Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
W poprzedniej ciąży używałam oliwki bambino i niestety mam kilka rozstępów na brzuchu więc chyba geny jednak i nie ma zmiłuj.
Jutro mam wizytę więc trzymajcie kciuki 🤗 pewnie znowu noc będzie nieprzespana - wy też się kręcicie tak w łóżku? Bo już myślałam że to fasolka robi fikolki a ja razem z nią😄Santi_14 lubi tę wiadomość
-
AśKa31 wrote:Jutro mam wizytę więc trzymajcie kciuki 🤗 pewnie znowu noc będzie nieprzespana - wy też się kręcicie tak w łóżku? Bo już myślałam że to fasolka robi fikolki a ja razem z nią😄
Ja się tylko kręcę jak mój mąż chrapie 🤣
Będziemy jutro czekać do dobre wieści!
-
Hej. I ja już po prenatalnych. Ufffff. Wszystko dobrze, bobo zdrowe, kawał dzidziutka, bo 12 cm (edit. 5.73)! 😊 Wszystkie parametry ok, ryzyko male. Dzidziuś bardzo aktywny podczas badania, ale ladnie sie ukladal, dr niczego między nogami się u niego nie dopatrzył, ale to jeszcze nie jest pewnik... Takze zobaczymy.. 😁😁😁 Kamień z serca w każdym razie. Nastepna wizyta po świętach 😊😊😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 20:50
Mama po przejściach, Santi_14, Bajka111, Marta9191, Noelle, Monia66, Bee, Kate90, Kitaja, Paulina93, AśKa31, unify, Diara84 lubią tę wiadomość
-
AśKa31 wrote:W poprzedniej ciąży używałam oliwki bambino i niestety mam kilka rozstępów na brzuchu więc chyba geny jednak i nie ma zmiłuj.
Jutro mam wizytę więc trzymajcie kciuki 🤗 pewnie znowu noc będzie nieprzespana - wy też się kręcicie tak w łóżku? Bo już myślałam że to fasolka robi fikolki a ja razem z nią😄
Ja mam problem ze spaniem też. Nie dość, że nie śpię przez pierworodnego, to jeszcze przez ciążę mam problem ze snem. 🤷♀️
-
Chaos wrote:Hej. I ja już po prenatalnych. Ufffff. Wszystko dobrze, bobo zdrowe, kawał dzidziutka, bo 12 cm! 😊 Wszystkie parametry ok, ryzyko male. Dzidziuś bardzo aktywny podczas badania, ale ladnie sie ukladal, dr niczego między nogami się u niego nie dopatrzył, ale to jeszcze nie jest pewnik... Takze zobaczymy.. 😁😁😁 Kamień z serca w każdym razie. Nastepna wizyta po świętach 😊😊😊
Gratuluję! 12 cm? Wow, w 11+6? Wydaje mi się,że to dużo -
Chaos wrote:Hej. I ja już po prenatalnych. Ufffff. Wszystko dobrze, bobo zdrowe, kawał dzidziutka, bo 12 cm! 😊 Wszystkie parametry ok, ryzyko male. Dzidziuś bardzo aktywny podczas badania, ale ladnie sie ukladal, dr niczego między nogami się u niego nie dopatrzył, ale to jeszcze nie jest pewnik... Takze zobaczymy.. 😁😁😁 Kamień z serca w każdym razie. Nastepna wizyta po świętach 😊😊😊
-
Dobra Laski, przepraszam, zle zrozumialam chyba dra przez te maseczki 🙈🙈🙈 dzieki za czujnosc, juz statego musiałam wyprowadzic z błędu 😅😅 CRL jest 5,73, co odpowiada 12t2d...i chyba to 12 ja sobie zrozumialam po swojemu🙈🙈🙈 kalafior ciazowy jak nic!! 😂
Mama po przejściach, Santi_14, Kitaja, Niezapominajka5, Paulina93, _agrafka_, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Ja też już po USG, dziutkowi bije serduszko 170bmp ale nie zmierzyłyśmy go. Jestem zła bo chyba zapomniała albo nie powiedziała. Stwierdziła tylko że dziutek wygląda ok.
Niestety jest malutki krwiaczek, powiedziała że sie wchłonie ale zaleciła luteine. Dlatego miałam te plamienia..
Dostałam l4 na 3 tygodnie.. nie wiem jak ja to powiem w pracy w samym środku projektów ale trudno.
Dodatkowo bardzo wysokie cisnienie 160x100. Gdyby nie to że gdy mierze w domu mam 100x70 to przepisałaby mi już leki na nadciśnienie. Ale powiedziałam że to stres..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 20:54
Monia66, Kate90, Kitaja, Chaos, Paulina93 lubią tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mam mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie i dostałam do niej prywatny konktakt. A tutaj dziutek. Troche mało ma miejsca mam nadzieje że sie rozciągnie xD
https://zapodaj.net/e353b4f6ba371.jpg.htmlNoelle, Santi_14, Marta9191, Kitaja, Paulina93, unify lubią tę wiadomość
Bajka111 wrote:Ech to tak jak u mnie, rwa kulszowa, ból kości ogonowej i ogólnie bioder, identyko jak było z synem. A w 1 ciąży też tak miałaś?
Oj współczuję !
W pierwszej ciąży miałam tylko ból odcinka lędźwiowego, przez długą pracę przy komputerze. byłam bardzo zawzięta, pracowałam po 8-10 godzin dziennie mimo przeciwskazań do 31-32 tc. Medalu za pracownika roku niestety nie dostałam 😅. na szczęście nie miałam wtedy ucisku na nerw kulszowy. Ale myślę, że tak długa, siedząca praca zniszczyła mój kręgosłup. Odżyłam dopiero jak poszłam na zwolnienie.
Teraz dodatkowo zaczęły działać hormony i pewnie do końca ciąży będę cierpieć za moją upartość... -
nick nieaktualny
-
Sumireguska kochana dzidziuś ma napewno sporo miejsca, pewnie pani doktor robiła badanie dopochwowo i dlatego tak się wydaje jak się patrzy na usg u mnie było tak samo, a jak zrobiła przez powłoki brzucha to wyglądało to inaczej, miał o wiele więcej miejsca 🤗
Gratuluję wszystkich wizyty i czekamy na następne 🤞🍀💚Sumireguska, Noelle lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja dzieki, uspokoiłaś mnie
Pytałam lekarki co wpisuje na l4 i powiedziała że 'ciaza'. Zastanawiam się czy dział HR może te informacje przekazać mojemu Dyrektorowi. Bo nie wiem czy mówić im jutro o ciazy czy powiedzieć że mam po prostu l4 od lekarza..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Dziewczyny, a co myślicie o teorii tętna dziecka do określania płci?
Niektórzy twierdzą, że szybkie tętno to bardziej na dziewczynke, a wolniejsze na chłopca.
Sprawdziło się to komuś w poprzedniej ciąży?
U nas np tętno było w okolicy 150 i pierwsza dziewczynka.
Pewnie to wróżenie z fusów, ale ciekawa jestem Waszych teorii 😊Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja sie zapytałam ginki czy to prawda ale powoedziała że nie ma powiązania i oczywiście szansa na zgadnięcie to 50/50
U mnie 176 tetno to zobaczymy niedlugo czy faktycznie dziewuchaNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10