Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również mam inaczej płacone gdy miesiąc ma 31 lub 30dni. Mam umowę o pracę.
Najgorszy był luty
Karolina przepisy są fajne, to prawda. Polecam też fuczki z czerwoną soczewicą, albo pastę z tofu, tam chyba jest do naleśnikow. Ja robię na kanapki, tylko z tofu wędzonegoteż gotuję z tych ksiązke dla nas. Małej szkoda się nadwyrężac. Zjadĺa 15g cielęciny z marchewką, to jest jakies 2 lyzeczki, nie? 🤪 kaszkę jadła na dwa razy i zjadla sporo, więc przymykam oko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 13:48
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Agrafka super że neurolog Cię że wszystkim uspokoił i wszystko jest ok z maluszkiem!
Batylda "łokieć prezesa" hahaha nie słyszałam tej nazwy ale to dosłownie tak wygląda nawet się z mężem śmieje że zobacz jaki prezes na wakacjach 🤪🤣 ale robi to tylko na jedną stronę
Ja też mam wypłatę zależnie od ilości dni pracujących w miesiącu 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 14:37
Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
U mnie też wynagrodzenie waha się w zależności od ilość dni w miesiącu. W tym roku jeszcze nie dostałam, ale na pewno będzie marnie, bo jestem już na 60%.
U nas wczorajsza doba słodko-gorzka. Przestawiliśmy Młodemu łóżeczko z powrotem do jego pokoju. Gdy spał w nocy u nas, ciągle się wiercił gdy, któreś z nas obróciło się na łóżku, gdy on się zaczynał wiercić ja wstawałam, uspokajał się, ja się kładłam to on znów zaczynał się wiercić, błędne kolo.
I wczoraj, pierwszy raz od 2 miesięcy miał u siebie w pokoju piękne drzemki, jedna 2h druga 1h. Pierwszy raz położyliśmy go tam też na całą noc. I wszystko super, budził się co prawda standardowo 4 raz na jedzenie ale karmiłam, wychodziłam a on zasypiał, bez wiercenia. I wszystko byłoby pięknie gdyby nie wichura przez, która ja nie zmrużyłam oka od 2.30 do 6. Masakra, sama na siebie byłam zła, ze wszyscy śpią a ja nie.
Wczoraj, zrobiłam L. zupe z soczewicy. Weszły 4 dokładki. Miałam mrozić a tu ledwo na dziś zostało. W gratisie o 5 rano dostałam do przebrania kuminową kupę kulkę, latającą po pieluszce. -
Agrafka, super, ze jednak wszystko ok.
Chaos, L. też nie pełza i nie siedzi, coś tam próbuje skręcając miednice ale ma za słabe ręce. Buja się na ugiętych nogach i wyprostowanych rękach, ale ruszyć nie chce. Przemieszcza się pivotami i obrotami. ja ostatnio troche zluzowałam z tym rozwojem, nawet u fizjomommy czytałam, ze jej córka nie pełzała tylko od razu poszła w czworaki, podobno to pełzanie nie jest must have i zdarza się, że dzieci je pomijają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 14:49
Chaos lubi tę wiadomość
-
O, ja dla nas dzisiaj tez ugotowałam zupę z soczewicy i zastanawiałam się czy małemu nie dać. Specjalnie jeszcze nie soliłam. Ma niby z wczoraj pomidorówkę. Ciekawe czy też tak dobrze mu wejdzie 🤔
Blendowalas dla niego soczewicę czy dałaś w ziarenkach? -
Cccierpliwa wrote:A! I moje ulubione prowadzenie statystyk...
A karmisz jeszcze piersia?
Ale butelke tez dajesz?
A wiecej piersi czy butelki? (Tu na odpowoedz ze piers glownie butelke nie dziennie a jak to moze za cala dobe 100ml butli wypije nastepuje zawiedzione "aha")
Jeszcze karmisz piersia?!
I tak w kolo z tym nieszczesnym karmieniem🤣
A! Ostatnio maz gada na whatsapp i mlody buczy, tesciowa, ze moze glodny, to mowimy, ze przed chwila ciagnal cyca i tu "jeszcze cyca dostaje?!"🤣
Niby są tak daleko a i tak potrafią wkurzyć, co nie? Znam to 🤣🙈
Foxy, Lisa nawet w swoim łóżeczku ma drzemki po równe 30 min. bez różnicy 🤦♀️
Ale super, że u Was to coś dało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 15:26
-
blendowałam, ale tylko dlatego, ze dałam zieloną i była taka al'dente. Czerwoną pewnie bym zostawiła. po zblendowaniu wyszedł mi taki super mus, ze nawet chętnie sama bym go sobie na kanapkę nałożyła.
-
Mama pp. pytałaś o ten kulkujący się wełniak, jaki kupiłaś? Nasz po wyjęciu z pudełka wyglądał pięknie ale wystarczyło, ze założyłam go Młodemu na 5 min. i już był lekko zmierzwiony, a po kilku razach wyglądał jak po trzecim dziecku. Mieliśmy też drugi kombinezon merino z Name it, taki do chodzenia po domu i z nim było to samo. Wełna merino, chyba tak ma, ja chciałam go nawet ogolić, ale jak zobaczyłam ile cennej wełny ląduje w golarce to to olałam. Dla mnie najważniejsze, ze spełnia swoją funkcję, jest ciepły, przewiewny, łatwo się zakłada.
-
Mama po przejściach wrote:Niby są tak daleko a i tak potrafią wkurzyć, co nie? Znam to 🤣🙈
Foxy, Lisa nawet w swoim łóżeczku ma drzemki po równe 30 min. bez różnicy 🤦♀️
Ale super, że u Was to coś dało.
A! I hit! Drugie dziecko i druga ta sama batalia, ze chrzciny w pl mamy robic🤣
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama po przejściach my jednak też na stałe wróciłyśmy na drzemki 30minutowe. Łudziłam się, że to przejściowe, ale jednak trwa za długo. A tak fajnie było. 😆
Foxy ta wichura ech... też przez nią nie spałam. Filip czołgał się parę razy raptem, od razu czworaki poszły. Też mi nikt nie powiedział, że to źle.
-
Zoe z tym szukaniem przyczyn pogorszenia snu to jak u nas. Zmiana temperatury w sypialni, wietrzenie, nawet przestawiliśmy łóżeczko w inne miejsce.
Niestety akurat u nas nic to nie dało... Więc przywykliśmy. A i kupiliśmy sobie super extra ekspres do kawy cobyśmy nie zwariowali 🤣 -
Foxy mamy kombinezon z Hessnatur, codziennie używany. Nie wygląda źle, ale traci trochę wełny za każdym razem. Ostatnio kupiłam czapkę i chustkę i tutaj tragedia, cały kombinezon w ciapki w kolorze czapki i chustki. Po wizycie u lekarza odkurzali za nami gabinet 🤣🙈
A poza tym niby nie trzeba często prać a szczotkować by odświeżyć, dlatego chcę się zaopatrzeć w szczotę 😊 -
Cierpliwa gdyby nie podróż, której nie chciałam, tyle km z Małą, to ja nawet bym wolała zrobić imprezę w Polsce. Po kościele do restauracji i po wszystkim. A jednak jak przyjechali do nas to było więcej z tym zamieszania 🙈
Ale już powiedzieli, że może w takim razie roczek 🤣🤦♀️ -
Dam znać jak ten śpiworek.
Lilak ale wiesz jak on już potrafił mieć tylko jedną pobudkę a tu nagle więcej wstawania niż jak był miesięcznym dzieckiem. Człowiek szuka i się łudzi. Podczas skoków miał więcej pobudek ale to wtedy 3-4 a nie 6 😭 wczoraj podczas godzinnego serialu dwa razy do niego chodziłam 🤦♀️
Drzwi do sypialni zostawiam lekko uchylone ale światła mamy pogaszone i tv na minimum słyszalności. Paczkę chipsów otwieramy w łazience i przesypujemy do miski żeby nie szelescić 😅 -
Chaos wrote:My w poniedzialek mamy drugą kontrolę u fizjo. Tez jestesmy do tylu motorycznie w porownaniu do wielu maluchow. Mala noe siada, nie pelza, nie raczkuje. Ma piekny wysoki podpor, przemieszcza sie obrotami po calym pokoju... No a starszak w tym wieku siedzial, raczkowal, stawał w łóżeczku🙈🙈🙈 i wiem ze mloda ma czas na to, ćwiczymy lekka asymetrie a na kolejne umiejętności przyjdzie czas.
U nas dalej katar gigant, w nocy pobudka co godzine, ale przynajmniej dawala rade jesc.
Santi jak się czujesz?
Kryśka a jak u Was?
Dziś mega dokuczają jej dziąsła. Udziabała mnie w wewnętrznà stronę uda jak się bawiłyśmy na macie. Ból jak nie wiem co.
Chaos lubi tę wiadomość
-
Mama po przejściach wrote:Cierpliwa gdyby nie podróż, której nie chciałam, tyle km z Małą, to ja nawet bym wolała zrobić imprezę w Polsce. Po kościele do restauracji i po wszystkim. A jednak jak przyjechali do nas to było więcej z tym zamieszania 🙈
Ale już powiedzieli, że może w takim razie roczek 🤣🤦♀️
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700