, że nawet noszenie stanika to była katorga.
Mimo, że mdłości nie mam, to żoładek boli potwornie. Czasami muszę o 23 cokolwiek wtrącić, bo bym z bólu nie zasnęla. Piersi też nie bolą, więc trochę jestem spokojniejsza, że nie jestem z tym samaNatkaZ lubi tę wiadomość
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET 22 czerwca FET 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Hej! Ja jestem dziś po prenatalnych. Wstępnie po USG jest wszystko wporzadku ale wszystkie wyniki i parametry w połączeniu z pappa dostanę jutro musiałam wstać z fotela i porobić trochę ćwiczeń bo wyjątkowo leniwe dziecko mi się trafiło:p No i na 80% mamy dziewczynkę do potwierdzenia na następnej wizycie 28.12 wiec dopiero po świętach. Mała ma 5cm i jest o jeden dzień do przodu z USG niż z OM ale narazie daty nie zmieniamy także u mnie dalej termin na 17.06 wkońcu mam odstawiona na dobre luteinę wiec może i mdłości i wymioty odpuszcza na dobre bo powiem Wam nie zapeszajac ze już 3dni mam spokój i nawet dziś wypiłam kawę pierwszy raz od 4 tygodni :p my imienia nie mamy wybranego bo stawialiśmy na chłopca i miał być Kostek a dla dziewczynki nie mam kompletnie pojęcia
Bee, Mama po przejściach, Noelle, NatkaZ, Marta9191, Kitaja, Monia66, Paulina93, Batylda, Niezapominajka5, Chaos, unify, Santi_14, Bajka111, Kate90 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków! Swój też postaram się wstawić narazie pokaże Wam jak wyglądałam w 40tc w ciąży z córką
https://naforum.zapodaj.net/7c87f62cf22b.jpg.html
Ja dzisiaj też miałam prenatalne, wyglada na to, że wszystko ok:) no i prawdopodobnie będzie dziewczynka! 🤗 dzidzia całe badanie przespała. Teraz jeszcze wyniki Pappa.
Kto następny wizytuje?
Co do rozstępów to na mam masakryczne a od początku ciąży smarowałam brzuch 2-3 razy dziennie 🙈 także potwierdzam teorie i całą odpowiedzialność zrzucam na geny.
Cierpliwa wydaje mi się, że kiedyś pisałaś coś o bio-oil. Pamietam, że coś chyba przenikało i lepiej nie stosować. Dobrze pamietam?Santi_14, Mama po przejściach, Monia66, Paulina93, Marta9191, Chaos, Kitaja, unify lubią tę wiadomość
-
Veruka, wow, cudowny 💙💛
Ja juz po dogrywce prenatalnych. Tym razem niecale 10 minut wszystko gicio, termin przesuniety na razie na 11ego, zobaczymy co powie gin prowadzacy. Wazne, ze wszystkie ryzyka male i wszystko u dzidzi gicio, moge spokojnie wracac co domu
A i ten dr mowi, zemu to wyglada dziewczynkowato, wiec kazdy mowi co innego 🙉🙈🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:22
Noelle, Mama po przejściach, Veruka, Paulina93, Marta9191, Batylda, Chaos, Bajka111, Kate90, Kitaja, Monia66, unify lubią tę wiadomość
-
Veruka wrote:Cierpliwa wydaje mi się, że kiedyś pisałaś coś o bio-oil. Pamietam, że coś chyba przenikało i lepiej nie stosować. Dobrze pamietam?
Dobrze, tak samo Mustela nie ma dobrego składu. Ale nie pamiętam dokładnie o jaki składnik chodzi.
Stosuję dla siebie kosmetyki naturalne i dla małej też będę się starała same z dobrym, naturalnym składem kupować. -
Mama po przejściach wrote:Dobrze, tak samo Mustela nie ma dobrego składu. Ale nie pamiętam dokładnie o jaki składnik chodzi.
Stosuję dla siebie kosmetyki naturalne i dla małej też będę się starała same z dobrym, naturalnym składem kupować. -
Majaaaa wrote:Ja cała poprzednia ciąże smarowałam pharmaceris takim czerwonym przeciw rozstępom. I moj błąd był taki ze omijałam okolice bioder, No i na brzuchu nie mam nic a na biodrach powychodziły mi bardzo duże rozstępy. Wiec teraz znowu wróciłam do pharmaceris tylko będę smarować brzuch biodra i uda 😂
Niestety to nie jest produkt o dobrym składzie, zawiera mikroplastik.
Ale oczywiście każdy ma wybór co kupuje, co używa.
Może jak wykończysz opakowanie poszukasz czegoś bezpieczniejszego również dla środowiska, a może i nie 😉