Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumireguska wrote:Kitaja dzieki, uspokoiłaś mnie
Pytałam lekarki co wpisuje na l4 i powiedziała że 'ciaza'. Zastanawiam się czy dział HR może te informacje przekazać mojemu Dyrektorowi. Bo nie wiem czy mówić im jutro o ciazy czy powiedzieć że mam po prostu l4 od lekarza..
Ja bym pogadala z szefem i liczyła ze dowie sie jednak prosto ze źródła, a nie z HR. Nie wiem czy takie informacje można na legalu przekazywac dalej, ale to ostatecznie przełożony, więc może sie dowiedzieć tez nieoficjalnie.. A w HR od razu kodzik na l4 wylapia wiec teraz pytanie jak szybko wieść sie rozejdzie🙈
Ja tez niedlugo powiedziec szefowi, mimo ze planuje jeszcze pracowac, ale tez mamy duzo projektów i duzo planów więc wole zeby wiedzial jednak o tym z wyprzedzeniem. No i to jednak ciąża więc nie zawsze wszystko pojdzie zgodnie z planem i o tym tez musi wiedzieć 🙈🤪
-
Sumireguska pracodawca ani kadry na 99,9% nie widzą rozpoznania. 😉
Raz że jestem niemalże pewna bo sama pracuje w przychodni, a dwa że sama pierwsze L4 miałam na jakieś tam bóle i inne a poinformowałam kadry, że jestem w ciąży i dzwoniły do mnie zdziwione bo system pokazał im płatność 80% a one nie widzą rozpoznania i może ginekolog się pomylił. 😉
Aaaaaale uważam, że powinnaś poinformować pracodawce na wszelki wypadek - o tym że jesteś w ciąży ale zamierzasz pracować. ☺️
Edit! Teraz tak myślę, że jeśli kadry zobaczą należność 100% za L4 to się domyślą o ciąży...... 🤷🏻♀️
Rozpoznanie jest nieważne w tym wypadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 22:45
Chaos lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Gratuluję udanych wizyt 😁 A ja dopiero w poniedziałek mam wizytę u prowadzącego 😭 A prenatalne 16.12. Coś czuję, że czas będzie mi się do nich dłuuuużył niemiłosiernie 🙈🤪Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ooo widzisz to w sumie dobrze wiedziec. Ze pracodawca nie widzi takich danych. Ciekawe czy tak bylo tez wcześniej czy to efekt po RODO?
Choc w przypadku ciazy i l4 na 100% to nie ma raczej wątpliwości czego zwolnienie dotyczy i zaden kod tu niepotrzebny, bo w innych wypadkach to jest po prostu 80% 🙈🙈🙈
-
Chaos nigdy rozpoznanie nie było wysyłane do pracodawcy z tego co wiem. Nawet jak wypisywałyśmy L4 ręcznie to na kopii dla pracodawcy okienko z rozpoznaniem było zamazane. 😉
Dokładnie z tą płatnością i tak się dowie. 🤷🏻♀️Chaos lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Chaos nigdy rozpoznanie nie było wysyłane do pracodawcy z tego co wiem. Nawet jak wypisywałyśmy L4 ręcznie to na kopii dla pracodawcy okienko z rozpoznaniem było zamazane. 😉
Dokładnie z tą płatnością i tak się dowie. 🤷🏻♀️
W tych starych zwolnieniach wypisywanych ręcznie był bodajże kod „B” - po tym można było rozpoznać, że to ciążowe ☺️
-
Veruka właśnie kod się wpisywało tylko nie pamiętam czy był widoczny czy też zamazany. 😀
To było sto lat temu. 😜
Sumireguska zwolnienie z kodem ciążowym jest płatne 100% nawet jeśli jest wystawione na jeden dzień. 😉Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Sumireguska wrote:Może niech dadzą znać dziewczyny u ktorych jest prawdopodobnie syn. Jakie mialyscie tetno
Czy ktoś używa detektor? Ja tydzień temu spróbowałam i znalazlam tetno odrazu:)Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Nika312 wrote:U mnie w poprzedniej ciąży zawsze było w okolicy 140 i chłopiec;) teraz jeszcze nie miałam badanego tętna
Czy ktoś używa detektor? Ja tydzień temu spróbowałam i znalazlam tetno odrazu:)
Ja mam angelsounds, ale dotychczas raz słuchałam i znalazłam malucha. -
My juz w grupie miesiecznej z corka i w grupie ivf jak bylam w ciazy z corka porownywalysmy to tetno z dziewczynami i wyszlo, ze na dwoje babka wrozyla😂
Ja sie zastanawialam czy nie kupic znow detektora, ale chyba jednak dam spokoj... corka bardzo nie lubila uciekala, a pewnie jeszcze troche to zaczne czuc ruchy...
Ja mialam sonoline b, ten co pokazuje wartosc tetna...
A ja wczoraj przy kapieli odkrylam, ze w jednej piersi zaczynaja mi sie krople siary pojawiac pod lekkim naciskiem...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:My juz w grupie miesiecznej z corka i w grupie ivf jak bylam w ciazy z corka porownywalysmy to tetno z dziewczynami i wyszlo, ze na dwoje babka wrozyla😂
Ja sie zastanawialam czy nie kupic znow detektora, ale chyba jednak dam spokoj... corka bardzo nie lubila uciekala, a pewnie jeszcze troche to zaczne czuc ruchy...
Ja mialam sonoline b, ten co pokazuje wartosc tetna...
A ja wczoraj przy kapieli odkrylam, ze w jednej piersi zaczynaja mi sie krople siary pojawiac pod lekkim naciskiem...
Angelsounds jak się podłączy do telefonu i pobierze apkę też mierzy tętno i zapisuje nagranie.
Tak, w Twoim przypadku pewnie też bym się zastanawiała nad tym zakupem czy jest sens. Jak drugi maluch będzie takim detektorowym ancymonkiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 08:55
-
U mnie na obu usg z serduszkiem biło 157u/min czyli według forumowego przesądu powinna być dziewczynka? 😉 Ja ogólnie właśnie czuję, że będzie dziewczynka. No zobaczymy, zobaczymy 😃Adaś ❤️ 20.06.2021
01.2020 pierwsza procedura IVF ❌ Polmedis Wrocław
09.2020 druga procedura IVF ✅ Angelius Katowice
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław 🍀🤞🏻
29.09 - punkcja -> ET 2x8A, FET4AA, FET4BB, ❄️❄️2x8A
02.10.23 - ET 2 zarodków 8A -> ❌
04.12.23 - FET 4AA -> ❌
27.02.24 - FET 4BB ❌
🔜 ??.12.24 - FET 2x 8A -
I wiece co, zaczęłam przeglądać wczoraj meble do pokoiku dziecięcego (bo maluszek będzie miał swój ale zaraz po urodzeniu na początku myślę że będzie spał u nas w sypialni w dostawce) i to wszystko jest takie piękne, że najchętniej już dziś bym wszystkie elementy kupiła 🤦♀️😉 najbardziej urzekły mnie mebelki z serii Bellamy Lotta co prawda nie są najtańsze ale śliczneAdaś ❤️ 20.06.2021
01.2020 pierwsza procedura IVF ❌ Polmedis Wrocław
09.2020 druga procedura IVF ✅ Angelius Katowice
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław 🍀🤞🏻
29.09 - punkcja -> ET 2x8A, FET4AA, FET4BB, ❄️❄️2x8A
02.10.23 - ET 2 zarodków 8A -> ❌
04.12.23 - FET 4AA -> ❌
27.02.24 - FET 4BB ❌
🔜 ??.12.24 - FET 2x 8A